[ Príspevok: 1 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.11.07
Prihlásený: 06.03.08
Príspevky: 431
Témy: 28 | 28
NapísalOffline : 16.11.2007 18:01 | vytvorenie url z nazvu clanku

zdravim,
tento skript mi na webe zobrazuje zapisy, strankuje, a pod. vedel by ho niekto opravit, zjednodusit?
ako by som mohol vytiahnut z databazy nazov zapisu a pouzit ako ako url?

vdaka.. v php sa len ucim.. (a nie a nie..)

Kód:
include "./connect.php";

$pocet=1; //pocet sprav na stranu
$nolimit = $_GET["nolimit"];
$arow = $_GET["arow"];

// strankovanie
$amax = $pocet;
$arowmin = $arow - $amax;
if ($arowmin < 0) $arowmin = 0;
$arowmax = $arow + $amax;
if (!$arow) $arow=0;

$srch2 = MySQL_Query("SELECT id,nazov,popis,datum FROM news");$totalrows=MySQL_Numrows($srch2);

if ($totalrows>$amax && !$nolimit)
{
$s1=ceil (($arow/$amax)+1);
$s2=ceil (($totalrows/$amax));
echo "<p id=\"hv\">* * *</p>";
echo "<p id=\"strana\">strana ".$s1." / $s2</p>";
echo "<p id=\"vypis\">";
   if ($arow!=0) echo "<a href=\"?arow=0\" title=\"prvá strana\"> |&lt;</a> "; else echo " |&lt; ";
   if ($arow!=0) echo "<a href=\"?arow=$arowmin\" title=\"predchádzajuca strana\">&lt;&lt;</a> "; else echo "&lt;&lt; ";
   if (!$nolimit) echo "<a href=\"?nolimit=1\" title=\"kompletný výpis\">kompletný výpis</a> "; else echo "zobraziť všetko ";
   if ($arow+$amax<=$totalrows && $rows!=$totalrows && $arow+$amax!=$totalrows) echo "<a href=\"?arow=$arowmax\" title=\"nasledujúca strana\">&gt;&gt;</a> "; else echo "&gt;&gt; ";
   
   $last=$totalrows-$amax;
   if ($s1==$s2) echo "|&gt; "; else echo "<a href=\"?arow=$last\" title=\"posledná strana\">&gt;|</a> ";
   echo "</p>";
}

//zobrazenie zapisov   
if (!$nolimit) $limiter=" LIMIT $arow,$pocet";
$srch = MySQL_Query("SELECT id,nazov,popis,datum FROM news ORDER BY datum desc $limiter");
if (!$srch) echo MySQL_Error();

$rows = MySQL_Num_Rows($srch);
if ($rows):
   for ($i=0;$i<$rows;$i++):
   $zaznam = MySQL_Fetch_Array($srch);
   $realdatum=date("d.m.Y, H:i", $zaznam[datum]);
   echo "<h2>$realdatum - $zaznam[nazov]</h2> <p class=\"komentare\">
   <a href=\"?pg=comment&amp;id=$zaznam[id]\" title=\"prezeraj komentáre / komentuj\">komentáre: ";
   $srch2 = MySQL_Query("SELECT * FROM komentare WHERE newsid = '$zaznam[id]' ");
   $rows2 = MySQL_Num_Rows($srch2);
   echo "$rows2</a> | <del>RSS</del> | <del>exportovať zápis do PDF</del></p>

$zaznam[popis]";

   endfor;
$srch = MySQL_Query("SELECT id,nazov,popis,datum FROM news");
$rows = MySQL_Num_Rows($srch);
endif;
?>


tato tema by mala byt v php, neviem, preco je tu..


 [ Príspevok: 1 ] 


vytvorenie url z nazvu clanku



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vytvorenie url z nazvu clanku

v PHP, ASP

6

478

17.12.2007 11:58

viktorcech

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zmena nazvu a vsetkych detailov nazvu hudobnych suborov.

v Audio programy

4

623

07.08.2014 14:34

xMontyx

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zistenie nazvu krajiny (alebo jej kodu) z nazvu futbaloveho teamu [Java]

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

2

175

03.05.2016 9:43

neutroN

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

SEF url alebo pekná url

v PHP, ASP

1

327

10.07.2011 14:31

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Komentovanie Clanku

v PHP, ASP

7

355

16.12.2012 11:18

ondrejko0102

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Hodnotenie článku

v PHP, ASP

4

488

04.07.2008 22:32

juho

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Hodnotenie clanku

v PHP, ASP

11

511

10.01.2008 16:39

suchy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

znamkovanie članku

v PHP, ASP

12

565

15.04.2007 18:41

ambrel

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Trošku vylepšiť zobrazenie článku

v Redakčné systémy

2

529

26.05.2010 16:03

AReYco

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

pridanie clanku na stranku

v PHP, ASP

7

550

08.08.2007 16:50

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zdielanie clanku - nezobrazi thumbnail

v Redakčné systémy

6

339

08.08.2013 6:40

filippob

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problem s readm more v clanku

v HTML, XHTML, XML, CSS

4

156

02.08.2017 14:52

hawo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Texyla a ulozenie clanku v db

v PHP, ASP

3

299

09.12.2007 12:48

mylan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zmena názvu

v Správy pre vedenie fóra

9

1434

15.01.2009 19:05

Flety

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zobrazenie len casti z clanku pri strankovani medzi vsetkymi

v PHP, ASP

9

380

28.04.2011 2:13

JanoF

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zakladna doska ku i5-3570k a zostave v clanku

v Základné dosky

20

521

28.05.2013 12:19

conox



© 2005 - 2018 PCforum, edited by JanoF