[ Príspevkov: 4 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Texyla a ulozenie clanku v db

Registrovaný: 24.02.07
Prihlásený: 24.08.09
Príspevky: 146
Témy: 31 | 31
Bydlisko: Martin
NapísalOffline : 09.12.2007 11:53 | Texyla a ulozenie clanku v db

borci mam takyto kod s formularom na novy clanok:

Kód:
do
{
  require_once('../otvordb.inc.php');
  if (!Otvordb())
    break;
  $dbv = mysql_query("select * from rubriky order by id_rubriky");
  if (!$dbv) echo "problém s databázou!\n";
?>
<head>
    <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=utf-8">
    <script type="text/javascript" src="../texyla/texyla.js"></script>
  </head>
  <body>
  <h2>Nový článok</h2>

  <form method="post" action="uloz_clanok.php" enctype="multipart/form-data">
    <table style="background:#efefef;width:100%">
      <tr>
       <td style="font:bold">Rubrika:</td>
       <td>
         <select name="rubrika">
         <?while($zaznam=mysql_fetch_array($dbv)):?>
         <option value="<?echo $zaznam["id_rubriky"];?>">
           <?echo $zaznam["rubrika"];?>
         </option>
         <?endwhile;?>
         </select>
       </td>
      </tr>
      <tr>
        <td style="font:bold">Názov článku:</td>
        <td><input type="text" name="nazov" size="50"></td>
      </tr>
      <tr>
        <td valign="top" style="font:bold">Úvod článku</td>
        <td><textarea name="uvod" rows="3" style="width:100%"></textarea></td>
        <script type="text/javascript">
new Texyla(Texyla.configurator.admin('uvod'));
</script>
       
      </tr>
      <tr>
        <td valign="top" style="font:bold">Článok:</td>
        <td> <textarea name="telo" rows="12" style="width:100%"></textarea></td>
         <script type="text/javascript">
new Texyla(Texyla.configurator.admin('telo'));
</script>
       
      </tr>
      <tr>
        <td>
          <input type="hidden" name="login" value="<?echo $_cookie['login'];?>">
          <input type="hidden" name="heslo" value="<?echo $_cookie['heslo'];?>">
          <input type="submit" value="ulož">
          <input type="reset" value="vymazať formulár">
        </td>
      </tr>
    </table>
  </form>
  <?
  mysql_close();
} while (false);
?>


a kod v uloz_clanok.php ktori uklada kod do db:

Kód:
do
{
   require_once('../otvordb.inc.php');
  if (!Otvordb())
    break;

  // ID autora
  $dbv = mysql_query("SELECT id_autora FROM autori WHERE login='{$_REQUEST['login']}'");
  $autor = mysql_result($dbv, "id_autora");
 


  // save

  @$vysledok = mysql_query(
    "INSERT INTO clanky (nazov, autor, rubrika, datum, uvod, telo)"
. " VALUES ('{$_REQUEST['nazov']}',"
. " $autor,{$_REQUEST['rubrika']},"
. " CURRENT_TIMESTAMP(),'{$_REQUEST['uvod']}','{$_REQUEST['telo']}')");

  if (!$vysledok)
  {
    echo "Číslo chyby: ".mysql_errno()."<br />Popis chyby: ".mysql_error();
    exit;
  }

  $id_clanku=mysql_insert_id();

  // Vynulovanie pocitadla
  $vysledok = mysql_query("INSERT INTO pocitadlo (id_clanku, pristupy) VALUES ($id_clanku, 0)");

 mysql_close();
} while (false);
header("Location: redakcia.php");
?>


ako ste si mohli vsimnut vo formulari pouzivam texylu pre formatovanie textu.
problem je vsak ze ten kod (clanok) ktori sa le z formulara sa neulozi do db a napise chybu ktora je sposobena formatovanim texyli. na strnkach texyli je napisane ako upravit ten kod pre ulozenie len moc som to nepochopil. prosim va snemohli by ste mi pomoct?
dik


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Texyla a ulozenie clanku v db

Registrovaný: 01.09.07
Prihlásený: 18.05.11
Príspevky: 141
Témy: 36 | 36
Bydlisko: 127.0.0.1
NapísalOffline : 09.12.2007 12:31 | Texyla a ulozenie clanku v db

ved pri spracovani skriptu (druhy subor) nikde nemas samotne spracovanie Texyli, do db podla toho ukladas len Texy! formatovanie, ty to chces spracovat pri vybere ?


_________________
It easier to run away
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Texyla a ulozenie clanku v db

Registrovaný: 24.02.07
Prihlásený: 24.08.09
Príspevky: 146
Témy: 31 | 31
Bydlisko: Martin
Napísal autor témyOffline : 09.12.2007 12:33 | Texyla a ulozenie clanku v db

ja viem ze to tam nikde nemam. lebo neviem ako ho spracovat. mam tam len cisto kod ktori spracuje text. ked dam prec ten texyla editor. ale s nim to newem ako.


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Texyla a ulozenie clanku v db

Registrovaný: 07.03.06
Prihlásený: 23.01.11
Príspevky: 408
Témy: 2 | 2
Bydlisko: Prešov / Pr...
NapísalOffline : 09.12.2007 12:48 | Texyla a ulozenie clanku v db

Neviem čo ako nevieš spracovať? Ako do skriptu vložiť php formátovanie čo generuje texyla, alebo ako? S Texylou som sa akurát "hral" cez víkend, trochu som si ju upravoval a nebol najmenší problém. Napíš tu akú chybu ti to presne vypisuje, ak tam dáš niečo také:
Kód:
. " CURRENT_TIMESTAMP(),'{$_POST['uvod']}','" . texyla($_POST['telo'], "admin") . "')");


PS: odporúčam upraviť tie $_REQUESTY na $_POSTY...


 [ Príspevkov: 4 ] 


Texyla a ulozenie clanku v db



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Plugin do phpBB3 (Texy! + FSHL + Texyla) za 500,- Kč

v Ponuka práce

0

892

02.06.2008 12:12

_rasel^

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Komentovanie Clanku

v PHP, ASP

7

353

16.12.2012 11:18

ondrejko0102

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Hodnotenie článku

v PHP, ASP

4

487

04.07.2008 22:32

juho

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Hodnotenie clanku

v PHP, ASP

11

507

10.01.2008 16:39

suchy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

znamkovanie članku

v PHP, ASP

12

565

15.04.2007 18:41

ambrel

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Trošku vylepšiť zobrazenie článku

v Redakčné systémy

2

524

26.05.2010 16:03

AReYco

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

pridanie clanku na stranku

v PHP, ASP

7

550

08.08.2007 16:50

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zdielanie clanku - nezobrazi thumbnail

v Redakčné systémy

6

337

08.08.2013 6:40

filippob

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vytvorenie url z nazvu clanku

v PHP, ASP

6

478

17.12.2007 11:58

viktorcech

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vytvorenie url z nazvu clanku

v HTML, XHTML, XML, CSS

0

257

16.11.2007 18:01

viktorcech

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problem s readm more v clanku

v HTML, XHTML, XML, CSS

4

150

02.08.2017 14:52

hawo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zakladna doska ku i5-3570k a zostave v clanku

v Základné dosky

20

514

28.05.2013 12:19

conox

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zobrazenie len casti z clanku pri strankovani medzi vsetkymi

v PHP, ASP

9

377

28.04.2011 2:13

JanoF

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako pridat PHP kod do clanku v red.systeme Joomla

v Redakčné systémy

11

1372

04.07.2008 23:03

ser1a

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ulozenie obrazku

v Operačné systémy Microsoft

2

256

02.03.2008 12:20

Devil_SK

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Uloženie informácie

v Technológia .NET

2

573

11.06.2011 10:31

Johnnny



© 2005 - 2018 PCforum, edited by JanoF