[ Príspevkov: 12 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Hodnotenie clanku

Registrovaný: 26.12.06
Prihlásený: 30.10.17
Príspevky: 4009
Témy: 181 | 181
Bydlisko: Nitra / Bra...
Vek: 24
NapísalOffline : 09.01.2008 17:19 | Hodnotenie clanku

Nazdar,
som zaciatocnik v php a dnes som sa rozhodol skusit nieco s databazou. Rozhodol som sa spravit hodnotenie clankov podla manualu. Ten som nakoniec nasiel na pcsvet.cz (tento tutorial). ale ked som urobil vsetko podla navodu tak mi to neslo takmer vobec. v tom kode ktory je tam uverejneny chbyaju vseliake veci napriklad na ziskanie ID a pod. tak som porobil v kode par zmien ale nie moc velkych.. nakoniec som sa nejako dostal k tomu aby to mohlo fungovat ale v poslednom scripte (samotny akt hodnotenia) mi vypisuje toto
:
Kód:
Notice: Undefined variable: znamka in h:\program files\easyphp1-8\www\emer2\hodnotenie\hodnot.php on line 5

Notice: Undefined variable: pricti in h:\program files\easyphp1-8\www\emer2\hodnotenie\hodnot.php on line 23

Notice: Undefined variable: HTTP_REFERER in h:\program files\easyphp1-8\www\emer2\hodnotenie\hodnot.php on line 26

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at h:\program files\easyphp1-8\www\emer2\hodnotenie\hodnot.php:5) in h:\program files\easyphp1-8\www\emer2\hodnotenie\hodnot.php on line 26


tu mate aj kod toho suboru



Kód:
<?
$ID=$_GET['ID'];
?>
Hodnotenie:<BR>
<A HREF="hodnot.php?ID=<? echo "$ID"; ?>&znamka=1">1</A> |
<A HREF="hodnot.php?ID=<? echo "$ID"; ?>&znamka=2">2</A> |
<A HREF="hodnot.php?ID=<? echo "$ID"; ?>&znamka=3">3</A> |
<A HREF="hodnot.php?ID=<? echo "$ID"; ?>&znamka=4">4</A> |
<A HREF="hodnot.php?ID=<? echo "$ID"; ?>&znamka=5">5</A>
<BR><?
require("opendb.php");
$vysledek = MySQL_Query("SELECT * FROM hodnot WHERE ID=$ID");
$zaznam = MySQL_Fetch_Array($vysledek);
$prvni=$zaznam["Celek"];
$druhe=$zaznam["Pocet"];
@$prumer=$prvni/$druhe;
if(!$prumer):
echo "Clanok este nebol hodnoteny.";
else:
echo "Znamka: $prumer";
echo "<BR>";
echo "Hlasovalo: ";
echo "$druhe". "ludi";
endif;
?>


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Hodnotenie clanku

Registrovaný: 26.07.06
Prihlásený: 20.03.16
Príspevky: 1383
Témy: 90 | 90
Bydlisko: Slovakia-Ko...
NapísalOffline : 09.01.2008 17:41 | Hodnotenie clanku

skus tam hodit
Kód:
<?
$ID=$_GET['ID'];
?>
Hodnotenie:<BR>
<A HREF="hodnot.php?ID=<? echo $ID; ?>&znamka=1">1</A> |
<A HREF="hodnot.php?ID=<? echo $ID; ?>&znamka=2">2</A> |
<A HREF="hodnot.php?ID=<? echo $ID; ?>&znamka=3">3</A> |
<A HREF="hodnot.php?ID=<? echo $ID; ?>&znamka=4">4</A> |
<A HREF="hodnot.php?ID=<? echo $ID; ?>&znamka=5">5</A>
<BR><?
require("opendb.php");
$vysledek = MySQL_Query("SELECT * FROM hodnot WHERE ID=$ID");
$zaznam = MySQL_Fetch_Array($vysledek);
$prvni=$zaznam["Celek"];
$druhe=$zaznam["Pocet"];
@$prumer=$prvni/$druhe;
if(!$prumer) {
echo "Clanok este nebol hodnoteny.";
} else {
echo "Znamka:". $prumer;
echo "<BR>";
echo "Hlasovalo: ";
echo $druhe. "ludi";
}
?>

mno neskusal som to ale skus to
inac nauc sa citat aj z chyby nielen pitat sa


_________________
CPU: Intel E7200 momentalne default + freezer 7 pro | MB: Gigabyte GA-P35-DS3 rev. 2.0 F14 | RAM: A-DATA 4x1GB EE Vitesta | VGA: ATI Radeon HD4850 Sapphire Dual Slot | Monitor: BenQ E2200HD+17CTX | HDD: WD 3200AAKS + Maxtor 6Y080M0 80GB SATAII + 120GB ATA Barracuda | PSU: Corsair VX450W | Windows 7 Ultimate Sk | REPRO: Logitech X-210
+
IPhone 3GS JB 3.1.3 (new BR)
múdry sa postara o seba ale ešte múdrejši sa postara aj o druhých
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Hodnotenie clanku

Registrovaný: 26.12.06
Prihlásený: 30.10.17
Príspevky: 4009
Témy: 181 | 181
Bydlisko: Nitra / Bra...
Vek: 24
Napísal autor témyOffline : 09.01.2008 17:46 | Hodnotenie clanku

a sakra.. ja som omilom zly kod poslal..
ospravedlnujem sa... chyby mi pise v tomto
Kód:
<?
require("opendb.php");
$ID = $_GET['ID'];

switch($znamka) {
case "1":
$pricti = "1";
break;
case "2":
$pricti = "2";
break;
case "3":
$pricti = "3";
break;
case "4":
$pricti = "4";
break;
case "5":
$pricti = "5";
break;
}

mysql_query("update hodnot set celek=celek+$pricti where id=$ID");
mysql_query("update hodnot set pocet=pocet+1 where id=$ID");
MySQL_Close();
Header("location: $HTTP_REFERER");

?>


_________________
Sorry za prelkepy
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Hodnotenie clanku

Registrovaný: 22.11.07
Prihlásený: 26.02.10
Príspevky: 253
Témy: 1 | 1
Bydlisko: 127.0.0.1
NapísalOffline : 09.01.2008 17:51 | Hodnotenie clanku

Glupak píše:
a sakra.. ja som omilom zly kod poslal..
ospravedlnujem sa... chyby mi pise v tomto
Kód:
<?
require("opendb.php");
$ID = $_GET['ID'];

switch($znamka) {
case "1":
$pricti = "1";
break;
case "2":
$pricti = "2";
break;
case "3":
$pricti = "3";
break;
case "4":
$pricti = "4";
break;
case "5":
$pricti = "5";
break;
}

mysql_query("update hodnot set celek=celek+$pricti where id=$ID");
mysql_query("update hodnot set pocet=pocet+1 where id=$ID");
MySQL_Close();
Header("location: $HTTP_REFERER");

?>


neni ta switch konstrukcia trochu zbytocna? :D a potom premennu $HTTP_REFERER si nikde nealokoval. ked tak uz $_SERVER['HTTP_REFERER']


_________________
PODPIS BOL ZMAZANY Z DOVODU NERESPEKTOVANIA PRAVIDIEL FORA!!!
Je povolených max. 5 riadkov s veľkosťou písma 9 (rozlíšenie 1280x1024px).
Sprava pre vedenie fora: ake nerespektovanie pravidiel. ved som mal v podpise citaciu na 2 riadky omg? lol? no a este jabber ale to neni moja chyba ze tu nemate input aj na jabber...
Offline

Čestný člen
Čestný člen
Hodnotenie clanku

Registrovaný: 17.10.06
Prihlásený: 08.01.11
Príspevky: 1757
Témy: 17 | 17
NapísalOffline : 09.01.2008 17:56 | Hodnotenie clanku

Kód:
switch($znamka) {
undefined variable. daj tam $GET['znamka']; tym ti zmizne aj chyba na line 23, dalej http_referer zamen za $_SERVER['HTTP_REFERER']. posledny warning ti vravi, ze odosielas hlavicky uz po odoslani nejakych dat do vystupu, co sa neda, takze si to cele zbehni este raz a oprav. videl by som to na opendb.php kedze tu som si nic take nevsimol


_________________
A Real Programmer might or might not know his wife's name. He does, however, know the entire ASCII code table.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Hodnotenie clanku

Registrovaný: 26.12.06
Prihlásený: 30.10.17
Príspevky: 4009
Témy: 181 | 181
Bydlisko: Nitra / Bra...
Vek: 24
Napísal autor témyOffline : 09.01.2008 18:24 | Hodnotenie clanku

tak teraz som to zas trochu pomenil (dik suchy) a uz nevypisuje ziadne chyby ale znamku nezapisuje resp. nevypocita priemer ani nic.
pridanie clanku:
Kód:
<FORM ACTION="obsluha.php" METHOD="get">
Nove ID clanku: <INPUT TYPE="text" NAME="ID"><INPUT TYPE="submit" VALUE="Vlozit ID">
</FORM>

obsluha.php
Kód:
<?
$ID = $_GET['ID'];

MySQL_Connect("localhost", "meno", "heslo");
MySQL_Select_DB("data");
MySQL_Query("INSERT INTO hodnotenie VALUES('$ID', '', '');");
MySQL_Close();
header("location: hodnotenie.php?ID=$ID")
?>

hodnotenie.php
Kód:
<?
$ID=$_GET['ID'];
?>
Hodnotenie:<BR>
<A HREF="hodnot.php?ID=<? echo $ID; ?>&znamka=1">1</A> |
<A HREF="hodnot.php?ID=<? echo $ID; ?>&znamka=2">2</A> |
<A HREF="hodnot.php?ID=<? echo $ID; ?>&znamka=3">3</A> |
<A HREF="hodnot.php?ID=<? echo $ID; ?>&znamka=4">4</A> |
<A HREF="hodnot.php?ID=<? echo $ID; ?>&znamka=5">5</A>
<BR><?
MySQL_Connect("localhost", "meno", "heslo");
MySQL_Select_DB("data");
$vysledek = MySQL_Query("SELECT * FROM hodnot WHERE ID=$ID");
$zaznam = MySQL_Fetch_Array($vysledek);
$prvni=$zaznam["Celek"];
$druhe=$zaznam["Pocet"];
@$prumer=$prvni/$druhe;
if(!$prumer) {
echo "Clanok este nebol hodnoteny.";
} else {
echo "Znamka:". $prumer;
echo "<BR>";
echo "Hlasovalo: ";
echo $druhe. "ludi";
}
?>

hodnot.php
Kód:
<?
$ID = $_GET['ID'];
$pricti = $_GET['znamka'];

MySQL_Connect("localhost", "meno", "heslo");
MySQL_Select_DB("data");
mysql_query("update hodnot set celek=celek+$pricti where id=$ID");
mysql_query("update hodnot set pocet=pocet+1 where id=$ID");
MySQL_Close();
?>


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Hodnotenie clanku

Registrovaný: 26.07.06
Prihlásený: 20.03.16
Príspevky: 1383
Témy: 90 | 90
Bydlisko: Slovakia-Ko...
NapísalOffline : 09.01.2008 20:08 | Hodnotenie clanku

taze ti vobec neprida ziaden bod nic?

ako sa to sprava pri prejdeni si to od zaciatku kodu tj. co to roby ak vlozis to id atd


_________________
CPU: Intel E7200 momentalne default + freezer 7 pro | MB: Gigabyte GA-P35-DS3 rev. 2.0 F14 | RAM: A-DATA 4x1GB EE Vitesta | VGA: ATI Radeon HD4850 Sapphire Dual Slot | Monitor: BenQ E2200HD+17CTX | HDD: WD 3200AAKS + Maxtor 6Y080M0 80GB SATAII + 120GB ATA Barracuda | PSU: Corsair VX450W | Windows 7 Ultimate Sk | REPRO: Logitech X-210
+
IPhone 3GS JB 3.1.3 (new BR)
múdry sa postara o seba ale ešte múdrejši sa postara aj o druhých
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Hodnotenie clanku

Registrovaný: 26.12.06
Prihlásený: 30.10.17
Príspevky: 4009
Témy: 181 | 181
Bydlisko: Nitra / Bra...
Vek: 24
Napísal autor témyOffline : 09.01.2008 21:04 | Hodnotenie clanku

napisem cely postup ako to robim (idem od zaciatku)
1. vytvorim tabulku 'hodnot', po vytvoreni ma hned presmeruje na pridaj.html
2. takze vlozim nejake ID napriklad 1
3. potom sa dotanem uz na samotnu stranku (hodnotenie.php) kde su uz odkazy na znamkovanie.
4. dam znamku a hodi ma napr. na hodnot.php?ID=1&znamka=5.. nevypise ziadnu chybu ale neprida ani ziadny zaznam do databazy.. vtedy ked vypisovalo tie chyby tak nieco pridavalo do databazy ale uz nevm co.. ale asi to bolo neco (podla mna) nepodstatne ked som si nezapametal...

EDIT:// teraz som si vsimol, ze pri polozke 'Záznamov' v phpmyadmin je taka ziarovka a ako titulok je tam "May be approximate. See FAQ 3.11"... moze to byt nieco s tim?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Hodnotenie clanku

Registrovaný: 02.01.08
Prihlásený: 06.12.17
Príspevky: 140
Témy: 15 | 15
Bydlisko: Košice
NapísalOffline : 09.01.2008 23:34 | Hodnotenie clanku

Pozeram na to a zda sa mi tam nieco divne. Nedal si tu sice strukturu tej tabulky v databaze, ale tipujem, ze skripty pracuju iba s jednou... lenze ty vkladas do databazy v subore obsluha.php do tabulky hodnotenie a v dalsich skriptoch vyberas udaje z tabulky hodnot.


_________________
NB: MacBook Pro 13,3 (A1707), MacBook Pro 8,1 (A1278), Toshiba Portege M800-107

PC:
Zdroj: Corsair HX 520W | CPU: Core i5-8400 + Noctua NH-C12P | MB: Asus Z370-I Gaming | RAM: 2x 8GB DDR4 G.SKILL TridentZ RGB | HDD: A-DATA SU800 128GB | CASE: Fractal Design Define Nano S
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Hodnotenie clanku

Registrovaný: 26.12.06
Prihlásený: 30.10.17
Príspevky: 4009
Témy: 181 | 181
Bydlisko: Nitra / Bra...
Vek: 24
Napísal autor témyOffline : 10.01.2008 14:38 | Hodnotenie clanku

andreas... mas pravdu... uz tomu prestavam celkom chapat... a teraz som si vsimol ze som tu osalal kod obsluha.php z druheho pokusu.. ale tam je iba zmeneny nazov tabulky..

//edit... nemohli by ste poradit nejaky dobry sposob na vytvorenie hodnoteni clanku?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Hodnotenie clanku

Registrovaný: 26.12.06
Prihlásený: 30.10.17
Príspevky: 4009
Témy: 181 | 181
Bydlisko: Nitra / Bra...
Vek: 24
Napísal autor témyOffline : 10.01.2008 16:27 | Hodnotenie clanku

tak našiel som si iny tutorial lebo z hentoho som bol vedla...
pouzil som
tento tut a po par upravach to zacalo naozaj fungovat....
---
mimo veci.. aj teraz sa mi potvrdilo, ze ctrl+c a ctrl+v z tutorialov nikdy nefunguju.... treba tam vzdy nejake upravy.. ci uz vacsie alebo mensie :) zeby autory naschval tak stavali tie navody? :D


Offline

Čestný člen
Čestný člen
Hodnotenie clanku

Registrovaný: 17.10.06
Prihlásený: 08.01.11
Príspevky: 1757
Témy: 17 | 17
NapísalOffline : 10.01.2008 16:39 | Hodnotenie clanku

Citácia:
zeby autory naschval tak stavali tie navody?
no ten kod co si sem pastol mi pripada jak z dob davno minulych, cize problem bude tam. dost dolezita je aj konfiguracia servera na ktorom to pustas.


_________________
A Real Programmer might or might not know his wife's name. He does, however, know the entire ASCII code table.
 [ Príspevkov: 12 ] 


Hodnotenie clanku



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Hodnotenie článku

v PHP, ASP

4

456

04.07.2008 22:32

juho

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

znamkovanie članku

v PHP, ASP

12

553

15.04.2007 18:41

ambrel

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Komentovanie Clanku

v PHP, ASP

7

323

16.12.2012 11:18

ondrejko0102

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Trošku vylepšiť zobrazenie článku

v Redakčné systémy

2

505

26.05.2010 16:03

AReYco

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

pridanie clanku na stranku

v PHP, ASP

7

520

08.08.2007 16:50

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zdielanie clanku - nezobrazi thumbnail

v Redakčné systémy

6

317

08.08.2013 6:40

filippob

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vytvorenie url z nazvu clanku

v PHP, ASP

6

467

17.12.2007 11:58

viktorcech

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vytvorenie url z nazvu clanku

v HTML, XHTML, XML, CSS

0

245

16.11.2007 18:01

viktorcech

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problem s readm more v clanku

v HTML, XHTML, XML, CSS

4

109

02.08.2017 14:52

hawo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Texyla a ulozenie clanku v db

v PHP, ASP

3

285

09.12.2007 12:48

mylan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zakladna doska ku i5-3570k a zostave v clanku

v Základné dosky

20

402

28.05.2013 12:19

conox

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zobrazenie len casti z clanku pri strankovani medzi vsetkymi

v PHP, ASP

9

336

28.04.2011 2:13

JanoF

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako pridat PHP kod do clanku v red.systeme Joomla

v Redakčné systémy

11

1357

04.07.2008 23:03

ser1a

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ID článku, ID a názov kategórie

v Redakčné systémy

0

111

03.12.2013 14:51

GIGN1987

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

hodnotenie

v Webdesign

21

1114

08.08.2008 9:25

Tominator

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Hodnotenie

v Webdesign

6

521

22.10.2011 23:22

Clavicus



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF