[ Príspevkov: 12 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 08.09.07
Prihlásený: 05.05.16
Príspevky: 120
Témy: 27 | 27
Bydlisko: Žilina

Ako pridam vlastny PHP kod napr uprostred nejakej podstranky,clanku, ktora je pisana v Joomle? Nemozem na to prist, a je to pre mna velmi dolezite. cez google som nasiel len platenu metodu za par stoviek usd :loony: :loony:

Dakujem za kazdu radu


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.11.07
Prihlásený: 20.08.16
Príspevky: 1719
Témy: 0 | 0

Nemyslím si, že je to dobrý nápad. Určite sa to, čo chceš urobiť dá vyriešiť aj "normálnym" spôsobom (inak by ti tam mohol php kód vložiť ktokoľvek a to asi nie je najlepší nápad).

PS: Inak môžeš sa pozrieť na funkciu eval, ale ako som napísal, nie je to najlepší nápad.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Ako pridat PHP kod do clanku v red.systeme Joomla

Registrovaný: 22.11.05
Prihlásený: 12.03.17
Príspevky: 708
Témy: 20 | 20
Bydlisko: SK-Martin
Vek: 62

úplne nechápem načo chceš ten PHP kód, či chceš aby ti to tam niečo robilo, ale asi len chceš zobraziť ten kód,

chrono: neviem prečo by to nebol dobrý nápad, dosť často potrebuješ zobraziť nejaký skript, či už v článkoch alebo vo fóre, veď aj sem môžeš dať do CODE akýkoľvek kód, prirodzene musí to byť patrične ošetrené, aby sa to nedalo zneužiť
malý príklad:
Kód:
add_to_title($locale['global_200'].$locale['400']);

if (!isset($_GET['thread_id']) || !isnum($_GET['thread_id'])) { redirect("index.php"); }

if (!isset($_GET['rowstart']) || !isnum($_GET['rowstart'])) { $_GET['rowstart'] = 0; }

$result = dbquery(
   "SELECT t.*, f.*, f2.forum_name AS forum_cat_name
   FROM ".DB_THREADS." t
   LEFT JOIN ".DB_FORUMS." f ON t.forum_id=f.forum_id
   LEFT JOIN ".DB_FORUMS." f2 ON f.forum_cat=f2.forum_id
   WHERE t.thread_id='".$_GET['thread_id']."'"
);

bohužiaľ s JOOMLA som ešte nerobil, neviem ako to je tam (ne)doriešené,
ale určite je nejaká možnosť, joomlisti mi to len môžu potvrdiť,


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Ako pridat PHP kod do clanku v red.systeme Joomla

Registrovaný: 02.03.07
Prihlásený: 29.07.09
Príspevky: 70
Témy: 1 | 1
Bydlisko: Košice[JZR]

Joomla! to ma niekde vo FAQ, urcite som to cital dakde na nete. Myslim, ze sa tam pisalo ze riesenie je iframe, resp. com_wrapper(ked robis s Joomlou, tak by si mal vediet co to je) ;)


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.11.07
Prihlásený: 20.08.16
Príspevky: 1719
Témy: 0 | 0

mokus píše:
chrono: neviem prečo by to nebol dobrý nápad, dosť často potrebuješ zobraziť nejaký skript, či už v článkoch alebo vo fóre, veď aj sem môžeš dať do CODE akýkoľvek kód, prirodzene musí to byť patrične ošetrené, aby sa to nedalo zneužiť
Ak tam chce ten php kód iba zobraziť, tak to problém nie je (a určite sa to v Joomla dá urobiť jednoducho). Ak ale chce aby sa ten k=od aj vykonal (tak som to pochopil ja), tak to už je komplikovanejšie (a nebezpečnejšie).


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 08.09.07
Prihlásený: 05.05.16
Príspevky: 120
Témy: 27 | 27
Bydlisko: Žilina
Napísal autor témyOffline : 03.07.2008 20:09 | Ako pridat PHP kod do clanku v red.systeme Joomla

ide o reklamny kod napr pre adsense ktory chcem vlozit do clanku alebo pre ine reklamne systemy a ide o php a javascript, takze ako teda to tam vlozim??


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.11.07
Prihlásený: 20.08.16
Príspevky: 1719
Témy: 0 | 0

Skús pozrieť, či do Joomla neexistujú pre tie reklamné systémy moduly (pre Google AdSense existuje určite).


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 08.09.07
Prihlásený: 05.05.16
Príspevky: 120
Témy: 27 | 27
Bydlisko: Žilina
Napísal autor témyOffline : 04.07.2008 12:28 | Ako pridat PHP kod do clanku v red.systeme Joomla

ano je ale potrebujem to pre ovela viac reklam, a na tie niesu moduly. Takze sa to neda len tak pridat do clanku??obycajny php kod? To potom stoji Joomla za velke...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 08.09.07
Prihlásený: 05.05.16
Príspevky: 120
Témy: 27 | 27
Bydlisko: Žilina
Napísal autor témyOffline : 04.07.2008 13:14 | Ako pridat PHP kod do clanku v red.systeme Joomla

http://www.fijiwebdesign.com/portfolio/ ... php_2.html
nainstalovane, ale nechapem tomu, ako teraz vlozim napr uprostred nejakeho clanku php kod??


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.11.07
Prihlásený: 20.08.16
Príspevky: 1719
Témy: 0 | 0

ser1a píše:
ano je ale potrebujem to pre ovela viac reklam, a na tie niesu moduly. Takze sa to neda len tak pridat do clanku??obycajny php kod? To potom stoji Joomla za velke...
Keď ti tam niekto vloži skript, čo ti vymaže celú databázu a všetky súbory prídeš na to, že vkladať php kód nie je najrozumnejšie. Určite lepšie je urobiť si potrebné moduly (a pravdepodobne to nebude až tak zložité).


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Ako pridat PHP kod do clanku v red.systeme Joomla

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32

on chce len vlozit kod, nie ho aj spustit, cize ten modul musi konvertovat vsetky specialne znaky na html entity, tot vsio...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 08.09.07
Prihlásený: 05.05.16
Príspevky: 120
Témy: 27 | 27
Bydlisko: Žilina
Napísal autor témyOffline : 04.07.2008 23:03 | Ako pridat PHP kod do clanku v red.systeme Joomla

chrono píše:
Keď ti tam niekto vloži skript, čo ti vymaže celú databázu a všetky súbory prídeš na to, že vkladať php kód nie je najrozumnejšie. Určite lepšie je urobiť si potrebné moduly (a pravdepodobne to nebude až tak zložité).
nikto mi nic nevlozi opravnenie vkladat clanky mam len ja.
nie nechcem, chcem tam spustat PHP kod


 [ Príspevkov: 12 ] 


Ako pridat PHP kod do clanku v red.systeme Joomla



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako vložiť do HTML php kod

v HTML, XHTML, XML, CSS

26

2651

14.05.2008 14:25

Tominator

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Joomla: pridat sort podla uzivatela do komponentu

v Redakčné systémy

0

254

19.09.2011 23:44

KViki

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

joomla - xml kod - odmena

v Redakčné systémy

0

442

03.01.2010 11:00

jasmin007

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Joomla vs Php

v PHP, ASP

4

365

19.01.2011 14:53

Ando

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Joomla vs. PHP Fusion

v Redakčné systémy

3

876

26.06.2011 22:09

account23

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

php-fusion --> joomla?

v Redakčné systémy

0

348

26.02.2010 20:20

rEnEeK

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

joomla a configuration.php

v Redakčné systémy

1

812

25.02.2010 10:58

mariachi

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

XP IE8 kde v systéme nastaviť google ako vyhľadavač ?

v Operačné systémy Microsoft

4

616

09.11.2011 17:22

oil

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP kod, pomoc

v PHP, ASP

6

444

21.09.2008 17:52

Blackdevil

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

joomla mod do php-fusion

v Redakčné systémy

2

323

25.01.2007 20:02

altt

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

joomla doplnit php mini kalkulacku

v JavaScript, VBScript, Ajax

3

181

07.09.2012 10:04

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Praha - PHP, MySQL, HTML, Joomla

v Ponuka práce

0

1008

31.07.2007 17:01

Blue Media

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zdrojovy php kod stranky

v PHP, ASP

4

405

20.09.2007 19:22

qacer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ajax na PHP kód

v JavaScript, VBScript, Ajax

4

137

06.10.2017 21:01

martinius96

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

joomla alebo php fusion albo wordpress?

v Redakčné systémy

1

508

15.01.2010 15:47

buslo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Poslat do inputu php kód

v PHP, ASP

7

256

11.08.2012 23:43

1daemon1



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF