[ Príspevkov: 4 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.09.08
Prihlásený: 14.11.17
Príspevky: 225
Témy: 74 | 74
Bydlisko: Michalovce
NapísalOffline : 04.12.2010 12:33 | Viacrozmerne pole

Nazdarek. Chcel by som Vas poprosit o radu. Mam urobeny script kde mam viacrozmerne polia. No a ja by som potreboval nahradzovat Indexy samotnymi hodnotami v tych viacrozmernych poliach. Cize nejako takto:

Kód:
$kraje_sk= array("BBK"=>"Banskobystrický kraj", "BAK"=>"Bratislavský kraj", "KEK"=>"Košický kraj");

$mesta_sk=array(
"BBK" => array("BBK1"=>"Banská Bystrica", "BBK2"=>"Banská Štiavnica", "BBK3"=>"Brezno"),
"BAK" => array("BAK1"=>"Bratislava", "BAK2"=>"Malacky", "BAK3"=>"Pezinok", "BAK4"=>"Senec"), "KEK" => array("KEK1"=>"Gelnica", "KEK2"=>"Košice", "KEK3"=>"Michalovce"),
);

$nazovKraja= strtr("BBK",$kraje_sk);

// A tu by som potreboval nahradit index hodnotami v poli $mesta_sk
// cize nieco taketo:

$nazovMesta= strtr("BBK3",$mesta_sk);
echo " Vybrane mesto: $nazovMesta "; // zobrazi Brezno


Lenze toto nahradzanie mesta($nazovMesta) samozrejme nefunguje, kedze je to viacrozmerne pole. Neviete mi prosim, poradit nejaky ekvivalent k tej funkcii strtr alebo spôsob ako to riesit??


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Viacrozmerne pole

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 04.12.2010 13:02 | Viacrozmerne pole

Ty zrejme nevies velmi pracovat s poliami, vsakze? Na co je dobre v tvojom pripade navzajom prehodit kluce a hodnoty, k comu to konkretne potrebujes?

K mestam v BBK mozes pristupovat cez $mesta_sk['BBK']['BBK1'], $mesta_sk['BBK']['BBK2'], ...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.09.08
Prihlásený: 14.11.17
Príspevky: 225
Témy: 74 | 74
Bydlisko: Michalovce
Napísal autor témyOffline : 07.12.2010 10:49 | Viacrozmerne pole

Stenley..Mas pravdu.. Viacrozmerne polia nie su zrovna mojou silnou strankou.. Nerozumiem celkom tomu co si napisal.. Kde som prehodil kluce a hodnoty?? Mohol by si mi to vysvetlit konkretnejsie?? Potrebujem to na to, ze do DB sa mi ulozi iba "skratka" toho mesta..No a potom pri zobrazovani vysledkov(dalsom pouzivani) potrebujem nahradit tu skratku nazvom toho mesta.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Viacrozmerne pole

Registrovaný: 14.11.10
Prihlásený: 22.09.17
Príspevky: 129
Témy: 27 | 27
NapísalOffline : 07.12.2010 16:41 | Viacrozmerne pole

zaciatocnik píše:
Potrebujem to na to, ze do DB sa mi ulozi iba "skratka" toho mesta..No a potom pri zobrazovani vysledkov(dalsom pouzivani) potrebujem nahradit tu skratku nazvom toho mesta.


preco do tej databazy neulozis rovno nazov mesta?? ci do databazy ulozis retazec so 4 alebo 20 znakmi mas jedno, potom uz by si si dal len jednoducho vypisat to mesto cez echo


ked uz to chces silou mocou mat takto, podla mna zlozito, tak ma napada toto:
Kód:
$mesta_sk=array ("BBK1"=>"Banská Bystrica", "BBK2"=>"Banská Štiavnica", "BBK3"=>"Brezno",
                 "BAK1"=>"Bratislava", "BAK2"=>"Malacky", "BAK3"=>"Pezinok", "BAK4"=>"Senec",
                 "KEK1"=>"Gelnica", "KEK2"=>"Košice", "KEK3"=>"Michalovce");
   
    $mesto=$_POST['mesto']; // zadefinujes premennu $mesto napr z formulara
    foreach ($mesta_sk as $skratka=>$nazov)
    {
        if ($mesto == $skratka) echo ("$nazov");
    }


 [ Príspevkov: 4 ] 


Viacrozmerne pole



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Filtrovanie $_POST, viacrozmerne pole

v PHP, ASP

7

382

24.11.2008 8:14

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

viacrozmerne pole - zistenie najväčšieho indexu

v PHP, ASP

3

279

22.10.2008 7:53

rooobertek

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

viacrozmerne polia

v PHP, ASP

4

548

04.08.2009 18:39

pilná lama glama

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

POLE

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

10

1054

18.11.2006 10:07

audiotrack

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Schovaj pole

v JavaScript, VBScript, Ajax

2

89

05.02.2013 20:32

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Pole stringov

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

2

367

15.11.2012 21:14

Denco1

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

raid pole

v Pevné disky a radiče

23

1919

09.07.2008 1:15

Pegas099

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Dynamicke pole..

v PHP, ASP

3

221

28.09.2011 22:56

Ando

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

pascal - pole

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

8

583

15.08.2009 9:44

beginner

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

RAID pole

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v Pevné disky a radiče

54

5749

10.01.2007 20:10

ertin

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Dvojrozmerne pole

v Delphi, Visual Basic

2

359

22.01.2013 22:50

Gregi555

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

textove pole

v Redakčné systémy

4

550

04.01.2011 12:22

prohibit

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Textové pole

v HTML, XHTML, XML, CSS

2

218

13.09.2012 15:16

janosihelsky

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

textove pole

v JavaScript, VBScript, Ajax

5

378

20.06.2009 15:38

Snacker

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

elmag. pole

v Ostatné

3

80

16.09.2014 14:47

logarytmus

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

pole, rozdelenie textu..

v PHP, ASP

8

432

30.01.2009 16:56

newboy1



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF