[ Príspevkov: 5 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.04.09
Prihlásený: 11.02.10
Príspevky: 726
Témy: 81 | 81
NapísalOffline : 04.08.2009 14:16 | viacrozmerne polia

Kód:
$prvakarta=0;
for ($c=1;$c<=5;$c++){ //pocet kariet
   for ($ph=1;$ph<=$pocethracov;$ph++){ //pocet hracov
      $karta=$balik[$prvakarta];
      $rukahraca[$ph]=array ($balik[$prvakarta]);
      $prvakarta++;
      
   }
}


snazim sa pochopit polia a viacrozmerne polia a narazil som na dva problemy
1.ako do pola $rukahraca[$pocethracov] vlozim dalsie polozky lebo takto zrejme len prepisujem tu jednu

2. vypisujem obsah pola pomocou kodu ktoremu nerozumiem a rad by som ho pochopil
Kód:
while (list ($idx, $hodn) = each ($rukahraca[1]))
    {
   echo $hodn;
}


vrchny kod som upravil takto
Kód:
if (!(isset($pocethracov))) $pocethracov=2;

shuffle($balik);
$prvakarta=0;
for ($c=1;$c<=5;$c++){ //pocet kariet
   for ($ph=1;$ph<=$pocethracov;$ph++){ //pocet hracov
      $karta=$balik[$prvakarta];
      if ($prvakarta==0){         
      $rukahraca[$ph]=array($balik[$prvakarta]);
      }else{
         $rukahraca[$ph]=$rukahraca[$ph].$balik[$prvakarta];
      }
      
      $prvakarta++;
      
   }
}
vypisuje sice chybu Notice: Undefined offset: 2 ale zaplnuje pole a ten nepochopeny each prestal fungovat..pls help


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 04.08.2009 15:27 | viacrozmerne polia

Máš dosť neprehľadný kód.

1. Bolo by fajn uviesť čo tam chceš vložiť
2. Prečo potom nepoužiješ jednoduchší zápis?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
viacrozmerne polia

Registrovaný: 31.05.09
Prihlásený: 02.06.17
Príspevky: 562
Témy: 37 | 37
Bydlisko: BegyBen
NapísalOffline : 04.08.2009 15:28 | viacrozmerne polia

Napis co vlastne chces dosiahnut lebo z tvojho kodu to neni uplne jasne


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.04.09
Prihlásený: 11.02.10
Príspevky: 726
Témy: 81 | 81
Napísal autor témyOffline : 04.08.2009 16:54 | viacrozmerne polia

potrebujem vygenerovat podla poctu hracov sady hracich kariet(po 5),cize my vide tolko poli kolko je hracov po 5 kariet ,uz mi to funguje a
napr ---echo $rukahraca[0]---vypise ---Array2135000614---
kde je prva cifra farba a druha hodnota karty ale nerozumiem tomu each pri vnorenych poliach a tym padom si neviem vytiahnut jednotlive karty mohol by som ich tahat po 2cifrach z obycajneho pola ale chcem sa naucit vnorene. jednoduchsi zapis ma nenapada povedz ako to jednoduchsie zapisat?
inac sa ospravedlnujem za neprehladnost nepisem //popisi lebo stale ten kod prepisujem a skusam rozbehat nabuduce pridam

a tie cykli su tam preto aby rozdaval ako ked sa miesaju karty jednu tebe jednu mne etc

alebo zeby som tam generoval daky paskvil a nie viacrozmerne pole?

upravil som to prehladnejsie vytvara mi to polia ake chcem ale pls ten EACH alebo vytahovanie poloziek z viacrozmernych poli vie niekto vysvetlit?
Kód:
function rozdajkarty(){
   global $balik,$rukahraca,$kopa,$kcunt;
   $kcunt=0; //index na kartu v poli kopa
   $prvakarta=0;
   if (!(isset($pocethracov))){ global $pocethracov;$pocethracov=1;} //len premenna pre vyvoj
   shuffle($balik);

   for ($c=0;$c<=4;$c++){ //pocet kariet
      for ($ph=0;$ph<=$pocethracov;$ph++){ //pocet hracov
         $karta=$balik[$prvakarta];
            if ($kcunt<=1) $rukahraca[$ph]=array();
            
            $rukahraca[$ph]=$rukahraca[$ph].($karta);
            $kopa[$kcunt] = $karta;
            $kcunt++;
            unset ($balik[$prvakarta]);
            
      
      $prvakarta++;
      
      }
   }
}

a vystup je
Kód:
echo '<br>'.count($balik).'<br>';
rozdajkarty();
echo $rukahraca[0].'<br>'.$rukahraca[1].'<br>'.count($kopa).'<br>'.count($balik);
32
Array2231160207
Array3005142026
10
22

ta kopa tam logicky nepatri len som skusal

a zistil som ze tam robim blud a nie 2D pole idem prerobit.... :oops:..zatial nemam paru ako


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.04.09
Prihlásený: 11.02.10
Príspevky: 726
Témy: 81 | 81
Napísal autor témyOffline : 04.08.2009 18:39 | viacrozmerne polia

dako som tie polia zle pochopil mozte zmazat celu temu kym sa prepadnem od hanby asi konzumujem malo vitaminov
---HOWGH---


 [ Príspevkov: 5 ] 


viacrozmerne polia



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Viacrozmerne pole

v PHP, ASP

3

374

07.12.2010 16:41

venom2

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Filtrovanie $_POST, viacrozmerne pole

v PHP, ASP

7

382

24.11.2008 8:14

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

viacrozmerne pole - zistenie najväčšieho indexu

v PHP, ASP

3

279

22.10.2008 7:53

rooobertek

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Polia

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

12

242

29.12.2014 13:24

chrono

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Polia

v Delphi, Visual Basic

2

516

03.05.2009 14:59

ricco24

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

c++polia

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

3

233

10.07.2014 12:56

marian_r

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Dropdown - schova polia

v JavaScript, VBScript, Ajax

3

138

14.01.2013 18:47

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vyber prvkov - POLIA

v PHP, ASP

5

302

23.04.2010 10:48

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

polia postupnosti pascal

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

6

1034

01.05.2007 20:40

audiotrack

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Polia , príkaz foreach

v PHP, ASP

4

539

30.12.2011 11:51

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Objekty ako polia

v PHP, ASP

7

351

03.01.2010 12:49

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP... konk.: arrays (polia)

v PHP, ASP

2

411

11.03.2007 19:46

qacer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

dve polia & foreach

v PHP, ASP

8

437

08.07.2009 16:03

Snacker

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Polia - lazarus programovanie pomoooc

v Delphi, Visual Basic

3

431

28.11.2012 14:00

BX

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

2rozmerne polia v jave

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

8

209

29.03.2015 9:37

Lessik

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

C++ polia a funkcie problém

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

1

249

12.08.2012 23:18

nBXXL



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF