[ Príspevkov: 4 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 22.03.07
Prihlásený: 04.07.14
Príspevky: 344
Témy: 97 | 97
NapísalOffline : 28.09.2011 13:11 | Dynamicke pole..

Nazdarek. Mozno moja otazka bude skôr teoretickeho charakteru a nebude celkom jasne co presne potrebujem :oops: , ale aj tak to skusim.
Mam urobene pole v ktorom budem mat uvedenych vyrobcov. Cize nieco take:
Kód:
$pole_vyrobca=array('vr1'=>'vyrobca1', 'vr2'=>'vyrobca2', 'vr3'=>'vyrobca3');

No a ja by som potreboval docielit to, aby som si mohol tychto "vyrobcov" v poli podla potreby menit, resp. pomocou formulara pridavat alebo odoberat hodnoty v tom poli. No a tu som narazil na problem ako to urobit. Najjednoduchsie riesenie ma napadlo za pouzitia Mysql. Cize po odoslani a spracovani formulara by som vlozil do tabulky vsetkych vyrobcov naraz ako "text" - nieco take:
Kód:
'vr1'=>'vyrobca1', 'vr2'=>'vyrobca2', 'vr3'=>'vyrobca3',  'vr4'=>'vyrobca4' // text v inpute formulara (input type- textarea)
if (isset ($_POST["odoslane"]))
{
$area=$_POST["form_hodnota"];
$vlozPole=mysql_query("UPDATE polia_tb SET vyrobcovia='$area' WHERE id='1'");

}
A potom pri samotnom selecte a vypisani jednotlivych vyrobcov by som pouzil funkciu explode, foreach atd. Lenze nejako mi to pripada take ..akoby nestastne riesenie.. Preto sa chcem opytat ci toto je spravna cesta, alebo existuje aj lepsie resp. elegantnejsie riesenie na "dynamicke" pole...


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.11.07
Prihlásený: 20.08.16
Príspevky: 1719
Témy: 0 | 0
NapísalOffline : 28.09.2011 14:33 | Dynamicke pole..

Prečo nemôžeš mať v databáze tabuľku, v ktorej budú výrobcovia?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 22.03.07
Prihlásený: 04.07.14
Príspevky: 344
Témy: 97 | 97
Napísal autor témyOffline : 28.09.2011 15:38 | Dynamicke pole..

A štruktura tej tabulky by ako vyzerala?? Dva stlpce: 1stlpec. s indexom, 2.stlpec. napr. vyrobcovia?? A co v pripade, ak budem chciet mat viac tych "dynamickych" poli?? Napr. Vyrobcovia, dodavatelia, odoberatelia, predajcovia atd. Pre kazde pole budem robit zvlast tabulku?? A potom pri samotnom zobrazeni..Povedzme ze vsetko budem chciet zobrazit pri jednom produkte..Cize budem chciet pri produkte zobrazit vyrobcu, dovozce, predajcu, odoberatela atd... To by znamenalo hned 4 a viac dopyty na DB pri jednom produkte.. Nebude to potom spomalovat samotne nacitanie stranky?? Neviem..pytam sa.. preto som sem dal tu temu..


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Dynamicke pole..

Registrovaný: 27.11.10
Prihlásený: 20.08.13
Príspevky: 112
Témy: 18 | 18
NapísalOffline : 28.09.2011 22:56 | Dynamicke pole..

Uplne idealne riesenie je asi take, ze si vopred vytiahnes z databazy vsetky potrebne tabulky, cize v tvojom pripade su to 4 dopyty. To zabere len zlomok sekundy takze to neries. Tieto tabulky si uloz do pola polí :). A uz pracuj len s tym. Hovorim to z vlastnej skusenosti ze toto riesenie je najrychlejsie, ale pri niektorych pripadoch nie je vhode. Napr ak chces vyhladat konkretny riadok vzdy to nechaj na samotnej databaze pretoze ona je na vyhladavanie lepsie optimalizovana ako vlastne skripty v PHP.


 [ Príspevkov: 4 ] 


Dynamicke pole..



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Dynamicke pole v Triede C++

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

1

1775

19.11.2008 14:51

Dark_Raven

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Dynamicke pole - problem s pridanim zatvoriek

v JavaScript, VBScript, Ajax

7

350

27.08.2011 15:08

chrono

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

DYNAMICKE vs. STATICKE pole smernikov !!!SUUURNE!!!

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

6

1793

11.05.2009 8:48

sangokoko

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Dynamické objekty

v PHP, ASP

25

718

04.01.2010 15:37

Tominator

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

dynamicke obrazky

v HTML, XHTML, XML, CSS

11

500

09.02.2008 1:06

HAE07

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Router - dynamicke IP

v Siete

3

248

09.08.2011 13:19

michalesku

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Dynamicke programovanie - maximalizacia ceny

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

2

245

25.06.2015 11:59

nBXXL

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

dynamické menenie udalosti onclick

v JavaScript, VBScript, Ajax

5

548

13.06.2008 22:47

emer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Delphi - Dynamické vykreslovanie (runtime) komponentov

v Delphi, Visual Basic

3

367

15.10.2010 10:05

coldak

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

android ListView a jeho dynamicke nacitavanie

v Android, iOS, Windows Phone (Mobile)

10

285

05.05.2014 21:54

XOLOO

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

C++ a Dynamické pretypovanie funkcie z DLLky...

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

4

528

07.08.2009 22:15

imrich

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

POLE

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

10

1054

18.11.2006 10:07

audiotrack

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Dynamické generovanie "textového" grafu

v PHP, ASP

3

117

21.11.2013 15:33

BX

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Textové pole

v HTML, XHTML, XML, CSS

2

217

13.09.2012 15:16

janosihelsky

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

raid pole

v Pevné disky a radiče

23

1919

09.07.2008 1:15

Pegas099

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

elmag. pole

v Ostatné

3

80

16.09.2014 14:47

logarytmus



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF