p55p píše:
takto vam to funguje??
neskusal som to compilovat, ale mi neako nejde do hlavy ze pole je z pismen (char) a deklarujete ho ako pole celych cisel (integer)..
funguje to bez problemov??
to s tym pole je myslene ako oznacenia, pod jednotlivymi polozkami sa budu nachadzat cisla..takze a[b] napriklad ma hodnotu 0 a tak..a..z su iba oznacenia tych prvkov tam, ale hodnoty budu ciselne, preto integer..ak si myslel toto..
inac miso_t, v tom programe mi unika pointa co chces robit v tom for, sak "pismeno" nema ziadnu hodnotu, resp ziadnu si do tej premenej neprideloval tak cely ten cyklus sa rovno ignoruje
Takze vo for pod begin napis
Kód:
pismeno:=slovo[i];
, nasledujuce 2 riadky uz nemaju vobec vyznam

ten prvy ti vypise "pismeno" , nasledujuci riadok...do pismeno pridelis nic ? musis pocet tych pismen zapisovat do poli, to sa deje v tom mojom kde tu
Kód:
lettcount[letter] := lettcount[letter] + 1;
a potom vypisovat polia kde je hodnota vyssia ako 0 ..
Definiciu toho countarrtype som nevedel najst na nete :o) ale jeho vyznam je ze normalne ked nacitas do pismena aktualne pismeno, cize napriklad 'b' tak potom potrebujes nejako zapisat do a['b']:=a['b']+1 ; ..a tento riadok musi byt premenlivi co nemas ako spravit..ak das a['pismeno'] tak ti to nepojde..ak das a[pismeno] tiez nie..ale ked pouzijes countarrtype tak mozes pouzit a[pismeno] , to je cele vyuzitie toho tam..proste sa tam dopisu ' ' vsade