[ Príspevkov: 16 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 10.07.07
Prihlásený: 10.08.16
Príspevky: 128
Témy: 40 | 40
NapísalOffline : 03.07.2009 12:56 | Spočítanie hodnôt v databáze

Ahojte. Som začiatočnik a chcem si urobiť hviezdičkove hodnotenie stranky.
Viem zapisať hodnotu do databaze ako aj ju vybrat (jednu). Potreboval by som sčítať hodnoty. Tabulka v databaze ma: ID, Hodnota, IP.
Tie hodnoty by som chcel spočítať. Vid obrazok. Viete mi niekto poradit? ďakujem.

Spočítanie hodnôt v databáze

1+4+5+4 - ako na toto?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Spočítanie hodnôt v databáze

Registrovaný: 16.01.08
Prihlásený: 27.03.13
Príspevky: 641
Témy: 144 | 144
Bydlisko: Žilina
NapísalOffline : 03.07.2009 13:07 | Spočítanie hodnôt v databáze

(v PHP)

Kód:
@ $db = new mysqli('localhost','[meno_uzivatela]','[heslo_uzivatela]','[nazov_db]');
if (mysqli_connect_errno())
{
 echo "Nepodarilo sa pripojiť k databáze.";
 exit;
}

$sucet=0;
$query="SELECT * FROM [nazov_tabulky]";
$result=$db->query($query);
$num_results=$result->num_rows;
  if ($num_results>0)
  {
   for ($i=0;$i<$num_results;$i++)
   {
      $row=$result->fetch_assoc();
       $hodnota=stripslashes($row['hodnota']);
       $sucet=$sucet+$hodnota;
   }
  }
echo $sucet;


_________________
Mac Book Pro 15.4", CPU: Intel Core 2 Duo 2.8 GHz, RAM: 4GB DDR3, HDD: 500 GB, VGA: 512MB GDDR3, OS: Mac OS X Lion; Mobil: HTC ONE S
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Spočítanie hodnôt v databáze

Registrovaný: 26.12.06
Prihlásený: 30.10.17
Príspevky: 3971
Témy: 181 | 181
Bydlisko: Nitra / Bra...
NapísalOffline : 03.07.2009 13:16 | Spočítanie hodnôt v databáze

hmm.... max-m, komplikovanejsie sa nedalo ?

Kód:
SELECT SUM(hodnota) FROM tabulka


Popripadne si tam daj alias, alebo ako sa to vola :D
Kód:
SELECT SUM(hodnota) as sucet FROM tabulka


Naposledy upravil emer dňa 03.07.2009 13:16, celkovo upravené 1

_________________
Sorry za prelkepy
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Spočítanie hodnôt v databáze

Registrovaný: 16.01.08
Prihlásený: 27.03.13
Príspevky: 641
Témy: 144 | 144
Bydlisko: Žilina
NapísalOffline : 03.07.2009 13:30 | Spočítanie hodnôt v databáze

no vidis, ja uz automaticky robim vsetko akosi komplikovanejsie :D


_________________
Mac Book Pro 15.4", CPU: Intel Core 2 Duo 2.8 GHz, RAM: 4GB DDR3, HDD: 500 GB, VGA: 512MB GDDR3, OS: Mac OS X Lion; Mobil: HTC ONE S
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 10.07.07
Prihlásený: 10.08.16
Príspevky: 128
Témy: 40 | 40
Napísal autor témyOffline : 03.07.2009 13:34 | Spočítanie hodnôt v databáze

max-m píše:
(v PHP)

Kód:
@ $db = new mysqli('localhost','[meno_uzivatela]','[heslo_uzivatela]','[nazov_db]');
if (mysqli_connect_errno())
{
 echo "Nepodarilo sa pripojiť k databáze.";
 exit;
}

$sucet=0;
$query="SELECT * FROM [nazov_tabulky]";
$result=$db->query($query);
$num_results=$result->num_rows;
  if ($num_results>0)
  {
   for ($i=0;$i<$num_results;$i++)
   {
      $row=$result->fetch_assoc();
       $hodnota=stripslashes($row['hodnota']);
       $sucet=$sucet+$hodnota;
   }
  }
echo $sucet;


Dakujem. No neviem preco mi vyhadzuje problem:
Fatal error: Call to a member function query() on a non-object in
a je to riadok: $result=$db->query($query);

Nieco je zle?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Spočítanie hodnôt v databáze

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3115
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
NapísalOffline : 03.07.2009 13:56 | Spočítanie hodnôt v databáze

preboha, to hadam nechces pouzit :D pouzi to od EMERa :)


_________________
"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Spočítanie hodnôt v databáze

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 05.06.18
Príspevky: 4114
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
NapísalOffline : 03.07.2009 13:56 | Spočítanie hodnôt v databáze

Zrejme ti chýba trieda mysqli, ale radšej použi to čo radí emer, je to jednoduchšie a rýchlejšie, navyše nemala by sa tam vyskytnúť žiadna chyba.


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Spočítanie hodnôt v databáze

Registrovaný: 16.01.08
Prihlásený: 27.03.13
Príspevky: 641
Témy: 144 | 144
Bydlisko: Žilina
NapísalOffline : 03.07.2009 14:00 | Spočítanie hodnôt v databáze

urcite pouzi to od emera a nie odomna :D


_________________
Mac Book Pro 15.4", CPU: Intel Core 2 Duo 2.8 GHz, RAM: 4GB DDR3, HDD: 500 GB, VGA: 512MB GDDR3, OS: Mac OS X Lion; Mobil: HTC ONE S
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 10.07.07
Prihlásený: 10.08.16
Príspevky: 128
Témy: 40 | 40
Napísal autor témyOffline : 03.07.2009 16:12 | Spočítanie hodnôt v databáze

Tak pouzijem to select sum - informacie som si nasiel tu:
http://programujte.com/?akce=clanek&cl=2006031101-mysql-%25E2%2580%2593-7-lekcia

No aj tak mi to robi problem:)

Kod je takyto:
Kód:
$sucet = mysql_query("SELECT SUM(hodnota) FROM hviezda");
echo "Priemer: ".$sucet."<br/>";


a vyhadzuje mi:
Priemer: Resource id #4

Moze to byt tym, ze dany stĺpec mam ako "varchar"?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Spočítanie hodnôt v databáze

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 05.06.18
Príspevky: 4114
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
NapísalOffline : 03.07.2009 16:16 | Spočítanie hodnôt v databáze

To nemyslíš vážne, že to máš ako varchar :wall: musí to byť INT ako môžeš spočítať TEXT? Navyše, to musíš aj fetchnuť, pretože momentálne to len vyberáš z DB ale phpčko nevie čo s tým má robiť.


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 10.07.07
Prihlásený: 10.08.16
Príspevky: 128
Témy: 40 | 40
Napísal autor témyOffline : 03.07.2009 16:21 | Spočítanie hodnôt v databáze

No lama, co ti poviem. Zaciatky su tazke a kto vie sa to zda jemne hlupucke, ale ... :) co uz. No znamena "fetchnuť"?


Offline

Čestný člen
Čestný člen
Spočítanie hodnôt v databáze

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4062
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 03.07.2009 16:31 | Spočítanie hodnôt v databáze

Nejak takto:
Kód:
$query = mysql_query("SELECT SUM(hodnota) AS sucet FROM hviezda");
list($sucet) = mysql_fetch_array($query);
echo "Sucet: ".$sucet."<br>";


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 10.07.07
Prihlásený: 10.08.16
Príspevky: 128
Témy: 40 | 40
Napísal autor témyOffline : 03.07.2009 16:33 | Spočítanie hodnôt v databáze

Dakujem. Musim si to rozobrat a naucit sa. ďakujem este raz. :)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Spočítanie hodnôt v databáze

Registrovaný: 26.12.06
Prihlásený: 30.10.17
Príspevky: 3971
Témy: 181 | 181
Bydlisko: Nitra / Bra...
NapísalOffline : 04.07.2009 10:36 | Spočítanie hodnôt v databáze

popripadne
Kód:
$sucet = mysql_result(mysql_query("SELECT SUM(hodnota) FROM hviezda"), 0);


ja sa vzdy snazim co najmenej riadkov, nech je to prehladnejsie...


_________________
Sorry za prelkepy
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Spočítanie hodnôt v databáze

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3115
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
NapísalOffline : 05.07.2009 15:12 | Spočítanie hodnôt v databáze

a ten stlpec daj INT alebo FLOAT


_________________
"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Spočítanie hodnôt v databáze

Registrovaný: 17.10.06
Prihlásený: 08.11.14
Príspevky: 37
Témy: 1 | 1
Bydlisko: blava
NapísalOffline : 25.08.2009 14:40 | Spočítanie hodnôt v databáze

Lier píše:
Tak pouzijem to select sum - informacie som si nasiel tu:
http://programujte.com/?akce=clanek&cl=2006031101-mysql-%25E2%2580%2593-7-lekcia

No aj tak mi to robi problem:)

Kod je takyto:
Kód:
$sucet = mysql_query("SELECT SUM(hodnota) FROM hviezda");
echo "Priemer: ".$sucet."<br/>";


a vyhadzuje mi:
Priemer: Resource id #4

Moze to byt tym, ze dany stĺpec mam ako "varchar"?


moze to byt aj tym ze $sucet je nieco ine ako tvoje data z DB
Kód:
$sucet = mysql_query("SELECT SUM(hodnota) AS sucet_z_tabulky FROM hviezda");
$sucet2 = mysql_fetch_array($sucet);
echo "Priemer: ".$sucet2['sucet_z_tabulky']."<br/>";


 [ Príspevkov: 16 ] 


Spočítanie hodnôt v databáze



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Spocitanie php+mysql

v Databázy

3

518

23.03.2009 13:01

GoodWill

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

spocitanie obrazkov a foto...

v Ostatné programy

2

162

21.01.2012 16:57

ROCK-express

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Spočítanie tabsheetov v pagecontroli

v Delphi, Visual Basic

4

790

15.12.2007 19:53

martin90

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Spočítanie hodín a minút

v PHP, ASP

8

244

05.08.2018 23:24

SP!DER

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Spocitanie sumy z filtrovanej tabulky

v PHP, ASP

1

270

21.12.2009 15:55

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Asm : spočítanie slov ktoré obsahujú IBA čísla

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

2

388

23.03.2010 15:55

crazy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zoradenie hodnot

v Databázy

2

632

11.08.2008 19:40

Speeder21

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

jQuery - porovnavanie hodnot

v JavaScript, VBScript, Ajax

0

194

15.04.2012 2:46

venom2

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vstup hodnot do TEdit

v Delphi, Visual Basic

2

194

02.11.2014 22:04

jasug

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

C++ pole unikátnych hodnôt

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

4

188

24.10.2014 13:42

marian_r

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Suma hodnôt, excel/ calc

v Ostatné programy

1

1075

18.05.2009 10:22

p360t

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zapamatanie hodnot vo formulari

v PHP, ASP

14

394

16.10.2008 17:36

Roko

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

UPDATE hodnot v mysql

v PHP, ASP

10

275

06.09.2013 7:00

Elrohir

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nacitanie hodnot v Jave

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

7

813

15.01.2012 9:58

Johnoo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

usporiadanie hodnot z tabulky

v PHP, ASP

7

389

17.05.2008 22:26

emer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vypocet zisku z 2 hodnot

v Databázy

16

1894

03.09.2008 12:28

baumax



© 2005 - 2018 PCforum, edited by JanoF