[ Príspevkov: 15 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
zapamatanie hodnot vo formulari

Registrovaný: 20.01.07
Prihlásený: 08.11.17
Príspevky: 398
Témy: 86 | 86
NapísalOffline : 14.10.2008 23:29 | zapamatanie hodnot vo formulari

mam formular na stranke 1.php .. vypisem ho a hodi ma to na stranku 2.php, kde mam predbezne vypocty .... ak nie som spokojny, mam tam tlacitko zmen hodnoty, ktore ma vrati na 1.php

chcel by som tam mat zapamatane tie hodnoty, ktore som navolil v 1.kroku.

niekde som to uz videl ... vyskusal som to takto (uvediem len jedno policko formulara) :

Kód:
<input class="policka2" name="mnozstvo_odpadu" type="text" size="15" <?php if (isset($_POST['mnozstvo_odpadu'])) { echo "value='".$_POST['mnozstvo_odpadu']."'";} ?>/>


ale nefahci to, ako to mam riesit? viem ze tak nejako by to malo slapat :)


Offline

Čestný člen
Čestný člen
zapamatanie hodnot vo formulari

Registrovaný: 17.10.06
Prihlásený: 08.01.11
Príspevky: 1757
Témy: 17 | 17
NapísalOffline : 15.10.2008 10:34 | zapamatanie hodnot vo formulari

bud tak, ze to na tej druhej stranke ulozis do session a tie nechas potom na prvej vypisat, alebo to na druhej stranke ulozis do skrytych formov a po odoslani vypises cez post


_________________
A Real Programmer might or might not know his wife's name. He does, however, know the entire ASCII code table.
Offline

Správca fóra
Správca fóra
zapamatanie hodnot vo formulari

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 15.10.2008 10:46 | zapamatanie hodnot vo formulari

alebo sa pomocou js vratis spat na predchadzajucu stranku (jednoduchsie, ale nie 100% riesenie), no neviem ci to funguje vo vsetkych browseroch korektne, ze ti necha vsetky hodnoty vo formularovych prvkoch (okrem password)...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
zapamatanie hodnot vo formulari

Registrovaný: 20.01.07
Prihlásený: 08.11.17
Príspevky: 398
Témy: 86 | 86
Napísal autor témyOffline : 15.10.2008 10:49 | zapamatanie hodnot vo formulari

stenley píše:
alebo sa pomocou js vratis spat na predchadzajucu stranku (jednoduchsie, ale nie 100% riesenie), no neviem ci to funguje vo vsetkych browseroch korektne, ze ti necha vsetky hodnoty vo formularovych prvkoch (okrem password)...

ano, teraz to mam pomocou js, je to riesenie, ale nie 100%, takze preto hladam nieco lepsie ... myslim, ze s tym session to pojde, ja som to skusl s post a neslo to


Offline

Správca fóra
Správca fóra
zapamatanie hodnot vo formulari

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 15.10.2008 10:55 | zapamatanie hodnot vo formulari

z tvojho popisu je samozrejme, ze ti to neslo cez post, lebo si neodosielal udaje z druhej stranky, co si vyplnil na prvej stranke... ale session to vyriesi... tam vsak musis este osetrit, ze ked napr. kontrolujes spravnost vyplnenia udajov v prvom formulari a vypisujes napr. chybovu hlasku a nechavas formular vyplneny, tak aby sa ti tam nezobrazili udaje zo session, ale z post...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 02.09.08
Prihlásený: 23.01.13
Príspevky: 81
Témy: 17 | 17
NapísalOffline : 15.10.2008 16:06 | zapamatanie hodnot vo formulari

ja by som si to nazad poslal pomocou GET.

ak si napriklad na stranku posles nasledovne premenne:

Kód:
$meno = janko;
$ulica = kriva;


tak potom na stranke 2 si hodis link, aby ta to hodilo nazad, ak nie si spokojny s udajmi:

Kód:
<a href="stranka1.php?meno=<?php echo $meno; ?>&ulica=<?php echo $ulica; ?>


a na prvej stranke si to zase cez GET prevezmes:

Kód:
$ulica = $_GET['ulica'];
$meno = $_GET['meno'];


a hodis to do formulara:

Citácia:
<input class="policka2" name="mnozstvo_odpadu" type="text" size="15" value="<?php echo $ulica; ?>"/>


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
zapamatanie hodnot vo formulari

Registrovaný: 09.07.08
Prihlásený: 17.01.15
Príspevky: 1586
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 15.10.2008 18:30 | zapamatanie hodnot vo formulari

pre boha, len cez get nie.
Ten spôsob s vrátením cez javascript nefunguje na všetkých browseroch, tuším pred 2 týždňami som to riešil. Skús to cez session, v prípade krízy cez input type="hidden"


_________________
neříkejte, že něco nejde udělat, protože se vždycky najde nějaký blbec, co neví, že to nejde – a udělá to!
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 02.09.08
Prihlásený: 23.01.13
Príspevky: 81
Témy: 17 | 17
NapísalOffline : 15.10.2008 19:54 | zapamatanie hodnot vo formulari

su to take udaje, co z bezpecnostnych dovodov nechces posielat cez GET?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
zapamatanie hodnot vo formulari

Registrovaný: 20.01.07
Prihlásený: 08.11.17
Príspevky: 398
Témy: 86 | 86
Napísal autor témyOffline : 15.10.2008 20:33 | zapamatanie hodnot vo formulari

tie udaje su v pohode, ziadne chulostive veci, takze aj kludne get na to mozem aolikovat ... ale preco? ked to ide cez session ...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 02.09.08
Prihlásený: 23.01.13
Príspevky: 81
Témy: 17 | 17
NapísalOffline : 16.10.2008 8:05 | zapamatanie hodnot vo formulari

to skor ja by som sa mal spytat: preco cez session, ked to ide cez GET? cez GET si to posles presne iba zo stranky 2 na stranku 1 a to len v pripade, ak chces zmenit tie udaje. cize to je presne to, co chces. ja by som urcite pouzil GET, podla mna je zbytocne zavadzat session.


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
zapamatanie hodnot vo formulari

Registrovaný: 09.07.08
Prihlásený: 17.01.15
Príspevky: 1586
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 16.10.2008 8:45 | zapamatanie hodnot vo formulari

to skor ja sa chcem spýtať, že prečo cez GET??? Určite nie cez GET. Na localhoste možno, ale verejne určite nie.
Ak tam bude veľa údajov, tak URI bude mať akú dĺžku? 5000?
A čo na to vyhľadávače? Bol by si rád, kebyže niekto hľadá čo ja viem autobazár a ti tam vybehne autobazar.info.eu.com.sk/index.php?meno=jozko&priezvisko=mrkvicka&datum_narodenia=1.1.1111.
Určite nie cez GET, GET je určené na niečo úplne iné.
Okrem toho všetkého, meno a ulicu považujem za chúlostivé údaje na to, aby sa posielali cez GET


_________________
neříkejte, že něco nejde udělat, protože se vždycky najde nějaký blbec, co neví, že to nejde – a udělá to!
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 02.09.08
Prihlásený: 23.01.13
Príspevky: 81
Témy: 17 | 17
NapísalOffline : 16.10.2008 14:43 | zapamatanie hodnot vo formulari

ok, takze premeenne GET vyuziva aj stranka technickej univerzity v KE

Citácia:
https://info2.tuke.sk/login/webin.exe?app=stud08


pozri link divokych kmenov:

Citácia:
http://www.divoke-kmene.sk/?ref=tw_start


a co stranka dopravneho podniku kosice:

Citácia:
http://www.imhd.sk/ke/index.php?w=212b2e292cef2f302523ea&d=


stranka aeria games:

Citácia:
https://login.aeriagames.com/index.php?q=user/register


neviem, no ja tam vsade vidim premenne GET. a to som poklikal len na zopar stranok, co mam v oblubenych. GET je uplne normalne pouzivane, nemusis tu ostatnych strasit, aby sa bali to pouzivat. ak clovek vie, kde premenne GET moze a kde nemoze pouzit, tak to je uplne v poriadku

p.s. meno a ulica bol len moj vymysel, aby som to mohol demonstrovat, ako to funguje...


Offline

Správca fóra
Správca fóra
zapamatanie hodnot vo formulari

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 16.10.2008 15:03 | zapamatanie hodnot vo formulari

>Roko: asi si nepochopil, co tym myslel... proste data, ktore vyplnas vo formularoch je lepsie nedavat priamo do adresy - nema to tam co robit... adresy, co si uviedol, neobsahuju udaje z formularov, takze nechapem, co sa tu s nimi ohanas... a navyse, dlzka adresy je ohranicena, cize davat tam vsetko je uplna somarina na n-tu...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
zapamatanie hodnot vo formulari

Registrovaný: 09.07.08
Prihlásený: 17.01.15
Príspevky: 1586
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 16.10.2008 16:16 | zapamatanie hodnot vo formulari

Roko, všimni si, načo tam sú tie GET premenné. sú určené na navigáciu, nie na uchovávanie premenných. Nehovorím, že nepoužívaj GET.
Inak tuke je krásna ukážka... Certifikát majú neplatný.


_________________
neříkejte, že něco nejde udělat, protože se vždycky najde nějaký blbec, co neví, že to nejde – a udělá to!
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 02.09.08
Prihlásený: 23.01.13
Príspevky: 81
Témy: 17 | 17
NapísalOffline : 16.10.2008 17:36 | zapamatanie hodnot vo formulari

v poriadku, mate pravdu, presvedcili ste ma.


 [ Príspevkov: 15 ] 


zapamatanie hodnot vo formulari



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zapamätanie udajov vo formulari po obnoveni

v PHP, ASP

10

490

14.07.2008 13:01

Tominator

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Automaticke zapamatanie textu?

v JavaScript, VBScript, Ajax

3

191

29.06.2010 19:04

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

FF, Zapamätanie hesla

v HTML, XHTML, XML, CSS

6

877

27.09.2010 20:45

coldak

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zapamatanie zvoleneho menu

v JavaScript, VBScript, Ajax

4

578

03.09.2007 17:17

KaktusBR

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zapamätanie si poslednej aktivity v Android Studio

v Android, iOS, Windows Phone (Mobile)

1

122

14.03.2015 15:47

walther

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Diakritika vo Formulari

v PHP, ASP

7

619

24.12.2009 13:31

Slappy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

select list vo formulári

v PHP, ASP

3

285

26.06.2007 13:48

sento

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

nefungujúci popis vo formulári

v HTML, XHTML, XML, CSS

7

307

22.10.2007 11:01

brano

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

kontrola retazca vo formulari

v JavaScript, VBScript, Ajax

8

671

05.09.2007 14:23

juho

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Odstranenie hornej listy na formulari

v Delphi, Visual Basic

2

323

15.04.2010 12:44

coldak

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zrušenie automatického vypĺňania vo formulári

v HTML, XHTML, XML, CSS

2

225

05.02.2012 20:07

Bokos

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

kontrola zadaneho retazca vo formulari

v PHP, ASP

5

402

29.08.2007 19:15

juho

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Umiestnenie dialogových okien na formulári

v Delphi, Visual Basic

2

642

05.09.2008 22:54

stopa27

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Tlacitka na upravu textu vo formulari

v PHP, ASP

3

250

11.11.2007 20:08

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zoradenie hodnot

v Databázy

2

608

11.08.2008 19:40

Speeder21

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

uprava skriptu pre ratanie ceny vo formulari

v JavaScript, VBScript, Ajax

9

433

15.02.2009 18:50

Pedro



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF