[ Príspevkov: 8 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
usporiadanie hodnot z tabulky

Registrovaný: 01.03.07
Prihlásený: 04.01.12
Príspevky: 69
Témy: 17 | 17
NapísalOffline : 17.05.2008 8:49 | usporiadanie hodnot z tabulky

Zdravim, dole uvedeny kod mi vypise hodnoty z tabulky podla poradia ($num). Potreboval by som ale, aby ich vypisoval od najvacsieho po najmensie. (ide o to, aby posledne prispevky boli navrchu).

Snad to bude pre vas malina :)

Kód:
<?php
mysql_connect("mysql.yw.sk",$username,$password);
@mysql_select_db($database) or die( "Nemôžem vybrať databázu");
$query="SELECT * FROM entry";
$result=mysql_query($query);

$num=mysql_numrows($result);

mysql_close();

?>


<table border="0" class="tabulka">

<?php

$i=0;
while ($i < $num) {

$nadpis=mysql_result($result,$i,"nadpis");
$text=mysql_result($result,$i,"text");


$den=mysql_result($result,$i,"den");
$mesiac=mysql_result($result,$i,"mesiac");
$rok=mysql_result($result,$i,"rok");

$i++;


echo "<tr><td><h1>$nadpis</h1><p>$text</p></td></tr> <tr><td><div>$den. $mesiac, $rok</div></td></tr>";
   


} ?>

</table>


Dakujem.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 25.02.07
Prihlásený: 16.02.16
Príspevky: 876
Témy: 144 | 144
NapísalOffline : 17.05.2008 8:53 | usporiadanie hodnot z tabulky

roby sa to cez ORDER BY id DESC. hodnotu ID zmen na stlpec v akom mas cislovanie. dufam ze chapes

Kód:
<?php
mysql_connect("mysql.yw.sk",$username,$password);
@mysql_select_db($database) or die( "Nemôžem vybrať databázu");
$query="SELECT * FROM entry ORDER BY id DESC";
$result=mysql_query($query);

$num=mysql_numrows($result);

mysql_close();

?>


<table border="0" class="tabulka">

<?php

$i=0;
while ($i < $num) {

$nadpis=mysql_result($result,$i,"nadpis");
$text=mysql_result($result,$i,"text");


$den=mysql_result($result,$i,"den");
$mesiac=mysql_result($result,$i,"mesiac");
$rok=mysql_result($result,$i,"rok");

$i++;


echo "<tr><td><h1>$nadpis</h1><p>$text</p></td></tr> <tr><td><div>$den. $mesiac, $rok</div></td></tr>";
   


} ?>

</table>


Offline

Užívateľ
Užívateľ
usporiadanie hodnot z tabulky

Registrovaný: 01.03.07
Prihlásený: 04.01.12
Príspevky: 69
Témy: 17 | 17
Napísal autor témyOffline : 17.05.2008 9:49 | usporiadanie hodnot z tabulky

Cize ak nemam zatial v ziadnom stlpci cislovanie, tak by som si ho asi mal vytvorit, ze?

Inak chapem, vdaka. (v knizke od j. macha som to nenasiel...)

Resp. ako vytvorim ten stlpec s cislovanim? ostatne hodnoty robim takto
Kód:
<?php

$nadpis=$_POST['nadpis'];
$text=$_POST['text'];
$datum=(date("j. F. Y "));

$den=$_POST['den'];
$mesiac=$_POST['mesiac'];
$rok=$_POST['rok'];)


$query = "INSERT INTO entry (nadpis, text, datum, den, mesiac, rok) VALUES ('$nadpis', '$text', '$datum', '$den', '$mesiac', '$rok')";



Offline

Správca fóra
Správca fóra
usporiadanie hodnot z tabulky

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 17.05.2008 10:02 | usporiadanie hodnot z tabulky

v podstate by ti to stacilo usporiadat podla datumu pridania, ale nechapem, preco mas den, mesiac a rok rozdelene v 3 stlpcoch...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 25.02.07
Prihlásený: 16.02.16
Príspevky: 876
Témy: 144 | 144
NapísalOffline : 17.05.2008 10:26 | usporiadanie hodnot z tabulky

alebo zoradovat podla ID. kazdy pridany zazanam ma ID o jedno vecsie ako predchadzajuci takze by si to mal zoradene napr od 10 celkom hore po 1 naspodku


Offline

Správca fóra
Správca fóra
usporiadanie hodnot z tabulky

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 17.05.2008 11:47 | usporiadanie hodnot z tabulky

ano, proste si pridas novy stlpec do struktury tabulky a nastavis ho ako int, primarny kluc s auto_increment a kod upravis podla prispevku, ktory napisal kajbo...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
usporiadanie hodnot z tabulky

Registrovaný: 01.03.07
Prihlásený: 04.01.12
Príspevky: 69
Témy: 17 | 17
Napísal autor témyOffline : 17.05.2008 22:17 | usporiadanie hodnot z tabulky

Rozdelene to mam kvoli tomu, aby mi pri vypisani hodnoty "mesiac" vypisalo január a nie january (mohol by som to riesit aj cez date(...) ale to vracia anglicke hodnoty...)

Ok, takze aku syntax to bude mat cez int?

$int=(auto_increment); ? :)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
usporiadanie hodnot z tabulky

Registrovaný: 26.12.06
Prihlásený: 30.10.17
Príspevky: 4009
Témy: 181 | 181
Bydlisko: Nitra / Bra...
Vek: 24
NapísalOffline : 17.05.2008 22:26 | usporiadanie hodnot z tabulky

ALTER TABLE `nazov_tabulky` ADD `nazov_stlpca` INT( 11 ) AUTO_INCREMENT PRIMARY KEY


_________________
Sorry za prelkepy
 [ Príspevkov: 8 ] 


usporiadanie hodnot z tabulky



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vyber viacerych hodnot z tabulky

v Databázy

6

547

19.08.2008 9:35

pedrix

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nacitanie hodnot z tabulky do inputov

v JavaScript, VBScript, Ajax

0

181

19.03.2010 23:38

wolf14

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

jquery - ukladanie hodnot z html tabulky do pola

v JavaScript, VBScript, Ajax

2

133

17.11.2013 17:05

DeadOne

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Usporiadanie suborov

v Operačné systémy Microsoft

0

138

24.08.2012 18:50

dangerous_123

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Usporiadanie čísiel

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

26

360

28.03.2017 21:15

BX

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Usporiadanie kablov

v Chladiče a všetky druhy chladenia

5

1450

20.10.2006 17:09

ScorpionSX

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

usporiadanie divov

v HTML, XHTML, XML, CSS

6

427

15.12.2009 20:07

neopagan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Usporiadanie vysledkov

v JavaScript, VBScript, Ajax

3

101

25.12.2013 15:07

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Porovnávanie a usporiadanie čísiel

v Ostatné programy

0

419

12.08.2008 19:13

MANIAC

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

usporiadanie suborov RecursiveDirectoryIterator uasort

v PHP, ASP

13

198

11.01.2014 14:51

DeeJay3

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

usporiadanie obrazkov v galerii

v PHP, ASP

4

220

20.04.2010 20:52

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

usporiadanie suborov v priecinku

v Operačné systémy Microsoft

0

182

19.12.2008 15:27

piaggio

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Usporiadanie prvkov v poli

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

4

184

13.04.2017 12:21

neutroN

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zoradenie hodnot

v Databázy

2

606

11.08.2008 19:40

Speeder21

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Usporiadanie pri tlaci (css,pdf)

v PHP, ASP

5

261

15.11.2009 22:25

Blackdevil

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

select produktov a cien + usporiadanie

v Databázy

18

391

14.07.2014 12:46

DeeJay3



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF