[ Príspevkov: 9 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.02.14
Prihlásený: 21.01.21
Príspevky: 434
Témy: 189 | 189
Bydlisko: Poprad
NapísalOffline : 22.06.2018 1:47 | Spočítanie hodín a minút

Ahoj, lámem si hlavu so spočítaním hodín a minút a stále si neviem pomôcť.
Mám formulár, kde mám input typu time, teda tam si viem naklikať HH:mm.
Následne si vygenerujem aktuálny čas cez:
Kód:
$date = new DateTime();

Následne potrebujem tieto 2 časy sčítať, cez + to nejde :-) To by som bol príliš pohodlný.
Skúšal som aj nejaké funkcie ale nemalo to ten efekt, sčítalo to napríklad minúty, že presahovali 60 min a podobne.
Vedel by mi niekto poradi úplne najjednoduchším príkladov na spočítanie?


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.07.11
Prihlásený: 29.12.20
Príspevky: 1516
Témy: 3 | 3
NapísalOffline : 22.06.2018 10:01 | Spočítanie hodín a minút

Niečo takéto? http://php.net/manual/en/datetime.add.php


_________________
Na súkromné správy týkajúce sa problémov, ktoré sa riešia vo fóre, neodpovedám!
Offline

Správca fóra
Správca fóra
Spočítanie hodín a minút

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3941
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 22.06.2018 10:58 | Spočítanie hodín a minút

Pripadne sa to da jednoducho scitat aj cez strtotime()


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.02.14
Prihlásený: 21.01.21
Príspevky: 434
Témy: 189 | 189
Bydlisko: Poprad
Napísal autor témyOffline : 25.06.2018 1:37 | Spočítanie hodín a minút

So strtotime mam problem a neviem prečo... Mám napr actual time: 20:00 a v ďalšej premennej je 01:00 (Teda výsledok po spočítaní má byť 21:00), ale je 18:00, tak aby som dosiahol to, čo potrebujem tak musím pripočítať + 10800 sekund --> 3 hodiny. Nejaký tip, prečo je tomu tak? S pripočítaním tých troch hodín to ide bez problému.


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Spočítanie hodín a minút

Registrovaný: 19.03.07
Prihlásený: 26.01.21
Príspevky: 6994
Témy: 84 | 84
Bydlisko: BA
NapísalOffline : 25.06.2018 12:10 | Spočítanie hodín a minút

ukaz kod.


_________________
Desktop: CPU AMD R7 1700x @ 3.85GHz | Cooling be quiet! Dark Rock Pro 4 | MB ASRock X470 Taichi Ult. | RAM 4x8GB DDR4 G-SKILL TridentZ RGB 3000 CL16-16-16-36 | VGA Powercolor VEGA56 + Raijintek Morpheus II | SSD Crucial MX300 525GB | HDD Seagate Ironwolf 3TB 5900rpm | PSU CORSAIR RM750X | MONITOR AOC Q3279VWFD8 | MOUSE HyperX Pulsefire FPS + Razer eXactMat | HyperX Alloy FPS Brown | HyperX Cloud | ARCH x64 &
Notebook: DELL inspiron 7537 i7 4500U, 16GB RAM, nv750, FHD IPS,Crucial M4 128GB | ARCH x64 &
Mobil: LG v40 ThinQ (2018) & SBC: Raspberry pi 0 | 3B+ & Headphones: Senheiser HD58X | AKG K551 + detachable cable mod | Linsoul TIN T2 | KZ SZN
Offline

Správca fóra
Správca fóra
Spočítanie hodín a minút

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3941
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 25.06.2018 12:22 | Spočítanie hodín a minút

Toto by to malo vyriesit:
Kód:
strtotime("20:00") + strtotime("01:00") - strtotime("00:00")


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.02.14
Prihlásený: 21.01.21
Príspevky: 434
Témy: 189 | 189
Bydlisko: Poprad
Napísal autor témyOffline : 26.06.2018 20:27 | Spočítanie hodín a minút

Formulár:
Kód:
<form method="post" action="<?php echo $_SERVER['PHP_SELF']; ?>">
             <b>HH:mm - prvý časovač</b><br><input name="cas1okruh2" style="text-align: center" type="time" value="<?php echo file_get_contents("values/cas1okruh2.txt");?>" required><br>
          <b>HH:mm - druhý časovač</b><br><input name="cas2okruh2" style="text-align: center" type="time" value="<?php echo file_get_contents("values/cas2okruh2.txt");?>" required><br>
          <b>HH:mm - dĺžka zalievania</b><br><input name="dlzkaokruh2" style="text-align: center" type="time" value="<?php echo file_get_contents("values/dlzkaokruh2.txt");?>" required><br>
               <input type="submit" name="zapisatokruh2" class="btn btn-success" value="Zmeniť">    </form>    </center>


PHP spracovanie a súčasné sčítanie:
Kód:
  if(isset($_POST['zapisatokruh2'])){
       $cas1okruh2 = $_POST['cas1okruh2'];
      $cas2okruh2 = $_POST['cas2okruh2'];   
      $dlzkaokruh2 = $_POST['dlzkaokruh2'];
file_put_contents(__DIR__ . '/values/cas1okruh2.txt', $cas1okruh2);
file_put_contents(__DIR__ . '/values/cas2okruh2.txt', $cas2okruh2);
file_put_contents(__DIR__ . '/values/dlzkaokruh2.txt', $dlzkaokruh2);      
$dlzkaokruh2d = strtotime($dlzkaokruh2);
$cas1okruh2 = strtotime($cas1okruh2);
$cas2okruh2 = strtotime($cas2okruh2);
$final = $cas1okruh2 + $dlzkaokruh2d+10800;
$final2 = $cas2okruh2 + $dlzkaokruh2d+10800;
$finaltime = date("H:i", $final);
$finaltime2 = date("H:i", $final2);
file_put_contents(__DIR__ . '/values/finalokruh2cas1.txt', $finaltime);
file_put_contents(__DIR__ . '/values/finalokruh2cas2.txt', $finaltime2);   
}
  ?>

Nesmejte sa mi z .txt súborov, zadanie bolo bez databázy :-)
A áno, vyriešilo to aj odčítanie strtotime("00:00")... Ale prečo je tomu tak?


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Spočítanie hodín a minút

Registrovaný: 19.03.07
Prihlásený: 26.01.21
Príspevky: 6994
Témy: 84 | 84
Bydlisko: BA
NapísalOffline : 27.06.2018 12:25 | Spočítanie hodín a minút

http://php.net/manual/en/function.strtotime.php lebo strtotime vracia pocet sekund od 1970. Cize chces mat spolocny zaklad. (00:00) Ved si pozri ci to vracia jede a druhy.


_________________
Desktop: CPU AMD R7 1700x @ 3.85GHz | Cooling be quiet! Dark Rock Pro 4 | MB ASRock X470 Taichi Ult. | RAM 4x8GB DDR4 G-SKILL TridentZ RGB 3000 CL16-16-16-36 | VGA Powercolor VEGA56 + Raijintek Morpheus II | SSD Crucial MX300 525GB | HDD Seagate Ironwolf 3TB 5900rpm | PSU CORSAIR RM750X | MONITOR AOC Q3279VWFD8 | MOUSE HyperX Pulsefire FPS + Razer eXactMat | HyperX Alloy FPS Brown | HyperX Cloud | ARCH x64 &
Notebook: DELL inspiron 7537 i7 4500U, 16GB RAM, nv750, FHD IPS,Crucial M4 128GB | ARCH x64 &
Mobil: LG v40 ThinQ (2018) & SBC: Raspberry pi 0 | 3B+ & Headphones: Senheiser HD58X | AKG K551 + detachable cable mod | Linsoul TIN T2 | KZ SZN
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 03.08.10
Prihlásený: 29.12.20
Príspevky: 92
Témy: 14 | 14
NapísalOffline : 05.08.2018 23:24 | Spočítanie hodín a minút

https://carbon.nesbot.com/


 [ Príspevkov: 9 ] 


Spočítanie hodín a minút



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Spocitanie php+mysql

v Databázy

3

576

23.03.2009 13:01

GoodWill

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

spocitanie obrazkov a foto...

v Ostatné programy

2

226

21.01.2012 16:57

ROCK-express

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Spocitanie casov z databazy

v PHP, ASP

4

2267

31.05.2019 16:56

ux

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Spočítanie hodnôt v databáze

v Databázy

15

1602

25.08.2009 14:40

bmatias

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Spočítanie tabsheetov v pagecontroli

v Delphi, Visual Basic

4

852

15.12.2007 19:53

martin90

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Spocitanie sumy z filtrovanej tabulky

v PHP, ASP

1

336

21.12.2009 15:55

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Asm : spočítanie slov ktoré obsahujú IBA čísla

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

2

476

23.03.2010 15:55

crazy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Mailova schranka na 10 minut :]

v Novinky

11

864

26.11.2006 13:19

xyz

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Schéma: Časový spínač do 15 minút

v Elektronika

0

3012

23.01.2007 6:39

Elektronic

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Skype - výpadok spojenia každých cca 25 minút

v Sieťové a internetové programy

0

193

26.06.2014 17:35

Meny

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

BlizzCon 2009 vypredal lístky za 8 minut

v Novinky

1

563

09.08.2009 13:10

XxRENDYxX

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Internet ide 5 minuť a zasa padne.

v Poskytovatelia internetu

3

210

26.01.2015 20:24

Tonko340

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Počet nultých hodín

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v Vzdelanie, štúdium, škola

33

2860

18.12.2009 12:28

psichac

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Koľko hodín spávate?

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v Život, životný štýl, móda, bývanie

32

2618

27.11.2008 17:57

tommy1104

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

IP adresy sa majú minúť 27. novembra 2010

v Novinky

13

460

26.05.2007 10:36

Jaro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Assembler - PIC (Vykreslovač hodín)

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

2

328

23.04.2013 12:29

cacao123



© 2005 - 2021 PCforum, edited by JanoF