[ Príspevkov: 11 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
refresh php

Registrovaný: 09.03.08
Prihlásený: 22.12.10
Príspevky: 356
Témy: 85 | 85
Bydlisko: Topoľčany
NapísalOffline : 31.12.2008 0:49 | refresh php

caute. chcem sa spytat, akym sposobom by to bolo najlepsie? potrebujem, aby sa mi jeden php kod auto refreshoval po 2s. Je to najlepsie vyriesit cez ajax?


_________________
FCSpartak Trnava
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.04.07
Prihlásený: 20.11.17
Príspevky: 531
Témy: 34 | 34
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 31.12.2008 2:29 | refresh php

cez php by sa to dalo riesit cez cyklus
Kód:
for (..) {
  kod
  sleep(2);
}


_________________
CPU: AMD Phenom II 940 QUAD X4 BE AM2+, chladic: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, RAM: 4GB DDR2 800MHz PC6400, MB: M2N-E SLI, VGA: RX 4870 GAINWARD HD4870 1GB, HDD: WD 1TB, Zdroj: CORSAIR 750W TX
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
refresh php

Registrovaný: 09.07.08
Prihlásený: 17.01.15
Príspevky: 1586
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 31.12.2008 8:50 | refresh php

Čo potrebuješ dosiahnuť? Aby sa ti po 2 sekundách zapisovali nejaké údaje do db? Alebo aktualizovať užívateľovi údaje?


_________________
neříkejte, že něco nejde udělat, protože se vždycky najde nějaký blbec, co neví, že to nejde – a udělá to!
Offline

Užívateľ
Užívateľ
refresh php

Registrovaný: 09.03.08
Prihlásený: 22.12.10
Príspevky: 356
Témy: 85 | 85
Bydlisko: Topoľčany
Napísal autor témyOffline : 31.12.2008 10:32 | refresh php

no potereboval by som, aby sa aktualizovali udaje.


_________________
FCSpartak Trnava
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
refresh php

Registrovaný: 09.07.08
Prihlásený: 17.01.15
Príspevky: 1586
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 31.12.2008 11:18 | refresh php

Kód:
<meta http- equiv="refresh" content="2;URL=name-of-this-page.php">


_________________
neříkejte, že něco nejde udělat, protože se vždycky najde nějaký blbec, co neví, že to nejde – a udělá to!
Offline

Užívateľ
Užívateľ
refresh php

Registrovaný: 09.03.08
Prihlásený: 22.12.10
Príspevky: 356
Témy: 85 | 85
Bydlisko: Topoľčany
Napísal autor témyOffline : 31.12.2008 11:47 | refresh php

no toto som skusal. lenze kod ktory chcem refreshnut mam includovany do indexu. tym padom ked sa refreshne kod php tak sa refreshne aj cely index. takze tak, alebo niekde robim chybu? hovorim php sa ucim, takze moc velku predstavu o tom ani nemam, ale predsa len nebude najlepsi ten ajax?


_________________
FCSpartak Trnava
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.11.07
Prihlásený: 20.08.16
Príspevky: 1719
Témy: 0 | 0
NapísalOffline : 31.12.2008 15:59 | refresh php

Veď ten ajax vyskúšaj a budeš vedieť, či je to lepšie.
Každopádne mysli na to, že sa môže stať, že sa ti tie požiadavky nebudú späť vracať v takom poradí, v akom si ich posielal. ;)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
refresh php

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
NapísalOffline : 31.12.2008 16:09 | refresh php

no, ak ta spravne chapem, ty chces refreshovat len cast stranky a nie celu.. takze ajax... to inak nespravis (frames sux)


_________________
"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
Offline

Užívateľ
Užívateľ
refresh php

Registrovaný: 09.03.08
Prihlásený: 22.12.10
Príspevky: 356
Témy: 85 | 85
Bydlisko: Topoľčany
Napísal autor témyOffline : 31.12.2008 16:40 | refresh php

ano, chcem refreshnut len cast. inac prajem vsetkym Stastny Novy rok, a prejem vela, vela skvelych webov...


_________________
FCSpartak Trnava
Offline

Užívateľ
Užívateľ
refresh php

Registrovaný: 16.01.08
Prihlásený: 27.03.13
Príspevky: 646
Témy: 144 | 144
Bydlisko: Žilina
NapísalOffline : 02.01.2009 2:27 | refresh php

ja na nieco podobne vyuzivam cosi taketo:

JavaScript:

Kód:
<script type="text/javascript">
<!--
//Create a boolean variable to check for a valid Internet Explorer instance.
var xmlhttp = false;
//Check if we are using IE.
try {
//If the Javascript version is greater than 5.
xmlhttp = new ActiveXObject("Msxml2.XMLHTTP");
} catch (e) {
//If not, then use the older active x object.
try {
//If we are using Internet Explorer.
xmlhttp = new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP");
} catch (E) {
//Else we must be using a non-IE browser.
xmlhttp = false;
}
}
//If we are using a non-IE browser, create a javascript instance of the object.
if (!xmlhttp && typeof XMLHttpRequest != 'undefined') {
xmlhttp = new XMLHttpRequest();
}

function makerequest(serverPage, objID) {
var obj = document.getElementById(objID);
serverPage = "najnovsie_ponuky.php";
xmlhttp.open("GET", serverPage);
xmlhttp.onreadystatechange = function() {
if (xmlhttp.readyState == 4 && xmlhttp.status == 200) {
obj.innerHTML = xmlhttp.responseText;
}
}
xmlhttp.send(null);
setTimeout("makerequest('najnovsie.php', 'najnovsie')", 60000);
}
//-->
</script>


HTML:
Kód:
<body onload="makerequest('najnovsie.php','najnovsie')">
......
......
<div id="najnovsie"></div>
</body>


Mal by sa ti aktualizovat obsah DIVu najnovsie kazdu minutu (nastavujes v JavaScripte na konci setTimeout) PHPcko z najnovsie.php

Funguje mi to v pohode az na jednu "drobnost" - vo FF je vsetko na 100%, no v IE6 sice pri loadnuti stranok nabehne v DIVe najnovsie to co ma, no uz sa to akosi nechce aktualizovat.

Ak sa s tym pohras, urcite to rozbehnes a P.S.: ak sa ti to podari rozbehnut v IE6, daj vediet :)


_________________
Mac Book Pro 15.4", CPU: Intel Core 2 Duo 2.8 GHz, RAM: 4GB DDR3, HDD: 500 GB, VGA: 512MB GDDR3, OS: Mac OS X Lion; Mobil: HTC ONE S
Offline

Užívateľ
Užívateľ
refresh php

Registrovaný: 09.03.08
Prihlásený: 22.12.10
Príspevky: 356
Témy: 85 | 85
Bydlisko: Topoľčany
Napísal autor témyOffline : 02.01.2009 10:43 | refresh php

ok dakujem ti moc, a urcite sa s tym budem hrat


_________________
FCSpartak Trnava
 [ Príspevkov: 11 ] 


refresh php



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

php - jquery - refresh tlačidla

v JavaScript, VBScript, Ajax

2

335

21.08.2010 22:00

miso

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

SPACE to refresh (medzerník pre refresh)

v JavaScript, VBScript, Ajax

4

267

10.07.2011 16:48

juho

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

REFRESH

v JavaScript, VBScript, Ajax

5

385

23.10.2009 15:10

Draex

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

refresh stranky

v PHP, ASP

1

218

06.05.2010 18:31

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

form refresh

v HTML, XHTML, XML, CSS

9

376

15.09.2008 14:35

Tominator

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Form refresh

v PHP, ASP

7

355

01.07.2009 17:05

rooobertek

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Iframe refresh

v HTML, XHTML, XML, CSS

5

465

05.06.2008 22:16

p360t

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Refresh rate

v Monitory, televízory a projektory

4

428

19.02.2009 17:19

piskvorko

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Refresh url

v HTML, XHTML, XML, CSS

2

130

25.08.2015 15:39

Kraliček

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Refresh marquee

v HTML, XHTML, XML, CSS

2

285

20.05.2009 19:31

tofina0

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Refresh Firefox

v Sieťové a internetové programy

3

319

12.02.2009 11:14

brm

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

refresh stranky

v PHP, ASP

9

471

11.08.2009 11:36

kmsa

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Refresh DIV

v JavaScript, VBScript, Ajax

2

291

19.03.2011 13:15

Bokos

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

automatický refresh

v PHP, ASP

3

256

05.03.2010 1:01

Merlin_sk

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

AJAX refresh

v JavaScript, VBScript, Ajax

0

808

19.10.2008 11:20

max-m

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

refresh stranky RAZ

v JavaScript, VBScript, Ajax

4

560

13.12.2009 22:19

neopagan



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF