[ Príspevkov: 10 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 15.09.13
Prihlásený: 03.12.13
Príspevky: 5
Témy: 1 | 1

Zdravím,
mám problém, ktorý riešim už mesiac. Možno si poviete, že som amatér ale mám problém už len v jednoduchom príkaze. Normálne napíšem:
mysql_connect ('localhost', 'root', 'heslo');
no dostanem len túto odpoveď:
Warning: mysql_connect() has been disabled for security reasons in /home/jh004500/www_root/ucenie/index.php on line 11

a môžem sa snažiť ako chcem, môžem to dať aj do 10 premenných, nič sa nemení.
Môžete mi niekto 'polopate' vysvetliť ako to mám spojazdniť?
Vopred ďakujem. :)


Offline

Čestný člen
Čestný člen
Problém s prihlásením do MySQL cez PHP

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno

Skusal si googlit?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 15.09.13
Prihlásený: 03.12.13
Príspevky: 5
Témy: 1 | 1
Napísal autor témyOffline : 15.09.2013 21:28 | Problém s prihlásením do MySQL cez PHP

Citujem sám seba: "mám problém, ktorý riešim už mesiac". To si fakt myslíš, že by som to riešil sám doma s modlitebnou knižkou v ruke? :D


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 27.08.09
Prihlásený: 08.07.15
Príspevky: 169
Témy: 46 | 46

Pozrime sa co hovori manual: http://php.net/manual/en/function.mysql-connect.php

Citácia:
This extension is deprecated as of PHP 5.5.0, and will be removed in the future. Instead, the MySQLi or PDO_MySQL extension should be used. See also MySQL: choosing an API guide and related FAQ for more information. Alternatives to this function include:
mysqli_connect()
PDO::__construct()


Cize ak mas verziu >= 5.5.0 tak ti to nepojde. Musis pouzit mysqli alebo pdo


Offline

Čestný člen
Čestný člen
Problém s prihlásením do MySQL cez PHP

Registrovaný: 21.02.06
Prihlásený: 08.12.14
Príspevky: 5447
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Bratislava

DeiForm - vieš čo znamená deprecated? Očividne nie, keď mu píšeš, že vo verzii 5.5 (a vyššej) mu to nepôjde.
zuffik - ja som skúsil pár sekúnd pogoogliť a našiel som to, čo ty hľadáš mesiac.


_________________
Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 15.09.13
Prihlásený: 03.12.13
Príspevky: 5
Témy: 1 | 1
Napísal autor témyOffline : 16.09.2013 10:38 | Problém s prihlásením do MySQL cez PHP

Áno, toto som našiel, ale kde je súbor php.ini?


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Problém s prihlásením do MySQL cez PHP

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30

Keď odignorujeme logickú možnosť použiť google (alebo si aspoň naštudovať základy fungovania serveru), tak nám ostane jedna možnosť - vo windowse sa dajú súbory na disku hľadať. Ak riešiš jediný príkaz mesiac, nemyslíš, že to môže niečo indikovať? Čo budeš robiť, keď sa raz dostaneš do stavu, že začneš riešiť povedzme návrhové vzory a zložitejšie algoritmy? Tento tvoj "problém" sa dá vygooglovať za minútu a rovnako dlho trvá jeho odstránenie. Naozaj nič v zlom, len nie každý má na to trpezlivosť a bunky... Ja zas napríklad neviem robiť peknú grafiku...


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 15.09.13
Prihlásený: 03.12.13
Príspevky: 5
Témy: 1 | 1
Napísal autor témyOffline : 16.09.2013 11:04 | Problém s prihlásením do MySQL cez PHP

Na začiatku som napísal, že možno vyzniem ako amatér a práve pre toto som to napísal. O php.ini som nepočul nikdy. Neviem kde by to mohlo byť, ale ešte niečo pogooglim.


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Problém s prihlásením do MySQL cez PHP

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30

Prečo si to napísal? Aby sme na teba brali ohľad a správali sa k tebe ako k nesvojprávnemu? Naozaj nerozumiem, ku každému sa tu snažíme správať tak či tak úplne rovnako.
Pokiaľ chceš programovať v php, php.ini sa v knihách a tutoriáloch spomína hneď v prvých kapitolách.. Odkiaľ sa učíš? Ako si inštaloval server? Pokiaľ nemáš priamy prístup na nastavenia serveru, tak s tým neurobíš nič, akurát môžeš použiť iné funkcie, ktoré zablokované nemáš...


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 15.09.13
Prihlásený: 03.12.13
Príspevky: 5
Témy: 1 | 1
Napísal autor témyOffline : 16.09.2013 13:50 | Problém s prihlásením do MySQL cez PHP

Jasné, prepáčte, už som zistil kde je problém. :)


 [ Príspevkov: 10 ] 


Problém s prihlásením do MySQL cez PHP



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

triedenie v MySQL cez PHP

v PHP, ASP

10

482

01.06.2011 20:17

coldak

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Mazanie riadkov cez PHP v MySQL

v PHP, ASP

6

543

12.02.2012 14:26

pepo808

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Editacia data mysql tabulke cez php

v PHP, ASP

6

1209

30.12.2009 17:46

noff

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

mysql + php problem

v PHP, ASP

3

438

21.04.2007 14:08

lukasmakac

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problem PHP, MySQL

v PHP, ASP

11

274

17.05.2010 12:07

ricco24

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP,MySQL problem s vypisom

v PHP, ASP

7

296

18.05.2010 17:10

Ecko

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

php mysql problem s podmienkou

v PHP, ASP

5

125

04.10.2014 21:38

majky358

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

[PHP] - zaujimavy problem s mysql a funkciou limit

v PHP, ASP

2

692

27.01.2007 10:01

javo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP programátor - PHP, MySQL, jQuery,X)Html/CSS

v Ponuka práce

0

814

02.05.2011 12:08

magicmedia

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

problem s prihlasenim

v Redakčné systémy

2

466

13.08.2006 14:56

gumy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problem s prihlasenim

v Redakčné systémy

20

1272

24.06.2007 20:39

AVAST

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problem s prihlasenim

v PHP, ASP

11

306

26.03.2009 16:51

7diwad7

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

problém s prihlásením

v Redakčné systémy

6

281

18.11.2006 20:41

peterb

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Wordpress - problem s prihlasenim

v Redakčné systémy

2

436

24.03.2008 17:11

Kamahl

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

php ->mysql ->php Help.zoradit

v PHP, ASP

4

322

20.06.2009 12:44

KViki

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problem s prihlasenim na IE

v HTML, XHTML, XML, CSS

2

293

27.09.2008 17:55

oaki



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF