[ Príspevkov: 11 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
triedenie v MySQL cez PHP

Registrovaný: 13.11.06
Prihlásený: 23.08.14
Príspevky: 169
Témy: 54 | 54
NapísalOffline : 01.06.2011 10:30 | triedenie v MySQL cez PHP

Zdrqavím potrebujem trošku pomocť. Je to istotne banalita no lamem si hlavu nad touto vecou uz skoro týždeň.

Mam v Mysql nahodenu databazu a potrbujem filtrovať nejake data pomocou

Citácia:
<select name="obdobie">
<option value="9">Všetko</option>
<option value="1">Leto</option>
<option value="0">Zima</option>
</select>
$cas=$_POST['obdobie']


Ked dam filtrovať leto tak vypíše len udaje kde je v tabulke 1 ked zimu tak udaje kde je 0 . Toto funguje len ked dam všetko nezobrazuje nič. Tabulka obodobie v MySql je vyplnena len udajmi 1 a 0. Ako vyfiltrujem (resp. nevyfiltrujem) v SQL aby zobrazovalo riadky v tabulky s udajmi 0 a aj 1 teda pre zobrazenie <option value="9">Všetko</option>

Citácia:
'SELECT * FROM benzin WHERE obdobie=$cas'


čo by malo byť obdobie=$cas' teda premnna $cas aku hodnotu aby to nefiltrovalo ?? skušal som to aj podmienkami ošetriť no nedari sa mi to spojazdniť
Snáď ste ma pochopili :oops: za rady ďakujem.


Offline

Správca fóra
Správca fóra
triedenie v MySQL cez PHP

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 01.06.2011 12:42 | triedenie v MySQL cez PHP

jednoducho tam tu podmienku nedas :)


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
triedenie v MySQL cez PHP

Registrovaný: 13.11.06
Prihlásený: 23.08.14
Príspevky: 169
Témy: 54 | 54
Napísal autor témyOffline : 01.06.2011 12:56 | triedenie v MySQL cez PHP

cize spravim to nejako takto ?

Citácia:
if($cas==9)
{ $cas=' ';}
elseif ($cas==1)
{ $cas='obdobie=1';}
else
{$cas='obdobie=0';}


a potom
Citácia:
'SELECT * FROM benzin WHERE obdobie=$cas'


ešte sa len učím (večne) tak či sa to takto ma byť či sa to nejako inak myslelo ... som v praci nemam k dispozicii skript


Offline

Správca fóra
Správca fóra
triedenie v MySQL cez PHP

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 01.06.2011 13:02 | triedenie v MySQL cez PHP

nie tak celkom - ked si hodnotu premennej $cas, podla toho ako si to napisal, doplnis do toho sqlka, tak ti vzniknu nezmysly typu:
Kód:
'SELECT * FROM benzin WHERE obdobie=obdobie=1'


ty to musis spravit tak, aby sa pri vybere polozky Vsetko, cast "WHERE obdobie=$cas" v sqlku vobec nevyskytovala - kedze mas v db len 0 a 1, hodnotu stlpca obdobie nemusis kontrolovat, lebo ta zaujimaju vsetky data bez ohladu na to, ci je to 0 alebo 1


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 29.10.08
Prihlásený: 30.07.12
Príspevky: 933
Témy: 2 | 2
NapísalOffline : 01.06.2011 13:17 | triedenie v MySQL cez PHP

alebo zneuzijes sqlinjection :)
Kód:
<select name="obdobie">
 <option value="9 or 1=1">Všetko</option>
 <option value="1">Leto</option>
 <option value="0">Zima</option>
 </select>


Offline

Užívateľ
Užívateľ
triedenie v MySQL cez PHP

Registrovaný: 13.11.06
Prihlásený: 23.08.14
Príspevky: 169
Témy: 54 | 54
Napísal autor témyOffline : 01.06.2011 19:01 | triedenie v MySQL cez PHP

coldak to sql injection som použil .... len potom my to nevyhladava dalsie podmienky (to som nespominal) :) ale dik aspon som si naštudoval čo to je ..... teraz sa trapim s podmienkami a skušam to to dalej


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 29.10.08
Prihlásený: 30.07.12
Príspevky: 933
Témy: 2 | 2
NapísalOffline : 01.06.2011 19:12 | triedenie v MySQL cez PHP

chybaju ti zatvorky:)


Offline

Správca fóra
Správca fóra
triedenie v MySQL cez PHP

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 01.06.2011 19:15 | triedenie v MySQL cez PHP

radsej si mu nemal ukazovat taketo veci, lebo to zacne pouzivat vsade a zbytocne neuvazene :)


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 29.10.08
Prihlásený: 30.07.12
Príspevky: 933
Témy: 2 | 2
NapísalOffline : 01.06.2011 19:33 | triedenie v MySQL cez PHP

ale to je jeho problem, upozornil som ze je to sqlinjection , je na nom ako sa ktomu postavi.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
triedenie v MySQL cez PHP

Registrovaný: 13.11.06
Prihlásený: 23.08.14
Príspevky: 169
Témy: 54 | 54
Napísal autor témyOffline : 01.06.2011 19:56 | triedenie v MySQL cez PHP

sql injection je len finta a v podstate je to ako zneuživanie chyby systemu :) (ak som správne pochopil teoriu večnej pravdy) .... tak teraz som to dodumal a popísal asi 2 x A4 kým som na to prišiel a funguje to .... tak len pre kontrolu resp. ak by to niekomu pomohlo kto to riešil a brazdil toto forum (ale hlavne čo poviete na taketo riešenie)

najskor formulare
Kód:
<select name="nadrz">
    <option value="9">Všetko</option>
   <option value="1">Plna</option>
   <option value="0">Čiastocne</option>
</select>
<select name="vif">
   <option value="9">Všetko</option>
   <option value="1">ano</option>
   <option value="0">nie</option>
</select>
<select name="obdobie">
   <option value="9">Všetko</option>
   <option value="1">Zima</option>
   <option value="0">Leto</option>
</select>


teraz podmienky
Kód:
if ($_POST['obdobie']==9)
   {$gumy='';}
elseif ($_POST['obdobie']==1)
   {$gumy='gumy=1 AND';}
else
   {$gumy='gumy=0 AND';}
   
if ($_POST['vif']==9)
   {$vif='';}
elseif ($_POST['vif']==1)
   {$vif='vif=1 AND';}
else
   {$vif='vif=0 AND';}

if($_POST['nadrz']==9)
   {$nadrz='';}
elseif ($_POST['nadrz']==1)
   {$nadrz='nadrz=1';}
else
   {$nadrz='nadrz=0';}


a nakoniec MySQL príkaz
Kód:
"SELECT * FROM benzin  WHERE $gumy $vif $nadrz ORDER BY km DESC"


mne trpakovi nedošla jedna vec (nechapem ako ale dookola som robil stale to iste) a bolo to toto
Kód:
'SELECT * FROM benzin WHERE obdobie=obdobie=1'

už som tie podmienky mal spravené pekne len stale som tam písal $cas='obdobie=1'; vďaka za radu

o bezpečnosť a podobne veci mi nejde robím si to sám pre seba a bude to max. niekde na nete zašite alebo len na localhoste ale akékoľvek pripomienky resp. vylepšenia uvítam :)

P.s.: možem sa začať trapiť s updatovaním dát v MySQL pomocou PHP :roll:


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 29.10.08
Prihlásený: 30.07.12
Príspevky: 933
Témy: 2 | 2
NapísalOffline : 01.06.2011 20:17 | triedenie v MySQL cez PHP

ak ti nejde o bezpecnost
Kód:
<select name="nadrz">
     <option value="9 or 1=1">Všetko</option>
    <option value="1">Plna</option>
    <option value="0">Čiastocne</option>
 </select>
 <select name="vif">
    <option value="9 or 1=1">Všetko</option>
    <option value="1">ano</option>
    <option value="0">nie</option>
 </select>
 <select name="obdobie">
    <option value="9 or 1=1">Všetko</option>
    <option value="1">Zima</option>
    <option value="0">Leto</option>
 </select>

Kód:
"SELECT * FROM benzin  WHERE (obdobie = $obdobie) and (vif=$vif) and (nadrz=$nadrz) ORDER BY km DESC"


 [ Príspevkov: 11 ] 


triedenie v MySQL cez PHP



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Editacia data mysql tabulke cez php

v PHP, ASP

6

1209

30.12.2009 17:46

noff

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Mazanie riadkov cez PHP v MySQL

v PHP, ASP

6

543

12.02.2012 14:26

pepo808

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problém s prihlásením do MySQL cez PHP

v PHP, ASP

9

217

16.09.2013 13:50

zuffik

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

datetime column a triedenie, MySql

v Databázy

5

122

25.04.2013 12:52

baumax

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

mysql - triedenie výsledkov po slovensky

v Databázy

5

929

21.01.2010 11:52

Merlin_sk

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP programátor - PHP, MySQL, jQuery,X)Html/CSS

v Ponuka práce

0

817

02.05.2011 12:08

magicmedia

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

php ->mysql ->php Help.zoradit

v PHP, ASP

4

322

20.06.2009 12:44

KViki

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP a MySQL

v PHP, ASP

4

145

23.09.2013 23:50

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

php,mysql strankovani

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v PHP, ASP

32

1877

28.08.2009 17:21

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP+MySQL, počítadlo

v PHP, ASP

3

566

09.07.2007 18:19

Tominator

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Programátor PHP/MySQL

v Ponuka práce

0

629

23.10.2010 17:06

brownsro1

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Spocitanie php+mysql

v Databázy

3

495

23.03.2009 13:01

GoodWill

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

php+apache+mysql

v Ostatné

13

1026

06.07.2009 11:37

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP a MYSQL

v PHP, ASP

4

394

10.06.2011 23:12

Sunnynko

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

MySQL a PHP

v Databázy

9

380

27.12.2015 0:33

Werus

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP a MYSQL

v PHP, ASP

16

667

02.05.2010 10:26

zdeniatqo



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF