[ Príspevkov: 8 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.05.10
Prihlásený: 17.05.10
Príspevky: 4
Témy: 1 | 1
NapísalOffline : 17.05.2010 17:53 | PHP,MySQL problem s vypisom

Caute, poprosil by som vas o pomoc s tymto,
mam webovu stranku do ktorej chcem vkladat cyklotrasy,
mam aj formular cez ktory mi zapisuje do databazy udaje,
problem je v tom ze tieto udaje z databaze viem vypisat len na jednu stranku a ja by som potreboval urobit nieco take ze aby mi na zaklade udajov z databazy tvorilo podstranky typu

Kód:
http://www.bikecenter.ic.cz/cyklotrasy/index.php?page_id=1
http://www.bikecenter.ic.cz/cyklotrasy/index.php?page_id=2
atď

cize pre id_tabulky=1 vytvorilo stranku

Kód:
http://www.bikecenter.ic.cz/cyklotrasy/index.php?page_id=1

do ktorej vlozi vsetky udaje v prvom riadku tabulky...

a popripade na stranku index.php hadzalo rovno linky s popisom $datum $popis
cize automaticky by generovalo zoznam odkazov
riadku tej danej trasy dakujem za kazdu radu
ak som nieco nahodou napisal nezrozumitelne napiste to prosim :)


Offline

Správca fóra
Správca fóra
PHP,MySQL problem s vypisom

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 17.05.2010 19:12 | PHP,MySQL problem s vypisom

ak je page_id v url totozne s id_tabulky v databaze, tak ti staci dosadzovat osetrenu hodnotu $_GET['page_id'] do sql selectu, cize nieco taketo:
Kód:
SELECT * FROM tblname WHERE id_tabulky = osetrena_hodnota($_GET['page_id'])

vypis udajov spravis uz standardne...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.05.10
Prihlásený: 17.05.10
Príspevky: 4
Témy: 1 | 1
Napísal autor témyOffline : 17.05.2010 19:26 | PHP,MySQL problem s vypisom

Ja ale nemam este nic okrem formularu ktorym zapisujem udaje do tabulky v databaze, viem ich vypisat ale len vsetky naraz a potrebujem nieco take co by mi do stranky
Kód:
http://www.bikecenter.ic.cz/cyklotrasy/index.php

vypisovalo automaticky odkazy na trasu ktoru pridam cez formular do tabulky
cize ked otvoris tu stranku ti hned vyhodi linky na jednotlive trasy a ked kliknes na ten link sa dostanes na stranku index.php?page_id=1 atd
a ja neviem urobit ten zoznam linkov a potom to aby po kliknuti nan ti vypisalo tie udaje
Kód:
SELECT * FROM tblname WHERE id_tabulky = osetrena_hodnota($_GET['page_id'])

tomuto co si mi ty napisal chapem ale ja to neviem vytvorit po tial :) prosim o pomoc som zaciatocnik v tomto...diky

//edit:
nahodou ked mam taketo nieco
Kód:
<?php

require_once("nieco.php");

$sql = mysql_query("SELECT * FROM cyklotrasy WHERE id_tabulky = ($_GET['page_id'])");

while ($data = mysql_fetch_array($sql, MYSQL_BOTH)){

$id_tabulky = $data["id_tabulky"];
$datum = $data["datum"];
$popis = $data["popis"];
$maximalnarychlost = $data["maximalnarychlost"];
$priemernarychlost = $data["priemernarychlost"];
$pocetkalorii = $data["pocetkalorii"];
$dlzka = $data["dlzka"];

echo "Poradové číslo: $id_tabulky | Dátum trasy: $datum <br> Popis trasy: $popis <br> Maximálna rýchlosť: $maximalnarychlost km/h | Priemerná rýchlosť: $priemernarychlost km/h <br> Počet spotrebovaných kalórií: $pocetkalorii kcal | Dĺžka trasy: $dlzka km<br><br>";
}
?>

nevies kde moze byt chyba? ci v tomto sa neda pouzit toto
Kód:
$sql = mysql_query("SELECT * FROM cyklotrasy WHERE id_tabulky = ($_GET['page_id'])")


resp. keby hej mi staci napisat ako urobit to generovanie a automaticke pridavanie url odkazov do index.php a popisat ako nastavit hodnotu page_id


Offline

Užívateľ
Užívateľ
PHP,MySQL problem s vypisom

Registrovaný: 04.02.08
Prihlásený: 09.06.13
Príspevky: 168
Témy: 18 | 18
Bydlisko: Stará Ľubov...
NapísalOffline : 18.05.2010 8:51 | PHP,MySQL problem s vypisom

Kód:
(mysql_query("SELECT * FROM cyklotrasy WHERE  id_tabulky='" . mysql_real_escape_string($_GET["page_id"]) . "';"));

alebo
Kód:
(mysql_query("SELECT * FROM cyklotrasy WHERE  id_tabulky=($_GET["page_id"]) "));


_________________
V jednoduchosti je krása.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.05.10
Prihlásený: 17.05.10
Príspevky: 4
Témy: 1 | 1
Napísal autor témyOffline : 18.05.2010 15:26 | PHP,MySQL problem s vypisom

diky ti moc :)
a este prosim ta ako urobim to aby automaticky hadzalo linky do index.php teda linky na kazdu trasu ktora existuje :)
cize ak existuje v databaze id_tabulky 1,2,3,...,98 tak vypise 98 linkov s nazvom $datum - $popis pre id_tabulky x (tieto hodnoty taha z tabulky)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
PHP,MySQL problem s vypisom

Registrovaný: 04.02.08
Prihlásený: 09.06.13
Príspevky: 168
Témy: 18 | 18
Bydlisko: Stará Ľubov...
NapísalOffline : 18.05.2010 15:36 | PHP,MySQL problem s vypisom

no to uz daj normalne iba do ciklu


_________________
V jednoduchosti je krása.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.05.10
Prihlásený: 17.05.10
Príspevky: 4
Témy: 1 | 1
Napísal autor témyOffline : 18.05.2010 15:44 | PHP,MySQL problem s vypisom

diky ti moc uz som na to prisiel :) fakt diky :) keby si vedel kolko som sa s tym trapil ;) dakujem :)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
PHP,MySQL problem s vypisom

Registrovaný: 04.02.08
Prihlásený: 09.06.13
Príspevky: 168
Témy: 18 | 18
Bydlisko: Stará Ľubov...
NapísalOffline : 18.05.2010 17:10 | PHP,MySQL problem s vypisom

nie je zač, aj nabuduce


_________________
V jednoduchosti je krása.
 [ Príspevkov: 8 ] 


PHP,MySQL problem s vypisom



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Pomoc s PHP vypisom MySQL databazy

v PHP, ASP

8

670

14.05.2008 14:55

eMPiko

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problem PHP, MySQL

v PHP, ASP

11

271

17.05.2010 12:07

ricco24

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

mysql + php problem

v PHP, ASP

3

438

21.04.2007 14:08

lukasmakac

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

php mysql problem s podmienkou

v PHP, ASP

5

125

04.10.2014 21:38

majky358

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problém s prihlásením do MySQL cez PHP

v PHP, ASP

9

217

16.09.2013 13:50

zuffik

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

[PHP] - zaujimavy problem s mysql a funkciou limit

v PHP, ASP

2

692

27.01.2007 10:01

javo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP programátor - PHP, MySQL, jQuery,X)Html/CSS

v Ponuka práce

0

814

02.05.2011 12:08

magicmedia

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problem s vypisom pri strankovani

v PHP, ASP

12

441

02.06.2008 13:26

lostwarrior

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problem s vypisom zo suboru C

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

4

190

01.04.2012 12:47

gaspa10

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problem s vypisom textu cez kresliaceho robota

v Delphi, Visual Basic

2

620

21.10.2008 19:06

chiwo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

php ->mysql ->php Help.zoradit

v PHP, ASP

4

322

20.06.2009 12:44

KViki

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP a MySQL

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v PHP, ASP

30

1524

12.01.2009 13:09

jtomcik

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Spocitanie php+mysql

v Databázy

3

495

23.03.2009 13:01

GoodWill

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP - MySQL - vyhladavanie?

v PHP, ASP

5

632

20.03.2010 6:24

rooobertek

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP a MYSQL

v PHP, ASP

4

394

10.06.2011 23:12

Sunnynko

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP + MYSQL inzercia

v PHP, ASP

21

1509

02.09.2007 18:51

neopagan



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF