[ Príspevkov: 7 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 11.02.12
Prihlásený: 18.02.14
Príspevky: 8
Témy: 2 | 2
NapísalOffline : 11.02.2012 21:56 | Mazanie riadkov cez PHP v MySQL

Pozdravujem,

Mam jeden proble s mazanim riadkov v databaze MySQL .

Tu je script na ktory vyvolava udaje z databazy dole je vlozeny na editovanie a mazanie

mysql_connect($db_hostitel, $db_uzivatel, $db_heslo) or die ('Error!<br>Chybne udaje!');
mysql_select_db($db_nazov) or die ('Error!<br>Databaza Neexistuje!');

$sql = mysql_query("SELECT * FROM dopyt") or die(mysql_error());

while($vypis = mysql_fetch_array($sql))
{
echo "<h3>".$vypis["field_1"]."</h3><br>";
echo "".$vypis["field_2"]."<br>";
echo "".$vypis["field_3"]."<br>";
echo "<img src='".urlencode($vypis["field_4"])."' />";


echo "<a href='uprav.php?udaj=".$vypis["id"]."'>Zmenit</a> | <a href='zmaz.php?zmazat=ok&amp;id=".$vypis["id"]."'>Zmazat</a>";
}
?>


Tu je stranka ktora ma mazat riadky:

mysql_connect($db_hostitel, $db_uzivatel, $db_heslo) or die ('Error!<br>Chybne udaje!');
mysql_select_db($db_nazov) or die ('Error!<br>Databaza Neexistuje!');

if($zmazat == "ok")
{
$sql = "delete from dopyt where id=".$id."";
$vysledok = mysql_query($sql);
if ($vysledok) {
echo "Udaj úspešne zmazany";
} else
{
echo "Udaj nemohol byt zmazany! Skuste to ešte raz.";
}}
?>


Pri stlaceni zmazat sa zobrazi iba cista stranka ktora je ulozena ako zmaz.php.

Za vsetky rady vopred DAKUJEM


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.07.11
Prihlásený: 15.12.17
Príspevky: 1433
Témy: 2 | 2
Bydlisko: Praha / Rev...
NapísalOffline : 12.02.2012 10:49 | Mazanie riadkov cez PHP v MySQL

Nepoužívaj globálky (a pravdepodobne ich máš zakázané)

V zmaz.php si napis pekne na zaciatok
$zmazat = $_GET["zmazat"];
$id = $_GET["id"];


_________________
Na súkromné správy týkajúce sa problémov, ktoré sa riešia vo fóre, neodpovedám!
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 11.02.12
Prihlásený: 18.02.14
Príspevky: 8
Témy: 2 | 2
Napísal autor témyOffline : 12.02.2012 12:26 | Mazanie riadkov cez PHP v MySQL

Velmi pekne dakujem za pomoc pri scripte "zmaz" velmi mi to pomohlo, este raz dakujem

Mam este jednu prosbu ci by sa mi dalo pomoct este so scriptom "uprav"
Chcem sa opytat ked v stlpci v MyAQL pod nazvom "field_4" mam obrazky ci aj tie je mozne zamenit?
Neviem to zakomponovat do scriptu.

Za vsetky rady vopred DAKUJEM.

mysql_connect($db_hostitel, $db_uzivatel, $db_heslo) or die ('Error!<br>Chybne udaje!');
mysql_select_db($db_nazov) or die ('Error!<br>Databaza Neexistuje!')


if(isset($_POST['uprav'])) //ak bolo stlacene tlacitko uprav
{
$nadpis = $_POST['.$id.'];
$text = $_POST['field_1'];
$text = $_POST['field_2'];
$text = $_POST['field_3'];
$text = $_POST['field_4'];

$sql ="UPDATE dopyt set nadpis='".$nadpis."', text='".$text."' WHERE id = '".$id."'";
$vysledok=mysql_query($sql);
if ($vysledok) {
echo "Udaj uspesne upraveny";
} else {
echo "Udaj nemohol byt upraveny! Skuste to ešte raz.";
}}

$sql = mysql_query("SELECT * FROM dopyt where id= '".$udaj."'");
$vypis = mysql_fetch_row($sql);

echo '<form method="post">';
echo 'Nadpis: <input name="nadpis" type="text" value="'.$vypis[1].'"><br>';
echo 'Text: <textarea name="text" cols="30" rows="3">'.$vypis[2].'</textarea><br>';
echo 'Text: <textarea name="text" cols="30" rows="3">'.$vypis[3].'</textarea><br>';

echo '<input type="submit" value="Upravit" name="uprav">';
echo '</form>';
?>


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.07.11
Prihlásený: 15.12.17
Príspevky: 1433
Témy: 2 | 2
Bydlisko: Praha / Rev...
NapísalOffline : 12.02.2012 13:12 | Mazanie riadkov cez PHP v MySQL

Veľmi som nepochopil, čo presne by si chcel zameniť.
Čo do pekla má ale znamenať toto?
Kód:
$text = $_POST['field_1'];
$text = $_POST['field_2'];
$text = $_POST['field_3'];
$text = $_POST['field_4'];


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 11.02.12
Prihlásený: 18.02.14
Príspevky: 8
Témy: 2 | 2
Napísal autor témyOffline : 12.02.2012 13:22 | Mazanie riadkov cez PHP v MySQL

To bolo jedno z mojich vylepseni :-) zabudol som to zmazat

Tolko som sa v tom hrabal ze som sa tak zamotal na kolko som zaciatocnik pokaslal som aj to co som mal dobre.

Ja tym scriptom potrebujem upravit udaje v tabulke s ktorou si mi pomahal tam som ziadal o pomoc s "zmaz"

DAKUJEM


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Mazanie riadkov cez PHP v MySQL

Registrovaný: 14.11.10
Prihlásený: 22.09.17
Príspevky: 129
Témy: 27 | 27
NapísalOffline : 12.02.2012 13:33 | Mazanie riadkov cez PHP v MySQL

funguje to rovnako, musis akurat zmenit sql dotaz, napis si do google mysql update


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 11.02.12
Prihlásený: 18.02.14
Príspevky: 8
Témy: 2 | 2
Napísal autor témyOffline : 12.02.2012 14:26 | Mazanie riadkov cez PHP v MySQL

Ved SQL dotaz je zmeneny je tam uvedene UPDATE


 [ Príspevkov: 7 ] 


Mazanie riadkov cez PHP v MySQL



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

mazanie riadkov

v PHP, ASP

6

405

22.11.2007 10:23

vl4kn0

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Mazanie riadkov

v Databázy

2

280

09.03.2012 21:33

sedlák

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

triedenie v MySQL cez PHP

v PHP, ASP

10

484

01.06.2011 20:17

coldak

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Editacia data mysql tabulke cez php

v PHP, ASP

6

1209

30.12.2009 17:46

noff

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problém s prihlásením do MySQL cez PHP

v PHP, ASP

9

217

16.09.2013 13:50

zuffik

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

mazanie mysql tabulky

v PHP, ASP

7

533

05.12.2007 10:13

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP programátor - PHP, MySQL, jQuery,X)Html/CSS

v Ponuka práce

0

815

02.05.2011 12:08

magicmedia

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Access mazanie dát z tabuliek cez zostavu

v Ostatné programy

0

56

01.09.2014 22:17

Mirusena

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

php ->mysql ->php Help.zoradit

v PHP, ASP

4

322

20.06.2009 12:44

KViki

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP a MySQL

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v PHP, ASP

30

1524

12.01.2009 13:09

jtomcik

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

MySQL + PHP + články

v PHP, ASP

7

201

17.10.2014 18:30

Jarvix

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

MySQL a PHP

v Databázy

1

478

03.04.2011 8:09

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

php+apache+mysql

v Ostatné

13

1026

06.07.2009 11:37

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

mysql, php - pripojenie

v PHP, ASP

2

166

28.06.2012 18:06

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP + MYSQL inzercia

v PHP, ASP

21

1510

02.09.2007 18:51

neopagan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Programátor PHP/MySQL

v Ponuka práce

0

629

23.10.2010 17:06

brownsro1



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF