[ Príspevkov: 8 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.12.08
Prihlásený: 09.02.09
Príspevky: 30
Témy: 7 | 7
NapísalOffline : 31.01.2009 20:45 | pridavanie medzier do stringu

dobry vecer,

chcel by som spravit nieco take, ze na kazdu piatu poziciu v stringu pridat medzeru. Ale neviem co robi tento kod. lebo po 30 sekundach som prekrocil max execution time :) takze predpokladam ze to nebude spravne. Budem rad ak mi poradite co s tym.

Kód:
$text = "cwihfwevheowheoegvhopv";
$dlzkaTextu = strlen($text);
$pismenSpolu = 0;
for ($k = 0; $k < $dlzkaTextu; $k++){
  $pismeno = $text{$k};
  while($pismeno != " "){
  $pismenSpolu++;
    if($pismenSpolu == 5){
    $text = str_repeat(" ", 1);
    $pismenSpolu = 0;
    } 
   }
}
echo $text;


skript stihne dojst po podmienku if


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.04.07
Prihlásený: 20.11.17
Príspevky: 531
Témy: 34 | 34
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 31.01.2009 21:17 | pridavanie medzier do stringu

mas to zacyklene:
Kód:
$pismeno = $text{$k};
  while($pismeno != " ")

do pismena sa ti priradi prve pismeno "c", takze while nikdy neskonci


_________________
CPU: AMD Phenom II 940 QUAD X4 BE AM2+, chladic: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, RAM: 4GB DDR2 800MHz PC6400, MB: M2N-E SLI, VGA: RX 4870 GAINWARD HD4870 1GB, HDD: WD 1TB, Zdroj: CORSAIR 750W TX
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.12.08
Prihlásený: 09.02.09
Príspevky: 30
Témy: 7 | 7
Napísal autor témyOffline : 31.01.2009 21:26 | pridavanie medzier do stringu

djsulo píše:
mas to zacyklene:
Kód:
$pismeno = $text{$k};
  while($pismeno != " ")

do pismena sa ti priradi prve pismeno "c", takze while nikdy neskonci


ok dik, ale preco potom ked napisem
Kód:
for ($k = 0; $k < $dlzkaTextu; $k++){
  $pismeno = $text{$k};
  echo $pismeno;
   }


vypise sa cely text? ved aj predtym by sa (podla mna), mal do $pismeno priradit cely text, kedze to je vo for cykle...


Offline

Správca fóra
Správca fóra
pridavanie medzier do stringu

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 31.01.2009 21:27 | pridavanie medzier do stringu

mne sa ten skript zda az prilis zlozity na tak jednoduchy problem :)


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.12.08
Prihlásený: 09.02.09
Príspevky: 30
Témy: 7 | 7
Napísal autor témyOffline : 31.01.2009 21:29 | pridavanie medzier do stringu

mozno preto ze ja zlozito rozmyslam... :)


Offline

Správca fóra
Správca fóra
pridavanie medzier do stringu

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 31.01.2009 21:30 | pridavanie medzier do stringu

preco nepouzijes wordwrap? ale ked si ho chces sam naprogramovat, tak ti v tom nebranim :)


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.12.08
Prihlásený: 09.02.09
Príspevky: 30
Témy: 7 | 7
Napísal autor témyOffline : 31.01.2009 21:34 | pridavanie medzier do stringu

nechcem text rozdelit do riadkov...


Offline

Správca fóra
Správca fóra
pridavanie medzier do stringu

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 31.01.2009 21:38 | pridavanie medzier do stringu

namiesto <br /> tam uvedies medzeru ;)


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
 [ Príspevkov: 8 ] 


pridavanie medzier do stringu



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Odstranenie nadbytocnych medzier, tabulatorov zo stringu....

v PHP, ASP

11

269

09.10.2014 20:13

1daemon1

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

odstranenie medzier

v PHP, ASP

9

925

03.09.2008 17:14

Tominator

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

odstranenie medzier

v PHP, ASP

4

647

23.04.2010 23:09

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vynechanie medzier v reťazci

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

2

388

31.01.2012 13:48

street_punk

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zalomenie textu bez medzier

v HTML, XHTML, XML, CSS

6

582

09.03.2009 21:13

pa3ck

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zistenie poslednych 3ch medzier

v PHP, ASP

5

229

27.02.2009 12:10

Tominator

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

assembler, uz len zistit pocet medzier

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

5

875

06.05.2010 7:27

coldak

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

odstranenie niekolkych medzier aby bola jedna

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

4

345

11.01.2010 15:41

ado21

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Dom z stringu

v JavaScript, VBScript, Ajax

3

229

16.03.2010 20:59

juho

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

C++ kopirovanie stringu

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

2

251

14.11.2012 18:09

faraon

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

java - kontrola stringu

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

15

457

16.12.2010 14:22

arnie16

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vycuc zo stringu

v PHP, ASP

4

305

24.05.2009 22:17

Blackdevil

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Pole do stringu

v PHP, ASP

3

252

10.03.2009 17:34

Tominator

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

C - načítanie stringu

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

14

1500

17.10.2010 21:33

remus

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

opatovne nacitanie Stringu - JAVA

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

10

549

03.02.2011 18:13

Bajzik

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

JAVA - získanie stringu zo súboru

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

6

162

21.04.2014 23:34

XOLOO



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF