[ Príspevkov: 5 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 26.02.08
Prihlásený: 24.05.13
Príspevky: 372
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Nové Zámky
NapísalOffline : 24.05.2009 10:28 | vycuc zo stringu

zdravim...mam bunku a v nej nieco ako:
Kód:
uzivatel=1das54s8d4,login=213546487,nastavenie=pekne,

no a ja sa chcem spytat ako odtial vytiahnem iba to
Kód:
uzivatel=1das54s8d4


rozkuskoval som si to
Kód:
$premenna=split(','$v[1]);

lenze ako zistim kde sa nachadza cast ta ktoru hladam...lebo nie vsetci uzivatelia maju v tabulke na prvom mieste to co potrebujem vycucnut niekde to moze byt aj uzivatel=
Kód:
login=213546487,1das54s8d4,nastavenie=pekne,

takze nemozem pouzit iba $premenna[0]...napadlo ma pouzit strpos() len neviem ci to bude zrovna vhodne ked tam bude viacej casti oddelenych ciarkov napr 20 a to co hladam bude az poslednee...snad ste ma pochopili ako co myslim...diki za rady :)


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
vycuc zo stringu

Registrovaný: 29.10.07
Prihlásený: 12.06.17
Príspevky: 1408
Témy: 28 | 28
Bydlisko: Bratislava
Vek: 36
NapísalOffline : 24.05.2009 10:49 | vycuc zo stringu

Najprv ten string splitom rozdelis na dvojice "nazov=hodnota" (to je to co uz mas)
to pole potom prejdi v cykle, kde kazdu polozku splitom (splituj na znak "=") rozdelis na pole s dvoma hodnotami. Prvou bude nazov a druhou hodnota. Jednoduchy IF ti uz povie s ktorou polozkou pracujes


_________________
PC: OS: Windows 10 (64bit) CPU: INTEL Core i5-4440 GPU: ASUS ATI R9280X RAM: Kingston 8GB DDR3 1600MHz MB: MSI B85-G43 Gaming HDD: Seagate 1TB HDD Barracuda SSD: SAMSUNG 120GB HDD 840 EVO CASE: COOLERMASTER N400
Mobil: OS: Android 4.4.2 Model: LG G2 D802 16GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 26.02.08
Prihlásený: 24.05.13
Príspevky: 372
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Nové Zámky
Napísal autor témyOffline : 24.05.2009 10:54 | vycuc zo stringu

asi sme sa nepochopili...ten prvy bod mam cize "nazov=hodnota" a ja potrebujem zistit ci sa nachadza v $premenna[0] alebo v $premenna[1]...$premenna[20]...nepotrebujem to este rozdelovat...ak som ta pochopil ja zle tak sorry :)


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
vycuc zo stringu

Registrovaný: 29.10.07
Prihlásený: 12.06.17
Príspevky: 1408
Témy: 28 | 28
Bydlisko: Bratislava
Vek: 36
NapísalOffline : 24.05.2009 12:14 | vycuc zo stringu

Myslel som to takto. A ked rozbijas string na pole, je lepsie pouzit explode (split sa pouziva ak to chces rozbit podla regularneho vyrazu, ty rozbijas podla jedneho znaku/stringu
Kód:
$inputStr = "uzivatel=1das54s8d4,login=213546487,nastavenie=pekne,";
 
$inputArray = explode(',', $inputStr);
foreach ($inputArray as $dvojicaStr)
{
  $dvojicaArray = explode('=', $dvojicaStr);
   
  if ($dvojicaArray[0] == 'login')
    echo $dvojicaArray[1];
}


_________________
PC: OS: Windows 10 (64bit) CPU: INTEL Core i5-4440 GPU: ASUS ATI R9280X RAM: Kingston 8GB DDR3 1600MHz MB: MSI B85-G43 Gaming HDD: Seagate 1TB HDD Barracuda SSD: SAMSUNG 120GB HDD 840 EVO CASE: COOLERMASTER N400
Mobil: OS: Android 4.4.2 Model: LG G2 D802 16GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 26.02.08
Prihlásený: 24.05.13
Príspevky: 372
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Nové Zámky
Napísal autor témyOffline : 24.05.2009 22:17 | vycuc zo stringu

aha uz som pochopil ako si to myslel...no toto riesenie ma nenapadlo...skusim a pak dam vediet :) diki zatial


 [ Príspevkov: 5 ] 


vycuc zo stringu



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

C - načítanie stringu

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

14

1501

17.10.2010 21:33

remus

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Pole do stringu

v PHP, ASP

3

252

10.03.2009 17:34

Tominator

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

C++ kopirovanie stringu

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

2

252

14.11.2012 18:09

faraon

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

java - kontrola stringu

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

15

457

16.12.2010 14:22

arnie16

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Dom z stringu

v JavaScript, VBScript, Ajax

3

231

16.03.2010 20:59

juho

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

pridavanie medzier do stringu

v PHP, ASP

7

255

31.01.2009 21:38

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

opatovne nacitanie Stringu - JAVA

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

10

549

03.02.2011 18:13

Bajzik

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

JAVA - získanie stringu zo súboru

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

6

162

21.04.2014 23:34

XOLOO

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

return stringu po ajaxovom calle

v JavaScript, VBScript, Ajax

7

116

10.06.2014 22:57

hatto13

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Odstranenie nadbytocnych medzier, tabulatorov zo stringu....

v PHP, ASP

11

269

09.10.2014 20:13

1daemon1

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ako najst poziciu v stringu regexpom?

v PHP, ASP

8

298

29.12.2010 19:36

misko16

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Rozdelenie stringu do pola stringov v Jave

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

6

422

17.10.2012 22:41

Vicma



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF