[ Príspevkov: 9 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 12.11.08
Prihlásený: 23.06.16
Príspevky: 123
Témy: 29 | 29

je nejaka funkcia ako "strpos()", v ktorej sa miesto presneho stringu bude zadavat nejaky regularny vyraz a najde poziciu jeho prveho vyskytu? pripadne je to mozne dosiahnut pomocou inych funkcii?


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
ako najst poziciu v stringu regexpom?

Registrovaný: 24.09.06
Prihlásený: 29.05.15
Príspevky: 1431
Témy: 37 | 37
Bydlisko: Bratislava

preg_match() s flagom PREG_OFFSET_CAPTURE

Príklad:
Kód:
<?php
$string = "abcdef";
preg_match("/ef/",$string,$matches,PREG_OFFSET_CAPTURE);
var_dump($matches);
?>

Výstup:
Kód:
array(1) {
  [0]=>
  array(2) {
    [0]=>
    string(2) "ef"
    [1]=>
    int(4)
  }
}

Najdený reťazec "ef" a jeho pozícia 4.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 12.11.08
Prihlásený: 23.06.16
Príspevky: 123
Témy: 29 | 29
Napísal autor témyOffline : 29.12.2010 15:09 | ako najst poziciu v stringu regexpom?

super, diky.

da sa takto nejak inteligentne ziskat aj poziciu konca/dlzku najdeneho stringu? napada ma jedine tak, ze ten velky string otocim, spravim v nom nove hladanie preg_match-om, kde ten regexp napisem naopak a potom tu poziciu odpocitam od celkovej dlzky a tym vlastne ziskam koncovu poziciu v tom original neotocenom stringu.


Offline

Správca fóra
Správca fóra
ako najst poziciu v stringu regexpom?

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 29.12.2010 15:18 | ako najst poziciu v stringu regexpom?

nestaci pripocitat k zaciatocnej pozicii dlzku najdeneho retazca? :)


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 12.11.08
Prihlásený: 23.06.16
Príspevky: 123
Témy: 29 | 29
Napísal autor témyOffline : 29.12.2010 16:16 | ako najst poziciu v stringu regexpom?

aha, mas pravdu ;) nevsimol som si, ze to ma ako vystup aj ten konkretny string

// pridané po 52 minútach od posledného príspevku

mozem este jednu otazku ohladom regexpov ?

mam takyto string "asd (blabla) (bleble) qwe" a potrebujem vycucnut obsah prvej zatvorky. je dynamicky, moze mat kolkokolvek charov. ked pouzijem
Kód:
preg_match("/\(.*\)/",$string,$m)


tak output je "$m[0]=(blabla) (bleble)" . predpokladam, ze je to kvoli tomu ".*" a ta prva zatvorka spada do toho. ako teda napisat RegExp, aby sa ukoncil uz pri prvej najdenej zatvorke?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
ako najst poziciu v stringu regexpom?

Registrovaný: 26.12.06
Prihlásený: 30.10.17
Príspevky: 4009
Témy: 181 | 181
Bydlisko: Nitra / Bra...
Vek: 24
NapísalOffline : 29.12.2010 16:29 | ako najst poziciu v stringu regexpom?

za hviezdičku otáznik pridaj


_________________
Sorry za prelkepy
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 12.11.08
Prihlásený: 23.06.16
Príspevky: 123
Témy: 29 | 29
Napísal autor témyOffline : 29.12.2010 16:37 | ako najst poziciu v stringu regexpom?

aj ked celkom nechapem vyskyt toho otaznika, ide to, diky :)


Offline

Čestný člen
Čestný člen
ako najst poziciu v stringu regexpom?

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 29.12.2010 17:52 | ako najst poziciu v stringu regexpom?

Vyskyt? Nechcel si povedat vyznam? :) Otaznik robi kvantifikator "lenivym", to znamena, ze regularny vyraz odpoveda najmensiemu moznemu retazcu, miesto defaultne najvacsiemu. Obdobneho efektu by si dosiahol modifikatorom U. To len do buducnosti, aby si rozumel a vedel to pouzit.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 12.11.08
Prihlásený: 23.06.16
Príspevky: 123
Témy: 29 | 29
Napísal autor témyOffline : 29.12.2010 19:36 | ako najst poziciu v stringu regexpom?

tak pokial viem, otaznik ma v regexpe aj ine vyuzitie, tusim zodpoveda 0 alebo 1 vyskytu a to ma zmiatlo.

a len zo zvedavosti, ako by som z toho isteho stringu "asd (blabla) (bleble) qwe" vybral druhu zatvorku?

// pridané po 1 hodine 33 minútach od posledného príspevku

vyriesene cez preg_match_all :)


 [ Príspevkov: 9 ] 


ako najst poziciu v stringu regexpom?



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako pretlačiť web na poprednú pozíciu do vyhľadávača

v Internetový marketing, SEO, reklama

15

403

02.10.2013 22:21

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ako najst chybu

v Siete

3

366

23.11.2007 14:50

Devil_SK

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nechce najst ako bootovatelne

v Ostatné zariadenia

2

299

17.02.2011 17:19

reDo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ako nájsť správcu servera

v Sieťové a internetové programy

1

332

05.02.2011 14:06

walther

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ako najst spravne komponenty

v Krčma

14

592

26.03.2010 10:32

Trty

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ako najsť php.ini

v Webhosting a servery

3

1357

30.03.2011 11:12

semo1212

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Chyba AJAX scriptu ako ju najst ?

v JavaScript, VBScript, Ajax

1

94

14.08.2013 15:58

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Omylom presunuty priecinok - Ako ho najst?

v Operačné systémy Microsoft

20

465

31.08.2011 13:46

matwej

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako nájsť najlepší Wi-fi príjem v dome

v Sieťové a internetové programy

5

958

07.11.2010 18:09

walther

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Chybajuci ethernet controller - ako najst spravny na instal?

v Siete

8

5890

24.11.2009 17:17

prandof

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako nájsť data ktoré som vysypal z koša

v Pevné disky a radiče

6

170

07.10.2013 15:00

SKiLEX

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako najsť nejakú tzv. plošticu či niečo čo odposlúcha.

v Ostatné

1

1981

28.01.2012 22:06

MTK

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Excel - vzorec na poziciu v texte

v Ostatné programy

3

531

20.05.2007 11:08

ONder

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ikony na ploche si nepametaju poziciu

v Ostatné programy

0

177

16.08.2012 20:42

DahWaR

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Pole do stringu

v PHP, ASP

3

252

10.03.2009 17:34

Tominator

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

java - kontrola stringu

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

15

457

16.12.2010 14:22

arnie16



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF