[ Príspevkov: 6 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Zistenie poslednych 3ch medzier

Registrovaný: 26.07.06
Prihlásený: 20.03.16
Príspevky: 1383
Témy: 90 | 90
Bydlisko: Slovakia-Ko...
NapísalOffline : 26.02.2009 22:14 | Zistenie poslednych 3ch medzier

ide o to ze:

mam text a mam mez v ktorych moze byt ten text zobrazeny napr 150znakou ostatny text sa potom nezobrazy
potrebujem zisit ci je za tou medzou aj dalsi text taky dlhy ze je medzi nimi 3medzery
ak je text za mezou dlhi kde je viac ako 3medzery tak skrati iba na tych 150znakou a ak je menej tak zobrazy este aj tento text tj cely text

mam uz nejaky funkciu spravenu kt skracuje aj po 2riadkoch a dava aj vystupy na overenie
tato funkcia aj spracuje to co som hore pisal ale iba po tu medzeru ze automaticky zobrazi iba po mez a zvisok sa posiala inde
Kód:
/* Skratenie changelogu */

function zkratitClanok($text, $chan, $cast=false, $mez=150, $hladane="\n", $pocet=2) {
  $pozicia = 0;
  $osekane = FALSE;
  $max = strlen($text);
  $original = $text;
  for ($i = 1; $i <= $pocet; $i++) {
    if ($tmp = strpos($text, $hladane, $pozicia+1)) {
      $pozicia = $tmp;
      $osekane = TRUE;
    } else {
      $pozicia = strlen($text);
      $osekane = FALSE;
      break;
    }
  }
 

  $moralin = substr($text, $pozicia+1, $max);
  $text = substr($text, 0, $pozicia-1);
 
  if (strlen($text) > $mez) {
    $text = substr($text, 0, $mez);
    $text = substr($text, 0, strrpos($text,' '));
    $min = strlen($text);
    $moralin = substr($original, $min, $max);
    $osekane = TRUE;
  }
  if ($osekane) $text .= ' ';
 
  if (!$chan) {
    return $osekane;
    die;
  }
 
  if (!$cast) {return $text;}
  else {return $moralin;}
}


_________________
CPU: Intel E7200 momentalne default + freezer 7 pro | MB: Gigabyte GA-P35-DS3 rev. 2.0 F14 | RAM: A-DATA 4x1GB EE Vitesta | VGA: ATI Radeon HD4850 Sapphire Dual Slot | Monitor: BenQ E2200HD+17CTX | HDD: WD 3200AAKS + Maxtor 6Y080M0 80GB SATAII + 120GB ATA Barracuda | PSU: Corsair VX450W | Windows 7 Ultimate Sk | REPRO: Logitech X-210
+
IPhone 3GS JB 3.1.3 (new BR)
múdry sa postara o seba ale ešte múdrejši sa postara aj o druhých
Offline

Správca fóra
Správca fóra
Zistenie poslednych 3ch medzier

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 26.02.2009 22:23 | Zistenie poslednych 3ch medzier

ehm, ake 3 medzery? :) sry, ale osobne som nepochopil, co chces spravit s tymi medzerami a na co ti vlastne su... najlepsie by bolo, keby si dal rovno nejaky nazorny priklad...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 26.02.2009 23:03 | Zistenie poslednych 3ch medzier

myslím, že som pochopil ... on má text. Chce zobraziť jeho skrátenú verziu, to je tých 150 znakov. To čo zaujíma kmsu je, či text, ktorý by mal nasledovať je dlhší ako 4 slová (teda tri medzeri ...). Teda ako na to príjde


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Zistenie poslednych 3ch medzier

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 27.02.2009 8:18 | Zistenie poslednych 3ch medzier

ak je to teda tak, tak sa mi to zda dost odveci, lebo neberie ohlad na dlzku slov za tymi 150 znakmi a takisto moze nastat pripad, ze tam budu 3 medzery a na konci 1 dlhe slovo (dajme tomu 100 znakov)... pocet medzier sa da zistit napr. cez substr_count()...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Zistenie poslednych 3ch medzier

Registrovaný: 26.07.06
Prihlásený: 20.03.16
Príspevky: 1383
Témy: 90 | 90
Bydlisko: Slovakia-Ko...
Napísal autor témyOffline : 27.02.2009 12:01 | Zistenie poslednych 3ch medzier

sten kuknem sa na to ked bude cas

presne ako napisal ide o to aby neskracovalo text ktory je takmer na konci

ja som to skusal nejak tak ze spocitam celkovo medzier a po skrateni a porovnam ci je viac ako 3 alebo menej
a nasledne ci spracovat alebo nie

ale dik

ten pripad stymi 100znakmi nenastane lebo jednak ten priapd nenastane a jednak ten text ide este na overenie ku adminovy tj hatlaniny nenastanu


_________________
CPU: Intel E7200 momentalne default + freezer 7 pro | MB: Gigabyte GA-P35-DS3 rev. 2.0 F14 | RAM: A-DATA 4x1GB EE Vitesta | VGA: ATI Radeon HD4850 Sapphire Dual Slot | Monitor: BenQ E2200HD+17CTX | HDD: WD 3200AAKS + Maxtor 6Y080M0 80GB SATAII + 120GB ATA Barracuda | PSU: Corsair VX450W | Windows 7 Ultimate Sk | REPRO: Logitech X-210
+
IPhone 3GS JB 3.1.3 (new BR)
múdry sa postara o seba ale ešte múdrejši sa postara aj o druhých
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 27.02.2009 12:10 | Zistenie poslednych 3ch medzier

ja by som to asi rozdelil na 150 znakov a zvyšok, a potom sa spýtam aký dlhý je zvyšok :), pokiaľ je dlhší ako 20 znakov tak ho neriešim ...


 [ Príspevkov: 6 ] 


Zistenie poslednych 3ch medzier



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

odstranenie medzier

v PHP, ASP

9

925

03.09.2008 17:14

Tominator

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

odstranenie medzier

v PHP, ASP

4

653

23.04.2010 23:09

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zalomenie textu bez medzier

v HTML, XHTML, XML, CSS

6

582

09.03.2009 21:13

pa3ck

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

pridavanie medzier do stringu

v PHP, ASP

7

255

31.01.2009 21:38

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vynechanie medzier v reťazci

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

2

389

31.01.2012 13:48

street_punk

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zobrazenie poslednych prispevkov

v Správy pre vedenie fóra

7

863

01.07.2007 15:41

OmeGa

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vyber poslednych sprav

v Databázy

7

322

25.03.2012 11:12

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

5 poslednych prispevkov

v Redakčné systémy

0

356

07.12.2006 1:05

Tybee

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Odstranenie nadbytocnych medzier, tabulatorov zo stringu....

v PHP, ASP

11

269

09.10.2014 20:13

1daemon1

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

assembler, uz len zistit pocet medzier

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

5

875

06.05.2010 7:27

coldak

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

odstranenie niekolkych medzier aby bola jedna

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

4

348

11.01.2010 15:41

ado21

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Výpis posledných 5 príspevkov

v Databázy

13

486

03.02.2011 14:15

Bajzik

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Porovnanie dvoch posledných teplôt

v PHP, ASP

5

212

29.12.2016 23:39

walther

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

posledných 5 dát z DB

v PHP, ASP

9

508

22.10.2009 19:44

dessert

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vyber poslednych zaznamov z 2 tabuliek

v Databázy

2

122

13.04.2013 17:02

zaciatocnik

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Najsťahovanejšie súbory posledných rokov z pirátskych stránok

v Kultúra, umenie, filmy, hudba, história, média

8

321

11.12.2014 6:57

Miso122



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF