[ Príspevkov: 10 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 26.02.08
Prihlásený: 24.05.13
Príspevky: 372
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Nové Zámky
NapísalOffline : 30.08.2008 0:01 | odstranenie medzier

cafko potrebujem poradit...je nejaka funkcia ktora v premmenej necha iba jednu medzeru a ostatne odstrani a spoji..priklad:
Som Jozko Dezko a upravi to na ==> Som JozkoDezko....prosto potrebujem aby tam bola povolena iba jedna medzera a ostatne sa odstrania...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.04.08
Prihlásený: 15.05.15
Príspevky: 884
Témy: 3 | 3
NapísalOffline : 30.08.2008 10:17 | odstranenie medzier

Napisal som ti taku funkciu
Kód:
function vymaz_medzere($retazec) {
  $medzera=false;
  $pomocny_retazec="x";
  $x=0;
  for ($i=0; $i<=strlen($retazec); $i++) {
    if ($retazec[$i]==' ') {
      if ($medzera==false) {
        $medzera=true;
        $pomocny_retazec[$x]=$retazec[$i];
        $x++;
      }
    }
    else {
      $pomocny_retazec[$x]=$retazec[$i];
      $x++;
    }
  }
  return $pomocny_retazec;
}

A budes ju vyvolavat asi takto
Kód:
$slovo=vymaz_medzere($slovo);

To znamena ze asi takto by mohol vyzerat cely zdrojak :)
Kód:
<?php

function vymaz_medzere($retazec) {
  $medzera=false;
  $pomocny_retazec="x";
  $x=0;

  for ($i=0; $i<=strlen($retazec); $i++) {
    if ($retazec[$i]==' ') {
      if ($medzera==false) {
        $medzera=true;
        $pomocny_retazec[$x]=$retazec[$i];
        $x++;
      }
    }
    else {
      $pomocny_retazec[$x]=$retazec[$i];
      $x++;
    }
  }
  return $pomocny_retazec;

}


$slovo="Som Jozko Dezko";

$slovo=vymaz_medzere($slovo);

vymaz_medzere($slovo);

echo "$slovo";

?>


_________________
Empty your memory, with a free()… like a pointer!
If you cast a pointer to an integer,
it becomes the integer, if you cast a pointer to a struct, it becomes the struct…
The pointer can crash…, and can overflow…
Be a pointer my friend…
Offline

Užívateľ
Užívateľ
odstranenie medzier

Registrovaný: 06.03.08
Prihlásený: 01.10.12
Príspevky: 1735
Témy: 15 | 15
Bydlisko: triminka@sp...
NapísalOffline : 30.08.2008 10:26 | odstranenie medzier

Kód:
$text = "Som Macko Pusik a chcem krv!";
str_replace(" ", "ȫ", $text, 1);
str_replace(" ", "", $text);
str_replace("ȫ", " ", $text, 1);

Str_replace vladne svetom! :D


_________________
Redeem the game of law! Despair the Billy, here are the morals! Come, relentless eraser rain, relentless eraser rain...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 26.02.08
Prihlásený: 24.05.13
Príspevky: 372
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Nové Zámky
Napísal autor témyOffline : 30.08.2008 13:59 | odstranenie medzier

neutronmind diki moc funguje to tak ako som chcel :)

Triminka neviem preco ale tvoj kod mi vobec nefacha :)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.04.08
Prihlásený: 15.05.15
Príspevky: 884
Témy: 3 | 3
NapísalOffline : 30.08.2008 14:17 | odstranenie medzier

Nie je zac :) , inak ja som sa v tom priklade trochu pomylil, sice to funguje aj tak, ale aby to aj teba nemylilo... Ten predposledny riadok tam nema byt, cize to bude
Kód:
<?php

function vymaz_medzere($retazec) {
  $medzera=false;
  $pomocny_retazec="x";
  $x=0;

  for ($i=0; $i<=strlen($retazec); $i++) {
    if ($retazec[$i]==' ') {
      if ($medzera==false) {
        $medzera=true;
        $pomocny_retazec[$x]=$retazec[$i];
        $x++;
      }
    }
    else {
      $pomocny_retazec[$x]=$retazec[$i];
      $x++;
    }
  }
  return $pomocny_retazec;

}


$slovo="Som Jozko Dezko";

$slovo=vymaz_medzere($slovo);

/* Nema tu byt vymaz_medzere($slovo); */

echo "$slovo";

?>


_________________
Empty your memory, with a free()… like a pointer!
If you cast a pointer to an integer,
it becomes the integer, if you cast a pointer to a struct, it becomes the struct…
The pointer can crash…, and can overflow…
Be a pointer my friend…
Offline

Užívateľ
Užívateľ
odstranenie medzier

Registrovaný: 06.03.08
Prihlásený: 01.10.12
Príspevky: 1735
Témy: 15 | 15
Bydlisko: triminka@sp...
NapísalOffline : 30.08.2008 14:25 | odstranenie medzier

Blackdevil: hm, prepac myslim ze viem preco. Asi sa menil parameter count v str_replace. povodne to bolo obmedzenie na pocet replacov(tzn jedna medzera by ti ostala :)) ale teraz je to navratovy parameter vracajuci pocet replacnutych pattern :(

//EDIT: teraz som pozrel do knizky a naozaj je to tam tak ako pisem ja ale na php.net je to uz navratovy parameter :-/


_________________
Redeem the game of law! Despair the Billy, here are the morals! Come, relentless eraser rain, relentless eraser rain...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
odstranenie medzier

Registrovaný: 26.12.06
Prihlásený: 30.10.17
Príspevky: 4009
Témy: 181 | 181
Bydlisko: Nitra / Bra...
Vek: 24
NapísalOffline : 31.08.2008 11:48 | odstranenie medzier

mne sa zdá tamtá funkcia moc zložitá, podrobne som ju neskúmal ale ten istý výsledok môžeš dosiahnúť aj pomocou 6tich riadkov namiesto x riadkov. (x>6 :D)

Kód:
<?php
$retazec = "Som Jozko Dezko";
$slova = split(" ", $retazec);
for($i=0;$i<=(count($slova)-1);$i++){
 echo $slova[$i];
 if($i==0) echo " ";
}
?>

vráti Som JozkoDezko

alebo keď to chceš nutne vo fukncii
Kód:
<?php
function vymaz_medzere($retazec){
$slova = split(" ", $retazec);
$osetrene="";
for($i=0;$i<=(count($slova)-1);$i++){
 $osetrene .= $slova[$i];
 if($i==0) $osetrene .= " ";
}
return $osetrene;
}

$retazec = "Som Jozko Dezko";
echo vymaz_medzere($retazec);
?>


_________________
Sorry za prelkepy
Offline

Správca fóra
Správca fóra
odstranenie medzier

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 01.09.2008 10:17 | odstranenie medzier

jj, jednoduchost nadovsetko :D, ale este sa to (emerov skript) da o nieco zjednodusit:
Kód:
<?php
$str = "Som Jozko Dezko";
if(($pos = strpos($str," ")) !== false) {
   $str = str_replace(" ","",$str);
   $str = substr($str,0,$pos)." ".substr($str,$pos);
}
echo $str;
?>


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.04.08
Prihlásený: 15.05.15
Príspevky: 884
Témy: 3 | 3
NapísalOffline : 01.09.2008 11:46 | odstranenie medzier

Heh no mate pravdu, poviem vam, ze ja PHP neviem, ani som sa ho nikdy neucil, takze nepoznam vsetky tieto funkcie, preto som to naprogramoval tak komplikovane. :D


//pri tvojom rieseni sa clovek nauci rozmyslat ako programator - nevyuzivaju sa vstavane funkcie ulahcujuce pracu, ale len to najnutnejsie (cykly, podmienky, premenne)... bohuzial, vysledny kod je o to zlozitejsi... (stenley)


_________________
Empty your memory, with a free()… like a pointer!
If you cast a pointer to an integer,
it becomes the integer, if you cast a pointer to a struct, it becomes the struct…
The pointer can crash…, and can overflow…
Be a pointer my friend…
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 03.09.2008 17:14 | odstranenie medzier

Triminka píše:
Blackdevil: hm, prepac myslim ze viem preco. Asi sa menil parameter count v str_replace. povodne to bolo obmedzenie na pocet replacov(tzn jedna medzera by ti ostala :)) ale teraz je to navratovy parameter vracajuci pocet replacnutych pattern :(

:D ja by som skôr povedal že správny zápis by bol:
$text = str_replace(" ", "ȫ", $text, 1);[/code] atď ...


 [ Príspevkov: 10 ] 


odstranenie medzier



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

odstranenie medzier

v PHP, ASP

4

647

23.04.2010 23:09

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

odstranenie niekolkych medzier aby bola jedna

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

4

345

11.01.2010 15:41

ado21

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Odstranenie nadbytocnych medzier, tabulatorov zo stringu....

v PHP, ASP

11

269

09.10.2014 20:13

1daemon1

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zistenie poslednych 3ch medzier

v PHP, ASP

5

230

27.02.2009 12:10

Tominator

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vynechanie medzier v reťazci

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

2

388

31.01.2012 13:48

street_punk

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zalomenie textu bez medzier

v HTML, XHTML, XML, CSS

6

582

09.03.2009 21:13

pa3ck

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

pridavanie medzier do stringu

v PHP, ASP

7

255

31.01.2009 21:38

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

assembler, uz len zistit pocet medzier

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

5

875

06.05.2010 7:27

coldak

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Odstránenie Windowsu

v Operačné systémy Microsoft

16

885

02.11.2009 21:00

Milanese

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Odstranenie suboru

v Ostatné programy

19

4364

28.08.2008 0:13

dedko45

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Odstránenie updatov

v Operačné systémy Microsoft

15

1636

27.08.2010 19:44

prandof

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Odstránenie číslovania :/

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v HTML, XHTML, XML, CSS

35

486

13.04.2015 16:28

NextLevelPumu

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

odstranenie suboru

v Operačné systémy Microsoft

3

217

10.04.2011 15:53

guba

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

odstranenie suborou

v Ostatné programy

10

323

18.07.2010 22:22

Nanosonda

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vista odstranenie

v Operačné systémy Microsoft

10

340

02.09.2009 18:42

prandof

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

odstránenie zvuku

v Video programy

1

866

15.05.2010 17:29

ac.milan



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF