[ Príspevkov: 9 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 26.02.08
Prihlásený: 24.05.13
Príspevky: 372
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Nové Zámky
NapísalOffline : 23.09.2008 21:17 | pocet riadkov 2 tabuliek

pls aky je sql dopytna zistenie poctu riadkov v dvoch tabulkach ale spolu...napr tabulka user ma 2 riadky a tabulka stranka 8 tak vypise ze spolu 10 aj nejaky popis k tomu by bodol :)

// mno tak nakoniec som spravil chybu ja :)
Kód:
$vsl=mysql_query("
SELECT (select count(*) from user)
      +(select count(*) FROM stranka)
");
$v=mysql_fetch_row($vsl);

je to dobre riesenie podla vas???alebo navrhujete nieco ine?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
pocet riadkov 2 tabuliek

Registrovaný: 26.12.06
Prihlásený: 30.10.17
Príspevky: 3971
Témy: 181 | 181
Bydlisko: Nitra / Bra...
NapísalOffline : 23.09.2008 21:44 | pocet riadkov 2 tabuliek

ved ked to funguje, tak neni problem, nie? :D
skor co by som zmenil, tak by som nevyberal vsetko, ale iba jeden stlpec, naprikald ID... popripadne iny unikatny kluc...
Kód:
SELECT (

SELECT MAX( id )
FROM tabulka1
) + (
SELECT MAX( id )
FROM tabulka2 )


_________________
Sorry za prelkepy
Offline

Čestný člen
Čestný člen
pocet riadkov 2 tabuliek

Registrovaný: 17.10.06
Prihlásený: 08.01.11
Príspevky: 1756
Témy: 17 | 17
NapísalOffline : 23.09.2008 21:50 | pocet riadkov 2 tabuliek

max(id) je somarina, pretoze sa moze stat, ze id netvoria postupnost. napriklad si nejake riadky povymazaval. pouzil by som count(id)


_________________
A Real Programmer might or might not know his wife's name. He does, however, know the entire ASCII code table.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 26.02.08
Prihlásený: 24.05.13
Príspevky: 372
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Nové Zámky
Napísal autor témyOffline : 11.10.2008 19:53 | pocet riadkov 2 tabuliek

mno moj problem sa teraz netyka dvoch tabuliek ale iba jednej ... mam kod
Kód:
$reg=mysql_fetch_row(mysql_query("SELECT COUNT(*) FROM tabulka WHERE id=4 "));
  echo $reg;

noa vypisuje mi to Array

ak select dam do phpmyadmin tak tam mi riadne vypise pocet riadkov ale ked to chcem vypisat na web tak mi pise array


Offline

Čestný člen
Čestný člen
pocet riadkov 2 tabuliek

Registrovaný: 17.10.06
Prihlásený: 08.01.11
Príspevky: 1756
Témy: 17 | 17
NapísalOffline : 11.10.2008 20:03 | pocet riadkov 2 tabuliek

to je samozrejme, pretoze dana funkcia vracia pole


_________________
A Real Programmer might or might not know his wife's name. He does, however, know the entire ASCII code table.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 26.02.08
Prihlásený: 24.05.13
Príspevky: 372
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Nové Zámky
Napísal autor témyOffline : 11.10.2008 20:11 | pocet riadkov 2 tabuliek

tak potom ako to ma byt???

// mno uz som nato prisiel :)


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
pocet riadkov 2 tabuliek

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14572
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
NapísalOffline : 16.10.2008 11:43 | pocet riadkov 2 tabuliek

keď chceš v php počet riadkov mysql tabuľky, tak predsa môžeš použiť funkciu mysql_num_rows($query) a hotovo.. žiadne county netreba


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
pocet riadkov 2 tabuliek

Registrovaný: 29.10.07
Prihlásený: 12.06.17
Príspevky: 1389
Témy: 28 | 28
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 16.10.2008 12:46 | pocet riadkov 2 tabuliek

el mariachi: to je 2. najhorsie riesenie. Horsie by uz bolo len vybrat data a v cykle inkrementovat premennu :)

count je jednoznacne spravne riesenie, lebo vypocet poctu zaznamov nechavas na databaze (ta je na to urcena) a pracujes len s vysledkom (jeden riadok, jedna hodnota).

vyberat vsetky data a potom zistovat pocet riadkov cez mysql_num_rows je chyba. zbytocne tahas z databazy kvantum dat.


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
pocet riadkov 2 tabuliek

Registrovaný: 09.07.08
Prihlásený: 17.01.15
Príspevky: 1585
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 16.10.2008 13:39 | pocet riadkov 2 tabuliek

Kód:
list($reg)=@mysql_fetch_row(@mysql_query("SELECT COUNT(*) FROM tabulka WHERE id=4 "));
echo $reg;


tie zavináče sú tam na to, aby umlčali vzniknuté chyby


_________________
neříkejte, že něco nejde udělat, protože se vždycky najde nějaký blbec, co neví, že to nejde – a udělá to!
 [ Príspevkov: 9 ] 


pocet riadkov 2 tabuliek



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

počet riadkov v súbore

v PHP, ASP

1

597

29.06.2009 19:40

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

mazanie riadkov

v PHP, ASP

6

417

22.11.2007 10:23

vl4kn0

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zlomy riadkov

v PHP, ASP

2

327

07.07.2009 0:58

jurov

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Mazanie riadkov

v Databázy

2

300

09.03.2012 21:33

sedlák

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vyznacovanie riadkov

v HTML, XHTML, XML, CSS

14

491

22.06.2009 12:25

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

odstranenie prazdnych riadkov

v PHP, ASP

7

1462

12.03.2008 22:09

neopagan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zlúčenie riadkov titukov

v Video programy

0

154

03.06.2016 12:51

Pablo Montero

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

textarea - zalomovanie riadkov

v JavaScript, VBScript, Ajax

4

1082

09.09.2009 23:38

Wicky

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Tabulka farba riadkov

v HTML, XHTML, XML, CSS

6

519

12.10.2008 20:28

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vypis textarea do riadkov

v PHP, ASP

2

501

01.10.2009 19:44

1daemon1

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vypis prvych troch riadkov

v Databázy

4

632

30.06.2009 14:58

rooobertek

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

excel - pomoc - posun riadkov

v Ostatné programy

3

1735

20.07.2009 12:12

PaloPa

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

C scitavanie slov riadkov a pismen

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

3

651

29.11.2008 18:40

neutronmind

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Mazanie riadkov cez PHP v MySQL

v PHP, ASP

6

578

12.02.2012 14:26

pepo808

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Prepojenie tabuliek

v Databázy

3

916

25.02.2008 16:27

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

porovnanie tabuliek

v Databázy

2

562

06.02.2009 12:30

awtt



© 2005 - 2018 PCforum, edited by JanoF