[ Príspevkov: 7 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 18.08.07
Prihlásený: 05.06.12
Príspevky: 419
Témy: 61 | 61
Bydlisko: Humenné
NapísalOffline : 12.11.2007 17:47 | mazanie riadkov

Cawte dufam, ze mi s tym pomozete. Potrebujem taku skript, ktory vymaze vsetky prispevky okrem poslednych pridanych 30.

Dik :D


Offline

Užívateľ
Užívateľ
mazanie riadkov

Registrovaný: 26.12.06
Prihlásený: 30.10.17
Príspevky: 4009
Témy: 181 | 181
Bydlisko: Nitra / Bra...
Vek: 24
NapísalOffline : 12.11.2007 17:51 | mazanie riadkov

a to chces iba raz premazat alebo ches aby vzdy ostalo iba 30 prispevkov?


_________________
Sorry za prelkepy
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 09.02.07
Prihlásený: 26.01.15
Príspevky: 257
Témy: 20 | 20
NapísalOffline : 12.11.2007 19:40 | mazanie riadkov

presne tak, chcelo by to viac info, co za aplikaciu to vytvaras, potom strukturu tabulky... potom myslim budeme schopni ti poradit...

dalo by sa rozmyslat nad delete query s limitom... (urcite by sa dalo pouzit subquery ak to tvoja verzia mysql servra podporuje... ale chcelo by to viac info)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 18.08.07
Prihlásený: 05.06.12
Príspevky: 419
Témy: 61 | 61
Bydlisko: Humenné
Napísal autor témyOffline : 13.11.2007 13:01 | mazanie riadkov

tak robim ten chat uz tu spominany, potrebujem aby admin premazaval miestnost pripadne miestnosti - tak aby stale zostalo poslednych 30 pridanych riadkov

alebo najlepsie by bolo aby napr. po 100 riadkoch pridanych sa automaticky odstranily z db
:D


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 09.02.07
Prihlásený: 26.01.15
Príspevky: 257
Témy: 20 | 20
NapísalOffline : 13.11.2007 13:28 | mazanie riadkov

ok, rychlo ma napada...

ok, tak jednoducho predtym ako vlozis novy riadok, skontroluj s mysql_num_rows kolko riadkov ti vrati tabulka, ak toto cislo bude vacsie ako 100 vymaz vsetky riadky z tabulky a pridaj novy...

Kód:
$sqlCheck = "SELECT * FROM $nazov_tabulky;";
$resultCheck = mysql_query($sqlCheck) OR die(mysql_error());
$numRowsCheck = mysql_num_rows($resultCheck);
if ($numRowsCheck >= 100)
  {
  // premaz tabulku
  $sqlPremaz = "TRUNCATE TABLE $nazov_tabulky;";
  $resultPremaz = mysql_query($sqlPremaz ) OR die(mysql_error());
  if ($resultPremaz) print "Premazal som 100 starych zaznamov.";
  }

// vloz zaznam
$sqlInsert = "INSERT INTO $nazov_tabulky('stlpec1','stlpec2', atd) VALUES('".$value1."','".$value2."', atd);";
$resultInsert = mysql_query($sqlInsert ) OR die(mysql_error());
if ($resultInsert) print "Zaznam vlozeny";
else print "Chyba. Zaznam neulozeny.";


No a podmienku OR die(mysql_error()) urcite pri LIVE verzii by chcelo prepisat na nejaku funckiu, pretoze urcite nechces pouzivatelom vypisovat chybu na obrazovku, ak sa naskytne.

Avsak mozno niekoho ineho napadne rychlejsi a efektivnejsi postup


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 13.11.2007 15:08 | mazanie riadkov

tak dalo by sa že by si si cez MAX vybral naväčšie ID z databázy a potom odrátal 30 aložil ako napr. $XYZ a odstránil všetky ktoré majú ID mänšie ako $XYZ


Offline

Užívateľ
Užívateľ
mazanie riadkov

Registrovaný: 22.11.07
Prihlásený: 26.02.10
Príspevky: 253
Témy: 1 | 1
Bydlisko: 127.0.0.1
NapísalOffline : 22.11.2007 10:23 | mazanie riadkov

asi by som to riesil takto nejak.
Kód:
<?php

class db_delete
{
   var $table_prefix;
   var $root_path = './';
   
   function $db_connect()
   {
      include_once ($this->root_path . 'config.php');
     mysql_connect($dbserver, $dbuser, $dbpassword) or die('Mysql error: Connecting db');
      mysql_select_db($dbname) or die('Mysql error: Selecting DB');
     $this->table_prefix = $table_prefix;
   }
   
   function db_num($db)
   {
      $this->db_connect();
      $sql = 'SELECT * FROM '.$db;
      $result = mysql_num_rows($sql);
      $num = mysql_num_rows($result);
      return $num;    
   }
   
   function delete($db)
   {
      $this->db_connect();
      $sql = 'DELETE FROM '.$db.' WHERE id < ('.$this->num($db).' - 30)';
     $result = mysql_query($sql);
   }
}

?>


potob by ti stacilo volat v napr. indexe funkciu delete($db)...


 [ Príspevkov: 7 ] 


mazanie riadkov



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Mazanie riadkov

v Databázy

2

280

09.03.2012 21:33

sedlák

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Mazanie riadkov cez PHP v MySQL

v PHP, ASP

6

543

12.02.2012 14:26

pepo808

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zlomy riadkov

v PHP, ASP

2

301

07.07.2009 0:58

jurov

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vyznacovanie riadkov

v HTML, XHTML, XML, CSS

14

470

22.06.2009 12:25

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

textarea - zalomovanie riadkov

v JavaScript, VBScript, Ajax

4

1065

09.09.2009 23:38

Wicky

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zlúčenie riadkov titukov

v Video programy

0

117

03.06.2016 12:51

Pablo Montero

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Tabulka farba riadkov

v HTML, XHTML, XML, CSS

6

493

12.10.2008 20:28

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

odstranenie prazdnych riadkov

v PHP, ASP

7

1322

12.03.2008 22:09

neopagan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

pocet riadkov 2 tabuliek

v Databázy

8

1169

16.10.2008 13:39

rooobertek

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vypis textarea do riadkov

v PHP, ASP

2

482

01.10.2009 19:44

1daemon1

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vypis prvych troch riadkov

v Databázy

4

620

30.06.2009 14:58

rooobertek

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

excel - pomoc - posun riadkov

v Ostatné programy

3

1665

20.07.2009 12:12

PaloPa

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

počet riadkov v súbore

v PHP, ASP

1

567

29.06.2009 19:40

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

C scitavanie slov riadkov a pismen

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

3

641

29.11.2008 18:40

neutronmind

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Príkaz na 2 a viac riadkov - C

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

7

209

01.10.2015 6:21

Lessik

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Excel - zoradenie riadkov podľa kritérií v stlpcoch

v Ostatné programy

1

546

14.04.2014 14:04

Slayer



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF