[ Príspevkov: 8 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
odstranenie prazdnych riadkov

Registrovaný: 07.08.06
Prihlásený: 05.12.17
Príspevky: 919
Témy: 259 | 259
Bydlisko: Levice
NapísalOffline : 12.03.2008 10:25 | odstranenie prazdnych riadkov

Vie niekto poradit, trebars aj formou regularnych vyrazov ako odstranit z textu 2 a viac prazdnych riadkov?

Mam formular, kde je TEXTAREA, no a chcem, aby uzivatel pomocou Enteru mohol odriadkovat odstavec, ale iba raz. Ak by dal napr. 2x enter. po odoslani by to osetrilo a nechalo by len 1 prazdny riadok. Viete ako to myslim?

Teraz to mam osetrene funkciou TRIM, ale to odstrani vsetky medzery a necha len jednu. Ja potrebujem aby nechalo jeden prazdny riadok v pripade ze bol stlaceny enter. Diky.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
odstranenie prazdnych riadkov

Registrovaný: 07.08.06
Prihlásený: 05.12.17
Príspevky: 919
Témy: 259 | 259
Bydlisko: Levice
Napísal autor témyOffline : 12.03.2008 14:27 | odstranenie prazdnych riadkov

No neviete poradit? Proste len nechcem, aby bola zaplava medzier v clanku, ktory uzivatel uploadne, ale zase aby aspon jeden prazdny riadok zostal kvoli prehladnosti, ak to uzivatel odenteruje...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 12.03.2008 14:43 | odstranenie prazdnych riadkov

riešiš to pomocou NL2BR však? Potom to robím tak že:

$text=str_replace("<br /><br />","<br />", $text);
malo by to ísť ak nie skús len
$text=str_replace("<br><br>","<br>", $text);


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 09.02.07
Prihlásený: 26.01.15
Príspevky: 257
Témy: 20 | 20
NapísalOffline : 12.03.2008 15:04 | odstranenie prazdnych riadkov

alebo:

Kód:
<?php
if (isset($_POST['Submit']))
  {
  $text = ereg_replace("\r\n\r\n", "\r\n", $_POST['text']);
  print nl2br($text);
  }
?>

  <form action=<?php print $_SERVER['PHP_SELF']; ?> method="POST">
 
  <textarea name="text" rows="3" cols="50"></textarea>

  <input type="submit" name="Submit" value="Submit" />
 
  </form>


a troska sa s tym pohrat...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
odstranenie prazdnych riadkov

Registrovaný: 07.08.06
Prihlásený: 05.12.17
Príspevky: 919
Témy: 259 | 259
Bydlisko: Levice
Napísal autor témyOffline : 12.03.2008 18:55 | odstranenie prazdnych riadkov

hm, neviem co robim zle, ale ani jeden sposob nefunguje ...

Do textarea som zadal napr. tento text:
Kód:
prvy riadok,teraz stlacim enter 1x
druhy riadok,teraz stlacim enter 3x


piaty riadok, koniec


kod vyzera takto:
Kód:
  $text=str_replace("<br /><br />","<br />", $_POST['text']);
  print nl2br($text);


ale vo vysledku su normalne prazdne riadky, tolko, kolko som odenteroval v textarea. Takze vobec to tie entery neodstranilo. Cize vystup je rovnaky:

Kód:
prvy riadok,teraz stlacim enter 1x
druhy riadok,teraz stlacim enter 3x


piaty riadok, koniec


Presne to iste aj mondzo - nefunguje mi to.

Ja potrebujem, aby to vyzeralo takto
Kód:
prvy riadok,teraz stlacim enter 1x
druhy riadok,teraz stlacim enter 3x

piaty riadok, koniec
proste hocikolko enterov by bolo, necha len jeden volny riadok.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
odstranenie prazdnych riadkov

Registrovaný: 01.01.06
Prihlásený: 23.12.16
Príspevky: 366
Témy: 47 | 47
Bydlisko: TT
NapísalOffline : 12.03.2008 20:16 | odstranenie prazdnych riadkov

spocita vyskyt <br> a v cykle (od 1 po vyskyt) :

nahradit <br> ak su 2 iba 1 ($text=str_replace ("<br /><br />","<br />", $text); )


_________________
He who laughs last has not yet heard the bad news.
-- Bertolt Brecht

medicine student
Offline

Správca fóra
Správca fóra
odstranenie prazdnych riadkov

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 12.03.2008 20:20 | odstranenie prazdnych riadkov

moje riesenie tvojho problemu je nasledovne:
Kód:
function trimStr($str)
{
   $str = nl2br($str);
   $str = str_replace("\n", "", $str);
   $str = str_replace("\r", "", $str);
   $str = eregi_replace("(<br />){2,}", "<br /><br />", $str);
   
   return $str;
}

echo trimStr($_POST['text']);


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
odstranenie prazdnych riadkov

Registrovaný: 07.08.06
Prihlásený: 05.12.17
Príspevky: 919
Témy: 259 | 259
Bydlisko: Levice
Napísal autor témyOffline : 12.03.2008 22:09 | odstranenie prazdnych riadkov

no presne stenley!!! to je ono, takto to funguje tak, ako som si to predstavoval... ty snad vies vsetko :))) dakujem!


 [ Príspevkov: 8 ] 


odstranenie prazdnych riadkov



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

EXCEL - vynechanie prázdnych buniek

v Ostatné programy

1

186

10.11.2016 7:45

xxx9955

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

mazanie riadkov

v PHP, ASP

6

405

22.11.2007 10:23

vl4kn0

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zlomy riadkov

v PHP, ASP

2

301

07.07.2009 0:58

jurov

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vyznacovanie riadkov

v HTML, XHTML, XML, CSS

14

470

22.06.2009 12:25

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Mazanie riadkov

v Databázy

2

280

09.03.2012 21:33

sedlák

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zlúčenie riadkov titukov

v Video programy

0

115

03.06.2016 12:51

Pablo Montero

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Tabulka farba riadkov

v HTML, XHTML, XML, CSS

6

493

12.10.2008 20:28

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

textarea - zalomovanie riadkov

v JavaScript, VBScript, Ajax

4

1062

09.09.2009 23:38

Wicky

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vypis prvych troch riadkov

v Databázy

4

617

30.06.2009 14:58

rooobertek

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

excel - pomoc - posun riadkov

v Ostatné programy

3

1665

20.07.2009 12:12

PaloPa

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vypis textarea do riadkov

v PHP, ASP

2

482

01.10.2009 19:44

1daemon1

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

počet riadkov v súbore

v PHP, ASP

1

567

29.06.2009 19:40

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

pocet riadkov 2 tabuliek

v Databázy

8

1169

16.10.2008 13:39

rooobertek

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

C scitavanie slov riadkov a pismen

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

3

641

29.11.2008 18:40

neutronmind

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Mazanie riadkov cez PHP v MySQL

v PHP, ASP

6

543

12.02.2012 14:26

pepo808

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zoradenie dvoch stlpcov + vypis len unikatnych riadkov

v Databázy

3

118

16.03.2014 17:17

killer



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF