[ Príspevkov: 7 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
php po refreshi

Registrovaný: 29.12.09
Prihlásený: 15.12.17
Príspevky: 565
Témy: 111 | 111
NapísalOffline : 18.12.2011 19:27 | php po refreshi

Zdravim, mojim cielom je menenie textu po kazdom refreshi stranky kde mi text prekryje obrazok pouzitim position : absolute+relative,, php kod som jednoducho vlozil do htmlka, len text sa nezobrazuje vobec, kde robim chybu
dakujem..

Kód:
<?php
$txt[1] = 'Lorem ipsum';
$txt[2] = 'Dolor si amet';
$txt[3] = 'Amis adulit';
?>

<div class="header">
   <img src="/obrazok.jpg" width="500" />
   <div class="text"><?php $no = rand(1,3); echo $txt[$no];  ?></div>
</div>

<style type="text/css">
.header {position:relative;}
.text {position:absolute; top: 30px; width:500px; text-align:center;}
</style>


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.07.11
Prihlásený: 14.12.17
Príspevky: 1433
Témy: 2 | 2
Bydlisko: Praha / Rev...
NapísalOffline : 18.12.2011 20:12 | php po refreshi

Vyzerá to dobre. Máš to v súbore s príponou .php?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
php po refreshi

Registrovaný: 29.12.09
Prihlásený: 15.12.17
Príspevky: 565
Témy: 111 | 111
Napísal autor témyOffline : 18.12.2011 21:45 | php po refreshi

nie nemam, to bude problem..dakujem :)

// pridané po 13 minútach od posledného príspevku

Len moj problem este je, ako vytvorim php subor?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
php po refreshi

Registrovaný: 26.12.06
Prihlásený: 30.10.17
Príspevky: 4009
Témy: 181 | 181
Bydlisko: Nitra / Bra...
Vek: 24
NapísalOffline : 18.12.2011 21:46 | php po refreshi

ved tak isto ako html subor, len s koncovkou php


_________________
Sorry za prelkepy
Offline

Užívateľ
Užívateľ
php po refreshi

Registrovaný: 29.12.09
Prihlásený: 15.12.17
Príspevky: 565
Témy: 111 | 111
Napísal autor témyOffline : 22.12.2011 9:40 | php po refreshi

No este by som sa chcel po dlhej dobe k tomu vratit..
nevyznam sa v tom, kam mam dat urcite kody, alespon si myslim ze to robim zle.

napr to :
Kód:
<?php
$txt[1] = 'Lorem ipsum';
$txt[2] = 'Dolor si amet';
$txt[3] = 'Amis adulit';
?>


mam dat do php dokumentu ano to mam, ostatne do HTMlka, akurat by som sa chcel spytat. Je jedno ako sa php dokument vola? HTML si cerpa z php sam? netreba definovat ze odkial ma cerpat ako sa to robi pri javascripte?

Dakujem


Offline

Správca fóra
Správca fóra
php po refreshi

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 22.12.2011 10:01 | php po refreshi

mozes to mat vsetko (zdrojovy kod z tvojho uvodneho postu) v jednom php subore, potom ta ziadne nazvy suborov nemusia zaujimat


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
php po refreshi

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30
NapísalOffline : 22.12.2011 10:08 | php po refreshi

Citácia:
Je jedno ako sa php dokument vola?

áno

Citácia:
HTML si cerpa z php sam?

html je statický zoznam značiek, nemá si ako čerpať php samo od seba

Citácia:
netreba definovat ze odkial ma cerpat ako sa to robi pri javascripte?

samozrejme, pozri si niečo o php include...


_________________
C#, PHP, ...
 [ Príspevkov: 7 ] 


php po refreshi



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Odosielanie po refreshi webu

v PHP, ASP

6

215

15.08.2012 10:46

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Kniha navstev - odosiela data aj pri refreshi + zabezpecenie

v PHP, ASP

17

1460

10.01.2010 17:05

DeeJay3

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP programátor - PHP, MySQL, jQuery,X)Html/CSS

v Ponuka práce

0

815

02.05.2011 12:08

magicmedia

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vytvorenie suboru php a vlozenie php scriptu

v PHP, ASP

4

927

07.05.2010 14:02

DeiForm

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP nevie precitat .PHP

v PHP, ASP

8

463

18.03.2011 19:21

camo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

php ->mysql ->php Help.zoradit

v PHP, ASP

4

322

20.06.2009 12:44

KViki

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP

v PHP, ASP

1

2452

09.06.2005 22:39

johny128

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP

v PHP, ASP

1

537

31.05.2007 16:24

kmsa

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP

v PHP, ASP

18

941

01.01.2009 19:22

rooobertek

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP

v PHP, ASP

2

137

08.04.2016 20:44

5had0w

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

php mail

v PHP, ASP

12

1521

21.07.2009 1:30

Snacker

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP problem

v PHP, ASP

15

825

30.03.2007 8:19

Punker661

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Učiteľ PHP

v Ponuka práce

1

618

21.05.2011 20:33

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Výpis php

v PHP, ASP

11

347

14.04.2011 15:58

w3r0

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP programator

v Ponuka práce

0

682

24.02.2010 21:48

stefe

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP-Fusion

v Redakčné systémy

4

332

21.01.2007 16:23

altt



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF