[ Príspevkov: 3 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 20.07.12
Prihlásený: 28.04.13
Príspevky: 9
Témy: 4 | 4
NapísalOffline : 18.09.2012 18:26 | PHP časovač

Čaute, robím si jednu stránku a potreboval by som na ňu urobiť časovač. Chcel by som niečo také že si otvorim stránku a keď v MySQL vlastním povedzme hodnotu 1, tak musím čakať napríklad 5 minút aby som sa k nej dostal a potom sa mi tá hodnota prepíše späť na 0. Rozmýšlal som že to urobím tak že aktuálny čas na PC by som uložil do MySQL a následne by som k nemu pridal tých 5 minút a čakal kým by používatelov PC nedosiahol tejto hodnoty. Toto by sa dalo avšak velmi rýchlo obíjsť zmeneným času na danom PC. Potom som do Mysql pridal čas z môjho PC ale nefungovalo mi v Mysql timestamp a ostávalo konštante, mám Mysql vo verzi 5.1.
toto je zdroják:
Kód:
include ("connect.php");
   $queryreg= mysql_query("
   INSERT INTO t VALUES (CURRENT_TIMESTAMP())
   "); //priradenie času do Timestamp
   echo "complete";
  $result = mysql_query("SELECT * FROM t");   
   $row = mysql_fetch_assoc ( $result );
   echo $row [ 'ts' ]; //vypísanie aktuálneho času


* Kódy vkladaj do [code]. Editované, killer


Offline

Správca fóra
Správca fóra
PHP časovač

Registrovaný: 08.08.09
Príspevky: 12516
Témy: 41 | 41
Bydlisko: Martin
NapísalOffline : 18.09.2012 19:06 | PHP časovač

Aktuálny čas na PC? Ten berieš odkiaľ? Funkcia time() (resp. CURRENT_TIMESTAMP() v SQL) ti vracia timestamp aktuálneho času servera (nie klientskeho PC). Stačilo by ti (v prípade piatich minút) ku aktuálnemu (aktuálnemu v čase update databázy) timestamp-u pripočítať 300 (5x60, resp. n*60, pričom n = počet minút, ktoré chceš pripočítať) a výsledok uložiť do databázy. Potom by si už len porovnával aktuálny čas s tým uloženým v databáze, ak by bol väčší, alebo rovný, sprístupnil by si tvoju hodnotu a zároveň vykonal ďalšie potrebné zmeny (nulovanie,...)
Povedzme, že teraz je timestamp 1347987921, po pripočítaní 300 je 1347988221. Túto hodnotu uložíš a porovnávaš (po uložení ju už nemôžeš ďalej aktualizovať, pretože by si sa nedočkal).


Naposledy upravil killer dňa 18.09.2012 19:19, celkovo upravené 1

_________________
always is always wrong
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 20.07.12
Prihlásený: 28.04.13
Príspevky: 9
Témy: 4 | 4
Napísal autor témyOffline : 18.09.2012 19:19 | PHP časovač

Ok, diky killer, týmto je môj problém vyriešený, ospravedlnujem sa ale v Mysql som nováčik a myslel som že údaje bere z user PC.


 [ Príspevkov: 3 ] 


PHP časovač



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Časovač

v HTML, XHTML, XML, CSS

4

784

10.09.2010 20:11

coldak

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Casovac

v Elektronika

10

416

09.04.2016 18:56

ado130

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

časovač

v Elektronika

2

650

17.11.2007 23:01

PLaYeR

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Schéma: Časovač

v Elektronika

0

3169

23.01.2007 6:42

Elektronic

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Java casovac

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

1

233

05.02.2013 11:21

XOLOO

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

časovač stránky

v HTML, XHTML, XML, CSS

15

1087

28.03.2007 18:13

p360t

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Casovac na ploche

v Ostatné programy

0

151

09.07.2012 11:07

sick_boy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

VB: Timer (časovač)

v Delphi, Visual Basic

0

1622

19.08.2007 15:25

VerbaTom

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Casovac zapnuia-vypnutia systemu

v Ostatné programy

4

801

29.08.2010 14:54

Milanese

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

casovac aplikacii pri spusteni

v Ostatné programy

0

388

16.03.2008 19:23

emajko159

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Casovac na vypnutie PC

v Ostatné programy

2

203

29.11.2012 6:47

dex73r_123

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

casovač na tento script

v JavaScript, VBScript, Ajax

2

618

04.05.2008 22:57

hrmill

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

casovac v C++ Builderi

v Delphi, Visual Basic

1

980

11.10.2007 18:08

Bacil

Táto téma je zamknutá, nemôžete posielať nové príspevky alebo odpovedať na staršie.

časovač na vypnutie pc

v Ostatné programy

2

2531

03.03.2011 19:02

ROCK-express

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Lazarus - časovač prosim o pomoc.

v Delphi, Visual Basic

5

532

05.12.2012 8:33

BX

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP programátor - PHP, MySQL, jQuery,X)Html/CSS

v Ponuka práce

0

812

02.05.2011 12:08

magicmedia



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF