[ Príspevkov: 11 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
PHP -> javacript

Registrovaný: 16.01.08
Prihlásený: 27.03.13
Príspevky: 646
Témy: 144 | 144
Bydlisko: Žilina
NapísalOffline : 25.04.2008 23:19 | PHP -> javacript

po dlhsej dobe tu mam zas problem. ako zavolam cez PHP javascriptovu funkciu? ide mi o nieco taketo: z db nacitam pocet riadkov tabulky a ten pocet pouzijem ako podmienku pre for, priklad

Kód:
for ($i=0; $i<$pocet_riadkov; $i++) { .... }


v cykle sa mi vzdy nacitaju potrebne udaje

Kód:
$row=mysql_fetch_array($result);
$xx=stripslashes($row['xx']);
$yy=stripslashes($row['yy']);


a tesne pred koncom daneho cyklu by som potreboval zavolat javascriptovu funkciu napr. zobraz(xx,yy).

v celku to vyzera takto:

Kód:
for ($i=0; $i<$pocet_riadkov; $i++)
{
 $row=mysql_fetch_array($result);
 $xx=stripslashes($row['xx']);
 $yy=stripslashes($row['yy']);
 VOLANIE FUNKCIE zobraz(xx,yy)
}


DIK.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
PHP -> javacript

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
NapísalOffline : 26.04.2008 0:31 | PHP -> javacript

myslim ze uz sa to tu zoparkrat riesilo ale tam das normalne echo '<script ...>teda volanie funkcie'; teda aspon myslim :)


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Užívateľ
Užívateľ
PHP -> javacript

Registrovaný: 16.01.08
Prihlásený: 27.03.13
Príspevky: 646
Témy: 144 | 144
Bydlisko: Žilina
Napísal autor témyOffline : 26.04.2008 9:13 | PHP -> javacript

dik za snahu, no volanie ako take nie je problem, skor predanie parametrov z PHP do javascript.

v PHP z db ulozim do $xx a $yy pozadovane hodnoty a tie potrebujem pri volani funkcie predat javascriptu.

skusal som toto:

Kód:
echo "<script type='text/javascript'>zobraz(".$xx.",".$yy.");</script>";


no vobec to neslo.


DIK


Offline

Správca fóra
Správca fóra
PHP -> javacript

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 26.04.2008 9:19 | PHP -> javacript

ak nie su hodnoty premennych $xx a $yy cisla ale retazce, tak ti tam chybaju este jedny uvodzovky (apostrofy) okolo tych hodnot:
Kód:
echo "<script type='text/javascript'>zobraz('".$xx."','".$yy."');</script>";


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
PHP -> javacript

Registrovaný: 16.01.08
Prihlásený: 27.03.13
Príspevky: 646
Témy: 144 | 144
Bydlisko: Žilina
Napísal autor témyOffline : 26.04.2008 9:35 | PHP -> javacript

$xx a $yy su cisla. mozno vsak robim chybu v samotnom javascripte (som totiz totalny zaciatocnik).

Kód:
function load() {
      if (Compatible()) {
      
      
      function zmaz(x,y) {
                 .........
         }


         
                function zobraz(x,y){
       ..........
        }


      }
    }


funkciu load() volam v <body> onload a neskor sa snazim volat tu funkciu zobraz(x,y)

DIK.


Offline

Správca fóra
Správca fóra
PHP -> javacript

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 26.04.2008 9:52 | PHP -> javacript

ked si uviedol kod, tak mi je uz hned jasne, preco ti to nejde. Funkcie nesmies do seba vnorovat, musis ich "deklarovat" separovane, tj:
Kód:
function load() {...}
function zmaz(x,y) {...}
function zobraz(x,y) {...}


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
PHP -> javacript

Registrovaný: 16.01.08
Prihlásený: 27.03.13
Príspevky: 646
Témy: 144 | 144
Bydlisko: Žilina
Napísal autor témyOffline : 26.04.2008 10:14 | PHP -> javacript

DIK, som to poprehadzoval a uz aspon vidim, ze mi funkciu vola ked zadam hodnoty priamo:

Citácia:
echo "<script type='text/javascript'>zobraz(48448.6465,455165.8);</script>";


no ked chcem pouzit

Citácia:
echo "<script type='text/javascript'>zobraz(".$xx.",".$yy.");</script>";


neurobi to nic.

DIK.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 26.04.2008 11:42 | PHP -> javacript

daj

echo $xx; echo $yy;

aby si vedel či tam vôbec niečo je ...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
PHP -> javacript

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
NapísalOffline : 26.04.2008 12:39 | PHP -> javacript

a takto kebyze to das:

Kód:
echo "<script type=\"text/javascript\">zobraz($xx,$yy);</script>";


_________________
"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 26.04.2008 12:57 | PHP -> javacript

ono nemajú vpliv úvodzovky (to by si mohol vedieť)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
PHP -> javacript

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
NapísalOffline : 26.04.2008 13:01 | PHP -> javacript

to je mozne, ale s tymi bodkami to podla mna len prilis komplikuje.. takto by to malo ist na 100% ak su teda tie premenne vobec zadane :)


_________________
"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
 [ Príspevkov: 11 ] 


PHP -> javacript



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Javacript alebo PHP ??

v Ostatné

19

788

08.01.2009 18:52

Tominator

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

php ->mysql ->php Help.zoradit

v PHP, ASP

4

322

20.06.2009 12:44

KViki

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

button enabled , pomocou javacript

v JavaScript, VBScript, Ajax

2

699

04.02.2007 15:19

javo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

VBScript => PHP

v JavaScript, VBScript, Ajax

4

457

02.10.2009 10:04

Snacker

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP -> XML

v PHP, ASP

3

355

01.05.2010 8:47

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

php-fusion --> joomla?

v Redakčné systémy

0

348

26.02.2010 20:20

rEnEeK

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP skripty bez ?>

v PHP, ASP

5

161

10.06.2013 22:59

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

php-fusion->new panel

v Redakčné systémy

4

920

26.07.2007 23:27

Darkage

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

<select> v PHP

v PHP, ASP

5

890

18.04.2007 18:16

Tominator

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP a zistenie oznaceneho policka v <select>

v PHP, ASP

14

182

07.10.2013 21:18

Unlink

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Php Script: XML -> CSV (Problém s 0 na začiatku)

v PHP, ASP

5

80

21.11.2017 19:56

BX

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nainštaloval som si PHP Home Edition 2, čo ďalej.->WAM

v Ostatné

26

4130

11.08.2007 16:08

neopagan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

BELKIN N+ V1 Router >>> WIFI Rýchlosť - Kabel CRC Error

v Siete

0

445

21.02.2012 18:29

rabidko

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

W.E.B.--->>>S.O.F.T.

v Webdesign

7

794

23.11.2006 20:04

audiotrack

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Noctua NH-U9B SE2 >>> FX8350

v Chladiče a všetky druhy chladenia

3

222

08.02.2014 11:35

brmbo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Windows Xp -> -> -> Mac OS X

v Operačné systémy Microsoft

3

283

21.11.2011 21:18

killer



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF