Ako som pisal vyssie, ja s tym nemam ziadnu skusenost, nikdy som to nepotreboval riesit. Ale bude to tak ako som si myslel, kvalita bude limitovana kablom aky je pouzity. 20 metrov nie je vzdialenost, takze teoreticky a zjavne aj prakticky by nemal byt ani s takym niecim problem, ale podla mna to bude na ukor kvality, alebo vykonu. Kazdopadne treba skusit a uvidis, stoji to drobne.
Zasuvka z tvojho pohladu kde strkas kabel ma koncovku rj45 rovnaku ci je kabel cat5 alebo cat6a, shiro pise o zasuvke ako takej ako je ukonceny kabel v nej, mozno je na nej vyrazene ze je to zasuvka pre kabel cat5 alebo cat6, popripade zasuvku rozober, mozno tam bude viditelne oznacenie priamo na nejakom kusku kablu co bude trcat zo steny (nepises ci je kabel v betone, ci je to nejaka sdk priecka, mozno ma v stene nejaku rezervu a da sa potianut, neviem nevideli sme to), popripade fyzicky mozes skontrolovat ak tam je nejaky kus viditelny v stene
Cat5 - najtensi, menej izolacie, skrutene pary bez dodatočnych uprav Cat5e - podobny Cat5, ale moze byt mierne hrubsi, lepsie krutenie vodicov, aby sa znizili rusenia Cat6 - zretelne hrubsi kvoli lepsiemu tienenemu vodiču a dodatocnej izolacii, casto ma plastovy rozdelovac vo vnutri, ktory fyzicky oddeluje jednotlive pary vodicov a znizuje rusenie Cat6a - najtuhsí a najmenej flexibilny kvoli hrubej izolacii a tienenym vodicom
To mas asi najrychlejsie ako zistit co to moze byt za kabel, najrychlejsie a najjednoduchsie je skontrolovat stitok na tych kabloch ak je z jednej ci druhej strany k nemu pristup a mozno v tom kusku co je v zasuvke to zrovna bude. Da sa to aj zmerat, ale taky tester doma isto nemas a asi nenajdes ani nejakeho kamarata co by ho mal, su to drahe pristroje. Myslim si ze medzi cat5 a 6 bude zretelny rozdiel, no medzi cat5 a cat5e to bude asi uz tazke rozoznat, ale cat5e ma viac izolacie takze mozno tak by to slo, nejaky sietar by to asi vedel hned identifikovat, lebo s tym robi denno denne.
Vyskusaj tie redukcie a zistis, toto je take ze odpoved nedostanes na to, ak to je len cat5 tak podla mna bude problem, ak je to cat5e alebo cat6 a nemas v plane prenasat na tu vzdialenost 4k ci 8k tak by to cez tie hrackarske redukcie mohlo na tych par metrov ist bez problemov mozno, opat tazko povedat, neviem kade ten kabel v stene ide, ci nie je extra ruseny, mas vela premennych o ktorych nic nevieme a asi ani ty, vyskusaj zistis, popripade skus nejaky extender a ked nebude fungovat tak vratis.
_________________ Streacom DA2 | SilverStone Titanium SX800-LTI 800W | ASRock X299E-ITX/ac | Intel Core i9-9980XE & be quiet! Dark Rock TF | Kingston HyperX Impact 64 GB DDR4 2666 MHz | NVIDIA Titan RTX 24 GB | Intel SSD Optane 905P 480 GB NVMe U.2 & Intel SSD 750 1,2 TB NVMe U.2 & Intel SSD 660p 2 TB NVMe M.2 & Seagate BackUp Plus Portable 56 TB USB | 55" 4K OLED Dell Alienware AW5520QF | Ergotron LX Wall Mount Keyboard Arm | Logitech Craft | Logitech G603 | Logitech F710 | Harman Kardon Sabre SB 35 & Sennheiser RS 175 | Microsoft Windows 11 Enterprise | APC Back-UPS BE-850 VA | Lenovo ThinkPad X250 & Microsoft Windows 11 Professional | iPhone 15 Pro 256 GB & Pitaka Aramid | SilverStone ML05B Milo | Corsair SF600 SFX 600W | ASRock X99E-ITX/ac | Intel Xeon E5-2683 v4 & NOCTUA NH-L12S | Kingston HyperX Savage 32 GB DDR4 2400 MHz | NVIDIA GeForce GT 710 1 GB | Intel SSD Optane Memory 32 GB NVMe M.2 & Intel SSD 730 240 GB SATA | Ubuntu 24.04.1 LTS |