[ Príspevkov: 26 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 09.02.07
Prihlásený: 26.01.15
Príspevky: 257
Témy: 20 | 20
NapísalOffline : 11.02.2008 12:35 | Mysql database php class

Zdravim,

tam mam otazocku, ci pri svojej praci pouzivate uz vytvorenu class pre pracu s databazou. Ak ano pouzivate triedu svoju vlastnu alebo pouzivate uz niekym inym vytvorenu?

Zaujima ma to, lebo sa mi dostal do ruk celkom pekne spraveny projekt. Je to vsetko riesene objektovo, a teda aj praca s MySQL a celkom sa mi to zapacilo.
Chcel by som zabrdnut do problematiky objektoveho programovania, zaklady nejake mam, ale zatial sa mi to nezdalo pri mojich projektoch potrebne. No chystam sa to zmenit.

Ako ste na tom vy?


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Mysql database php class

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 11.02.2008 12:53 | Mysql database php class

ano, pouzivam mnou vytvorenu triedu pre pracu s databazou uz pomerne dlhu dobu


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Mysql database php class

Registrovaný: 22.11.07
Prihlásený: 26.02.10
Príspevky: 253
Témy: 1 | 1
Bydlisko: 127.0.0.1
NapísalOffline : 11.02.2008 16:39 | Mysql database php class

Classy na pracu s databazov sa robia vacsinou z niekolkych pricin :) tou najdolezitejsou asi je podpora viac sql platforiem (mysql, postgre sql, mssql, etc...) a potom si v classe samozrejme mozes spravit namakanu ochranu svojich scriptov proti sql injection. ved napr aj mysqli je komplet spravena do classy a je s tym ovela krajsie pracovat. a co sa tyka pouzivania OOP moj nazor je taky ze bez OOP si neviem predstavit den ;) ale samozrejme musi clovek vediet ako pracovat s OOP inak sa project stava pomalym zbytocne spracovanim sposobom ktory je absolutne zbytocny a neefektivny ;)


_________________
PODPIS BOL ZMAZANY Z DOVODU NERESPEKTOVANIA PRAVIDIEL FORA!!!
Je povolených max. 5 riadkov s veľkosťou písma 9 (rozlíšenie 1280x1024px).
Sprava pre vedenie fora: ake nerespektovanie pravidiel. ved som mal v podpise citaciu na 2 riadky omg? lol? no a este jabber ale to neni moja chyba ze tu nemate input aj na jabber...
Offline

Čestný člen
Čestný člen
Mysql database php class

Registrovaný: 17.10.06
Prihlásený: 08.01.11
Príspevky: 1757
Témy: 17 | 17
NapísalOffline : 11.02.2008 18:16 | Mysql database php class

pear db


_________________
A Real Programmer might or might not know his wife's name. He does, however, know the entire ASCII code table.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 12.02.2008 12:45 | Mysql database php class

o čo ide? objasnite mi problematiku, pls
Nikdy som sa s triedami nestretol a používam phpmyadmina le to s týnm asi nesúvisí


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Mysql database php class

Registrovaný: 16.05.07
Prihlásený: 01.08.17
Príspevky: 837
Témy: 6 | 6
NapísalOffline : 12.02.2008 14:42 | Mysql database php class

nestretol si sa s triedami v php s ObiektovoOrientovanymProgramovanim? akoze
Kód:
http://www.php.net/oop
no to je zvlastne


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 12.02.2008 15:20 | Mysql database php class

stretol -> nenašiel uplatnenie -> vyhodil z pamäti
a preco by som mal pouzivat triedy na MYSQL nechápem


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Mysql database php class

Registrovaný: 16.05.07
Prihlásený: 01.08.17
Príspevky: 837
Témy: 6 | 6
NapísalOffline : 12.02.2008 15:48 | Mysql database php class

sak tak to mas rychlejsie a prehladnejsie. napriklad si vytvoris vseobecne query na vyber cohokolvek a nemusis potom pisat stale dookola a mas to tam ulozene v tej triede mozes to pouzivat a kombinovat ked mas viac prudov a mnoho informacii. no a tak ....


Offline

Čestný člen
Čestný člen
Mysql database php class

Registrovaný: 17.10.06
Prihlásený: 08.01.11
Príspevky: 1757
Témy: 17 | 17
NapísalOffline : 12.02.2008 19:33 | Mysql database php class

Tominator píše:
stretol -> nenašiel uplatnenie -> vyhodil z pamäti
a preco by som mal pouzivat triedy na MYSQL nechápem
pretoze objektovo orientovany pristup zprehladnuje kod, robi ho lepsie udrziavatelnym, znovupouzitelnym a navyse je momentalne in :D
inak php nieje zrovna najlepsim jazykom na ucenie oop. ale ak sa chces dozvediet o oop viac tak http://objekty.vse.cz


_________________
A Real Programmer might or might not know his wife's name. He does, however, know the entire ASCII code table.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 12.02.2008 19:41 | Mysql database php class

vraj je na to najlepší pascal,
j ale funguje to aj pri úplne iných dopytov, napr.
Kód:
"SELECT * FROM tomi"
a
Kód:
"SELECT Meno FROM nator
WHERE Nazov='ahoj'
ORDER BY ID desc
GROUP BY Priezvisko"


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Mysql database php class

Registrovaný: 22.11.07
Prihlásený: 26.02.10
Príspevky: 253
Témy: 1 | 1
Bydlisko: 127.0.0.1
NapísalOffline : 12.02.2008 20:44 | Mysql database php class

suchy píše:
pretoze objektovo orientovany pristup zprehladnuje kod, robi ho lepsie udrziavatelnym, znovupouzitelnym a navyse je momentalne in :D
inak php nieje zrovna najlepsim jazykom na ucenie oop. ale ak sa chces dozvediet o oop viac tak http://objekty.vse.cz
tak vsetky moznosti co si napisal su nespravne :D OOP sa pouziva koli dedicnosti (bez toho by OOP nemalo ziadny zmysel) a tym aj uplnej abstrakcii. ako hovorim bez OOP si neviem predstavit zivot ;) a co sa tyka ucenia OOP v php. ja som s objektami zacinal prave na php a mozem povedat ze som neutrpel ziadnu ujmu. jednak je lahucke, ma peknu syntax. a dost moznosti. ale pravu silu OOP mozte pocitit az v C++ (koli OOP bol stvoreny) a Pythone ;)


_________________
PODPIS BOL ZMAZANY Z DOVODU NERESPEKTOVANIA PRAVIDIEL FORA!!!
Je povolených max. 5 riadkov s veľkosťou písma 9 (rozlíšenie 1280x1024px).
Sprava pre vedenie fora: ake nerespektovanie pravidiel. ved som mal v podpise citaciu na 2 riadky omg? lol? no a este jabber ale to neni moja chyba ze tu nemate input aj na jabber...
Offline

Čestný člen
Čestný člen
Mysql database php class

Registrovaný: 17.10.06
Prihlásený: 08.01.11
Príspevky: 1757
Témy: 17 | 17
NapísalOffline : 12.02.2008 23:07 | Mysql database php class

ked uz spominas dedicnost a abstrakciu, myslim, ze si zabudol spomenut polymorfizmus a zapuzdrenie. tiez su jednymi z dolezitych rysov oop. a myslim si, ze oop sa nepouziva prave len koli dedicnosti. iste je dedicnost silna zbran, avsak iba tam kde treba. oop nieje o tom, ze teraz kazdy dedi kazdeho :D co sa tyka tej abstrakcie, tak myslim, ze prave ta napomaha prehladnosti kodu, tak ako zapuzdrenie ho robi znovupouzitelnym,takze som vedla nebol ;)


_________________
A Real Programmer might or might not know his wife's name. He does, however, know the entire ASCII code table.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Mysql database php class

Registrovaný: 22.11.07
Prihlásený: 26.02.10
Príspevky: 253
Témy: 1 | 1
Bydlisko: 127.0.0.1
NapísalOffline : 13.02.2008 7:15 | Mysql database php class

suchy píše:
ked uz spominas dedicnost a abstrakciu, myslim, ze si zabudol spomenut polymorfizmus a zapuzdrenie. tiez su jednymi z dolezitych rysov oop. a myslim si, ze oop sa nepouziva prave len koli dedicnosti. iste je dedicnost silna zbran, avsak iba tam kde treba. oop nieje o tom, ze teraz kazdy dedi kazdeho :D co sa tyka tej abstrakcie, tak myslim, ze prave ta napomaha prehladnosti kodu, tak ako zapuzdrenie ho robi znovupouzitelnym,takze som vedla nebol ;)


hej no polymorfizmus som zabudol spomenut :oops: a co sa cita zapuzdrenia. moze byt v OOP ale to je len vedlajsi ucinok. zapuzdrenie ziskas aj modulmi a funkciami. ;)


_________________
PODPIS BOL ZMAZANY Z DOVODU NERESPEKTOVANIA PRAVIDIEL FORA!!!
Je povolených max. 5 riadkov s veľkosťou písma 9 (rozlíšenie 1280x1024px).
Sprava pre vedenie fora: ake nerespektovanie pravidiel. ved som mal v podpise citaciu na 2 riadky omg? lol? no a este jabber ale to neni moja chyba ze tu nemate input aj na jabber...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 09.02.07
Prihlásený: 26.01.15
Príspevky: 257
Témy: 20 | 20
Napísal autor témyOffline : 13.02.2008 10:25 | Mysql database php class

velmi pekna debatka, no ja sa uz druhy raz hram s jednou mysql triedou, upravujem a tak a celkom sa mi to paci, uvidime, kde sa dostanem.
Ten kod sa mi zda naozaj prehladnejsi, clovek si vytvori objekt a potom s nim pracuje, pekne.
Mam v plane pokusit sa prerobit moj session manager taktiez do oop a vyuzit uz spomenutu mysqkl triedu pri tom (moj session pracuje ako s php session tak zaroven aj s databazou). No uvidime, vdaka za prispevky zatial.

No chyba mi stale teoria, takze studovat a studovat.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 13.02.2008 16:38 | Mysql database php class

a veď načo? neviem si predstaviť použitie, používam funkcie na niektoré veci ale triedy nie


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Mysql database php class

Registrovaný: 22.11.07
Prihlásený: 26.02.10
Príspevky: 253
Témy: 1 | 1
Bydlisko: 127.0.0.1
NapísalOffline : 13.02.2008 17:00 | Mysql database php class

Tominator píše:
a veď načo? neviem si predstaviť použitie, používam funkcie na niektoré veci ale triedy nie

pokial si s OOP moc nerobil tak si asi len nevies predstavit obrovske vyuzitie na podobne veci ako sql, session, user etc... :)


_________________
PODPIS BOL ZMAZANY Z DOVODU NERESPEKTOVANIA PRAVIDIEL FORA!!!
Je povolených max. 5 riadkov s veľkosťou písma 9 (rozlíšenie 1280x1024px).
Sprava pre vedenie fora: ake nerespektovanie pravidiel. ved som mal v podpise citaciu na 2 riadky omg? lol? no a este jabber ale to neni moja chyba ze tu nemate input aj na jabber...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 14.02.2008 19:25 | Mysql database php class

no ale mohol by si mi strucne opisat, nie? (aspoň sa naučím)


Offline

Čestný člen
Čestný člen
Mysql database php class

Registrovaný: 17.10.06
Prihlásený: 08.01.11
Príspevky: 1757
Témy: 17 | 17
NapísalOffline : 14.02.2008 19:48 | Mysql database php class

na predchadzajucej strane som pastol link o oop. precitaj a mozno pochopis. oop je sposob uvazovania.


_________________
A Real Programmer might or might not know his wife's name. He does, however, know the entire ASCII code table.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 14.02.2008 19:53 | Mysql database php class

nepastol si, iba juho a to som si prečítal


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Mysql database php class

Registrovaný: 16.05.07
Prihlásený: 01.08.17
Príspevky: 837
Témy: 6 | 6
NapísalOffline : 15.02.2008 12:26 | Mysql database php class

suchy píše:
pretoze objektovo orientovany pristup zprehladnuje kod, robi ho lepsie udrziavatelnym, znovupouzitelnym a navyse je momentalne in :D
inak php nieje zrovna najlepsim jazykom na ucenie oop. ale ak sa chces dozvediet o oop viac tak http://objekty.vse.cz
ale {"pastol"} aj on len ho nedal do code tak preto je tazko najditelny. staci sa len lepsie pozerat,


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 15.02.2008 15:57 | Mysql database php class

dokelu fakt som ale trapoš .....


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 15.02.2008 16:08 | Mysql database php class

čo to som si prečítal a poviem vám ako to robím ja:
mám súbor s pripojeniami do mysql a potom ho všade includujem [v novších projektoch je naincludovaný v headri automaticky]
a celé moje usilie spočíva v
$query=mysql_query(nejaké query);
$resoult=mysql_fetch_array($query);

a myslím si, že mi v tom OOP nepomôže

---------
For Suchy and vl4kn0: mohli by ste mi dať nejaký vzorový script kde uvidím silu OOP lebo zatiaľ čo som čítal, tak ma to nejak nenadchlo.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Mysql database php class

Registrovaný: 22.11.07
Prihlásený: 26.02.10
Príspevky: 253
Témy: 1 | 1
Bydlisko: 127.0.0.1
NapísalOffline : 15.02.2008 20:41 | Mysql database php class

Tominator píše:
čo to som si prečítal a poviem vám ako to robím ja:
mám súbor s pripojeniami do mysql a potom ho všade includujem [v novších projektoch je naincludovaný v headri automaticky]
a celé moje usilie spočíva v
$query=mysql_query(nejaké query);
$resoult=mysql_fetch_array($query);

a myslím si, že mi v tom OOP nepomôže

---------
For Suchy and vl4kn0: mohli by ste mi dať nejaký vzorový script kde uvidím silu OOP lebo zatiaľ čo som čítal, tak ma to nejak nenadchlo.


poradil by som ti pozret si phpBB zdrojaky, hlavne subor /include/template.php tam mas krasnu classu bez ktorej by si sa inak asi nezaobisiel :) momentalne mam dost prace ale ked budem mat cas a porobene tak tu mozem kludne postnut par svojich prikladov :)


_________________
PODPIS BOL ZMAZANY Z DOVODU NERESPEKTOVANIA PRAVIDIEL FORA!!!
Je povolených max. 5 riadkov s veľkosťou písma 9 (rozlíšenie 1280x1024px).
Sprava pre vedenie fora: ake nerespektovanie pravidiel. ved som mal v podpise citaciu na 2 riadky omg? lol? no a este jabber ale to neni moja chyba ze tu nemate input aj na jabber...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 17.02.2008 20:17 | Mysql database php class

ok dikes


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Mysql database php class

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30
NapísalOffline : 28.02.2008 9:29 | Mysql database php class

vlakno, dockame sa tych prikladov ? :) akurat pozeram tie linky co ste sem pohadzali, ale zide sa viac informacnych zdrojov.. najlepsie priamo od ludi co s tym denne pracuju


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 23.01.07
Prihlásený: 14.04.11
Príspevky: 241
Témy: 26 | 26
NapísalOffline : 28.02.2008 13:04 | Mysql database php class

noo ešte som nepoužil OOP na SQL.. zatiaľ len funkcie bez triedy napr. db_connect(); sql_get_result(); atď.

a čo sa týka toho či si to vytváram sám tak hej. PHP mi celkom ide a nekopčím teda aspoň nie moc. iba občas


 [ Príspevkov: 26 ] 


Mysql database php class



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

database class, oop php

v PHP, ASP

10

499

16.02.2010 15:12

rooobertek

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

registracia/prihlasenie php as3 database

v PHP, ASP

2

461

21.05.2011 20:18

p4tooo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

[VYRIESENE] PHP template class

v PHP, ASP

23

852

24.02.2009 23:09

Flety

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP OOP MYSQLi Class

v PHP, ASP

6

312

08.04.2012 15:42

lolexc

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

[VYRIESENE] PHP unzip class

v PHP, ASP

6

327

26.02.2009 13:01

Flety

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

pomoc s Smarty.class.php

v PHP, ASP

1

221

27.09.2010 20:52

walther

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ajax + PHP Class - server bez reakcie

v JavaScript, VBScript, Ajax

3

166

20.07.2013 2:36

math-ew

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP programátor - PHP, MySQL, jQuery,X)Html/CSS

v Ponuka práce

0

815

02.05.2011 12:08

magicmedia

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

MicroSDHC class 2 alebo class 4 mám vrátiť ?

v Pamäte

3

494

16.12.2010 20:09

majky358

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

php ->mysql ->php Help.zoradit

v PHP, ASP

4

322

20.06.2009 12:44

KViki

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP a MYSQL

v PHP, ASP

16

667

02.05.2010 10:26

zdeniatqo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problem PHP, MySQL

v PHP, ASP

11

274

17.05.2010 12:07

ricco24

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

MySQL a PHP

v Databázy

1

478

03.04.2011 8:09

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP a MySQL

v PHP, ASP

4

145

23.09.2013 23:50

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP a MYSQL

v PHP, ASP

4

394

10.06.2011 23:12

Sunnynko

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP+MySQL, počítadlo

v PHP, ASP

3

566

09.07.2007 18:19

Tominator



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF