[ Príspevkov: 15 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 11.12.07
Prihlásený: 29.12.20
Príspevky: 487
Témy: 138 | 138
Bydlisko: Bytča
NapísalOffline : 11.05.2018 12:56 | html adresa - cut string

zdravim, ako najlepsie je orezat adresu?
povedzme ze na vstupe bude:
http://www.nieco.sk/daco_dalej/...
alebo
https://www.nieco.sk/daco_dalej/...
alebo
http://www.subdomena.nieco.sk/daco_dalej/...

a na vystupe chcem len string od zaciatku po .sk/ teda vystup len toto: http://www.nieco.sk/ resp. https://www.nieco.sk/ resp. http://www.subdomena.nieco.sk/

nasiel som rozne php premenne, ale tie mi nedavaju to co je na zaciatku, teda aj http, ci https
Kód:
echo "http_host je: ".$_SERVER['HTTP_HOST']."";
echo "<br>server_name je: ".$_SERVER['SERVER_NAME']."";
echo "<br>REQUEST_URI je: ".$_SERVER['REQUEST_URI']."";


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
html adresa - cut string

Registrovaný: 19.03.07
Prihlásený: 22.01.21
Príspevky: 6990
Témy: 84 | 84
Bydlisko: BA
NapísalOffline : 11.05.2018 13:04 | html adresa - cut string

Skus
Kód:
print_r($_SERVER)


_________________
Desktop: CPU AMD R7 1700x @ 3.85GHz | Cooling be quiet! Dark Rock Pro 4 | MB ASRock X470 Taichi Ult. | RAM 4x8GB DDR4 G-SKILL TridentZ RGB 3000 CL16-16-16-36 | VGA Powercolor VEGA56 + Raijintek Morpheus II | SSD Crucial MX300 525GB | HDD Seagate Ironwolf 3TB 5900rpm | PSU CORSAIR RM750X | MONITOR AOC Q3279VWFD8 | MOUSE HyperX Pulsefire FPS + Razer eXactMat | HyperX Alloy FPS Brown | HyperX Cloud | ARCH x64 &
Notebook: DELL inspiron 7537 i7 4500U, 16GB RAM, nv750, FHD IPS,Crucial M4 128GB | ARCH x64 &
Mobil: LG v40 ThinQ (2018) & SBC: Raspberry pi 0 | 3B+ & Headphones: Senheiser HD58X | AKG K551 + detachable cable mod | Linsoul TIN T2 | KZ SZN
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 11.12.07
Prihlásený: 29.12.20
Príspevky: 487
Témy: 138 | 138
Bydlisko: Bytča
Napísal autor témyOffline : 11.05.2018 13:26 | html adresa - cut string

to mi vyhodi nejaku brutalne dllhu vec na 7 riadkov v prehliadaci, kde vidim IP a rozne veci ...
ale mozno by to mohol byt echo $_SERVER['HTTP_REFERER'] ... vid. http://php.net/manual/en/reserved.variables.server.php
ale ta premenna mi nic nezobrazi


Offline

Prevádzkovateľ fóra
Prevádzkovateľ fóra
html adresa - cut string

Registrovaný: 01.05.05
Príspevky: 12942
Témy: 1479 | 1479
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 11.05.2018 13:34 | html adresa - cut string

Skus definovat presnejsie svoju poziadavku, lebo ja osobne nechapem co chces. Chces zistovat aktualne otvorenu url adresu?

Kód:
$aktualne_zobrazena_url = (isset($_SERVER['HTTPS']) ? "https" : "http") . "://" . $_SERVER['HTTP_HOST']  . $_SERVER['REQUEST_URI'];

echo $aktualne_zobrazena_url; //vrati url adresu aku mas momentalne otvorenu


_________________
Streacom DA2 | SilverStone Titanium SX800-LTI 800W | ASRock X299E-ITX/ac | Intel Core i9-9980XE & be quiet! Dark Rock TF | Kingston HyperX Impact 64 GB DDR4 2666 MHz | NVIDIA Titan RTX 24 GB | Intel SSD Optane 905P 480 GB NVMe U.2 & Intel SSD 750 1,2 TB NVMe U.2 & Intel SSD 660p 2 TB NVMe M.2 & Seagate BackUp Plus Portable 56 TB USB | 55" 4K OLED Dell Alienware AW5520QF & 24" LCD EIZO FlexScan EV2451 | Ergotron LX Wall Mount Keyboard Arm | Logitech Craft | Logitech G603 | Logitech F710 | Harman Kardon Sabre SB 35 & Sennheiser RS 175 | Microsoft Windows 7 Ultimate | APC Back-UPS ES 700 | Lenovo ThinkPad X250 | iPhone X 256 GB & Pitaka Aramid | SilverStone ML05B Milo | Corsair SF600 SFX 600W | ASRock X99E-ITX/ac | Intel Xeon E5-2683 v4 & NOCTUA NH-L12S | Kingston HyperX Savage 32 GB DDR4 2400 MHz | NVIDIA GeForce GT 710 1 GB | Intel SSD Optane Memory 32 GB NVMe M.2 & Intel SSD 730 240 GB SATA | Ubuntu Server
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 11.12.07
Prihlásený: 29.12.20
Príspevky: 487
Témy: 138 | 138
Bydlisko: Bytča
Napísal autor témyOffline : 11.05.2018 13:48 | html adresa - cut string

nie, adresu neriesim co je otvorena, ja potrebujem z www adresy nieco orezat ...
este raz, mam adresu http://www.nieco.sk/daco_viac/este/...
tu adresu vkladam do databazy cez formular kde mam pole adresa, tu celu adresu tam skopirujem a potrebujem vlozit na jedno miesto v databaze LEN http://www.nieco.sk/
takze pri vkladani potrebujem to orezat ... aby mi vlozilo len zakladnu adresu, aj s tym http:// resp. https://

aby som bol presny:

v $_POST["adresa"] mam hodnotu "http://www.nieco.sk/daco_viac/este/"
ako pri INSERT INTO table_name vlozim do stlpca domena len hodnotu "http://www.nieco.sk/"


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
html adresa - cut string

Registrovaný: 19.03.07
Prihlásený: 22.01.21
Príspevky: 6990
Témy: 84 | 84
Bydlisko: BA
NapísalOffline : 11.05.2018 14:25 | html adresa - cut string

Hej, z toho vela textu vyfiltruj co potrebujes :D
Kazdopadne, na toto sa pouzivaju regular expressions (regexp) https://stackoverflow.com/questions/27745/getting-parts-of-a-url-regex


_________________
Desktop: CPU AMD R7 1700x @ 3.85GHz | Cooling be quiet! Dark Rock Pro 4 | MB ASRock X470 Taichi Ult. | RAM 4x8GB DDR4 G-SKILL TridentZ RGB 3000 CL16-16-16-36 | VGA Powercolor VEGA56 + Raijintek Morpheus II | SSD Crucial MX300 525GB | HDD Seagate Ironwolf 3TB 5900rpm | PSU CORSAIR RM750X | MONITOR AOC Q3279VWFD8 | MOUSE HyperX Pulsefire FPS + Razer eXactMat | HyperX Alloy FPS Brown | HyperX Cloud | ARCH x64 &
Notebook: DELL inspiron 7537 i7 4500U, 16GB RAM, nv750, FHD IPS,Crucial M4 128GB | ARCH x64 &
Mobil: LG v40 ThinQ (2018) & SBC: Raspberry pi 0 | 3B+ & Headphones: Senheiser HD58X | AKG K551 + detachable cable mod | Linsoul TIN T2 | KZ SZN
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 11.12.07
Prihlásený: 29.12.20
Príspevky: 487
Témy: 138 | 138
Bydlisko: Bytča
Napísal autor témyOffline : 11.05.2018 14:26 | html adresa - cut string

edit: ked nad tym premyslam, asi len nejako cez regularne vyrazy to bude mozne ... ze zistis, kde konci ta adresa
t.j. v podstate aby mi regularny vyraz vratil VSETKO vratane lomitka cislo 3 tak?

// Spojený príspevok Pia 11.05.18 14:29

void píše:
Hej, z toho vela textu vyfiltruj co potrebujes :D
Kazdopadne, na toto sa pouzivaju regular expressions (regexp) https://stackoverflow.com/questions/27745/getting-parts-of-a-url-regex

hej akurat som to iste napisal :D
vies mi poradit ako by to bolo v mojom pripade?
na tom linku co si dal to vidim ako path:RegExp.$4 ?
ako sa to zapise?

Kód:
$vstup = "http://www.subdomena.nieco.sk/daco_dalej/";
$vystup = ?


Offline

Zmazaný užívateľ
Zmazaný užívateľ
Obrázok užívateľa
NapísalOffline : 11.05.2018 14:40 | html adresa - cut string

https://codepen.io/anon/pen/KRRNWz


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 11.12.07
Prihlásený: 29.12.20
Príspevky: 487
Témy: 138 | 138
Bydlisko: Bytča
Napísal autor témyOffline : 11.05.2018 14:50 | html adresa - cut string

javascript? ako to aplikujem pri vkladani do DB?
ako to spojim s tymto?:
Kód:

$adresa = $_POST["adresa"];
 mysql_query("INSERT INTO table (adresa,domena,cas)
         VALUES         
         ('".strip_tags($adresa)."',
          <tu ma ist osekana adresa>,
          NOW()")
    or die("!!! Chyba: ".mysql_error());   

dakujem


Offline

Zmazaný užívateľ
Zmazaný užívateľ
Obrázok užívateľa
NapísalOffline : 11.05.2018 14:56 | html adresa - cut string

jazyk je iba nastroj, princip ostava rovnaky. aplikuj .split() na string v PHP.

alebo

menej efektivne riesenie je upravit si data na frontende. hovoris o nejakom formulari takze predpokladam, ze HTML.

edit:
http://php.net/manual/en/function.parse-url.php


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 11.12.07
Prihlásený: 29.12.20
Príspevky: 487
Témy: 138 | 138
Bydlisko: Bytča
Napísal autor témyOffline : 11.05.2018 15:39 | html adresa - cut string

dakujem ... tak nejako takto to zobrazilo asi to presne co potrebujem ... len sa mi to nezda velmi elegantne riesenie, ale je to funkcne...
Kód:
<?php
$url = 'http://www.nieco.sk/estenieco/daco.php';

echo parse_url($url, PHP_URL_SCHEME);
echo "://";
echo parse_url($url, PHP_URL_HOST);
echo "/";

?>

s tym split() si to ako myslel?


Offline

Zmazaný užívateľ
Zmazaný užívateľ
Obrázok užívateľa
NapísalOffline : 11.05.2018 16:20 | html adresa - cut string

Kód:
<?php

$url = 'http://www.nieco.sk/estenieco/daco.php';

$parts = explode("/", $url);

$protocol = $parts[0];
$hostname = $parts[2];

echo $protocol . "//" . $hostname;


trosku samostatnosti by nezaskodilo.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
html adresa - cut string

Registrovaný: 28.02.11
Prihlásený: 29.10.20
Príspevky: 188
Témy: 6 | 6
Bydlisko: Levice
NapísalOffline : 11.05.2018 20:18 | html adresa - cut string

unset(array[0]): Rozbíjať reťazec na pole je neefektívne a môže to byť aj pamäťovo náročné.

Kód:

<?php 
$url 
= 'http://www.nieco.sk/estenieco/daco.php';
$parsed = parse_url($url);

$newUrl = $parsed['scheme'] . '://' . $parsed['host'];

print_r($newUrl); // http://www.nieco.sk
      


_________________
Neznalosť zložitých operácií necháva myseľ otvorenú pre geniálne riešenia založené na jednoduchosti.
Offline

Prevádzkovateľ fóra
Prevádzkovateľ fóra
html adresa - cut string

Registrovaný: 01.05.05
Príspevky: 12942
Témy: 1479 | 1479
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 13.05.2018 21:42 | html adresa - cut string

Kód:

<?php 
$text 
= "Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Pellentesque leo enim, consequat in lacus vitae,
mollis mattis diam. Nulla ac leo eget orci volutpat tempor. Quisque congue vitae elit at
imperdiet. http://google.sk, https://www.pcforum.sk/politika-slovensko-vt162820.html,https://facebook.com/"
;

preg_match_all('#\bhttps?://[^,\s()<>]+(?:\([\w\d]+\)|([^,[:punct:]\s]|/))#', $text, $m);
var_dump($m[0]);            


_________________
Streacom DA2 | SilverStone Titanium SX800-LTI 800W | ASRock X299E-ITX/ac | Intel Core i9-9980XE & be quiet! Dark Rock TF | Kingston HyperX Impact 64 GB DDR4 2666 MHz | NVIDIA Titan RTX 24 GB | Intel SSD Optane 905P 480 GB NVMe U.2 & Intel SSD 750 1,2 TB NVMe U.2 & Intel SSD 660p 2 TB NVMe M.2 & Seagate BackUp Plus Portable 56 TB USB | 55" 4K OLED Dell Alienware AW5520QF & 24" LCD EIZO FlexScan EV2451 | Ergotron LX Wall Mount Keyboard Arm | Logitech Craft | Logitech G603 | Logitech F710 | Harman Kardon Sabre SB 35 & Sennheiser RS 175 | Microsoft Windows 7 Ultimate | APC Back-UPS ES 700 | Lenovo ThinkPad X250 | iPhone X 256 GB & Pitaka Aramid | SilverStone ML05B Milo | Corsair SF600 SFX 600W | ASRock X99E-ITX/ac | Intel Xeon E5-2683 v4 & NOCTUA NH-L12S | Kingston HyperX Savage 32 GB DDR4 2400 MHz | NVIDIA GeForce GT 710 1 GB | Intel SSD Optane Memory 32 GB NVMe M.2 & Intel SSD 730 240 GB SATA | Ubuntu Server
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 11.12.07
Prihlásený: 29.12.20
Príspevky: 487
Témy: 138 | 138
Bydlisko: Bytča
Napísal autor témyOffline : 14.05.2018 9:21 | html adresa - cut string

weroro píše:
unset(array[0]): Rozbíjať reťazec na pole je neefektívne a môže to byť aj pamäťovo náročné.

Kód:

<?php 
<?php&nbsp;
<?
php 
$url 
= 'http://www.nieco.sk/estenieco/daco.php';
$parsed = parse_url($url);

$newUrl = $parsed['scheme'] . '://' . $parsed['host'];

print_r($newUrl); // http://www.nieco.sk
      &nbsp;&nbsp 

dakujem, moze byt

// Spojený príspevok Pon 14.05.18 9:21

JanoF
ale to co si dal nie je vobec riesenie, to len najde www adresy v retazci


 [ Príspevkov: 15 ] 


html adresa - cut string



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

P: ÚDEROVÝ VANKÚŠ NA STENU TOP KING UPPER CUT

v Predám

0

210

12.05.2016 16:18

notfake

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

realna adresa IP vs virualna Ip adresa

v Sieťové a internetové programy

5

616

26.04.2014 22:21

F3RY

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

String

v PHP, ASP

2

377

19.04.2010 21:20

Antuanet

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Connection String

v Technológia .NET

3

1455

10.09.2009 12:21

TJ

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Java String

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

4

1046

31.03.2010 22:00

ado21

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

std::string

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

2

436

01.01.2010 0:20

koso

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

pascal: string 255+

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

4

424

03.02.2011 18:08

juho

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Java int = string

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

4

345

17.02.2016 20:33

neutroN

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

String od do

v Delphi, Visual Basic

1

493

30.11.2009 18:55

ha2

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

C++ string to float

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

11

893

27.08.2010 12:46

Progy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

String = nieco z DB

v PHP, ASP

2

260

23.03.2012 14:49

exoomer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Query string - vs _

v Internetový marketing, SEO, reklama

4

319

18.08.2012 22:41

emer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

[VYRIESENE] String do binary

v PHP, ASP

2

328

07.03.2009 15:57

Tominator

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vysledok gettype stale string

v PHP, ASP

6

330

14.12.2010 17:05

Feko

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

c++ praca so string

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

2

230

16.11.2014 13:17

mork4

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Cislo ako string v CSV

v PHP, ASP

2

501

23.06.2008 11:55

stenley



© 2005 - 2021 PCforum, edited by JanoF