[ Príspevkov: 3 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
String

Registrovaný: 25.12.09
Prihlásený: 03.07.11
Príspevky: 133
Témy: 39 | 39
NapísalOffline : 19.04.2010 21:04 | String

Zdravim,

Potrebujem nejaku funkciu alebo nieco , co mi bude pocitat aj biele znaky v stringu, konkretne medzery. Mam napr. string:

Kód:
$string = "Masarykova kolónia bankových úradníkov. Toto bol oficiálny názov obytného bloku, ktorý podľa projektu brnianskeho architekta Josefa Poláška";


A potrebujem napr. vybrat prvych 43 znakov(teda: "Masarykova kolónia bankových úradníkov. Tot" ) vratane medzier, teda medzera ako jeden znak. Ako na to?


Offline

Čestný člen
Čestný člen
String

Registrovaný: 21.02.06
Prihlásený: 08.12.14
Príspevky: 5447
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 19.04.2010 21:06 | String

Ešte raz, čo od nás chceš? Funkciu, čo bude počítať všetky znaky (vrátane medzier), alebo funkciu, ktorá ti vyberie daný počet znakov zo stringu?
Skús si pozrieť funkcie substr, strlen, prípadne ak používaš utf-8 tak ich multibyte ekvivalenty (mb_substr, mb_strlen).


_________________
Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
String

Registrovaný: 25.12.09
Prihlásený: 03.07.11
Príspevky: 133
Témy: 39 | 39
Napísal autor témyOffline : 19.04.2010 21:20 | String

Staci taka, ktora vyberie dany pocet znakov zo stringu. Ano, tie funkcie poznam, pouzuvat UTF-8 a tak som pouzil mb_substr() ale neviem preco ale robi problemy preto som pisal, ze ci nie je nieco lepsie. Skus tu kliknut a obcas to zobrazi tak ako to chcem a obcas to vezme bez medzier. (Skus dat viac krat F5)

Kod z toho skruptu je takyto:
Kód:
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html>
  <head>
  <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=UTF-8">
  <meta name="generator" content="PSPad editor, www.pspad.com">
  <title></title>
  <style>
  body {
  font-family: "Lucida Console", "Monaco CE", fixed, monospace;
 
  }
  </style>
  <body>
12345678901234567890123456789012345678901234
<br />
<?php
$string = "Masarykova kolónia bankových úradníkov. Toto bol oficiálny názov obytného bloku, ktorý podľa projektu brnianskeho architekta Josefa Poláška";
//echo $string;

echo "<br />";
echo mb_substr($string, 0, 46);

?>
</body>
</html>


// Teraz som to skusil na inom hostingu a tam to ide. Toto bezi na websupporte, asi im budem musiet napisat


 [ Príspevkov: 3 ] 


String



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Java String

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

4

949

31.03.2010 22:00

ado21

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

std::string

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

2

332

01.01.2010 0:20

koso

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Connection String

v Technológia .NET

3

1363

10.09.2009 12:21

TJ

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Java int = string

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

4

244

17.02.2016 20:33

neutroN

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

pascal: string 255+

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

4

326

03.02.2011 18:08

juho

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

String od do

v Delphi, Visual Basic

1

415

30.11.2009 18:55

ha2

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Query string - vs _

v Internetový marketing, SEO, reklama

4

240

18.08.2012 22:41

emer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

String = nieco z DB

v PHP, ASP

2

191

23.03.2012 14:49

exoomer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vysledok gettype stale string

v PHP, ASP

6

261

14.12.2010 17:05

Feko

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

c++ praca so string

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

2

128

16.11.2014 13:17

mork4

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

[VYRIESENE] String do binary

v PHP, ASP

2

243

07.03.2009 15:57

Tominator

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

C++ string to float

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

11

770

27.08.2010 12:46

Progy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

CSS- Parse Error [empty string]

v HTML, XHTML, XML, CSS

4

136

16.04.2015 15:24

SKRiPT

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Cislo ako string v CSV

v PHP, ASP

2

431

23.06.2008 11:55

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

string v C = segmentation fault

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

1

139

05.11.2011 12:01

Fico

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

php ako načítať string pomoc

v PHP, ASP

1

239

17.02.2010 13:38

Ďuri



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF