[ Príspevkov: 3 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
String = nieco z DB

Registrovaný: 01.10.07
Prihlásený: 03.02.14
Príspevky: 747
Témy: 152 | 152
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 23.03.2012 14:19 | String = nieco z DB

Mam v DB tabulku, ktora ma stlpec nazvany "ciselka", do ktorej sa mi ukladaju rozne 6-ciferne cisla a takyto kod:
Kód:
$cislo = '001244';

$query="select ciselka from tabulka";
$rt=mysql_query($query);   
echo mysql_error();

while($nt=mysql_fetch_array($rt)){
echo "$nt[ciselka]<br>";
}

Funguje to fajn, pekne mi vypise na kazdy riadok jedno cislo z toho stlpca, napr.:
001234
001244
011366
245556

A teraz potrebujem spravit podmienku, ze ked sa $cislo bude rovnat ktoremukolvek cislu/riadku, vypise sa echo, ze sa tam to cislo nachadza.

Skusal som tam pridat toto:
Kód:
if ($cislo == $nt[ciselka]) {
  echo 'Cislo 001244 je v DB.<br>';
}
else {
  echo 'Cislo 001244 nie je v DB.<br>';
}

ale nefunguje to.

Mozno je jednoduchsie $cislo porovnavat priamo z datami z tabulky, ale to tiez netusim ako spravit.


Offline

Správca fóra
Správca fóra
String = nieco z DB

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 23.03.2012 14:36 | String = nieco z DB

lepsie riesenie ako vyber vsetkych riadkov a ich nasledne postupne kontrolovanie je naozaj najdenie daneho cisla/retazca priamo v db (namiesto konkretneho cisla si doplnis svoju premennu $cislo):
Kód:
select ciselka from tabulka where ciselka = '001244'

ak ti tento select vrati nejaky zaznam, v tabulke sa dane cislo nachadza, v opacnom pripade tam nie je


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
String = nieco z DB

Registrovaný: 01.10.07
Prihlásený: 03.02.14
Príspevky: 747
Témy: 152 | 152
Bydlisko: Bratislava
Napísal autor témyOffline : 23.03.2012 14:49 | String = nieco z DB

Aha super, to mi nenapadlo. Diky ;>


 [ Príspevkov: 3 ] 


String = nieco z DB



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

String

v PHP, ASP

2

275

19.04.2010 21:20

Antuanet

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Tvorba "narodnej" domeny http://www.nieco.nieco

v Domény

2

299

06.10.2012 19:03

JanoF

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

std::string

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

2

332

01.01.2010 0:20

koso

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Connection String

v Technológia .NET

3

1363

10.09.2009 12:21

TJ

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Java String

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

4

946

31.03.2010 22:00

ado21

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Java int = string

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

4

244

17.02.2016 20:33

neutroN

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

pascal: string 255+

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

4

326

03.02.2011 18:08

juho

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

String od do

v Delphi, Visual Basic

1

415

30.11.2009 18:55

ha2

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vysledok gettype stale string

v PHP, ASP

6

261

14.12.2010 17:05

Feko

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

[VYRIESENE] String do binary

v PHP, ASP

2

243

07.03.2009 15:57

Tominator

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

c++ praca so string

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

2

128

16.11.2014 13:17

mork4

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Query string - vs _

v Internetový marketing, SEO, reklama

4

240

18.08.2012 22:41

emer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

C++ string to float

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

11

770

27.08.2010 12:46

Progy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Cislo ako string v CSV

v PHP, ASP

2

431

23.06.2008 11:55

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

CSS- Parse Error [empty string]

v HTML, XHTML, XML, CSS

4

136

16.04.2015 15:24

SKRiPT

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

php ako načítať string pomoc

v PHP, ASP

1

239

17.02.2010 13:38

Ďuri



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF