[ Príspevkov: 7 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.09.07
Prihlásený: 30.11.11
Príspevky: 143
Témy: 37 | 37
NapísalOffline : 14.12.2010 16:03 | vysledok gettype stale string

Ahojte.

Mam takuto situaciu- z cvs suboru rozbijem(explode) jeden riadok na zistenie typov jednotlivych stlpcov tabulky. Na zaklade tohto zistenia chcem nasledovne vytvorit prislusnu tabulku so spravnym zadanim typov stlpcov.

Ak pouzijem gettype na zistenie typu jednotlivych premennych, velmi mi to nepomoze. Pretypovanim si overit ci je to konkretny typ je jedine riesenie ktore ma napada.

Ma niekto nejaky efektivnejsi napad?


Offline

Správca fóra
Správca fóra
vysledok gettype stale string

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3935
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 14.12.2010 16:43 | vysledok gettype stale string

is_numeric, is_string, is_bool, ...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.09.07
Prihlásený: 30.11.11
Príspevky: 143
Témy: 37 | 37
Napísal autor témyOffline : 14.12.2010 16:46 | vysledok gettype stale string

Jj, ale ako pisem, vsetko mi vrati string. Takze taka konktrola is_string mi moc nepomoze. Pretoze to string je. Vsetko.


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
vysledok gettype stale string

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14572
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
NapísalOffline : 14.12.2010 16:48 | vysledok gettype stale string

je ti jasné, ako pracuje explode() ?? vstup je string, ktorý rozloží podľa delimiteru na pole stringov... pochopiteľne, že keď to následne testuješ, vyjde vždy len string... ;)


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Čestný člen
Čestný člen
vysledok gettype stale string

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4062
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 14.12.2010 16:53 | vysledok gettype stale string

is_numeric pracuje tak, ako by si potreboval, napr. is_numeric('3') vracia true.


Offline

Správca fóra
Správca fóra
vysledok gettype stale string

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3935
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 14.12.2010 16:58 | vysledok gettype stale string

Feko píše:
Jj, ale ako pisem, vsetko mi vrati string. Takze taka konktrola is_string mi moc nepomoze. Pretoze to string je. Vsetko.

skusal si to vobec? Toto urcite nevracia vzdy string:
Kód:
$arr_func = array('is_numeric', 'is_string');

$row = "retazec;123;-50.8";
$arr_var = explode(';', $row);

foreach($arr_var as $var)
{
   foreach($arr_func as $func)
   {
       if($func($var))
       {
         echo $func;
         break;
      }
   }
}


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.09.07
Prihlásený: 30.11.11
Príspevky: 143
Témy: 37 | 37
Napísal autor témyOffline : 14.12.2010 17:05 | vysledok gettype stale string

Ano ano, pravda a vdaka. :)


 [ Príspevkov: 7 ] 


vysledok gettype stale string



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vysledok 3Dmarku06

v Benchmarky a diagnostické programy

9

739

25.02.2008 0:07

gadgetsk

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Čakanie na výsledok

v JavaScript, VBScript, Ajax

9

374

28.12.2010 17:05

coldak

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Funkcia return vysledok;

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

2

177

25.10.2014 10:37

dany2281995

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

funkcia nerobí výsledok

v PHP, ASP

2

238

31.01.2011 11:00

davider137

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

HD Tune výsledok - Otázka

v Ostatné programy

8

214

20.06.2017 20:21

michalesku

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Data z formularu + vysledok

v PHP, ASP

12

324

23.08.2008 0:11

Blackshadow

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Preco takyto GOOGLE vysledok?

v Internetový marketing, SEO, reklama

4

1478

15.01.2009 0:59

mylan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vysledok google vyhladavania, vysvetlenie

v Internetový marketing, SEO, reklama

3

505

23.03.2010 17:15

citizen

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ako som dostal výsledok?

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

4

391

12.01.2009 16:38

tlacitko Enter

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

String

v PHP, ASP

2

298

19.04.2010 21:20

Antuanet

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zlý výsledok pri násobení PHP

v PHP, ASP

6

417

01.02.2015 19:38

mariachi

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Test HD6870 - nepozdava sa mi vysledok

v ATI/AMD grafické karty

9

712

16.03.2011 16:10

škodovkar

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

GOOGLE: ako na takyto vysledok vyhladavania?

v Internetový marketing, SEO, reklama

17

1909

05.11.2009 23:36

lac

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vysledok po pretaktovani GF NX6800 TD256E

v nVidia grafické karty

0

243

23.08.2007 21:03

Triplespace

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

S.M.A.R.T. výsledok

v Pevné disky a radiče

6

729

04.02.2008 19:20

marzo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Connection String

v Technológia .NET

3

1377

10.09.2009 12:21

TJ



© 2005 - 2018 PCforum, edited by JanoF