[ Príspevkov: 13 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 18.08.07
Prihlásený: 13.12.08
Príspevky: 86
Témy: 19 | 19
NapísalOffline : 21.08.2008 19:15 | Data z formularu + vysledok

Mam taky problem, ucim sa PHP, skusam podla jednej knihy spravit formular, do ktoreho sa napisu udaje a potom to subor vysledok.php spocita a vypise priemernu vysku:

subor php-test.php:

Kód:
<form action="vysledok.php" method="get">
Petr meria <input type="text" name="petr" size="10"><br />
Pavel meria <input type="text" name="pavel" size="10"><br />
Karel meria <input type="text" name="karel" size="10"><br />
<input type="submit" value="Vypočitaj priemernú výšku">
</form>



a subor: vysledok.php:

Kód:
<?php
$priemerna_vyska = ($petr+$pavel+$karel);
echo "Priemerná výška je $priemerna_vyska cm.";
 ?>



stale mi napise ze Priemerna vyska je 0. aj ked zadam cisla.

Kde je tam chyba ??


_________________
"92% of teens have moved onto rap. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature"
Offline

Čestný člen
Čestný člen
Data z formularu + vysledok

Registrovaný: 17.10.06
Prihlásený: 08.01.11
Príspevky: 1757
Témy: 17 | 17
NapísalOffline : 21.08.2008 19:22 | Data z formularu + vysledok

register globals. pristupuj k premennym cez $_GET


_________________
A Real Programmer might or might not know his wife's name. He does, however, know the entire ASCII code table.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 18.08.07
Prihlásený: 13.12.08
Príspevky: 86
Témy: 19 | 19
Napísal autor témyOffline : 21.08.2008 21:51 | Data z formularu + vysledok

suchy píše:
register globals. pristupuj k premennym cez $_GET


toto som nejak nepochopil.. nevies mi to vysvetlit polopatistickejsie ?

alebo napravi a ukazat co tam mam zle ? .. elbo ten priklad co mam v e-booku je presne tak ako som napisal.. tak nvm preco to nejde


_________________
"92% of teens have moved onto rap. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature"
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Data z formularu + vysledok

Registrovaný: 03.04.08
Prihlásený: 14.09.16
Príspevky: 4707
Témy: 37 | 37
Bydlisko: Trnava
NapísalOffline : 21.08.2008 21:55 | Data z formularu + vysledok

ak mas ten subor vrovnakom priecniku skus dat <form action="./vysledok.php"....


_________________
Hmmm .... Hrošíček ... [Homer]
Offline

Správca fóra
Správca fóra
Data z formularu + vysledok

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 21.08.2008 21:56 | Data z formularu + vysledok

Kód:
<?php
$priemerna_vyska = ($_GET['petr']+$_GET['pavel']+$_GET['karel'])/3;
echo "Priemerná výška je $priemerna_vyska cm.";
?>


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Data z formularu + vysledok

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
NapísalOffline : 21.08.2008 23:19 | Data z formularu + vysledok

este aby si lepsie pochopil:

// najprv si odovzdaj premenne z formulara
// cez superglobalnu premennu GET, lebo je to z formu a mas v nom method GET
// ak mu nastavis method="POST", tak to $_GET zmen na $_POST - je to lepsie podla mna.. v adrese sa ti neukazu hodnoty..

Kód:
<?php
$petr = $_GET['petr'];
$pavel= $_GET['pavel'];
$karel = $_GET['karel'];

$priemerna_vyska = ($petr+$pavel+$karel);
echo "Priemerná výška je $priemerna_vyska cm.";
 ?>


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 26.02.08
Prihlásený: 24.05.13
Príspevky: 372
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Nové Zámky
NapísalOffline : 22.08.2008 15:23 | Data z formularu + vysledok

Blackshadow niesom si isty ale ten tvoj script nespocita vsetky vysky dokopy???


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Data z formularu + vysledok

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
NapísalOffline : 22.08.2008 15:37 | Data z formularu + vysledok

aha, ano.. ale to som len kopiroval od neho, zameriaval som sa na tie premenne...

uprava
Kód:
<?php
$petr = $_GET['petr'];
$pavel= $_GET['pavel'];
$karel = $_GET['karel'];

$priemerna_vyska = $petr+$pavel+$karel;
$priemerna_vyska = $priemerna_vyska / 3;
echo "Priemerná výška je $priemerna_vyska cm.";
 ?>


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 27.04.08
Prihlásený: 16.07.11
Príspevky: 126
Témy: 33 | 33
NapísalOffline : 22.08.2008 16:47 | Data z formularu + vysledok

dalsiou dobrou moznostou je pouzit metodu post kde vo formulari za methode napises post a ako vidis vysvetlenia nizsie tak pole $_GET nahradis za $_POST


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 18.08.07
Prihlásený: 13.12.08
Príspevky: 86
Témy: 19 | 19
Napísal autor témyOffline : 22.08.2008 17:43 | Data z formularu + vysledok

ok,thx s tymi $_GET to ide... len nechapem preco to dali do toho e-booku tak ako som to pisal ja a nefunguje to...


_________________
"92% of teens have moved onto rap. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature"
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Data z formularu + vysledok

Registrovaný: 17.07.08
Prihlásený: 24.01.13
Príspevky: 143
Témy: 37 | 37
NapísalOffline : 22.08.2008 19:35 | Data z formularu + vysledok

podla mna je to asi chyba pri prekladani knihy... alebo preklep autora ;)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 27.04.08
Prihlásený: 16.07.11
Príspevky: 126
Témy: 33 | 33
NapísalOffline : 22.08.2008 23:46 | Data z formularu + vysledok

nasiel som chybu...oni sa tam sekly v tom ze tie skripty sa vypracuvavali v externom subore ale je to tak napisane ze su dane do suboru obe casti aj skript +formular a vypracuvava sa to v jednom subore..

neviem ci ste dobre pochopili


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Data z formularu + vysledok

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
NapísalOffline : 23.08.2008 0:11 | Data z formularu + vysledok

ten script by ti siel..
superglobalne premenne sa pouzivat nemusia...
zavisi to od toho, ci mas register_globals on alebo off


_________________
"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
 [ Príspevkov: 13 ] 


Data z formularu + vysledok



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

data z formularu do .csv

v PHP, ASP

2

298

23.01.2009 11:25

neopagan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Update new data to dmi ... AMD data change

v AMD čipové sady

4

515

11.04.2010 8:52

petos

Táto téma je zamknutá, nemôžete posielať nové príspevky alebo odpovedať na staršie.

Stylovanie formularu

v HTML, XHTML, XML, CSS

3

228

28.07.2010 20:25

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vysledok 3Dmarku06

v Benchmarky a diagnostické programy

9

697

25.02.2008 0:07

gadgetsk

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

SPRACOVANIE FORMULARU

v PHP, ASP

5

712

02.07.2006 21:50

Freelan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vyplňování formulářů

v Grafické programy

5

327

25.02.2011 14:10

Willi1

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

funkcia nerobí výsledok

v PHP, ASP

2

215

31.01.2011 11:00

davider137

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Minimalizovanie formuláru (Delphi)

v Delphi, Visual Basic

17

427

02.04.2012 17:04

jucho29

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Viacnásobné odoslanie formuláru

v PHP, ASP

15

575

03.09.2011 21:57

camo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Tvorba Objednávkového Formuláru

v PHP, ASP

12

769

13.03.2008 8:23

wotan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Čakanie na výsledok

v JavaScript, VBScript, Ajax

9

358

28.12.2010 17:05

coldak

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Funkcia return vysledok;

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

2

162

25.10.2014 10:37

dany2281995

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vysledok google vyhladavania, vysvetlenie

v Internetový marketing, SEO, reklama

3

479

23.03.2010 17:15

citizen

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ulozenie formularu pred odoslanim

v PHP, ASP

2

154

23.12.2011 7:54

Han5vk

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Preco takyto GOOGLE vysledok?

v Internetový marketing, SEO, reklama

4

1458

15.01.2009 0:59

mylan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ako som dostal výsledok?

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

4

373

12.01.2009 16:38

tlacitko Enter



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF