[ Príspevkov: 8 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
formatovanie TEXTAREA

Registrovaný: 16.01.08
Prihlásený: 27.03.13
Príspevky: 646
Témy: 144 | 144
Bydlisko: Žilina
NapísalOffline : 29.03.2008 12:19 | formatovanie TEXTAREA

potreboval by som vyriesit takuto drobnost: vo forme mam textarea, uzivatel donho nieco napise da ENETER, zas nieco napise da 2xENTER a nieco napise. vysledok je nieco taketo:

sdfsdf
fghfhfgh

fhfghfh


ulozi sa to do db, no ked nacitam z db uvedeny text a zobrazim ho cez echo vysledok je takyto:

sdfsdf fghfhfgh fhfghfh

ako to spravne formatovat aby bol zobrazeny vysledok taky aky sa povodne zadal?

DIK.


Offline

Správca fóra
Správca fóra
formatovanie TEXTAREA

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 29.03.2008 12:35 | formatovanie TEXTAREA

co tak raz pouzit aj hladanie pred tym, ako vytvoris novu temu??? uz sa tu zacinaju kopit duplicity...

Kód:
nl2br()


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
formatovanie TEXTAREA

Registrovaný: 16.01.08
Prihlásený: 27.03.13
Príspevky: 646
Témy: 144 | 144
Bydlisko: Žilina
Napísal autor témyOffline : 29.03.2008 12:49 | formatovanie TEXTAREA

DIK.


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
formatovanie TEXTAREA

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30
NapísalOffline : 29.03.2008 15:42 | formatovanie TEXTAREA

no stanley, lenze "tvoje" riesenie neriesi situaciu, ze clovek pouziva html, a nie xhtml, kedze funkcia nl2br() ti produkuje xhtml vystup :)
v pripade html pouzivam funkciu str_replace("\n","<br>",$zdroj);, co spravi vlastne to iste co nl2br, akurat vypluje html vystup ;)


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Správca fóra
Správca fóra
formatovanie TEXTAREA

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 29.03.2008 15:46 | formatovanie TEXTAREA

ked uz tak "zaparas", tak by si si mohol nastudovat, ze tomu tak nie vzdy je (bolo), takze nad tvojou poznamkou sa nepozastavujem...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
formatovanie TEXTAREA

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30
NapísalOffline : 29.03.2008 15:55 | formatovanie TEXTAREA

stenley píše:
ked uz tak "zaparas", tak by si si mohol nastudovat, ze tomu tak nie vzdy je (bolo), takze nad tvojou poznamkou sa nepozastavujem...


viem ze to tak kedysi nebolo, ale ked uz radis, tak snad najnovsie skutocnosti spomenut treba... :roll: tvorcovia webu sa predsa nemozu spoliehat na to, ze "kedysi to bolo inak" ;)


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Čestný člen
Čestný člen
formatovanie TEXTAREA

Registrovaný: 21.02.06
Prihlásený: 08.12.14
Príspevky: 5447
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 29.03.2008 15:58 | formatovanie TEXTAREA

stenley - to, že to tak nebolo vždy je pekné, ale el mariachi mal teraz pravdu. Aj to je dôvod prečo funkciu nl2br nevyužívam a mám niečo také ako napísal el mariachi ;)
Takže to bolo myslím adekvátne doplnenie tvojej odpovede.


_________________
Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme.
Offline

Správca fóra
Správca fóra
formatovanie TEXTAREA

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 29.03.2008 16:00 | formatovanie TEXTAREA

uviedol som najjednoduchsie riesenie a navyse z uvodneho prispevku nie je jasne, ci pouziva xhtml alebo html - to na margo tvojej poznamky, takze to tiez povazujem za spravne riesenie, ale pravdaze, ani tvoje nie je na zahodenie, ktore mimochodom aj ja pouzivam :)


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
 [ Príspevkov: 8 ] 


formatovanie TEXTAREA



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Formátovanie HDD v LCD TV - nevidím ho v PC, nejde formátovanie nanovo.

v Pevné disky a radiče

6

176

23.09.2017 22:59

kllr007

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

textarea

v PHP, ASP

8

568

27.10.2008 20:53

TommyHot

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Textarea

v HTML, XHTML, XML, CSS

2

460

09.10.2009 7:52

danielop

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Textarea

v HTML, XHTML, XML, CSS

4

322

13.07.2011 11:26

killer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

textarea

v HTML, XHTML, XML, CSS

9

570

03.06.2009 12:33

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

textarea

v PHP, ASP

7

451

06.11.2008 14:23

mylan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zvacsenie textarea

v JavaScript, VBScript, Ajax

9

492

07.06.2009 20:44

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

textarea value

v HTML, XHTML, XML, CSS

5

274

26.10.2009 18:37

pilná lama glama

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Submit textarea?

v PHP, ASP

1

325

15.09.2009 17:59

Ded'leg

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

<textarea></textarea>

v HTML, XHTML, XML, CSS

10

371

03.08.2009 14:23

kmsa

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

TEXTAREA a premenna

v PHP, ASP

3

226

13.03.2008 10:35

Blackshadow

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

strong v textarea

v HTML, XHTML, XML, CSS

1

254

10.09.2008 12:38

MISPULIN

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

textarea a vypis

v HTML, XHTML, XML, CSS

2

278

03.12.2009 21:21

wronker

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

textarea language/checker

v HTML, XHTML, XML, CSS

5

235

26.10.2009 21:16

pilná lama glama

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nieco ako textarea

v JavaScript, VBScript, Ajax

12

532

21.02.2008 14:36

emer

Táto téma je zamknutá, nemôžete posielať nové príspevky alebo odpovedať na staršie.

inserttext to textarea :-)

v PHP, ASP

2

229

25.02.2011 13:15

Ďuri



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF