[ Príspevkov: 8 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
textarea

Registrovaný: 20.03.08
Prihlásený: 08.03.17
Príspevky: 596
Témy: 149 | 149
Bydlisko: Houston, Texas
Vek: 24
NapísalOffline : 05.11.2008 16:42 | textarea

ahojte mám odosielacie pole textarea a keď tam vložím text aj s tým že vynechám riadky a dám to odoslať do db tak mi ho nezobrazi s tými medzerami?

teda ako na to?

aby keď tam spravim medzeru medzi riadkom aby sa mi zobrazila aj potom?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 05.11.2008 16:46 | textarea

asi myslíš NL2BR()


Offline

Užívateľ
Užívateľ
textarea

Registrovaný: 20.03.08
Prihlásený: 08.03.17
Príspevky: 596
Témy: 149 | 149
Bydlisko: Houston, Texas
Vek: 24
Napísal autor témyOffline : 05.11.2008 16:53 | textarea

ďakujem už viem ako to použiť.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
textarea

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
NapísalOffline : 05.11.2008 20:47 | textarea

alebo aj rucne :)
str_replace("\n","<br>",$premenna)
ale to radsej nepouzivaj :D


_________________
"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
Offline

Užívateľ
Užívateľ
textarea

Registrovaný: 26.12.06
Prihlásený: 30.10.17
Príspevky: 4009
Témy: 181 | 181
Bydlisko: Nitra / Bra...
Vek: 24
NapísalOffline : 05.11.2008 20:52 | textarea

prečo to nemá používať?

Kód:
echo nl2br($text); //namiesto \n vráti <br />

echo str_replace("\n", "<br>", $text); //namiesto \n vráti <br>


alebo sa mýlim?


_________________
Sorry za prelkepy
Offline

Užívateľ
Užívateľ
textarea

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
NapísalOffline : 05.11.2008 20:55 | textarea

tak potom uz len:
$str = eregi_replace("(<br>){2,}", "<br><br>", $str);
:D


_________________
"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
Offline

Užívateľ
Užívateľ
textarea

Registrovaný: 20.03.08
Prihlásený: 08.03.17
Príspevky: 596
Témy: 149 | 149
Bydlisko: Houston, Texas
Vek: 24
Napísal autor témyOffline : 06.11.2008 13:50 | textarea

nie ja to používam tak že odosielam formulár pomocou send a tam mam že
Kód:
$text = nl2br($_POST[text]);


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
textarea

Registrovaný: 07.03.06
Prihlásený: 23.01.11
Príspevky: 408
Témy: 2 | 2
Bydlisko: Prešov / Pr...
NapísalOffline : 06.11.2008 14:23 | textarea

emer: načo si písať vlastnú zbytočnú fuknciu, keď na to existuje základná. nl2br má aj druhý parameter, ak by si chcel používať html namiesto xhtml:
Kód:
$text = "Text s novým\n riadkom";
echo nl2br($text); //vypíše: Text s novým<br /> riadkom
echo nl2br($text, false); //vypíše: Text s novým<br> riadkom


 [ Príspevkov: 8 ] 


textarea



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Textarea

v HTML, XHTML, XML, CSS

4

318

13.07.2011 11:26

killer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

textarea

v HTML, XHTML, XML, CSS

9

567

03.06.2009 12:33

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Textarea

v HTML, XHTML, XML, CSS

2

460

09.10.2009 7:52

danielop

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

textarea

v PHP, ASP

8

568

27.10.2008 20:53

TommyHot

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

textarea value

v HTML, XHTML, XML, CSS

5

274

26.10.2009 18:37

pilná lama glama

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Submit textarea?

v PHP, ASP

1

325

15.09.2009 17:59

Ded'leg

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zvacsenie textarea

v JavaScript, VBScript, Ajax

9

492

07.06.2009 20:44

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

formatovanie TEXTAREA

v PHP, ASP

7

296

29.03.2008 16:00

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

textarea - zalomovanie riadkov

v JavaScript, VBScript, Ajax

4

1062

09.09.2009 23:38

Wicky

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

strong v textarea

v HTML, XHTML, XML, CSS

1

254

10.09.2008 12:38

MISPULIN

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

textarea a vypis

v HTML, XHTML, XML, CSS

2

278

03.12.2009 21:21

wronker

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

TEXTAREA a premenna

v PHP, ASP

3

226

13.03.2008 10:35

Blackshadow

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

<textarea></textarea>

v HTML, XHTML, XML, CSS

10

371

03.08.2009 14:23

kmsa

Táto téma je zamknutá, nemôžete posielať nové príspevky alebo odpovedať na staršie.

inserttext to textarea :-)

v PHP, ASP

2

229

25.02.2011 13:15

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

textarea language/checker

v HTML, XHTML, XML, CSS

5

233

26.10.2009 21:16

pilná lama glama

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nieco ako textarea

v JavaScript, VBScript, Ajax

12

530

21.02.2008 14:36

emer



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF