[ Príspevkov: 10 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.09.08
Prihlásený: 14.11.17
Príspevky: 225
Témy: 74 | 74
Bydlisko: Michalovce
NapísalOffline : 01.06.2009 18:20 | textarea

Nazdarek..Mam taky mensi problem s textareou..Totiz, ked si kliknem na textareu, tak mi to stale hodi kurzor na druhy riadok..Ak si ho prekliknem na prvy riadok, tak mi ho nehodi na zaciatok, ale urobi mi pred nim medzeru..neviete nahodou v com by mohol byt problem?? Ako docielit, aby sa mi po kliknuti na textareu zobrazil kurzor hned na zaciatku v prvom riadku?? Tu je script:

html:
Kód:
<div class=\"messff\">
<textarea rows=\"15\" cols=\"60\" name=\"sprava\" class=\"messvft\">{$_POST["sprava"]}
</textarea>    
</div>

css:
Kód:
.messff {
height: auto; width: 400px; margin: 20px 0px 0px 0px; padding: 0px; float: left; background-color: black; text-align: left;
}

.messvft {
background-color: #333333; color: #e9e9e9; text-align: left; font-size: 11px; font-weight: normal; font-family: Trebuchet, Verdana, sans-serif;
border: 1px solid #555555
}


Offline

Čestný člen
Čestný člen
textarea

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 01.06.2009 18:57 | textarea

Nemoze to byt v tom, ako zapisujes ten HTML kod? Skus miesto
Kód:
<textarea>
</textarea>
napisat
Kód:
<textarea></textarea>
teda daj oba tagy do 1 riadku.
Dalsia vec - co mas v $_POST['sprava']? Ak tam su nejake medzery alebo co, budes to mat aj v tej textarei.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
textarea

Registrovaný: 03.04.08
Prihlásený: 14.09.16
Príspevky: 4707
Témy: 37 | 37
Bydlisko: Trnava
NapísalOffline : 02.06.2009 8:26 | textarea

ja to vydim ze v tm postnutom obsahu bude nejaka neplecha text areu zapisujem vzdy pod seba a taky problem som nemal ...


_________________
Hmmm .... Hrošíček ... [Homer]
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
textarea

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30
NapísalOffline : 02.06.2009 11:03 | textarea

tiež si myslím, že Ďuri akurát trepol prvé čo ho napadlo... to s tým nemá nič spoločné. Tak ako píše don, skôr by som hľadal chybu v {$_POST["sprava"]}


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.09.08
Prihlásený: 14.11.17
Príspevky: 225
Témy: 74 | 74
Bydlisko: Michalovce
Napísal autor témyOffline : 02.06.2009 13:55 | textarea

V {$_POST["sprava"]} nie je nic. Mam to preto, ze ak uzivatel urobi nejaku chybu, tak pri upozorneni (chybovej hlaske) nemusi znova pisat text ktory uz napisal ale prave cez {$_POST["sprava"]} mu ho hodi naspät do <texarea>. To znamena ten pôvodny text tam ostane napisany..


Offline

Správca fóra
Správca fóra
textarea

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 02.06.2009 14:06 | textarea

ak mas v subore presne ten isty kod, co si postol sem, tak za {$_POST["sprava"]} mas znak konca riadku pripadne medzeru alebo daco podobne... vymaz to a pojde ti to bez problemov...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Čestný člen
Čestný člen
textarea

Registrovaný: 21.02.06
Prihlásený: 08.12.14
Príspevky: 5446
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 02.06.2009 17:11 | textarea

walther, narozdiel od tvojich, ďuri-ho rady majú hlavu aj pätu. Presne to, čo napísal, robilo problém aj mne (medzera, odriadkovanie v textarea).


_________________
Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme.
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
textarea

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30
NapísalOffline : 02.06.2009 18:25 | textarea

tak to je fascinujúce.. v tom prípade prichádzam z paralelného vesmíru, lebo mne toto textarea v živote nerobila, nech som tag napísal ako sa mi zapáčilo. Jediná časť jeho rady, ktorá bola normálna, bolo spomenutie, že by mal skontrolovať obsah premennej POST, na čo som upozornil aj ja...


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.09.08
Prihlásený: 14.11.17
Príspevky: 225
Témy: 74 | 74
Bydlisko: Michalovce
Napísal autor témyOffline : 03.06.2009 12:08 | textarea

1.Takze uz som to vyriesil..Neviem ci to nazvat chybou, ale naozaj bol problem v tom, ze tie tagy <textarea> a </textarea> neboli v jednom riadku..Ked som to dal do 1 riadku tak to uz fungovalo..Nechapem co to je za haluz.. :loony: Ale to je jedno..hlavne je, ze to uz funguje.. :D
2. Ale mam este jednu otazocku.. Totiz nesuvisi to priamo s textareou , ale tak nebudem zacinat uz novy topic.. Teda pokial to patri do tejto sekcie fora... :-) Totiz zaujimala by ma jedna vec.. Chcel by som si urobit uryvky z clankov ktore by boli zakoncene napr. 3 bodkami... (ako to bezne vidiet na mnohych strankach) Niekde som cital(myslim ze, na jakpsatweb.cz), ze je na to nejaky tag, ale ten funguje ibav IE. :( Neviete mi niekto poradit ako to riesit aj v inych prehliadacoch??


Offline

Čestný člen
Čestný člen
textarea

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 03.06.2009 12:33 | textarea

Nie je to tag, ale CSS vlastnost :-) a toto by som cez nieco, co bezi na strane servera (PHP, ASP). Pripadne sa da pouzit aj Javascript.
Ak to chces riesit cez CSS, tak text-overflow (IE a Webkit), Opera podporuje -o-text-overflow. Pre Firefox mozes pouzit fintu s ::after alebo XUL.
A zaloz si nabuduce radsej novu temu, nech tu nie je bordel.


 [ Príspevkov: 10 ] 


textarea



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Textarea

v HTML, XHTML, XML, CSS

4

325

13.07.2011 11:26

killer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Textarea

v HTML, XHTML, XML, CSS

2

460

09.10.2009 7:52

danielop

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

textarea

v PHP, ASP

7

457

06.11.2008 14:23

mylan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

textarea

v PHP, ASP

8

578

27.10.2008 20:53

TommyHot

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

textarea value

v HTML, XHTML, XML, CSS

5

279

26.10.2009 18:37

pilná lama glama

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Submit textarea?

v PHP, ASP

1

325

15.09.2009 17:59

Ded'leg

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zvacsenie textarea

v JavaScript, VBScript, Ajax

9

503

07.06.2009 20:44

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

formatovanie TEXTAREA

v PHP, ASP

7

298

29.03.2008 16:00

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

textarea - zalomovanie riadkov

v JavaScript, VBScript, Ajax

4

1068

09.09.2009 23:38

Wicky

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

strong v textarea

v HTML, XHTML, XML, CSS

1

257

10.09.2008 12:38

MISPULIN

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

textarea a vypis

v HTML, XHTML, XML, CSS

2

282

03.12.2009 21:21

wronker

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

TEXTAREA a premenna

v PHP, ASP

3

227

13.03.2008 10:35

Blackshadow

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

<textarea></textarea>

v HTML, XHTML, XML, CSS

10

374

03.08.2009 14:23

kmsa

Táto téma je zamknutá, nemôžete posielať nové príspevky alebo odpovedať na staršie.

inserttext to textarea :-)

v PHP, ASP

2

236

25.02.2011 13:15

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

textarea language/checker

v HTML, XHTML, XML, CSS

5

250

26.10.2009 21:16

pilná lama glama

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nieco ako textarea

v JavaScript, VBScript, Ajax

12

569

21.02.2008 14:36

emer



© 2005 - 2018 PCforum, edited by JanoF