[ Príspevkov: 10 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.09.09
Prihlásený: 06.10.17
Príspevky: 63
Témy: 23 | 23
Bydlisko: Kráľovce pr...
NapísalOffline : 08.03.2010 17:48 | Format datumu

Ahojte.
Trochu som hladal na webe, ale som z toho jelen. Potreboval by som pomoct pri formatovani datumu. Datum mam v db vo formate 0000-00-00. Potreboval by som datum ako sme v nasich koncinach zvyknuty 00.00.0000. Je mozne ho formatovat uz v samotnom dopyte: SELECT datum from aktuality ...? Mam na mysli nejaku analogiu k: SELECT * FROM aktuality order by id desc.
Dakujem.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Format datumu

Registrovaný: 26.12.06
Prihlásený: 30.10.17
Príspevky: 4009
Témy: 181 | 181
Bydlisko: Nitra / Bra...
Vek: 24
NapísalOffline : 08.03.2010 18:41 | Format datumu

Zle zaradena tema
Stacilo pouzit google - trvalo mi to 5 sekund aj s pisanim a mojim pomalym internetovym pripojenim

http://dev.mysql.com/doc/refman/5.1/en/ ... ate-format


_________________
Sorry za prelkepy
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.09.09
Prihlásený: 06.10.17
Príspevky: 63
Témy: 23 | 23
Bydlisko: Kráľovce pr...
Napísal autor témyOffline : 08.03.2010 19:23 | Format datumu

Dik. Asi som za blba, ale nevedel som ako to zlepit. Tu to je. Je to funkcne.
Kód:
mysql_query('SELECT DATE_FORMAT(datum, \'%e.%c.%Y\') datum from aktuality');


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.09.09
Prihlásený: 06.10.17
Príspevky: 63
Témy: 23 | 23
Bydlisko: Kráľovce pr...
Napísal autor témyOffline : 08.03.2010 20:19 | Format datumu

Ahojte. Este jeden dotaz. Snazil som sa vyssie spomenuty select trochu rozsirit. Asi takto:
Kód:
mysql_query("SELECT DATE_FORMAT(datum, \'%e.%c.%Y\') datum, menu FROM aktuality WHERE an = 'a' AND nazov != 'uvod' order by id desc");

A nezbehne. Mozte mi niekto povedat kde mam chybu?


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Format datumu

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 08.03.2010 20:24 | Format datumu

na co tam mas tie spatne lomitka \' ? Aku chybu ti vypisuje?


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.09.09
Prihlásený: 06.10.17
Príspevky: 63
Témy: 23 | 23
Bydlisko: Kráľovce pr...
Napísal autor témyOffline : 08.03.2010 20:54 | Format datumu

Problem bol v tych lomitkach :oops:


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 11.12.07
Prihlásený: 30.11.17
Príspevky: 453
Témy: 127 | 127
Bydlisko: Bytča
NapísalOffline : 09.03.2010 16:31 | Format datumu

ahoj, mam podobny problem , mam v tabulke 2 stlpce, v jednom datum a v dalsom hodnotu

datum mam v tvare 2003-01-01 17:53:26

ako cez ten select z neho viem dostat len 2003-01-01 ???

skusal som to takto:
Kód:
$strQuery = "select DATE_FORMAT('DatePro','%e %c %Y') AS DatePro, Quantity from Factory_Output";


ale nevyhodi mi to nic ... ked dam bez formatovania datumu
Kód:
  $strQuery = "select  DatePro, Quantity from Factory_Output";


prebehne to v pohode, len mi vypise ten cely dlhy datum, ktory nechcem


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Format datumu

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 09.03.2010 16:34 | Format datumu

Kód:
LEFT(DatePro, 10)


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 11.12.07
Prihlásený: 30.11.17
Príspevky: 453
Témy: 127 | 127
Bydlisko: Bytča
NapísalOffline : 09.03.2010 16:43 | Format datumu

takto?
Kód:
$strQuery = "select  LEFT(DatePro, 10), Quantity from Factory_Output";

nevyhodi mi to nic ...
ja to aplikujem do toho FusionCharts, co si mi poradil ... na osi X chcem mat ten datum v kratkom tvare

Kód:
  //$strXML will be used to store the entire XML document generated
    //Generate the chart element
    $strXML = "<chart caption='Factory Output report' subCaption='By Quantity' pieSliceDepth='30' showBorder='1' formatNumberScale='0'  animation=' " . $animateChart . "' showValues='0'>";
   
    // Fetch all factory records
    $strQuery = "select  LEFT(DatePro, 10), Quantity from Factory_Output";
    $result = mysql_query($strQuery) or die(mysql_error());
   
    //Iterate through each factory
    if ($result) {
        while($ors = mysql_fetch_array($result)) {
            //Generate <set label='..' value='..'/>     
            $strXML .= "<set label='" . $ors['DatePro'] . "' value='" . $ors['Quantity'] . "' />";
            //free the resultset
            mysql_free_result($result2);
        }
    }
    mysql_close($link);

    //Finally, close <chart> element
    $strXML .= "</chart>";
      
    //Set Proper output content-type
    header('Content-type: text/xml');
   
    //Just write out the XML data
    //NOTE THAT THIS PAGE DOESN'T CONTAIN ANY HTML TAG, WHATSOEVER
    echo $strXML;


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Format datumu

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 09.03.2010 16:46 | Format datumu

v selecte ti chyba "AS DatePro"


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
 [ Príspevkov: 10 ] 


Format datumu



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

formát dátumu

v PHP, ASP

8

313

15.01.2009 15:48

Tominator

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

rozdiel formátov fontov - formát TrueType a formát T1 ?

v Grafické programy

1

612

29.12.2007 15:34

mufin

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

format avi na format dvd

v Video programy

3

2552

08.03.2009 16:56

prandof

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

format mp3 na format zvukoveho cd na SD kartu

v Audio programy

9

478

24.09.2010 1:24

shiro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zmena datumu

v Databázy

3

137

16.08.2013 14:47

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zmena formátu dátumu

v PHP, ASP

12

383

30.01.2010 8:28

Draex

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zoradenie podla datumu

v PHP, ASP

29

774

24.11.2007 18:19

Flety

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zistenie vcerajsieho datumu

v PHP, ASP

15

668

12.05.2007 21:09

kmsa

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Prenos datumu do TimeStamp

v PHP, ASP

4

272

01.06.2008 10:17

tatysp

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Pocitanie od urciteho datumu

v JavaScript, VBScript, Ajax

0

343

16.10.2009 15:49

d0.0b

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zistenie datumu v ASP

v PHP, ASP

5

604

03.08.2006 11:30

Ray

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

prirátanie roku k datumu

v PHP, ASP

1

129

30.07.2014 9:36

BX

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

odčítanie dní od dátumu

v PHP, ASP

16

1104

30.01.2009 0:15

sedlák

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vyber z databazy podla datumu

v Databázy

7

656

11.03.2010 21:38

rooobertek

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Urcenie veku z datumu narodenia

v Ostatné programy

4

2074

29.09.2010 8:43

Logik

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zmena datumu ulozenia subora. ALE!

v Ostatné programy

10

297

12.05.2010 19:12

vama



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF