[ Príspevkov: 13 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Zmena formátu dátumu

Registrovaný: 27.11.08
Prihlásený: 08.07.17
Príspevky: 634
Témy: 98 | 98
Bydlisko: Veľký Krtíš...
NapísalOffline : 28.01.2010 18:44 | Zmena formátu dátumu

Dobrý deň,

prosím akým čo najjednosuchším spoôsobom sa dá zmeniť formát dátumu
Citácia:
Thu, 28 Jan 2010 10:30:00 GMT
na
Citácia:
January 28th,
?

Ďakujem


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 28.01.2010 19:59 | Zmena formátu dátumu

Tak najjednoduchšie, asi tak, si reťazec rozdelíš cez čiarku, potom cez rok, potom cez medzery, tak aby si sa dopracoval ku 28 a Jan. Potom urobiš podmienku v ktorej budeš nahrádzať mesiace - skratky za mesiace - dlhé názvy a tiež budeš vyhodnocovať číslo a podľa toho budeš vyhodnocovať st, nd, rd, th.

Trošku jednoduchšie by bolo, keby si vedel regulárne výrazy ... celé toto rozdelenie sa ti postará jeden riadok, a následne urobíš všetky tie podmienky.


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Zmena formátu dátumu

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 28.01.2010 20:13 | Zmena formátu dátumu

pouzi strtotime()


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Čestný člen
Čestný člen
Zmena formátu dátumu

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 28.01.2010 20:15 | Zmena formátu dátumu

Len poznamka - ak to v takomto formate ukladas do DB, tak vyhodnejsie je si ukladat unix timestamp (fcia time) a ten sa da sformatovat ako chces, pomocou date().


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Zmena formátu dátumu

Registrovaný: 07.03.06
Prihlásený: 23.01.11
Príspevky: 408
Témy: 2 | 2
Bydlisko: Prešov / Pr...
NapísalOffline : 28.01.2010 20:16 | Zmena formátu dátumu

Čo takto:
Kód:
<?php
  $d = strtotime('Thu, 28 Jan 2010 10:30:00 GMT');
  echo date('F jS,', $d);
?>


// edit: uprava ľahšie podľa stenleyho, zabudol som na strtorime : )


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Zmena formátu dátumu

Registrovaný: 27.11.08
Prihlásený: 08.07.17
Príspevky: 634
Témy: 98 | 98
Bydlisko: Veľký Krtíš...
Napísal autor témyOffline : 29.01.2010 6:50 | Zmena formátu dátumu

Ďakujem všetkým. Použil som strtotime() a strftime().

Ďuri: je to vyhodnejsie aj keď ho vždy potrebujem len v tomto formáte?


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Zmena formátu dátumu

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 29.01.2010 8:37 | Zmena formátu dátumu

nikdy nevies, kedy budes potrebovat iny format a navyse, ukladanie timestamp je praktickejsie, kedze uz priamo pri vybere z db si mozes nastavit akykolvek tvar vystupneho datumu, a nemusis to, ako napr. teraz, riesit cez php funkcie


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Zmena formátu dátumu

Registrovaný: 27.11.08
Prihlásený: 08.07.17
Príspevky: 634
Témy: 98 | 98
Bydlisko: Veľký Krtíš...
Napísal autor témyOffline : 29.01.2010 17:24 | Zmena formátu dátumu

Ďakujem


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Zmena formátu dátumu

Registrovaný: 27.11.08
Prihlásený: 08.07.17
Príspevky: 634
Témy: 98 | 98
Bydlisko: Veľký Krtíš...
Napísal autor témyOffline : 29.01.2010 20:28 | Zmena formátu dátumu

skúsil som v db ukladať čas do stĺpca timestamp, a na vypísanie použiť date('F jS', $timestamp), teraz mi všade vypisuje "January 1st" :(
v db vydím timestamp takto
Citácia:
2010-01-28
09:16:00

thx


Offline

Čestný člen
Čestný člen
Zmena formátu dátumu

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 29.01.2010 20:50 | Zmena formátu dátumu

Hovoril som o Unix timestamp, ten ziskas pomocou fcie time(). Ten si mozes ulozit do pola typu UNSIGNED INTEGER.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Zmena formátu dátumu

Registrovaný: 27.11.08
Prihlásený: 08.07.17
Príspevky: 634
Témy: 98 | 98
Bydlisko: Veľký Krtíš...
Napísal autor témyOffline : 29.01.2010 21:32 | Zmena formátu dátumu

a ako ho vytvorim? v phpMyAdmin nieje taká možnosť...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Zmena formátu dátumu

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
NapísalOffline : 29.01.2010 23:48 | Zmena formátu dátumu

normalne cislo, integer... unsigned znamena len tolko, ze su to nezaporne cisla..


_________________
"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Zmena formátu dátumu

Registrovaný: 27.11.08
Prihlásený: 08.07.17
Príspevky: 634
Témy: 98 | 98
Bydlisko: Veľký Krtíš...
Napísal autor témyOffline : 30.01.2010 8:28 | Zmena formátu dátumu

aha, dakujem


 [ Príspevkov: 13 ] 


Zmena formátu dátumu



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zmena datumu

v Databázy

3

137

16.08.2013 14:47

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zmena formatu

v Audio programy

8

434

03.12.2009 22:42

Seth Sparrow

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zmena Formátu

v Ostatné programy

8

920

18.07.2010 19:56

ac.milan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

datum - zmena formatu

v PHP, ASP

2

192

06.02.2010 14:35

Blackdevil

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zmena formatu videa

v Video programy

6

1765

17.08.2008 19:16

Dzin

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zmena datumu ulozenia subora. ALE!

v Ostatné programy

10

297

12.05.2010 19:12

vama

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zmena datumu vytvorenia v dokumente

v Ostatné programy

3

732

02.08.2008 9:03

wave

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zmena obrazku na webe podla datumu

v PHP, ASP

2

311

17.10.2008 17:13

dulius

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ftplib - zmena datumu poslednej zmeny na FTP

v Perl, Python, Ruby, CGI

4

982

04.10.2010 22:34

Blackshadow

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zmena formatu z Windows DVD maker

v Ostatné programy

1

192

05.08.2012 11:16

Denco1

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zmena zvukového formátu DSS na waw alebo MP3

v Audio programy

4

1812

02.02.2009 14:28

dominicque

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

formát dátumu

v PHP, ASP

8

313

15.01.2009 15:48

Tominator

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Format datumu

v PHP, ASP

9

389

09.03.2010 16:46

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zoradenie podla datumu

v PHP, ASP

29

774

24.11.2007 18:19

Flety

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zistenie vcerajsieho datumu

v PHP, ASP

15

670

12.05.2007 21:09

kmsa

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Pocitanie od urciteho datumu

v JavaScript, VBScript, Ajax

0

343

16.10.2009 15:49

d0.0b



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF