[ Príspevkov: 9 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
formát dátumu

Registrovaný: 20.03.08
Prihlásený: 08.03.17
Príspevky: 596
Témy: 149 | 149
Bydlisko: Houston, Texas
Vek: 24
NapísalOffline : 14.01.2009 14:09 | formát dátumu

aký je naj formát dátumu pri tom keď napríklad robím články, komentáre?

aký používate vy?


Offline

Čestný člen
Čestný člen
formát dátumu

Registrovaný: 17.10.06
Prihlásený: 08.01.11
Príspevky: 1757
Témy: 17 | 17
NapísalOffline : 14.01.2009 14:32 | formát dátumu

timestamp a na vystupe ho zmenim do ludskej podoby pre neinformatikov


_________________
A Real Programmer might or might not know his wife's name. He does, however, know the entire ASCII code table.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.04.07
Prihlásený: 20.11.17
Príspevky: 531
Témy: 34 | 34
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 14.01.2009 14:32 | formát dátumu

ja do db ukladam ako datetime a odtial si cez funkciu date() vytiahnes co potrebujes. pri prispevkoch je to urcite dobra vec, kedze so samotnym datumom bez casu by si ich tazko presne zoradil.


_________________
CPU: AMD Phenom II 940 QUAD X4 BE AM2+, chladic: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, RAM: 4GB DDR2 800MHz PC6400, MB: M2N-E SLI, VGA: RX 4870 GAINWARD HD4870 1GB, HDD: WD 1TB, Zdroj: CORSAIR 750W TX
Offline

Užívateľ
Užívateľ
formát dátumu

Registrovaný: 20.03.08
Prihlásený: 08.03.17
Príspevky: 596
Témy: 149 | 149
Bydlisko: Houston, Texas
Vek: 24
Napísal autor témyOffline : 14.01.2009 14:38 | formát dátumu

aha tak ako mam nastaviť ten stlpec v DB a co mam zapísat a ako to vytiahnúť?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
formát dátumu

Registrovaný: 16.01.08
Prihlásený: 27.03.13
Príspevky: 646
Témy: 144 | 144
Bydlisko: Žilina
NapísalOffline : 14.01.2009 14:38 | formát dátumu

ja urcite uprednostnujem timestamp. mozes si robit vypocty (neviem ako je na tom datetime, nakolko to vobec nevyuzivam) a nakoniec to das do ludskej podoby ako napisal suchy


_________________
Mac Book Pro 15.4", CPU: Intel Core 2 Duo 2.8 GHz, RAM: 4GB DDR3, HDD: 500 GB, VGA: 512MB GDDR3, OS: Mac OS X Lion; Mobil: HTC ONE S
Offline

Užívateľ
Užívateľ
formát dátumu

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
NapísalOffline : 14.01.2009 15:01 | formát dátumu

no, ja pouzivam stlpec int a vkladam tam hodnotu time(), nejak som si na to uz zvykol ;)


_________________
"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 15.01.2009 11:38 | formát dátumu

:D ja suchyho spôsob ...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
formát dátumu

Registrovaný: 20.03.08
Prihlásený: 08.03.17
Príspevky: 596
Témy: 149 | 149
Bydlisko: Houston, Texas
Vek: 24
Napísal autor témyOffline : 15.01.2009 13:51 | formát dátumu

aha ale ja to chcem aj tak že sa članky budú dať podla toho usporiadať

a

//budu sa dat, neboj :) (stenley)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 15.01.2009 15:48 | formát dátumu

no timestamp je naozaj pekný v tom že to berie ako matematiku ... teda $tvoj_datum<$datum_v_tabulke

prečo?

musíš si všimnúť zápis:

2009-1-15 15:48

teda všimni si že pri porovnávaní reťazcov bude menší rok nižšie a vyšší rok vyššie ....


 [ Príspevkov: 9 ] 


formát dátumu



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Format datumu

v PHP, ASP

9

389

09.03.2010 16:46

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

rozdiel formátov fontov - formát TrueType a formát T1 ?

v Grafické programy

1

612

29.12.2007 15:34

mufin

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

format avi na format dvd

v Video programy

3

2552

08.03.2009 16:56

prandof

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

format mp3 na format zvukoveho cd na SD kartu

v Audio programy

9

478

24.09.2010 1:24

shiro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zmena datumu

v Databázy

3

137

16.08.2013 14:47

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zoradenie podla datumu

v PHP, ASP

29

773

24.11.2007 18:19

Flety

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zistenie vcerajsieho datumu

v PHP, ASP

15

668

12.05.2007 21:09

kmsa

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zmena formátu dátumu

v PHP, ASP

12

383

30.01.2010 8:28

Draex

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Prenos datumu do TimeStamp

v PHP, ASP

4

272

01.06.2008 10:17

tatysp

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zistenie datumu v ASP

v PHP, ASP

5

602

03.08.2006 11:30

Ray

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Pocitanie od urciteho datumu

v JavaScript, VBScript, Ajax

0

343

16.10.2009 15:49

d0.0b

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

prirátanie roku k datumu

v PHP, ASP

1

129

30.07.2014 9:36

BX

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

odčítanie dní od dátumu

v PHP, ASP

16

1104

30.01.2009 0:15

sedlák

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vyber z databazy podla datumu

v Databázy

7

655

11.03.2010 21:38

rooobertek

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

overenie rozpatia datumu a casu

v PHP, ASP

1

164

03.02.2010 23:15

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Urcenie veku z datumu narodenia

v Ostatné programy

4

2074

29.09.2010 8:43

Logik



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF