to tu mate nake popletene ne chlapci ?
1.) pri php nezalezi ani tak na tom, aky mas OS, ale do akeho webserveru to cpes. ked napises php vo windowse, bude sa rovnako chovat aj ked to budes prezerat pod linuxom a naopak. mozno tam nake male zmeny budu (ako spominal dakto s tymi lomitkami co si aj tak nie som isty), ale VZDY pred vypustenim stranky sa aj tak musi optimalizovat na dany konkretny server, takze to mozes mat u riti v akom OS to pises, v mnohych pripadoch si to aj tak upravis.
2.) pspad a aj dalsie programy maju moznost ulozit subory v unixovom formate s hocijakym kodovanim, takze tym by mal odpadat akykolvek potencionalny problem pri kodovani pod windowsom
3.) hovoril tu niekto o rozbehnuti vlastneho serveru ?? nemam ten pocit, chlapec sa len pyta, ci je lepsie kodovat pod linuxom alebo pod windowsom. je to TOTALNE jedno ! a s kecami na ktoru platformu atd bolo php navrhovane. nenechajte sa vysmiat, php bezi bez problemov na vacsine platforiem VRATANE windowsu a linuxu, hadat sa ci je lepsi na linuxovom alebo windosackom serveri ? tam nejde o to samotne php preco davaju na servere unixy a linuxy. tam ide o to, ze linux/unix je vo vseobecnosti o mnoho spolahlivejsi ako windows a je v mnohych pripadoch aj vhodnejsi byt serverom narozdiel od windowsu
4.) kate je dobry editor, ale kazdemu vyhovuje daco ine. kecat ze jeden je najlepsi a ostatne su blbe ? ked dakomu vyhovuje notepad, tak si bude kludne pisat v tom, ze ano ?
5.) suchy, s tym argumentom ze si ma domysliet preco je lepsi na php linux ako windows si si DUFAM robil len srandu
6.) rooobertek, ano, sedmicka je stara, ale ma najviac bugov vychytanych. poznam MNOHYCH ktorym pod osmickou nefunguje napr graficka karta tak dobre, ako isla pod starsou verziou a podobne. neurobi vsak chybu so ziadnou verziou ubuntu. skusam akurat opensuse, ale co sa tyka stability a vychytanosti sa bohuzial na ubuntu nechyta ani zdaleka. zbytocne minute dvdcko ...
7.) dadmtb, ty si nevyber medzi linuxom a windowsom (pripadne dualbootom) kvoli programovaniu. to je najvacsia sprostost aku som kedy pocul a ak to myslis tak ako si to povedal, tak si coskoro nabijes hubu, lebo v linuxe mas VSETKO diametralne odlisne od windowsu. a ak ti ide praca s OS tak, ako samotne programovanie, tak linux na druhy den hned odinstalujes