neutronmind - Príspevky
Prehľadať tieto výsledky:

Stránka: 1 z 30 [ Vyhľadávanie našlo 884 výsledkov ]

AutorSpráva

 Fórum: Assembler, C, C++, Pascal, Java   Téma: std::string


Odpovede: 2
Zobrazenia: 377


Mozes, fopen vsak prijma char *, preto pouzi metodu c_str(), ktora ho vracia:
fopen(retazec.c_str(), "r");

 Fórum: Assembler, C, C++, Pascal, Java   Téma: Faktorial - Pascal


Odpovede: 9
Zobrazenia: 1555


Ak mate zakazane pouzit cykly, tak potom rekurzivne.
Kód:
n! = n * (n-1)!

pricom
Kód:
0! = 1

v Pascale
Kód:
function fact(n:longint):integer;
begin
if (n=0) fact:=1
else fact:=fact(n-1);
end;

pozor vsak na precetenie premennych...

 Fórum: Assembler, C, C++, Pascal, Java   Téma: Faktorial - Pascal


Odpovede: 9
Zobrazenia: 1555


No vacsinou nie. Matematicky je sice definovany rekurentne, avsak na vypocet faktorialu N staci vynasobit cisla od 1 po N jedinym priechodom cyklu. Rekurzia je tu teda zbytocna. ;)

 Fórum: Assembler, C, C++, Pascal, Java   Téma: Microsoft visual c++


Odpovede: 25
Zobrazenia: 2742


Ja len tak sa pýtam ;) (aj ked nič nieje len tak :) ) Ide o to že tam je jedna úloha, v ktorej si akosi neviem rady (nemám ani poňatia). Týka sa to nejakých endianov (naprogramovať tuto fciu bez použitia knižníc :( ) ale ked na to dójdem iste založím novú tému k tejto veci :)
Nemusis vyuzit ziadn...

 Fórum: Assembler, C, C++, Pascal, Java   Téma: KONSTANTY a C++


Odpovede: 1
Zobrazenia: 507


Inicializovat konstanty mozes len pri vytvarani objektu. Ich hodnota sa potom nikde inde neda menit, teda ani v metode operator=(). Preto mozes asi len deklarovat MaxSize ako premennu, nie konstantu.
A zda sa mi cudne priradovat jednu frontu druhej... :rolleyes:

 Fórum: Assembler, C, C++, Pascal, Java   Téma: Uzatvaranie programu.


Odpovede: 6
Zobrazenia: 555


Pridaj na koniec main() (pred return) nejaky prikaz na nacitanie dalsieho znaku, napr. getchar()(ak ti to nepojde, daj ho tam dvakrat, mozno zostal vo vstupnom bufferi znak '\n')

 Fórum: Assembler, C, C++, Pascal, Java   Téma: C++ for all


Odpovede: 197
Zobrazenia: 9234


Nie. Ohladom algoritmov ti odporucam knihu http://www.martinus.sk/?uItem=55657... Viac mozes najst v clankoch http://www.pcforum.sk/programovanie-alg ... 70882.html :)

 Fórum: Assembler, C, C++, Pascal, Java   Téma: C++ for all


Odpovede: 197
Zobrazenia: 9234


Stiahni nejake IDE (Dev-C++, Code::Blocks...) a popozeraj sa po nejakych tutorialoch, pripadne knihach... GL :)

 Fórum: Assembler, C, C++, Pascal, Java   Téma: C++ for all


Odpovede: 197
Zobrazenia: 9234


Hm, je to zaujimave, ten kod sa da skompilovat, ak je "cisla" typu int, s double nie... :roll: Sprav to teda tak ako pisal johny3212(pouzi metodu good())...

 Fórum: Assembler, C, C++, Pascal, Java   Téma: pascal - pole


Odpovede: 8
Zobrazenia: 637


Skus zmenit riadok
a[i] := random(21) + 11;
na
a[i] := random(1000) + 11;
(alebo tam daj lubovolnu vacsiu hodnotu).
Znie to sice dost nepravdepodobne, ale mozno sa v nejakom kroku generuje stale taka hodnota, ktora sa uz v poli nachadza(vygeneruje sa teda potom nova hodnota, ...

 Fórum: Ostatné programy   Téma: mozilla - blbnutie na fore


Odpovede: 3
Zobrazenia: 514


A este predtym skus vymazat cookies.

 Fórum: Assembler, C, C++, Pascal, Java   Téma: mistrovstvi v assemblery


Odpovede: 24
Zobrazenia: 1564


Hm, a preco to chces robit zrovna v asm?

 Fórum: Assembler, C, C++, Pascal, Java   Téma: C++ kopírovací konštruktor


Odpovede: 6
Zobrazenia: 1457


OK, sorry, prezriel som tvoj prispevok len letmo a zdalo sa mi, ze datovy typ je referencia na typ vl, nie napr, teda by sa jednalo o konverzny konstruktor. A je aj pravda, ze musi byt predana referencia, lebo by sa konstruktor vyvolaval rekurzivne donekonecna. Na svoju obhajobu chcem len povedat, z...

 Fórum: Zdravie, medicína, choroby a liečenie   Téma: Ako na vši ?


Odpovede: 27
Zobrazenia: 2707


Skus diffusil ;)

 Fórum: Assembler, C, C++, Pascal, Java   Téma: c++_problem


Odpovede: 3
Zobrazenia: 567


plna.hlava píše:
este som nevidel aby v deklaracii triedy bolo pouzite na funkciu inline. je to uplny nezmysel

Preco? Nikde nie je zakazane, aby bolo inline aj v deklaracii funkcie. ;)

 Fórum: Assembler, C, C++, Pascal, Java   Téma: C++ kopírovací konštruktor


Odpovede: 6
Zobrazenia: 1457


Kopirovaci konstruktor znamena konstruktor, pomocou ktoreho inicializujes jeden objekt nejakej triedy datovymi polozkami druheho objektu tej istej triedy. Teda to co som napisal bolo spravne, aj ked, ako si spravne podotkol, kvoli efektivite je lepsie predavat ten objekt odkazom. To, co si napisal t...

 Fórum: Assembler, C, C++, Pascal, Java   Téma: C++ for all


Odpovede: 197
Zobrazenia: 9234


Vidis... stava sa. :) Niekedy je lepsie to zmazat a napisat cele odznova. :)

 Fórum: Assembler, C, C++, Pascal, Java   Téma: C++ for all


Odpovede: 197
Zobrazenia: 9234


Nejak takto by to mohlo byt, aj ked je to len z hlavy...

void odstran_k_prvok(int K)
{
int i, *akt = inf.hlava, *pred = NULL;

for (i = 1; i < K && akt != NULL; ++i) {
pred = akt;
if (akt->p_dalsi != NULL)
akt = akt->p_dalsi;
else break;
}
...

 Fórum: Assembler, C, C++, Pascal, Java   Téma: C pomoc s funkciami


Odpovede: 165
Zobrazenia: 8511


Hej, to som mal na mysli. :D

 Fórum: Assembler, C, C++, Pascal, Java   Téma: Programovanie, algoritmy


Odpovede: 6
Zobrazenia: 886


Pekne... :) Ohladom tej od Wroblewskeho, pripada mi tak, ze sa snazi venovat prilis vela veciam, no ani pri jednej z nich nejde dostatocne do hlbky. Ale na zaciatok je to ok.
btw. dik za ten odkaz na USACO :P

 Fórum: Assembler, C, C++, Pascal, Java   Téma: C++ for all


Odpovede: 197
Zobrazenia: 9234


Dross je staticke pole, takze sa mu prideluje miesto hned pri spusteni programu, nemozes mu preto priradit adresu pomocou new, pole nie je l-hodnota :roll:

Priatelska rada do buducna - nauc sa vyjadrovat!

 Fórum: Assembler, C, C++, Pascal, Java   Téma: C pomoc s funkciami


Odpovede: 165
Zobrazenia: 8511


Tak vsetky zdrojove subory skompiluj oddelene a potom zlinkuj. :roll: (to je to, co za teba spravi IDE, ked pouzijes project)

 Fórum: Assembler, C, C++, Pascal, Java   Téma: C pomoc s funkciami


Odpovede: 165
Zobrazenia: 8511


Vytvor si v prostredi "Projekt" a pridaj donho vsetky tie subory

 Fórum: Assembler, C, C++, Pascal, Java   Téma: C pomoc s funkciami


Odpovede: 165
Zobrazenia: 8511


Problem je v tom, ze nemozes priradit pointru typu int (*) () funkciu s
parametrom typu int, teda
int f(int);
int (*p) ();
p = f;

nebude fungovat.

Na zmenu pisma a pozadia mozes pouzit prikaz color xy, kde x je hodnota farby pisma, y pozadia. http://ss64.com/nt/col...

 Fórum: Assembler, C, C++, Pascal, Java   Téma: C++ kopírovací konštruktor


Odpovede: 6
Zobrazenia: 1457


Kopirovaci konstruktor ma parameter typu triedy, v ktorej je definovany, teda
Kód:
class trieda {
   public:
      trieda(trieda x);  //x je tiez typu trieda
   ...
}

 Fórum: Assembler, C, C++, Pascal, Java   Téma: C - je to premňa ten správny jazyk?


Odpovede: 9
Zobrazenia: 481


Nie je az take elegantne http://www.gidnetwork.com/b-61.html ;)

 Fórum: Assembler, C, C++, Pascal, Java   Téma: programovanie 32bit a 64bit softwaru


Odpovede: 4
Zobrazenia: 593


Snacker píše:
32 bitov dalej obmedzovalo velkost adresovatelnej pameti na 32GB(2^32 B).

2^32 B = 4 294 967 296 B = 4GB, nie 32GB. :rolleyes:

 Fórum: Assembler, C, C++, Pascal, Java   Téma: C++ for all


Odpovede: 197
Zobrazenia: 9234


Tak to sa asi neda, musis spravit dve specializacie (jednu na char, druhu na int) (ak som teda spravne pochopil, co chces).

 Fórum: Assembler, C, C++, Pascal, Java   Téma: C++ for all


Odpovede: 197
Zobrazenia: 9234


Tak by mala ta specializacia takuto hlavicku, ostatne by bolo nezmenene
template <> char * maxn(char *p[], int n)

Co myslis pod "specializacia na viac typov"? Ak chces vytvorit specializaciu na iny typ, staci zmenit T za identifikator toho typu, ako som uz hovoril...

 Fórum: Assembler, C, C++, Pascal, Java   Téma: C++ for all


Odpovede: 197
Zobrazenia: 9234


Sorry, bola tam mensia chyba. Tu je spravny kod, pridal som aj par komentarov... btw. tu specializaciu na char * som odstranil, nebolo to tam najvhodnejsie, radsej som pretazil fciu maxn()
#include <iostream>
#include <cstring>
#include <string>

using namespace std;

template <typename T>
T maxn&...
Stránka: 1 z 30 [ Vyhľadávanie našlo 884 výsledkov ]




© 2005 - 2019 PCforum, edited by JanoF