[ Príspevkov: 6 ] 
AutorSpráva
Offline

Správca fóra
Správca fóra
Znizenie zatazenia servera pri stahovani (php/asp)

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32

Ma niekto skusenosti s tym, ako velmi sa zatazi server, ked sa pouzije readfile() na stiahnutie dostatocne velkeho suboru naraz viacerymi pouzivatelmi?

Da sa toto zatazenie odstranit pouzitim inej metody, napr. "priamym" linkom na subor, ale tak, aby sa neprezradila skutocna cesta k suboru? Myslim tym napr. "zasifrovanie" casti url adresy.

Vdaka


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 09.02.07
Prihlásený: 26.01.15
Príspevky: 257
Témy: 20 | 20

No o tom readfile a zatazeni neviem, chcelo by to otestovat...

k tomu zasifrovaniu, no ak mas na ten projekt napojenu databazu, tak to spravit cez nu, subor zobrazit len s urcitym ID v linku, podla ktoreho pozries do databazy na URL suboru a das moznost stahovat...

CEST


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Znizenie zatazenia servera pri stahovani (php/asp)

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
Napísal autor témyOffline : 23.11.2007 14:55 | Znizenie zatazenia servera pri stahovani (php/asp)

nj, ale praveze ta moznost stahovat je riesena cez readfile a to ja nechcem. Potreboval by som akoby priamy link na subor, ktory by ale odkazoval niekam uplne inam (podobne ako mod_rewrite), nieco ako linka vo filesysteme.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 09.02.07
Prihlásený: 26.01.15
Príspevky: 257
Témy: 20 | 20

Ok, vidim, co chces spravit... kolko myslis ludi bude naraz stahovat ten subor a aku cakas statistiku na stahovanie toho suboru denne? Ak to nebudu brutalne velke cisla, buchol by som to cez readfile a mozno cez databazu, ked chces skryt cestu...

Inak asi naozaj zostava sa len pohrat s mod_rewritom (tu moc nepomozem), mozno, inak poradit neviem...

Kolko suborov bude mozne stahovat?


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Znizenie zatazenia servera pri stahovani (php/asp)

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
Napísal autor témyOffline : 23.11.2007 18:27 | Znizenie zatazenia servera pri stahovani (php/asp)

neviem, zatial to len rozbehavam... asi to skusim pre zaciatok s tym readfile a ked to bude prilis zatazovat server, budem hladat ine vhodnejsie riesenie... len dufam, ze ine existuje...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Znizenie zatazenia servera pri stahovani (php/asp)

Registrovaný: 26.12.06
Prihlásený: 30.10.17
Príspevky: 4009
Témy: 181 | 181
Bydlisko: Nitra / Bra...
Vek: 24

neviem či už neni blbé tu písať, keď je táto téma už dávno neaktívna.. možno je to blbosť ale veď zobraziť ten súbor tak aby si nevidel cestu k súboru sa dá len pomocou obycajneho include, nie?

Kód:
<?php
include "tajna/cesta/k/suboru/tajny_subor.konc";
?>

a užívateľ bude vidieť iba link napr. domena.xy/cesta/zobraz_tajny_subor.php

__
dúfam, že to niekomu pomôže a ak som mimo, tak mi treba povedať :D


_________________
Sorry za prelkepy
 [ Príspevkov: 6 ] 


Znizenie zatazenia servera pri stahovani (php/asp)



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP vs. ASP

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v PHP, ASP

30

1220

02.08.2010 2:41

Xardas

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ASP.NET alebo PHP?

v PHP, ASP

6

169

19.08.2015 13:17

Nesquik80

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

php aj asp zaroven

v PHP, ASP

5

253

17.06.2010 15:13

laceky

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

microsoft server - asp.net/php

v PHP, ASP

27

624

19.10.2010 10:59

bimbo34

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

instalacia php,mysql, apache servera

v Ostatné

7

1047

27.12.2008 20:31

tomco3131

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Chrome_problemy pri stahovani...

v Sieťové a internetové programy

5

186

19.08.2010 20:44

riki137

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zahadne odpajanie pri stahovani

v Sieťové a internetové programy

13

815

13.07.2008 13:23

maciakba

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

problem pri stahovani suborov

v Operačné systémy Microsoft

1

221

20.08.2010 21:55

killer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

hlaska pri stahovani (surne)

v Operačné systémy Microsoft

7

169

22.07.2007 22:48

Numline1

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vysoký ping pri sťahovaní

v Poskytovatelia internetu

11

155

04.10.2013 11:09

Daevid

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

pri stahovani sietou pc zamrzne

v Bezpečnosť a firewally

0

359

13.02.2010 13:17

tommy9467

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problem pri stahovani v noci

v Operačné systémy Microsoft

9

1644

24.12.2008 23:30

Romi

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Samovolne vypnutie routera pri stahovani

v Siete

0

349

10.10.2009 11:13

bluecorer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Divnej zásek compu při stahování

v Operačné systémy Microsoft

16

1412

01.04.2006 21:56

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problém pri sťahovaní z rapidshare

v Sieťové a internetové programy

5

525

02.04.2008 19:52

Triminka

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Padanie Windowsu 7 pri sťahovaní torrentov

v Sieťové a internetové programy

0

111

24.02.2012 9:12

haban22



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF