[ Príspevkov: 72 ] 1, 2, 3

Ktorý je to pokémon?
 Zend 4% 4% [ 2 ]
 Symfony 0% 0% [ 0 ]
 CakePHP 0% 0% [ 0 ]
 Codeigniter 32% 32% [ 17 ]
 Kohana 0% 0% [ 0 ]
 Nette 8% 8% [ 4 ]
 Yii 6% 6% [ 3 ]
 Iný framework 6% 6% [ 3 ]
 Neuznávam frameworky 15% 15% [ 8 ]
 Žiaden neviem 30% 30% [ 16 ]


Celkom hlasov : 53

AutorSpráva
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Váš najobľúbenejší PHP framework

Registrovaný: 24.09.06
Prihlásený: 29.05.15
Príspevky: 1431
Témy: 37 | 37
Bydlisko: Bratislava
Napísal autor témyOffline : 14.01.2011 17:38 | Váš najobľúbenejší PHP framework

@emer Treba mať zapnuté short_open_tag.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Váš najobľúbenejší PHP framework

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
NapísalOffline : 14.01.2011 18:25 | Váš najobľúbenejší PHP framework

Načo je tam to = ? a short_open_tag je často na hostingoch vypnuté pokiaľ viem.


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Váš najobľúbenejší PHP framework

Registrovaný: 20.10.08
Prihlásený: 18.01.14
Príspevky: 2626
Témy: 31 | 31
Bydlisko: Bratislava

je to vec jedneho mailu na support a short_open_tag ti povolia.. pripadne niekedy sa to da poriesit aj cez .htaccess


_________________
Desktop: iMac 21" CPU: i5 2.7GHz RAM: 4 GB DDR3 1333MHz GPU: AMD Radeon HD 6770M 512MB RAM HDD: 1TB 7200 rpm OS: Mac OS X Lion Desktop: CPU: AMD Phenom II x4 BE 955 3.2@3.6GHz 1.35@1.30V CPU Cooler: Gelid Tranquillo rev.2 MB: Gigabyte 880GM-UD2H RAM: 2x2 GB Kingston 1333MHz GPU: MSI HD 6850 Cyclone 1GB PSU: Seasonic S12II-620 620W HDD: Seagate Barracuda 7200.12 1TB Case: CoolerMaster Elite 333 LCD: 22" LG flatron W2261VP Keyboard: Microsoft Comfort Curve 2000 Mouse: Microsoft Wireless Mobile Mouse 4000 OS: Windows 8 Notebook: Macbook Pro 13" CPU: i5 2.4GHz RAM: 4 GB DDR3 1333MHz GPU: Intel HD Graphics 3000 384MB RAM HDD: 500GB 5400 rpm OS: Mac OS X Lion Tablet: iPad 2 64GB 3G Phone: HTC Desire S Phone: iPhone 8GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 31.07.07
Prihlásený: 11.12.17
Príspevky: 317
Témy: 82 | 82
Bydlisko: Humenné

emer píše:
btw, pozeral som tri tutorialy (z toho videocastu na zajtra a jeden z codeigniter.com) a vo viewoch pouzivaju na premenne namiesto <?php echo $prem; ?> toto <?=$prem?>, ale mne to nefunguje... nieco som prehliadol?

Tak to zaujimavé, pretože ja ani nepouživam frameworky a často použivam <?=$prem?> a mi to v pohode vypiše


Offline

Čestný člen
Čestný člen
Váš najobľúbenejší PHP framework

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 15.01.2011 9:35 | Váš najobľúbenejší PHP framework

Flety píše:
Načo je tam to = ? a short_open_tag je často na hostingoch vypnuté pokiaľ viem.
Znak rovna sa je v tomto pripade nahrada echo. Nema to nic s frameworkom.


Offline

Čestný člen
Čestný člen
Váš najobľúbenejší PHP framework

Registrovaný: 21.02.06
Prihlásený: 08.12.14
Príspevky: 5447
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 15.01.2011 13:47 | Váš najobľúbenejší PHP framework

emer, Flety a všetci ostatní - vysvetlím vám to polopatisticky.
U MVC ide o to, aby si čo najviac oddelil veci do celkov, ktoré spolu logicky súvisia. Chceš, aby sa web generoval z nejakej šablóny, ale nechceš, aby v tej šablóne bolo čokoľvek z aplikačnej logiky (napr. dotaz na databázu).

Proste, keď si sprostý HTML koder otvorí ten súbor, aby presne vedel, kam sa mu bude generovať hlavný obsah a prípadne vedel umiestniť placeholder do nejakého divu. Čím menej zapisovania, tým je menšia šanca, že urobí nejakú chybu (predpokladáme, že nemá znalosti z programovania). V asp.net zapíše napr. niečo takéto (zjednodušene):
Kód:
<div id="content"><asp:Literal /></div>

a v tých frameworkoch sa snažia používať toto:
Kód:
<div id="content"><?=$prem?></div>


Ale ak použijete <?php echo $prem; ?>, vôbec nič sa nestane (iba je to dlhší zápis).


_________________
Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.06.09
Prihlásený: 28.05.11
Príspevky: 179
Témy: 41 | 41
NapísalOffline : 19.01.2011 21:43 | Váš najobľúbenejší PHP framework

Ahojte, chcem sa Vas opytat ci pouzivate vsetky funkcie ktore ponuka framework alebo ich nahradzate nejakymi inymi?
Mam na mysli konkretne napr. DB zvykol som si pouzivat dibi a neviem ci by som pri tejto kniznici mal ostat alebo to ponechat na framework.Tak isto na odosielanie mailov pouzivam PHPmailer.. Uvazujem nad tym ze sa zacnem ucit pracovat s frameworkom a neviem sa rozhodnut ci by som mal ostat pri tom na co som zvyknuty. Ako to riesity vy? Vdaka za odpovede.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Váš najobľúbenejší PHP framework

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky

emer píše:
no skusal som ten CI, celkom pohodka. len si neviem dajako zvyknut na tie URLky.

su na to nejake finticky alebo helpery (dufam ze dobre hovorim, este som neni zbehnuty :D) alebo musim stale pouzivat toto uri->segment(n) ? lebo dost blba praca s nejakymi nepovinnymi parametrami... to sa mi moc nepaci

pozri si:
http://codeigniter.com/user_guide/libraries/uri.html
Kód:
$this->uri->uri_to_assoc(n)

ja pouzivam to :)
spatne samozrejme assoc_to_uri() :)

K tym sablonam:
Vysoko odporucam: http://parser.comper.sk/en/docs/ci
Ten vstavany parser nic moc podla mna.. Viac sa mi paci, ked v sablone nemam ziadny PHP kod..


_________________
"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Váš najobľúbenejší PHP framework

Registrovaný: 20.10.08
Prihlásený: 18.01.14
Príspevky: 2626
Témy: 31 | 31
Bydlisko: Bratislava

Kedysi som tiez radsej obluboval veci ako smarty engine atd, ale predsa PHP ti da viac moznosti, mas vacsiu slobodu.


_________________
Desktop: iMac 21" CPU: i5 2.7GHz RAM: 4 GB DDR3 1333MHz GPU: AMD Radeon HD 6770M 512MB RAM HDD: 1TB 7200 rpm OS: Mac OS X Lion Desktop: CPU: AMD Phenom II x4 BE 955 3.2@3.6GHz 1.35@1.30V CPU Cooler: Gelid Tranquillo rev.2 MB: Gigabyte 880GM-UD2H RAM: 2x2 GB Kingston 1333MHz GPU: MSI HD 6850 Cyclone 1GB PSU: Seasonic S12II-620 620W HDD: Seagate Barracuda 7200.12 1TB Case: CoolerMaster Elite 333 LCD: 22" LG flatron W2261VP Keyboard: Microsoft Comfort Curve 2000 Mouse: Microsoft Wireless Mobile Mouse 4000 OS: Windows 8 Notebook: Macbook Pro 13" CPU: i5 2.4GHz RAM: 4 GB DDR3 1333MHz GPU: Intel HD Graphics 3000 384MB RAM HDD: 500GB 5400 rpm OS: Mac OS X Lion Tablet: iPad 2 64GB 3G Phone: HTC Desire S Phone: iPhone 8GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Váš najobľúbenejší PHP framework

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky

to urcite, ale zas ked na tom robia dvaja ludia, je to jednoduchsie :)


_________________
"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Váš najobľúbenejší PHP framework

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
NapísalOffline : 24.01.2011 12:39 | Váš najobľúbenejší PHP framework

Chlapci, pozeral som na ten CI a vyzerá to včetko fakt premakane a páči sa mi to. Ale nepáči sa mi, že musím používať ich adresárovú štruktúru. Nie je možnosť ako používať IBA ich triedy na prácu napríklad s DB, na kontrolu formuláru? Proste nejako vycucnúť tieto triedy aby fungovali aj mimo Controllera. Šlo by to?


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Váš najobľúbenejší PHP framework

Registrovaný: 20.10.08
Prihlásený: 18.01.14
Príspevky: 2626
Témy: 31 | 31
Bydlisko: Bratislava

ked si ich upravis tak v tom nevidim ziaden problem... kazdopadne ak sa ti nepaci adresarova struktura, tak si sprav vlastnu.. co ti brani?


_________________
Desktop: iMac 21" CPU: i5 2.7GHz RAM: 4 GB DDR3 1333MHz GPU: AMD Radeon HD 6770M 512MB RAM HDD: 1TB 7200 rpm OS: Mac OS X Lion Desktop: CPU: AMD Phenom II x4 BE 955 3.2@3.6GHz 1.35@1.30V CPU Cooler: Gelid Tranquillo rev.2 MB: Gigabyte 880GM-UD2H RAM: 2x2 GB Kingston 1333MHz GPU: MSI HD 6850 Cyclone 1GB PSU: Seasonic S12II-620 620W HDD: Seagate Barracuda 7200.12 1TB Case: CoolerMaster Elite 333 LCD: 22" LG flatron W2261VP Keyboard: Microsoft Comfort Curve 2000 Mouse: Microsoft Wireless Mobile Mouse 4000 OS: Windows 8 Notebook: Macbook Pro 13" CPU: i5 2.4GHz RAM: 4 GB DDR3 1333MHz GPU: Intel HD Graphics 3000 384MB RAM HDD: 500GB 5400 rpm OS: Mac OS X Lion Tablet: iPad 2 64GB 3G Phone: HTC Desire S Phone: iPhone 8GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Váš najobľúbenejší PHP framework

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
NapísalOffline : 24.01.2011 14:44 | Váš najobľúbenejší PHP framework

Mal som pocit, že fungovanie CI spočíva v tom, že má vytvorenú nejakú štruktúru a do nej treba vkladať aplikáciu, presne podľa predstáv tvorcov CI.


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Váš najobľúbenejší PHP framework

Registrovaný: 20.10.08
Prihlásený: 18.01.14
Príspevky: 2626
Témy: 31 | 31
Bydlisko: Bratislava

Aplikaciu mozes vlozit kdekolvek chces, ale treba to zadefinovat do index.php. Ak chces mat aj inu adresarovu strukturu pre viewy, controllery, kniznice atd, tak si upravis loader kniznicu a je to. v podstate zdedenim tych spravnych vlastnosti jednotlivych kniznic, pripadne ak sa da tak upravenim index.php si vies poriesit strukturu ako len potrebujes.. nic nie je pevne, hlavne nie ak sa jedna o objekty.


_________________
Desktop: iMac 21" CPU: i5 2.7GHz RAM: 4 GB DDR3 1333MHz GPU: AMD Radeon HD 6770M 512MB RAM HDD: 1TB 7200 rpm OS: Mac OS X Lion Desktop: CPU: AMD Phenom II x4 BE 955 3.2@3.6GHz 1.35@1.30V CPU Cooler: Gelid Tranquillo rev.2 MB: Gigabyte 880GM-UD2H RAM: 2x2 GB Kingston 1333MHz GPU: MSI HD 6850 Cyclone 1GB PSU: Seasonic S12II-620 620W HDD: Seagate Barracuda 7200.12 1TB Case: CoolerMaster Elite 333 LCD: 22" LG flatron W2261VP Keyboard: Microsoft Comfort Curve 2000 Mouse: Microsoft Wireless Mobile Mouse 4000 OS: Windows 8 Notebook: Macbook Pro 13" CPU: i5 2.4GHz RAM: 4 GB DDR3 1333MHz GPU: Intel HD Graphics 3000 384MB RAM HDD: 500GB 5400 rpm OS: Mac OS X Lion Tablet: iPad 2 64GB 3G Phone: HTC Desire S Phone: iPhone 8GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Váš najobľúbenejší PHP framework

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
NapísalOffline : 24.01.2011 15:19 | Váš najobľúbenejší PHP framework

Inak: nepáči sa mi, že vykresľovanie jednej celej stránky mi zabezpečuje jedna funkcia. Pripadá mi ten štýl taký zvláštny a myslím, že je to trocha obmedzujúce.


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Váš najobľúbenejší PHP framework

Registrovaný: 20.10.08
Prihlásený: 18.01.14
Príspevky: 2626
Témy: 31 | 31
Bydlisko: Bratislava

co je na tom obmedzujuce?


_________________
Desktop: iMac 21" CPU: i5 2.7GHz RAM: 4 GB DDR3 1333MHz GPU: AMD Radeon HD 6770M 512MB RAM HDD: 1TB 7200 rpm OS: Mac OS X Lion Desktop: CPU: AMD Phenom II x4 BE 955 3.2@3.6GHz 1.35@1.30V CPU Cooler: Gelid Tranquillo rev.2 MB: Gigabyte 880GM-UD2H RAM: 2x2 GB Kingston 1333MHz GPU: MSI HD 6850 Cyclone 1GB PSU: Seasonic S12II-620 620W HDD: Seagate Barracuda 7200.12 1TB Case: CoolerMaster Elite 333 LCD: 22" LG flatron W2261VP Keyboard: Microsoft Comfort Curve 2000 Mouse: Microsoft Wireless Mobile Mouse 4000 OS: Windows 8 Notebook: Macbook Pro 13" CPU: i5 2.4GHz RAM: 4 GB DDR3 1333MHz GPU: Intel HD Graphics 3000 384MB RAM HDD: 500GB 5400 rpm OS: Mac OS X Lion Tablet: iPad 2 64GB 3G Phone: HTC Desire S Phone: iPhone 8GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Váš najobľúbenejší PHP framework

Registrovaný: 26.12.06
Prihlásený: 30.10.17
Príspevky: 4009
Témy: 181 | 181
Bydlisko: Nitra / Bra...
Vek: 24
NapísalOffline : 24.01.2011 15:46 | Váš najobľúbenejší PHP framework

presne tak, ved si mozes vytvorit modely. mas helpery, mas vsetko, co potrebujes. takze je to podla mna dobre spravene, ja som to v svojom systeme robil podobne a vyhovovalo mi to


_________________
Sorry za prelkepy
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Váš najobľúbenejší PHP framework

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
NapísalOffline : 24.01.2011 17:04 | Váš najobľúbenejší PHP framework

:-) eh, čo sú to helpery?


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Váš najobľúbenejší PHP framework

Registrovaný: 26.12.06
Prihlásený: 30.10.17
Príspevky: 4009
Témy: 181 | 181
Bydlisko: Nitra / Bra...
Vek: 24
NapísalOffline : 24.01.2011 17:13 | Váš najobľúbenejší PHP framework

http://codeigniter.com/user_guide/general/helpers.html


_________________
Sorry za prelkepy
Offline

Čestný člen
Čestný člen
Váš najobľúbenejší PHP framework

Registrovaný: 21.02.06
Prihlásený: 08.12.14
Príspevky: 5447
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 29.01.2011 20:59 | Váš najobľúbenejší PHP framework

Inak, včera vyšla nová verzia CodeIgniteru, konkrétne 2.0.
Nadobro opustili php4, pridali CSRF ochranu (ktorú som pred pár dňami dorábal do svojho projektu) atď.
Ja som to objavil náhodou, pozeral som si ich dokumentáciu, hľadal som database class a keď nebola na tom mieste, kde som zvyknutý, tak som sa pozrel na číslo verzie... a nastalo prekvapenie :lol:


_________________
Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Váš najobľúbenejší PHP framework

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
NapísalOffline : 29.01.2011 23:30 | Váš najobľúbenejší PHP framework

Sú nejaké zásadné zmeny v fungovaní?

A čo je to tá CSRF ochrana?


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Čestný člen
Čestný člen
Váš najobľúbenejší PHP framework

Registrovaný: 21.02.06
Prihlásený: 08.12.14
Príspevky: 5447
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Bratislava

Zmeny sú popísané tu: http://codeigniter.com/user_guide/changelog.html
Najväčšie zmeny, ktoré som si všimol - hlavné triedy dostali prefix CI_, čiže už neextenduješ Controler, ale CI_Controler. To isté platí aj napr. pre Modely.

A k tomu CSRF... ako to slušne povedať?
Myslím, že robiť vlastné CMS bez toho, aby si ovládal tieto základy, je dosť odvážne.
Môže sa veľmi ľahko stať, že by som napr. na túto stránku podstrčil tento kód:
Kód:
[img]http://demo.myowpa.sk/admin/sites.php?action=delete&id=1[/img]

a pri návšteve stránky si automaticky zmažeš stránku na svojom webe. Je to samozrejme iba ukážka, musel by som zistiť, kde máš administráciu a musel by si byť prihlásený, ale tvoj systém proti tomu chránený nie je.


_________________
Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Váš najobľúbenejší PHP framework

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky

Podla mna najkrajsia novinka su drivere.. http://codeigniter.com/user_guide/general/drivers.html


_________________
"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
Offline

Čestný člen
Čestný člen
Váš najobľúbenejší PHP framework

Registrovaný: 21.02.06
Prihlásený: 08.12.14
Príspevky: 5447
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 30.01.2011 13:00 | Váš najobľúbenejší PHP framework

Ako pozerám, tak upravili dosť veľa vecí, ktoré som si sám max. pred týždňom dorábal (napr. pagination class a first_url) :lol:
Ale keď si otvorím dokumentáciu, tak sa tam o tom nič nepíše, píšu o tom iba v changelogu (podobne je to aj s tými drivermi, v dokumentácii som na ne nenašiel odkaz). Trochu divný postup :roll:


_________________
Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Váš najobľúbenejší PHP framework

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
NapísalOffline : 30.01.2011 13:07 | Váš najobľúbenejší PHP framework

Veď pagination tam bola aj v 1.7 verzií. A zrejme ešte dorábajú dokumentáciu pre túto verziu.


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Čestný člen
Čestný člen
Váš najobľúbenejší PHP framework

Registrovaný: 21.02.06
Prihlásený: 08.12.14
Príspevky: 5447
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 30.01.2011 13:16 | Váš najobľúbenejší PHP framework

Flety, ja nepíšem, že tam tá trieda nebola. Ja píšem, že tam chýbali niektoré metódy/funkcie/nastavenia.


_________________
Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Váš najobľúbenejší PHP framework

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
NapísalOffline : 28.02.2011 17:42 | Váš najobľúbenejší PHP framework

keď chcem urobiť niečo pre každú metódu controllera pred tým ako sa začnú vykonávať samotné príkazy tejto metódy použijem
Kód:
function __construct()
   {
      parent::__construct();
   }
Čo mám použiť keď chcem vykonať nejaké príkazy pre každú metódu po vykonaní všetkých jej príkazov?


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Čestný člen
Čestný člen
Váš najobľúbenejší PHP framework

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 28.02.2011 17:50 | Váš najobľúbenejší PHP framework

Ehm... parent::metodacontrollera()? :-) Alebo teda pockaj, asi som ta moc nepochopil. Ak mas nejaky kod, ktory treba vykonat pri zavolani kazdej jednej metody, tak si proste zadeklaruj jednu privatnu metodu a tu volaj v tele kazdej metody.

// pridané po 6 minútach od posledného príspevku

Druha moznost, podla mna dost nepekna, je zadeklarovat vsetky metody ako privatne a k tomu spravit triede metodu __call() (vid nieco o magic methods), ktora spravi to, ze vykona pozadovany kod a potom zavola metodu, ktoru si chcel volat povodne.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Váš najobľúbenejší PHP framework

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
NapísalOffline : 28.02.2011 20:27 | Váš najobľúbenejší PHP framework

No chcel som to spraviť tak, aby sa tá posledná metóda zavolala automaticky, bez toho aby som ju musel spomínať. Ale čo som pozeral aj po gugli aj trochu v kóde CI tak sa to asi nedá. Takže to spravím tak ako píšeš Ty.

// pridané po 2 hodinách 35 minútach od posledného príspevku

Hmm, začal som robiť app v CI a ešte tam dokopy nič nemám(zopár volaní jednej fcie a vygenerovanie jednej stránky trvá viac ako 25ms. Keď som generoval len welcome stránku, trvalo mu to asi 13ms. Myslíte, že je to v poriadku? Skutočne je to dobrý nápad pri obrovských projektoch?


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Čestný člen
Čestný člen
Váš najobľúbenejší PHP framework

Registrovaný: 17.10.06
Prihlásený: 08.01.11
Príspevky: 1757
Témy: 17 | 17
NapísalOffline : 03.03.2011 22:43 | Váš najobľúbenejší PHP framework

Flety píše:
keď chcem urobiť niečo pre každú metódu controllera pred tým ako sa začnú vykonávať samotné príkazy tejto metódy použijem
Kód:
function __construct()
   {
      parent::__construct();
   }
Čo mám použiť keď chcem vykonať nejaké príkazy pre každú metódu po vykonaní všetkých jej príkazov?

Kód:
function __destruct() { /*tu si urob co potrebujes*/ }


_________________
A Real Programmer might or might not know his wife's name. He does, however, know the entire ASCII code table.
 [ Príspevkov: 72 ] 1, 2, 3


Váš najobľúbenejší PHP framework



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Váš najobľubenejší internetový obchod

v Obchody, reklamácie a právo

2

1345

11.05.2007 5:33

zero0x

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP Simple Framework

v PHP, ASP

0

210

21.06.2010 9:00

robertg

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

MVC framework (php)

v Ostatné

6

822

18.02.2009 18:52

p360t

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ktory PHP framework?

v Ostatné

8

1115

14.10.2010 7:54

ac.milan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP developer / Zend-framework pozicia v Ziline

v Ponuka práce

0

647

11.03.2011 11:01

madxface

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ktorý framework a vôbec, je Drupal framework?

v Redakčné systémy

6

167

15.04.2013 19:59

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Najoblubenejsi filehosting

v Krčma

28

991

01.07.2011 5:18

ExTrEmEgAmEr

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

najoblubenejsi rock song?

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v Kultúra, umenie, filmy, hudba, história, média

49

3197

12.06.2008 16:24

devil_X

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Framework

v Operačné systémy Microsoft

3

722

20.05.2010 21:49

liveman

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

net framework

v Ostatné programy

0

55

16.06.2013 12:25

bradlo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Framework help

v Operačné systémy Microsoft

4

180

06.11.2009 14:17

dominique

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

REST framework

v PHP, ASP

1

118

01.07.2014 22:38

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

net framework

v Ostatné programy

6

103

09.01.2014 20:13

Mandy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

NET Framework

v Ostatné programy

9

270

19.12.2010 13:18

ZAPPA

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Framework pomoc

v Operačné systémy Microsoft

3

205

06.11.2009 16:25

Jaro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

MICROSOFT .NET FRAMEWORK

v Kôš

4

63

26.08.2016 21:31

walther



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF