php30 - Príspevky
Prehľadať tieto výsledky:

Stránka: 1 z 6 [ Vyhľadávanie našlo 179 výsledkov ]

AutorSpráva

 Fórum: Redakčné systémy   Téma: syntax highlighting for wordpress


Odpovede: 0
Zobrazenia: 414


Ahojte, poradte mi nejaky syntax highlighting pre wordpress. Viem ze je ich vela, ale o to je tazsie najst nieco co bude vyhovovat mojim predstavam.

Pouzivam v 3.1.2
A ocakavam od pluginu: jednoduche pouzitie a hlavne ikonu na zobrazenie zdrojoveho kodu + mozu byt aj dalsie, napr. stiahnutie kod...

 Fórum: PHP, ASP   Téma: Ako zistit ktora kniznica sa pouziva?


Odpovede: 2
Zobrazenia: 326


Vdaka. Si frajer ;)

 Fórum: PHP, ASP   Téma: Ako zistit ktora kniznica sa pouziva?


Odpovede: 2
Zobrazenia: 326


Ahojte, ako by som mohol zistit ci iconv pouziva kniznicu libiconv alebo glibc?
Myslim tak aby sa podla toho mohol script rozhodnut ako bude pokracovat.

Vdaka za vase odpovede.

 Fórum: PHP, ASP   Téma: error handling - trigger_error vs throw Exception


Odpovede: 3
Zobrazenia: 397


Tu "laděnku" pouzivas aj vo svojich scriptoch? Alebo len v Nette?

 Fórum: PHP, ASP   Téma: error handling - trigger_error vs throw Exception


Odpovede: 3
Zobrazenia: 397


Ahojte, uz dlho mam dilemu ci pouzivat trigger_error alebo Exception. Osobne sa mi pozdavaju trigger_error s vlastnym error handling-om. Pretoze potrebujem zistit domenu, subor a riadok, jednoduche presne miesto kde doslo k chybe. A nasledne to odoslat na mail alebo SMS. Ale vsade som videl len pouz...

 Fórum: Ostatné   Téma: Tabulator vz medzery


Odpovede: 6
Zobrazenia: 666


Medzernik by som stlacat vobec nemusel, editor by si tabulator automaticky nahradil medzerami.

Ale ostanem pri tom skutocnom tabulatore :)

Este jedna otazka mimo temu, aky editor (IDE) pouzivas pri programovani?

 Fórum: Ostatné   Téma: Tabulator vz medzery


Odpovede: 6
Zobrazenia: 666


A vies mi v skratke vysvetlit preco uprednostnujes tabulatory? Ja som do teaz pouzival medzery a nezaznamenal som ziadny problem. Jedina vec co ma napada je velkost dokumentu.

 Fórum: Ostatné   Téma: Tabulator vz medzery


Odpovede: 6
Zobrazenia: 666


Ahojte, mam jednu otazku. Je lepsie pouzivat na formatovanie kodu medzery, alebo tabulator?

Ked pouzijem tabulator, tak napr. pri zobrazeni kodu (html) su tam velke medzery co sa mi nepaci :D

Co je podla Vas vyhodnejsie pouzivat?

Vdaka

 Fórum: Operačné systémy Unix a Linux   Téma: Akeho uzivatela nastavit na svn?


Odpovede: 2
Zobrazenia: 305


Nikto mi nevie pomoct? V horsom pripade budem pre kazdy repozitar menit opravnenie pre uzivatela www-data. Len mi nejde do hlavy ako mi mohol na starom servere fungovat svn s uzivatelom vsadmin.(uzivatela som nezakladal ja) mal priradenu zlozku /home a UID,GID 5005.

Je mozne v linuze niekde nasta...

 Fórum: Operačné systémy Unix a Linux   Téma: Akeho uzivatela nastavit na svn?


Odpovede: 2
Zobrazenia: 305


Ahojte, mam taky mensi problem. Nainstaloval som si SVN (subversion), vytvoril uzivatela svn_api (na vytvaranie repozitarov). Vsetko funguje az na jednu vec. Ked dam cez klienta odovzdat obsah na svn server. Napise mi chybu. Zistil som ze problem je v opravneni uzivatela svn_api. Ked zmenim adresar ...

 Fórum: PHP, ASP   Téma: Script na ovladanie repozitarov (svnadmin)


Odpovede: 0
Zobrazenia: 226


Ahojte existuje nejaky system (ako je napr WebSVN) na spravovanie repozitarov? Mam na mysli vytvaranie,mazanie.. Proste vsetko co podporuje prikaz svnadmin . Potrebujem to preto ze neovladam prikaz svnadmin, a ulachcilo by mi to zivot :D Pred tym som to mal na servery v administracii, ale po update ...

 Fórum: Operačné systémy Microsoft   Téma: WIN7 ako primarny OS


Odpovede: 2
Zobrazenia: 349


Ahojte, vopred sa ospravedlnujem ak som vybral zlu sekciu pre temu :oops:

Mam jednu otazku. Chcel by som pouzivat ako primarny OS WIN7 (dodoavany s NB), ale chcel by som tam mat nainstalovany aj debian a ubuntu. Problem je v tom ze to nechcem instalovat cez windows. A taktiez nechcem aby som si ...

 Fórum: PHP, ASP   Téma: pouzivat '' "" alebo NULL


Odpovede: 2
Zobrazenia: 325


Ahojte, mam jednu lamersku otazku :oops: Ako mam zapisovat premennu ktora je prazdna? Ja pouzivam $a = NULL;
Neviem ani preco som to zacal pouzivat, ale nikde inde som to nevidel. Vsade sa pouziva takyto zapis $a ='';

alebo

$a = "";

Doposial som sa s ty mojim zapisom NULL nestretol ...

 Fórum: PHP, ASP   Téma: Ako zistit co najviac info o navstevnikovi?


Odpovede: 8
Zobrazenia: 688


Ďuri este by som potreboval poradit s jednou vecou, preco ked mam nastavenia v php.ini register_globals = Off
register_long_arrays = On vypisu sa mi vsetky globalne premene v cetne $_SERVER (samozrejme aj HTTP_SERVER_VARS...) a pokial vypnem aj register_long_arrays cely vystup je len:
Array
(
...

 Fórum: PHP, ASP   Téma: Ako zistit co najviac info o navstevnikovi?


Odpovede: 8
Zobrazenia: 688


Ano viem ze to mozem zistit takto: $_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_FOR'] Ale naco to budem zistovat ked to nebude odosielane :D Chcem zistit vsetko co bude odosielane preto by som pouzil radsej $_SERVER. Ale z $GLOBALS by som toho zistil este viac :D ALe kedze je zakazane register_long_arrays $GLOBALS ne...

 Fórum: PHP, ASP   Téma: Ako zistit co najviac info o navstevnikovi?


Odpovede: 8
Zobrazenia: 688


Ano viem ze funkcia $_SERVER ponuka to co chcem :D Ale ako napr. zistim ci uzivatel nepouziva proxy server (neratam elite)? CI odosiela HTTP_X_FORWARDED..

Preto som pouzival $GLOBALS ale kedze mam vypnute v php.ini register_long_arrays $GLOBALS uz neobsahuje napr $_SERVER :oops:

 Fórum: PHP, ASP   Téma: Ako zistit co najviac info o navstevnikovi?


Odpovede: 8
Zobrazenia: 688


Ahojte, akym sposobom by som mohol zistit co najviac info o uzivatelovy?

Najprv som to riesil sposobom:
$_SERVER["HTTP_USER_AGENT"]
...
... momentalne cez $GLOBALS kde su vsak aj ine zbytocne veci..

A dnessom objavil funkciu: apache_request_headers() -ta mi celkom vyhovuje le...

 Fórum: PHP, ASP   Téma: System na odosielanie mailov,SMS...


Odpovede: 1
Zobrazenia: 350


Tak, rozhodol som sa ze to budem pouzivat. Budem mat aspon vsetko po kope. Ak by niekto z Vas mal napad ako by sa to dalo pouzit v ramci serveru(aby som nemusel pouzivat POST alebo GET) Tak sem s nim :)

Rozmyslal som ze by som to vlozil cez require a potom zavolal funkciu, ale to by mi nefungoval...

 Fórum: PHP, ASP   Téma: System na odosielanie mailov,SMS...


Odpovede: 1
Zobrazenia: 350


Ahojte, potreboval by som poradit. :D Spravil som si system ktory obsahuje aj API a podporuje POST/GET. Chcel by som ho pouzit hlavne na odosielanie mailov a SMS. Robil som ho koly hlaseniu chyb v PHP. Vznikne chyba error handling odosle poziadavku na API, tam sa chyba spracuje a odosle na mail. Rob...

 Fórum: Monitory, televízory a projektory   Téma: LCD TV (monitor) do 250€


Odpovede: 1
Zobrazenia: 557


Ahoje poradte mi pri vybere monitoru a zaroven TV. Moje poziadavky aspon 23 palcov preferujem samsung.

Tento sa mi celkom pozdava http://www.shark.sk/vypoctova-technika/ ... ierny-ram/

alebo http://www.shark.sk/vypoctova-technika/ ... ierny-ram/

je tu niekto kto ho ma doma a vedel by sa vyj...

 Fórum: PHP, ASP   Téma: var_export - Fatal error


Odpovede: 8
Zobrazenia: 350


Napr. ked ocakavam vstup ktory bude mat hexadecimalny format, a validator vyhodnoti ze sa tam nachadza aj nieco ine, osetrim to s trigger_error. Vlastny error handling chybu vyhodnoti, posle mi na mail so vsetkymi parametrami vratane nepovinneho piateho parametra kde su vypisane vsetky premenne ($GL...

 Fórum: PHP, ASP   Téma: var_export - Fatal error


Odpovede: 8
Zobrazenia: 350


Tak docastne som to vyriesil takto:

ob_start();
print_r($GLOBALS);
$xxx = ob_get_clean();
echo $xxx ;

A taktiez som zistil ze ked sa $GLOBALS prenasa, vznika duplicita.napr:

$a= $GLOBALS;
nejaka_funkcia ($a);
...

Ak by niekto vedel o lepsom rieseni nech sa...

 Fórum: PHP, ASP   Téma: var_export - Fatal error


Odpovede: 8
Zobrazenia: 350


Ak myslis ze ako som to mal zapisane ja tak:

echo "<pre>";
var_export($GLOBALS);
echo "</pre>";

Pokial nie tak som skusal aj tvoj zapis a sprava sa to rovnako.

array (
'GLOBALS' =>
array (
'GLOBALS' =>
array (
'GLOBALS' =>
array (


Fatal ...

 Fórum: PHP, ASP   Téma: var_export - Fatal error


Odpovede: 8
Zobrazenia: 350


Ahojte, ked sa pokusam cez funkciu var_export exportovat $GLOBALS dostanem Fatal error: Nesting level too deep - recursive dependency?

Viete mi poradit ako by sa dalo exportovat $GLOBALS aby som ho mohol ulozit napr. do DB alebo poslat cez mail?

Skusal som aj var_dump ale tam mam potom $GLOBAL...

 Fórum: PHP, ASP   Téma: Program na php


Odpovede: 43
Zobrazenia: 2333


O cenu mi ani tak nejde :D A o co sa stara ten plugin Zen Coding? :oops:

 Fórum: PHP, ASP   Téma: Program na php


Odpovede: 43
Zobrazenia: 2333


Tak po precitani tejto temy, som sa rozhodol ze aj ja vyskusam nieco ine ako PSpad. Stiahol som si na skusanie NetBeans, phpDesigner, Komodo Edit, Zend Studio a Eclipse. Najviac sa mi pozdaval phpDesigner a Zend Studio (V podstate mi to pripada rovnake ako Eclipse). Ale mam voci nim nejake vyhrady, ...

 Fórum: PHP, ASP   Téma: ako ziskat vsetky premenne


Odpovede: 15
Zobrazenia: 499


Tak sa ai budem musiet zmierit s tym ze nebudem vediet o vsetkom :D A ten piaty parameter v hlaseni chyb je tiez asi len $GLOBALS :oops:

 Fórum: PHP, ASP   Téma: ako ziskat vsetky premenne


Odpovede: 15
Zobrazenia: 499


A existuje nejaky kompromis? :D Alebo pouzit naraz $GLOBALS aj get_defined_vars()? :oops:

 Fórum: PHP, ASP   Téma: ako ziskat vsetky premenne


Odpovede: 15
Zobrazenia: 499


potrebujem to len pre svoju osobnu potrebu keby doslo k nejakej neocakavanej chybe, aby som vedel lepsie analyzovat :D

Inak teraz som skusal
Kód:
print_r ($GLOBALS);
a taktiez mi to fungovalo :?

 Fórum: PHP, ASP   Téma: ako ziskat vsetky premenne


Odpovede: 15
Zobrazenia: 499


Ahojte chcel by som sa Vas opytat ci sa daju ziskat nejakou jednoduchou cestou vsetky premenne $_SERVER, $GLOBALS, $_COOKIE... v jednom array aj s pomenovanim. Alebo si to musim vytvorit sam.

Predstavoval by som si to tak ako je to vytvorene pri chybe.Vo vlastnom error_handler sa da nastavit piat...
Stránka: 1 z 6 [ Vyhľadávanie našlo 179 výsledkov ]




© 2005 - 2018 PCforum, edited by JanoF