[ Príspevkov: 14 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
upload suboru checkbox

Registrovaný: 09.03.08
Prihlásený: 22.12.10
Príspevky: 356
Témy: 85 | 85
Bydlisko: Topoľčany
NapísalOffline : 07.05.2009 17:07 | upload suboru checkbox

caute chalani. poprosil by som vas o radu. ako by som urobil nieco taketo: Robim si upload na odosielanie skupiny fotiek (albumu). lenze by som potreboval aby si uzivatel pomocou checkboxu vybral do akej zlozky chce svoj album nahrat. cize chcem mat 3 priecinky na servery. uzivatel si vyberie do ktoreho to chce nahrat. poradite mi kde taketo nieco najdem, popripade prestudujem? dakujem vam pekne


_________________
FCSpartak Trnava
Offline

Užívateľ
Užívateľ
upload suboru checkbox

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
NapísalOffline : 07.05.2009 17:15 | upload suboru checkbox

Pomocou podmienok, ideálne switch vetiev si zistíš ktorý checkbox užívateľ začiarkol a potom len nastavíš pri uploadovaní cestu podľa tohto.


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Užívateľ
Užívateľ
upload suboru checkbox

Registrovaný: 09.03.08
Prihlásený: 22.12.10
Príspevky: 356
Témy: 85 | 85
Bydlisko: Topoľčany
Napísal autor témyOffline : 08.05.2009 11:13 | upload suboru checkbox

ak mam pravdu povedat tak neviem ako to urobit....
Kód:
<form name="upload" action="post.php" method="POST" ENCTYPE="multipart/formdata">
  Vyberte obrazok: <input type="file" name="userfile">
  <input type="submit" name="upload" value="upload">
</form>


<?php
$imageinfo = getimagesize($_FILES['userfile']['tmp_name']);
if($imageinfo['mime'] != 'image/jpeg') {
  echo "Prepačte ale môžte nahrávať len jpeg obrázky\n";
  exit;
}
$uploaddir = '/upload/';
$uploadfile = $uploaddir . basename($_FILES['userfile']['name']);
if (move_uploaded_file($_FILES['userfile']['tmp_name'], $uploadfile)) {
  echo "Súbor bol úspešné nahraný.\n";
}
else {
  echo "Chyba pri nahrávaní.\n";
}
?>


_________________
FCSpartak Trnava
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.04.07
Prihlásený: 20.11.17
Príspevky: 531
Témy: 34 | 34
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 08.05.2009 12:14 | upload suboru checkbox

Kód:
<form name="upload" action="post.php" method="POST" ENCTYPE="multipart/formdata">
  Vyberte obrazok: <input type="file" name="userfile">
  DIR 1: <input type="radio" name="uploaddir" value="dir1" checked>
  DIR 2: <input type="radio" name="uploaddir" value="dir2">
  DIR 3: <input type="radio" name="uploaddir" value="dir3">
  <input type="submit" name="upload" value="upload">
</form>


_________________
CPU: AMD Phenom II 940 QUAD X4 BE AM2+, chladic: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, RAM: 4GB DDR2 800MHz PC6400, MB: M2N-E SLI, VGA: RX 4870 GAINWARD HD4870 1GB, HDD: WD 1TB, Zdroj: CORSAIR 750W TX
Offline

Užívateľ
Užívateľ
upload suboru checkbox

Registrovaný: 09.03.08
Prihlásený: 22.12.10
Príspevky: 356
Témy: 85 | 85
Bydlisko: Topoľčany
Napísal autor témyOffline : 08.05.2009 13:05 | upload suboru checkbox

Takze pouzil som tento kod ktory funguje v pohode, akurat sa vzdy nahra do jednakej zlozky. kde je prosim problém?

Kód:
<form action="#" method="post" enctype="multipart/form-data">
      <input type="file" name="fupload">

 DIR 1:<input type="radio" name="slozka" value="strbskepleso" checked>
  DIR 2:<input type="radio" name="slozka" value="lomnica">
  DIR 3:<input type="radio" name="slozka" value="smokovec">
      <input type="submit" value="Nahrát">
    </form>




<?php
if (isset($_FILES['fupload']))
  {
    if($_FILES['fupload']['type']=="application/octet-stream"){
    echo "Súbory s koncovkou *php sú zakázané!";
    }else{

    $slozka = "smokovec";
    $slozka = "strbskepleso";
    $slozka = "lomnica";
   
    $cil = $slozka . "/" .$_FILES['fupload']['name'];
    $nazev_souboru = $_FILES['fupload']['tmp_name'];
    $copy = move_uploaded_file($nazev_souboru, $cil);
    chmod ($cil, 0644);
    if($copy == true){
      echo "Súbor " .$_FILES['fupload']['name']. " bol úspešne nahratý na server.\n<br><a href=\"$cil\">Zobraziť obrázok</a>";
    }else{
      echo "Chyba pri nahrávaní.\nPočet chýb: " . $_FILES['fupload']['error'];
    }
    }
  }
?>


_________________
FCSpartak Trnava
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.04.07
Prihlásený: 20.11.17
Príspevky: 531
Témy: 34 | 34
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 08.05.2009 15:33 | upload suboru checkbox

Kód:
if($_FILES['fupload']['type']=="application/octet-stream"){
    echo "Súbory s koncovkou *php sú zakázané!";
}else{
    $cil = $_POST['slozka'] . "/" .$_FILES['fupload']['name'];
    ...


_________________
CPU: AMD Phenom II 940 QUAD X4 BE AM2+, chladic: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, RAM: 4GB DDR2 800MHz PC6400, MB: M2N-E SLI, VGA: RX 4870 GAINWARD HD4870 1GB, HDD: WD 1TB, Zdroj: CORSAIR 750W TX
Offline

Užívateľ
Užívateľ
upload suboru checkbox

Registrovaný: 09.03.08
Prihlásený: 22.12.10
Príspevky: 356
Témy: 85 | 85
Bydlisko: Topoľčany
Napísal autor témyOffline : 08.05.2009 17:30 | upload suboru checkbox

dakujem ti moc pekne, ide to na jednotku


_________________
FCSpartak Trnava
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 08.05.2009 17:32 | upload suboru checkbox

je to nezabezpečené


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.04.07
Prihlásený: 20.11.17
Príspevky: 531
Témy: 34 | 34
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 08.05.2009 18:55 | upload suboru checkbox

to si uz hadam vie doplnit...


_________________
CPU: AMD Phenom II 940 QUAD X4 BE AM2+, chladic: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, RAM: 4GB DDR2 800MHz PC6400, MB: M2N-E SLI, VGA: RX 4870 GAINWARD HD4870 1GB, HDD: WD 1TB, Zdroj: CORSAIR 750W TX
Offline

Užívateľ
Užívateľ
upload suboru checkbox

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
NapísalOffline : 08.05.2009 19:39 | upload suboru checkbox

Úprimne pochybujem, že si to vie zabezpečiť. Keby to vedel, tak vie napísať aj taký skript a táto téma vôbec nevznikne ;)


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Užívateľ
Užívateľ
upload suboru checkbox

Registrovaný: 09.03.08
Prihlásený: 22.12.10
Príspevky: 356
Témy: 85 | 85
Bydlisko: Topoľčany
Napísal autor témyOffline : 08.05.2009 20:34 | upload suboru checkbox

Flety píše:
Úprimne pochybujem, že si to vie zabezpečiť. Keby to vedel, tak vie napísať aj taký skript a táto téma vôbec nevznikne ;)


ako myslis zabezpecit? zakazane mam nahratie php suboru, to si myslim ze staci, ci mi mas k tomu este daco povedat? ak ano tak dakujem


_________________
FCSpartak Trnava
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 08.05.2009 20:45 | upload suboru checkbox

áno určite ... dá sa ti pomocou $_POST['slozka'] dostať do ľubovoľnej zložky ... miesto toho by som navrhoval použiť switch kde budeš odovzdávať informáciu číslom, na základe ktorého sa ti vyberie adresár ...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 02.05.08
Prihlásený: 08.02.12
Príspevky: 205
Témy: 54 | 54
Bydlisko: MpBA
NapísalOffline : 09.05.2009 14:19 | upload suboru checkbox

ked som pouzil tento skript tak mi to vypisalo po nahrani na server toto :

Warning: move_uploaded_file(testy/welt.png) [function.move-uploaded-file]: failed to open stream: Permission denied in /home/free/webovka.eu/a/adlerka/root/www/upload.php on line 34

Warning: move_uploaded_file() [function.move-uploaded-file]: Unable to move '/tmp/phpsjkLxe' to 'testy/welt.png' in /home/free/webovka.eu/a/adlerka/root/www/upload.php on line 34

Warning: chmod() [function.chmod]: Unable to access testy/welt.png in /home/free/webovka.eu/a/adlerka/root/www/upload.php on line 35

Warning: chmod() [function.chmod]: stat failed for testy/welt.png in /home/free/webovka.eu/a/adlerka/root/www/upload.php on line 35
Chyba pri nahrávaní. Počet chýb: 0

kde mam chybu


Offline

Užívateľ
Užívateľ
upload suboru checkbox

Registrovaný: 09.03.08
Prihlásený: 22.12.10
Príspevky: 356
Témy: 85 | 85
Bydlisko: Topoľčany
Napísal autor témyOffline : 09.05.2009 16:43 | upload suboru checkbox

Chalani preco mi pls. toto nefunguje?Vobec mi to nenahrava do zlozky a pise mi chybu Warning: unlink() [function.unlink]: Unable to access in /domains1/xxx/public/www_root/upload/index.php on line 15

Kód:
<html>
<head>
<?php
if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST")
{
    $uploaddir = "zlozka";
    $pext = getFileExtension($imgfile_name);
    $pext = strtolower($pext);
    if (($pext != "jpg")  && ($pext != "jpeg"))
    {
        print "Nahrávajte len súbory s koncovkou: $pext</p>\n";

        unlink($imgfile);
        exit();
    }

    $imgsize = GetImageSize($imgfile);


    if (($imgsize[0] > 250) || ($imgsize[1] > 200))
    {

        $tmpimg = tempnam("/tmp", "MKUP");

        system("djpeg $imgfile >$tmpimg");

        system("pnmscale -xy 250 200 $tmpimg | cjpeg -smoo 10 -qual 50 >$imgfile");

        unlink($tmpimg);

    }

    $final_filename = str_replace(" ", "_", $imgfile_name);
    $newfile = $uploaddir . "/$final_filename";

    if (is_uploaded_file($imgfile))
    {

       if (!copy($imgfile,"$newfile"))
       {

          print "Chyba pri uploade.";
          exit();
       }
     }

    unlink($imgfile);
    print("<img src=\"$final_filename\">");
}
?>
</head>
<body>
    <form action="<?php echo $_SERVER['PHP_SELF']; ?>" method="POST" enctype="multipart/form-data">
    <input type="hidden" name="MAX_FILE_SIZE" value="50000">
    <p>Nahraj obrázok: <input type="file" name="imgfile"><br>
    <input type="submit" value="Upload Image"></form>
</body>
</html>

<?php
   function getFileExtension($str) {

        $i = strrpos($str,".");
        if (!$i) { return ""; }

        $l = strlen($str) - $i;
        $ext = substr($str,$i+1,$l);

        return $ext;
    }
?>


_________________
FCSpartak Trnava
 [ Príspevkov: 14 ] 


upload suboru checkbox



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

upload suboru

v PHP, ASP

3

290

12.11.2009 19:39

neopagan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Upload suboru

v PHP, ASP

5

351

22.04.2012 16:18

S1anley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Upload Suboru

v PHP, ASP

12

695

10.05.2009 9:10

KViki

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

upload txt suboru

v PHP, ASP

24

854

10.07.2008 12:06

rooobertek

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

CheckBox

v PHP, ASP

5

337

19.02.2010 9:01

arno

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

CheckBox

v Technológia .NET

5

116

28.02.2017 17:08

GamerSK

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

checkbox

v JavaScript, VBScript, Ajax

6

319

11.10.2011 22:03

chrono

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

checkbox

v PHP, ASP

2

358

05.07.2009 13:09

Snacker

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

checkbox

v PHP, ASP

3

382

22.04.2009 14:53

drozdo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Checkbox

v Ostatné programy

2

199

03.07.2015 11:57

majetan212

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

input - checkbox

v PHP, ASP

1

228

17.09.2011 21:46

chrono

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

CHECKBOX CHECKED

v PHP, ASP

1

308

21.07.2009 12:15

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

checkbox checked

v PHP, ASP

9

219

07.10.2013 8:42

Elrohir

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP podmienka checkbox

v PHP, ASP

8

945

19.11.2010 1:28

venom2

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

CHECKBOX, checked php

v PHP, ASP

16

236

07.11.2014 13:02

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

$_GET vs. CheckBox

v PHP, ASP

3

302

31.01.2008 14:36

stenley



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF