[ Príspevkov: 224 ] 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8

Bolo by dobre zalozit takuto temu?
 Urcite ano 88% 88% [ 109 ]
 Je to zbytocne 4% 4% [ 5 ]
 Neviem 4% 4% [ 5 ]
 Neviem 4% 4% [ 5 ]


Celkom hlasov : 124

AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Tema pre casto pouzivane skripty

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
NapísalOffline : 29.12.2008 0:05 | Tema pre casto pouzivane skripty

to ako, aby uzivatel si vedel vyrabat tagy ake chce, alebo co ? :D


_________________
"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Tema pre casto pouzivane skripty

Registrovaný: 06.03.08
Prihlásený: 01.10.12
Príspevky: 1735
Témy: 15 | 15
Bydlisko: triminka@sp...
NapísalOffline : 29.12.2008 0:33 | Tema pre casto pouzivane skripty

tak toto nevyriesim xD


_________________
Redeem the game of law! Despair the Billy, here are the morals! Come, relentless eraser rain, relentless eraser rain...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Tema pre casto pouzivane skripty

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
NapísalOffline : 29.12.2008 0:36 | Tema pre casto pouzivane skripty

Ja len potrebujem vedieť podľa čoho sa tam zapisujú tie lomítka, tak napríklad do tagu
Kód:
[code][/code]
Ale aj mi vysvetlite podľa čoho a ako :)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Tema pre casto pouzivane skripty

Registrovaný: 31.08.07
Prihlásený: 27.03.15
Príspevky: 1803
Témy: 153 | 153
Bydlisko: Komárno
NapísalOffline : 29.12.2008 7:52 | Tema pre casto pouzivane skripty

myslis to lomitko co je v [/code] < tak to lomitko je tam na to lebo je ohraniceny parovy ten tak takže ma zaciatok a konec a tam lomitkom je znazornene že konec daneho tagu.


_________________
Nehľadaj štastie vonku, ale v sebe, lebo inak ho nikdy nenajdeš.
Nechajte mi právo na vlastné omyly, na možnosť zvoliť si čo mám rád, chcem ísť vlastnou cestou, nie tou vami vyšliapanou, na ktorej by som stratil vlastnú tvar. (Metallica)
Všetko má svoju krásu, ale nie každý ju vidí.
život je krásny, len sa ho nesmieš báť, dnes plačeš, zajtra sa budeš smiať.
Učíme sa aby sme veciam rozumeli a mohli ich milovať
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 29.12.2008 8:16 | Tema pre casto pouzivane skripty

Drako píše:
Ja len potrebujem vedieť podľa čoho sa tam zapisujú tie lomítka, tak napríklad do tagu
Kód:
[code][/code]
Ale aj mi vysvetlite podľa čoho a ako :)

Podľa logickej dedukcie, hľadajúcu najlepšie a najvýhodnejšie riešenie zápisu BB-tágov, programátorov v phpBB, ktorý ju následne aplikovali vo svojich redakčných systémoch, pre jednoduchosť naprogramovania a prehľadnosť zápisu.

Inými slovami: nebuď debil a naformuluj to vetu normálne ....


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Tema pre casto pouzivane skripty

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
Napísal autor témyOffline : 29.12.2008 8:18 | Tema pre casto pouzivane skripty

mas zakladnu sadu tagov v poli $BBCode
Kód:
$BBCode = array("/\[b\](.*)\[\/b\]/is", "/\[u\](.*)\[\/u\]/is", "/\[i\](.*)\[\/i\]/is", "/\[url\=(.*?)\](.*?)\[\/url\]/is");

Vsimni si, ze kazdy tag ma rovnaky alebo podobny format zapisu, tzn.
Kód:
[b][/b]

je rovnake s
Kód:
[code][/code]

len je iny nazov tagu, z toho vyplyva, ze ak [b] ma format
Kód:
/\[b\](.*)\[\/b\]/is

tak code bude mat format
Kód:
/\[code\](.*)\[\/code\]/is


a do pola $BBTag uz hadam vies, co dat...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Tema pre casto pouzivane skripty

Registrovaný: 07.03.06
Prihlásený: 23.01.11
Príspevky: 408
Témy: 2 | 2
Bydlisko: Prešov / Pr...
NapísalOffline : 29.12.2008 11:05 | Tema pre casto pouzivane skripty

Môžem pridať aj vlastný skript na BBtagy s rozšírením o prevod smajlíkov a zvýrazňovanie syntaxe medzi značkami [code] a [/code], alebo mám rozšíriť kód triminky?


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Tema pre casto pouzivane skripty

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
Napísal autor témyOffline : 29.12.2008 11:20 | Tema pre casto pouzivane skripty

v pohode tam mozes pridat novy skript, "horsi" z tych dvoch sa potom vymaze...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Tema pre casto pouzivane skripty

Registrovaný: 06.03.08
Prihlásený: 01.10.12
Príspevky: 1735
Témy: 15 | 15
Bydlisko: triminka@sp...
NapísalOffline : 29.12.2008 11:33 | Tema pre casto pouzivane skripty

stenley: toto je skarede xD

mylan: mas to jedno, k tomu mojmu mam licenciu bsd cize upravam sa nebranim :D


_________________
Redeem the game of law! Despair the Billy, here are the morals! Come, relentless eraser rain, relentless eraser rain...
Offline

Správca fóra
Správca fóra
Tema pre casto pouzivane skripty

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
Napísal autor témyOffline : 29.12.2008 11:35 | Tema pre casto pouzivane skripty

mas to v pravidlach k tej teme, s tym nic nespravim :)


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Tema pre casto pouzivane skripty

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
NapísalOffline : 29.12.2008 13:51 | Tema pre casto pouzivane skripty

stenley píše:
mas zakladnu sadu tagov v poli $BBCode...


Lenže mne nejde len o konkrétny bb tag code, mne ide o to aby som pochopil kedy, kde a prečo má byť lomítko zátvorka a iná "divná" značka :)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Tema pre casto pouzivane skripty

Registrovaný: 06.03.08
Prihlásený: 01.10.12
Príspevky: 1735
Témy: 15 | 15
Bydlisko: triminka@sp...
NapísalOffline : 29.12.2008 13:54 | Tema pre casto pouzivane skripty

V takom pripade si uz dostal odpoved... nauc sa perloidnu syntax regularnych vyrazov.


_________________
Redeem the game of law! Despair the Billy, here are the morals! Come, relentless eraser rain, relentless eraser rain...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 20.11.07
Prihlásený: 18.01.09
Príspevky: 2934
Témy: 116 | 116
NapísalOffline : 29.12.2008 14:00 | Tema pre casto pouzivane skripty

ja ta nechapem aka divna znacka sak vzdy sa pred ukoncovaci tag da / co na tom nechapes?


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Tema pre casto pouzivane skripty

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
Napísal autor témyOffline : 29.12.2008 15:30 | Tema pre casto pouzivane skripty

drako, toto nie je tema, kde sa budes ucit (pripadne pytat sa na) zaklady php, pre vyriesenie tvojho problemu si nastuduj regularne vyrazy a funkcie pouzite v danom skripte...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Tema pre casto pouzivane skripty

Registrovaný: 06.03.08
Prihlásený: 01.10.12
Príspevky: 1735
Témy: 15 | 15
Bydlisko: triminka@sp...
NapísalOffline : 29.12.2008 15:35 | Tema pre casto pouzivane skripty

dadmtb: nechapes ani ty ale nechajte to tak... obaja - ty aj drako :)


_________________
Redeem the game of law! Despair the Billy, here are the morals! Come, relentless eraser rain, relentless eraser rain...
Offline

Správca fóra
Správca fóra
Tema pre casto pouzivane skripty

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
Napísal autor témyOffline : 26.01.2009 20:18 | Tema pre casto pouzivane skripty

nasiel sa mensi bug vo funkcii generateURL(), konkretne ho sposobuje &amp; vo vyslednej generovanej adrese... vsetko ide v pohode, az kym vystup z funkcie nepouzijete pri presmerovani napr. v header(), totiz tam musia byt pouzite klasicke & a nie prislusne html entity... riesenim moze byt v tele funkcie nahradit &amp; za & (a -5 zmenit na -1... ak pouzivate xhtml a zalezi vam na vystupe validatora, tak toto nie je vhodny sposob) alebo budete musiet pri kazdom pouziti v header tieto entity konvertovat spat na klasicky &


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 24.02.2009 13:18 | Tema pre casto pouzivane skripty

Aktualizovaný parser na verziu 1.0
Zmeny nájdete tu www.comper.sk/CTPC-Changelog


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Tema pre casto pouzivane skripty

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
NapísalOffline : 24.02.2009 14:30 | Tema pre casto pouzivane skripty

stenley píše:
nasiel sa mensi bug vo funkcii generateURL(), konkretne ho sposobuje &amp; vo vyslednej generovanej adrese... vsetko ide v pohode, az kym vystup z funkcie nepouzijete pri presmerovani napr. v header(), totiz tam musia byt pouzite klasicke & a nie prislusne html entity... riesenim moze byt v tele funkcie nahradit &amp; za & (a -5 zmenit na -1... ak pouzivate xhtml a zalezi vam na vystupe validatora, tak toto nie je vhodny sposob) alebo budete musiet pri kazdom pouziti v header tieto entity konvertovat spat na klasicky &
Stenley, nestačilo by keby sa pred použitím v headeri cez funkciu strreplace zamenili &amp; za &?


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Správca fóra
Správca fóra
Tema pre casto pouzivane skripty

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
Napísal autor témyOffline : 24.02.2009 14:41 | Tema pre casto pouzivane skripty

>Flety: neviem, ci si si vsimol, ale toto som napisal ako druhu moznost ;)

>Tominator: do buducna, ak bude nova verzia, posli mi (alebo inemu modovi) ss, ze sa daco zmenilo a ja to tam (v danej teme) upravim, ak to uz nebudes moct zmenit sam... nie ze bude teraz tato tema zaspamovana prispevkami informujucimi o novych verziach..


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 24.02.2009 14:56 | Tema pre casto pouzivane skripty

>Stenley: O to práve ide, pokiaľ to už niekto používa nech sa dozvie, že nastala zmena ... pretože použivanie staršej verzie nie je výhodné :) (preto to len upraviť nie je efektívne => nik si to nevšimne)

//ak to bude niekto pouzivat, bude s vacsou ci mensou pravidelnostou kontrolovat, ci nebola vydana nova verzia, a navyse, nechcem, aby bola tato tema stale prva :) takze plati to, co som napisal vyssie... (stenley)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 26.02.2009 18:57 | Tema pre casto pouzivane skripty

Nič proti Fletymu, práve naopak, ale jeho posledný script - isImage je absolútne nepoužiteľný. Pretože v pohode môžem predstrierať PHP za gifko ... je to spomínané v téme Bezpečnosť scriptov a vy ... Takže riešenie, ktoré dal Flety nie dostatočné riešenie (iba príponové)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Tema pre casto pouzivane skripty

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
NapísalOffline : 26.02.2009 19:00 | Tema pre casto pouzivane skripty

No občas pomôže aj to. Ja to používam, iba keď potrebujem pri výpise zo súborov na serveri overiť či je to obrázok, alebo iný súbor. A vtedy sa to hodí.


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Správca fóra
Správca fóra
Tema pre casto pouzivane skripty

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
Napísal autor témyOffline : 26.02.2009 19:39 | Tema pre casto pouzivane skripty

Tominator píše:
Nič proti Fletymu, práve naopak, ale jeho posledný script - isImage je absolútne nepoužiteľný. Pretože v pohode môžem predstrierať PHP za gifko ... je to spomínané v téme Bezpečnosť scriptov a vy ... Takže riešenie, ktoré dal Flety nie dostatočné riešenie (iba príponové)

suhlasim, ze to nie je dostatocne riesenie, ale je len na vas, ci tam budu dobre alebo menej dobre skripty... ak poznas efektivnejsie riesenie, postni kod a skript s "dierami" sa vymaze... pomozes tak mnohym, ktori mozno nemaju tak bohate skusenosti a poznatky...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Tema pre casto pouzivane skripty

Registrovaný: 16.07.07
Prihlásený: 15.12.17
Príspevky: 1227
Témy: 86 | 86
NapísalOffline : 26.02.2009 21:14 | Tema pre casto pouzivane skripty

Zistenie veľkosti priečinka je považované za "užitočnú funkciu"? :)


_________________
NB: MacBook Pro 13 Retina
Mobil: BlackBerry Classic
Konzola: Xbox One
Offline

Správca fóra
Správca fóra
Tema pre casto pouzivane skripty

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
Napísal autor témyOffline : 26.02.2009 21:36 | Tema pre casto pouzivane skripty

zalezi od toho, ako bude spravena... ale podla mna to moze byt celkom uzitocne, ALE nech ponuka moznost nastavit si format vystupu, tj. v akych jednotkach bude velkost priecinka vyjadrena (B, KB, MB, ...)


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Tema pre casto pouzivane skripty

Registrovaný: 16.07.07
Prihlásený: 15.12.17
Príspevky: 1227
Témy: 86 | 86
NapísalOffline : 26.02.2009 23:33 | Tema pre casto pouzivane skripty

niečo také, skontrolujte ma pred tým ako to tam dám :)
predsa len v tom php nie som ešte celkom doma :)

Kód:
function directory_size($directory) {
      $directorySize=0;     
      if ($dh = @opendir($directory)) {
         while (($filename = readdir ($dh))) {
           if ($filename != "." && $filename != "..") {
             if (is_file($directory."/".$filename)){
                $directorySize += filesize($directory."/".$filename);
             }   
             if (is_dir($directory."/".$filename)){
                $directorySize += directory_size($directory."/".$filename);
             }
           }
        }
      }
      @closedir($dh);
      return $directorySize;
  }
   $bajt = 1;
   $kilobajt = 1024;   
   $megabajt = 1048576;
   $directory = "foto/";
   $totalSize = round((directory_size($directory) / $megabajt), 2);
   echo "Veľkosť dát spolu: <br><b>".$totalSize. "</b>";


kde $directory je nazov priecinka ktoreho velkost chceme zistit a ($directory) / $megabajt) mozme dosadit co potrebujeme :)


_________________
NB: MacBook Pro 13 Retina
Mobil: BlackBerry Classic
Konzola: Xbox One
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Tema pre casto pouzivane skripty

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
NapísalOffline : 26.02.2009 23:44 | Tema pre casto pouzivane skripty

No ak ti to funguje na srvri tak to tam môžeš hodiť.


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 27.02.2009 8:49 | Tema pre casto pouzivane skripty

Kód:
function directory_size($directory, $mierka) {
  $mierka = strtolower($mierka);
  if($miekra == "b") $velicina = 1;
  elseif($miekra == "kb") $velicina = 1024;   
  elseif($miekra == "mb") $velicina = 1048576;

      $directorySize=0;     
      if ($dh = @opendir($directory)) {
         while (($filename = readdir ($dh))) {
           if ($filename != "." && $filename != "..") {
             if (is_file($directory."/".$filename)){
                $directorySize += filesize($directory."/".$filename);
             }   
             if (is_dir($directory."/".$filename)){
                $directorySize += directory_size($directory."/".$filename);
             }
           }
        }
      }
      @closedir($dh);
   $totalSize = round((directory_size($directorySize;) / $velicina), 2);
return  $totalSize;
  }


   $dir = "foto/";
   echo "Veľkosť dát spolu: <br><b>". directory_size($dir,"mb") . "</b>";


možno by to fungovalo :)


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Tema pre casto pouzivane skripty

Registrovaný: 30.05.06
Prihlásený: 08.10.14
Príspevky: 1772
Témy: 35 | 35
Bydlisko: BA - WESTSIDE
NapísalOffline : 27.02.2009 9:01 | Tema pre casto pouzivane skripty

isImage je naozaj vhodnejšie nahradiť za nejakú inú funkciu, najlepšie asi exif_imagetype, alebo getimagesize. Takže niečo takéto (netestoval som to, neskúšal, len vypotil z hlavy):
Kód:
function isImage($file) {
   if ( ! function_exists( 'exif_imagetype' ) ) {
      list($width, $height, $type, $attr) = @getimagesize($file);
      if ($type) {
         return true;      
      } else {
         return false;      
      }
   } else {
      if (@exif_imagetype($file) !=== false) {
         return true;
      } else {
         return false;
      }   
   }
}
Ak to chcete odporučiť, ešte sa s tým musíte pohrať a poriadne to otestovať, za nič neručím.


_________________
A. S. Tanenbaum píše:
The terms LF, MF, and HF refer to low, medium, and high frequency, respectively. Clearly, when the names were assigned, nobody expected to go above 10 MHz, so the higher bands were later named the Very, Ultra, Super, Extremely, and Tremendously High Frequency bands. Beyond that there are no names, but Incredibly, Astonishingly, and Prodigiously high frequency (IHF, AHF, and PHF) would sound nice.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Tema pre casto pouzivane skripty

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
NapísalOffline : 27.02.2009 13:21 | Tema pre casto pouzivane skripty

Tominator píše:
Kód:
function directory_size($directory, $mierka) {
  $mierka = strtolower($mierka);
  if($miekra == "b") $velicina = 1;
  elseif($miekra == "kb") $velicina = 1024;   
  elseif($miekra == "mb") $velicina = 1048576;

      $directorySize=0;     
      if ($dh = @opendir($directory)) {
         while (($filename = readdir ($dh))) {
           if ($filename != "." && $filename != "..") {
             if (is_file($directory."/".$filename)){
                $directorySize += filesize($directory."/".$filename);
             }   
             if (is_dir($directory."/".$filename)){
                $directorySize += directory_size($directory."/".$filename);
             }
           }
        }
      }
      @closedir($dh);
   $totalSize = round((directory_size($directorySize;) / $velicina), 2);
return  $totalSize;
  }


   $dir = "foto/";
   echo "Veľkosť dát spolu: <br><b>". directory_size($dir,"mb") . "</b>";


možno by to fungovalo :)

na 100% to nebude fungovat, lebo pleties $mierka a $miekra


_________________
"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
 [ Príspevkov: 224 ] 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8


Tema pre casto pouzivane skripty



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Užitočné a často používané skripty

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v PHP, ASP

36

30926

22.02.2013 18:43

imrich

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Tema pre priklady z SQL

v Databázy

9

509

18.01.2010 9:13

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zaujímavá téma pre ročníkovú prácu

v Vzdelanie, štúdium, škola

4

228

28.09.2014 13:49

Daron

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

hack- používane názvy

v PHP, ASP

16

855

03.05.2009 18:32

lolko

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Používané pluginy v Firefoxu?

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v Sieťové a internetové programy

33

2947

31.07.2007 16:30

KaktusBR

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Windows XP téma pre Windows 7

v Operačné systémy Microsoft

5

138

11.05.2016 9:38

shiro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

CGI-skripty

v HTML, XHTML, XML, CSS

10

260

03.07.2010 15:05

shaggy

Táto téma je zamknutá, nemôžete posielať nové príspevky alebo odpovedať na staršie.

Nejake skripty...

v Redakčné systémy

0

1704

07.09.2005 2:42

JanoF

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Php skripty

v PHP, ASP

10

4503

28.09.2006 11:57

mokus

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

I/P: CPU, GPU, RAMky, ZDROJe, MB - používané

v Predám

6

411

13.12.2017 20:54

Spider4ever

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP skripty bez ?>

v PHP, ASP

5

161

10.06.2013 22:59

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

skripty serverove klientske atd

v PHP, ASP

6

312

17.10.2008 14:21

euthanan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

externé skripty miesto užívateľských

v JavaScript, VBScript, Ajax

2

334

08.06.2009 20:14

jarrro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Neviem spustat PHP skripty v PC

v PHP, ASP

1

313

26.02.2011 16:20

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Co su v skripty a kaskadove styly?

v HTML, XHTML, XML, CSS

4

379

22.11.2007 19:33

tommy1104

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vista a WampServer - ako spúšťať Perl skripty

v Perl, Python, Ruby, CGI

1

1648

06.12.2008 1:21

JanoF



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF