[ Príspevkov: 224 ] 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8

Bolo by dobre zalozit takuto temu?
 Urcite ano 88% 88% [ 109 ]
 Je to zbytocne 4% 4% [ 5 ]
 Neviem 4% 4% [ 5 ]
 Neviem 4% 4% [ 5 ]


Celkom hlasov : 124

AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 27.02.2009 13:29 | Tema pre casto pouzivane skripty

máš pravdu .. som si nevšmol :)

Kód:
function directory_size($directory, $mierka) {
  $mierka = strtolower($mierka);
  if($mierka == "b") $velicina = 1;
  elseif($mierka == "kb") $velicina = 1024;   
  elseif($mierka == "mb") $velicina = 1048576;

      $directorySize=0;     
      if ($dh = @opendir($directory)) {
         while (($filename = readdir ($dh))) {
           if ($filename != "." && $filename != "..") {
             if (is_file($directory."/".$filename)){
                $directorySize += filesize($directory."/".$filename);
             }   
             if (is_dir($directory."/".$filename)){
                $directorySize += directory_size($directory."/".$filename);
             }
           }
        }
      }
      @closedir($dh);
   $totalSize = round((directory_size($directorySize;) / $velicina), 2);
return  $totalSize;
  }


   $dir = "foto/";
   echo "Veľkosť dát spolu: <br><b>". directory_size($dir,"mb") . "</b>";


tak snáď toto by už mohlo fungovať :)

//Nová verzia parsera :) (to len tak medzi rečou :D)


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Tema pre casto pouzivane skripty

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
Napísal autor témyOffline : 27.02.2009 13:48 | Tema pre casto pouzivane skripty

nebolo by od veci dorobit tam moznost nastavit si, ci sa do vyslednej velkosti bude zapocitavat aj velkost vnorenych adresarov alebo nie... PRIPADNE by bolo vhodne prepracovat to na komplexnejsiu triedu, ktora by zvladala zistit pocet suborov a pocet podadresarov v zadanom adresari, pripadne ine ficurky ;)


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Tema pre casto pouzivane skripty

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
NapísalOffline : 08.03.2009 9:38 | Tema pre casto pouzivane skripty

Tá funkcia na zistenie presnej IP funguje stále a nedá sa nejako obísť?


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Čestný člen
Čestný člen
Tema pre casto pouzivane skripty

Registrovaný: 17.10.06
Prihlásený: 08.01.11
Príspevky: 1757
Témy: 17 | 17
NapísalOffline : 08.03.2009 13:18 | Tema pre casto pouzivane skripty

da. staci ti nejaka proxy co neforwarduje ip


_________________
A Real Programmer might or might not know his wife's name. He does, however, know the entire ASCII code table.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Tema pre casto pouzivane skripty

Registrovaný: 27.09.07
Prihlásený: 31.12.15
Príspevky: 646
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Dubnica nad...
NapísalOffline : 31.03.2009 20:59 | Tema pre casto pouzivane skripty

mam taky problem, kod som musle trochu prerobit s pomocou na tento kod aby mi to spracoval moj redakcny system: len mam problem stym ze mam medzeru medzi jednotlivimi mestami 3 riadkov, vid: http://navrchol.sk/index.php?id=426

Kód:
/**
    * GoogleWeather
    *
    * Predpoved pocasia (google)
    *
    * @author   stenley <stenley@webdev.sk>
    * @version   1.0
    * @license   http://opensource.org/licenses/gpl-license.php GNU Public License
    */

    class GoogleWeather {
       var $lang = "sk";
       var $country = "Slovakia";
       var $charset = "utf-8";
       
       function getWeatherObj($city) {
          $data = @file_get_contents("http://www.google.com/ig/api?weather=".$city.",".$this->country."&hl=".$this->lang);
          if(!$data) {
             return false;
          }
          $data = iconv("ISO-8859-2",$this->charset,$data);
          return new SimpleXMLElement($data);
       }
       
       function getWeatherInfo($city) {
          $weather = array();
          $obj = $this->getWeatherObj($city);
           
          $data = $obj->xpath("/xml_api_reply/weather/current_conditions");
          if(!empty($data)) {
             $weather[] = array(
                "condition"      => $this->getAttr($data[0]->xpath("condition")),
                "temp_f"         => $this->getAttr($data[0]->xpath("temp_f")),
                "temp_c"         => $this->getAttr($data[0]->xpath("temp_c")),
                "humidity"      => $this->getAttr($data[0]->xpath("humidity")),
                "icon"         => $this->getAttr($data[0]->xpath("icon")),
                "wind_condition"   => $this->getAttr($data[0]->xpath("wind_condition"))
             );
          }
                   
          $data = $obj->xpath("/xml_api_reply/weather/forecast_conditions");
          if(!empty($data)) {
             foreach($data as $value) {
                $weather[] = array(
                   "day_of_week"   => $this->getAttr($value->xpath("day_of_week")),
                   "low"      => $this->getAttr($value->xpath("low")),
                   "high"      => $this->getAttr($value->xpath("high")),
                   "icon"      => $this->getAttr($value->xpath("icon")),
                   "condition"   => $this->getAttr($value->xpath("condition"))
                );
             }
          }
           
          return $weather;
       }
       
       function getAttr($obj) {
          $attr = $obj[0]->attributes();
          return (string)$attr['data'];
       }
    }

    $predpovedBratislava = new GoogleWeather();
    $pocasieBratislava = $predpovedBratislava->getWeatherInfo("Bratislava");

    $predpovedNitra = new GoogleWeather();
    $pocasieNitra = $predpovedNitra->getWeatherInfo("Nitra");

    $predpovedTrnava = new GoogleWeather();
    $pocasieTrnava = $predpovedTrnava->getWeatherInfo("Trnava");

    $predpovedTrencin = new GoogleWeather();
    $pocasieTrencin = $predpovedTrencin->getWeatherInfo("Trencin");

    $predpovedZilina = new GoogleWeather();
    $pocasieZilina = $predpovedZilina->getWeatherInfo("Zilina");

    $predpovedPoprad = new GoogleWeather();
    $pocasiePoprad = $predpovedPoprad->getWeatherInfo("Poprad");

    $predpovedPresov = new GoogleWeather();
    $pocasiePresov = $predpovedPresov->getWeatherInfo("Presov");

    $predpovedKosice = new GoogleWeather();
    $pocasieKosice = $predpovedKosice->getWeatherInfo("Kosice");

    $output = ""; // inicializacia




    // pocasie [2] na dnes Bratislava
    $output .= '<table>';
    $output .= '<tr>';
    $output .= '<td rowspan="2"><img src="http://www.google.com/ig'.$pocasieBratislava[2]['icon'].'" alt="Bratislava: predpoveď na zajtra" /> </td> <br />';   // ikonka
    $output .= '<td width="100"><strong>Bratislava</strong></td><br />';
    $output .= '</tr><tr>';
    $output .= '<td colspan="2">'.  $pocasieBratislava[2]['high'].'&deg;C / ';                                     // najvyssia teplota
    $output .=                                 $pocasieBratislava[2]['low'].'&deg;C </td> <br />';                // najnizsia teplota
    $output .= '</tr>';
    $output .= '</table>';


    // pocasie [2] na zajtra Nitra
    $output .= '<table>';
    $output .= '<tr>';
    $output .= '<td rowspan="2"><img src="http://www.google.com/ig'.$pocasieNitra[2]['icon'].'" alt="Nitra: predpoveď na zajtra" /> </td> <br />';   // ikonka
    $output .= '<td width="120"><strong>Nitra</strong></td><br />';
    $output .= '</tr><tr>';
    $output .= '<td colspan="2">'.  $pocasieNitra[2]['high'].'&deg;C / ';                                     // najvyssia teplota
    $output .=                                 $pocasieNitra[2]['low'].'&deg;C </td> <br />';                // najnizsia teplota
    $output .= '</tr>';
    $output .= '</table>';

    // pocasie [2] na zajtra Trnava
    $output .= '<table>';
    $output .= '<tr>';
    $output .= '<td rowspan="2"><img src="http://www.google.com/ig'.$pocasieTrnava[2]['icon'].'" alt="Trnava: predpoveď na zajtra" /> </td> <br />';   // ikonka
    $output .= '<td width="120"><strong>Trnava</strong></td><br />';
    $output .= '</tr><tr>';
    $output .= '<td colspan="2">'.  $pocasieTrnava[2]['high'].'&deg;C / ';                                     // najvyssia teplota
    $output .=                                 $pocasieTrnava[2]['low'].'&deg;C </td> <br />';                // najnizsia teplota
    $output .= '</tr>';
    $output .= '</table>';


    // pocasie [2] na zajtra Trencin
    $output .= '<table>';
    $output .= '<tr>';
    $output .= '<td rowspan="2"><img src="http://www.google.com/ig'.$pocasieTrencin[2]['icon'].'" alt="Trencin: predpoveď na zajtra" /> </td> <br />';   // ikonka
    $output .= '<td width="120"><strong>Trenčín</strong></td><br />';
    $output .= '</tr><tr>';
    $output .= '<td colspan="2">'.  $pocasieTrencin[2]['high'].'&deg;C / ';                                     // najvyssia teplota
    $output .=                                 $pocasieTrencin[2]['low'].'&deg;C </td> <br />';                // najnizsia teplota
    $output .= '</tr>';
    $output .= '</table>';

    // pocasie [2] na zajtra Zilina
    $output .= '<table>';
    $output .= '<tr>';
    $output .= '<td rowspan="2"><img src="http://www.google.com/ig'.$pocasieZilina[2]['icon'].'" alt="Žilina: predpoveď na zajtra" /> </td> <br />';   // ikonka
    $output .= '<td width="120"><strong>Žilina</strong></td><br />';
    $output .= '</tr><tr>';
    $output .= '<td colspan="2">'.  $pocasieZilina[2]['high'].'&deg;C / ';                                     // najvyssia teplota
    $output .=                                 $pocasieZilina[2]['low'].'&deg;C </td> <br />';                // najnizsia teplota
    $output .= '</tr>';
    $output .= '</table>';

    // pocasie [2] na zajtra Poprad
    $output .= '<table>';
    $output .= '<tr>';
    $output .= '<td rowspan="2"><img src="http://www.google.com/ig'.$pocasiePoprad[2]['icon'].'" alt="Poprad: predpoveď na zajtra" /> </td> <br />';   // ikonka
    $output .= '<td width="120"><strong>Poprad</strong></td><br />';
    $output .= '</tr><tr>';
    $output .= '<td colspan="2">'.  $pocasiePoprad[2]['high'].'&deg;C / ';                                     // najvyssia teplota
    $output .=                                 $pocasiePoprad[2]['low'].'&deg;C </td> <br />';                // najnizsia teplota
    $output .= '</tr>';
    $output .= '</table>';

    // pocasie [2] na zajtra Presov
    $output .= '<table>';
    $output .= '<tr>';
    $output .= '<td rowspan="2"><img src="http://www.google.com/ig'.$pocasiePresov[2]['icon'].'" alt="Prešov: predpoveď na zajtra" /> </td> <br />';   // ikonka
    $output .= '<td width="120"><strong>Prešov</strong></td><br />';
    $output .= '</tr><tr>';
    $output .= '<td colspan="2">'.  $pocasiePresov[2]['high'].'&deg;C / ';                                     // najvyssia teplota
    $output .=                                 $pocasiePresov[2]['low'].'&deg;C </td> <br />';                // najnizsia teplota
    $output .= '</tr>';
    $output .= '</table>';

    // pocasie [2] na dnes Kosice
    $output .= '<table>';
    $output .= '<tr>';
    $output .= '<td rowspan="2"><img src="http://www.google.com/ig'.$pocasieKosice[2]['icon'].'" alt="Košice: predpoveď na zajtra" /> </td> <br />';   // ikonka
    $output .= '<td width="120"><strong>Košice</strong></td><br />';
    $output .= '</tr><tr>';
    $output .= '<td colspan="2">'.  $pocasieKosice[2]['high'].'&deg;C / ';                                     // najvyssia teplota
    $output .=                                 $pocasieKosice[2]['low'].'&deg;C </td> <br />';                // najnizsia teplota
    $output .= '</tr>';
    $output .= '</table>';



    return $output;


_________________
Notebook: ASUS N750JV: Windows 8.1 64bit, Intel(R) Core(TM) i7-4700HQ CPU 2.40 GHz, 12GB RAM (DDR3 1600 MHz), NVIDIA GeForce GT 750M 4GB VRAM + HD Graphics 4600, 750 GB HDD (7200 rpm), Blu-ray Reader.
Smartphone: Samsung Galaxy S5 mini
Offline

Správca fóra
Správca fóra
Tema pre casto pouzivane skripty

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
Napísal autor témyOffline : 31.03.2009 21:13 | Tema pre casto pouzivane skripty

nepridavaj za kazdy ukoncovaci tag bunky (</td>) <br /> a nebudes mat problem...
btw, takto ten skript nepouzivaj, lebo pri kazdom nacitani stranky sa musi informacia o pocasi nacitat z google servera, stahuj si napr. kazdu hodinu xml k sebe na server a s nim potom pracuj... takisto by nebolo od veci spravit si vlastne obrazky...

pozri si lepsie prakticky priklad k danej triede GoogleWeather, lebo zbytocne tam vytvaras milion instancii (new GoogleWeather)


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Tema pre casto pouzivane skripty

Registrovaný: 20.03.08
Prihlásený: 08.03.17
Príspevky: 596
Témy: 149 | 149
Bydlisko: Houston, Texas
Vek: 24
NapísalOffline : 01.04.2009 14:33 | Tema pre casto pouzivane skripty

ahojte,
ten skript na počasie
mám problém
Kód:
Fatal error: Call to a member function xpath() on a non-object in /home/ftpsite/subfox.deg.cz/tester.php on line 30


a tu je ten súbor
Kód:
<?php
/**
 * GoogleWeather
 *
 * Predpoved pocasia (google)
 *
 * @author   stenley <stenley@webdev.sk>
 * @version   1.0
 * @license   http://opensource.org/licenses/gpl-license.php GNU Public License
 */

class GoogleWeather {
   var $lang = "sk";
   var $country = "Slovakia";
   var $charset = "utf-8";
   
   function getWeatherObj($city) {
      $data = @file_get_contents("http://www.google.com/ig/api?weather=".$city.",".$this->country."&hl=".$this->lang);
      if(!$data) {
         return false;
      }
      $data = iconv("ISO-8859-2",$this->charset,$data);
      return new SimpleXMLElement($data);
   }
   
   function getWeatherInfo($city) {
      $weather = array();
      $obj = $this->getWeatherObj($city);
     
      $data = $obj->xpath("/xml_api_reply/weather/current_conditions");
      if(!empty($data)) {
         $weather[] = array(
            "condition"      => $this->getAttr($data[0]->xpath("condition")),
            "temp_f"         => $this->getAttr($data[0]->xpath("temp_f")),
            "temp_c"         => $this->getAttr($data[0]->xpath("temp_c")),
            "humidity"      => $this->getAttr($data[0]->xpath("humidity")),
            "icon"         => $this->getAttr($data[0]->xpath("icon")),
            "wind_condition"   => $this->getAttr($data[0]->xpath("wind_condition"))
         );
      }
               
      $data = $obj->xpath("/xml_api_reply/weather/forecast_conditions");
      if(!empty($data)) {
         foreach($data as $value) {
            $weather[] = array(
               "day_of_week"   => $this->getAttr($value->xpath("day_of_week")),
               "low"      => $this->getAttr($value->xpath("low")),
               "high"      => $this->getAttr($value->xpath("high")),
               "icon"      => $this->getAttr($value->xpath("icon")),
               "condition"   => $this->getAttr($value->xpath("condition"))
            );
         }
      }
     
      return $weather;
   }
   
   function getAttr($obj) {
      $attr = $obj[0]->attributes();
      return (string)$attr['data'];
   }
}


$gw = new GoogleWeather();

$arrCity = array("Zilina", "Bratislava");
$content = '<table>';
foreach($arrCity as $city) {
   $weather = $gw->getWeatherInfo($city);
   $content .= '<tr>';
   $content .= '<td rowspan="2"><img src="http://www.google.com/ig'.$weather[1]['icon'].'"></td>';
   $content .= '<td width="120"><strong>'.$city.'</strong></td>';
   $content .= '<td>'.$weather[1]['high'].'&deg;C / '.$weather[1]['low'].'&deg;C</td>';
   $content .= '</tr><tr>';
   $content .= '<td colspan="2">'.$weather[1]['condition'].'</td>';
   $content .= '</tr>';
}
$content .= '</table>';
echo $content;
?>


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Tema pre casto pouzivane skripty

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
Napísal autor témyOffline : 01.04.2009 15:33 | Tema pre casto pouzivane skripty

pravdepodobne nemas na hostingu povolenu funkciu file_get_contents


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Tema pre casto pouzivane skripty

Registrovaný: 20.03.08
Prihlásený: 08.03.17
Príspevky: 596
Témy: 149 | 149
Bydlisko: Houston, Texas
Vek: 24
NapísalOffline : 01.04.2009 15:50 | Tema pre casto pouzivane skripty

a neda sa to nejak spravit?

teda obísť?


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Tema pre casto pouzivane skripty

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
Napísal autor témyOffline : 01.04.2009 16:06 | Tema pre casto pouzivane skripty

mozes pouzit curl, fopen (fread), pripadne ine funkcie na ziskanie obsahu suboru

btw. trosku som upravil povodny zdrojak toho skriptu


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Tema pre casto pouzivane skripty

Registrovaný: 20.03.08
Prihlásený: 08.03.17
Príspevky: 596
Témy: 149 | 149
Bydlisko: Houston, Texas
Vek: 24
NapísalOffline : 01.04.2009 16:55 | Tema pre casto pouzivane skripty

no vyriešl som to tak že to čítam zo súboru data-Zilina.xml len neviem spraviť ten script aby mi to to xml uložilo, teda ja to neviem načítať..

z povedzme http://www.google.com/ig/api?weather=Zi ... akia&hl=sk


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Tema pre casto pouzivane skripty

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
Napísal autor témyOffline : 01.04.2009 17:13 | Tema pre casto pouzivane skripty

pre nacitanie obsahu suboru mozes pouzit napr. tuto funkciu: http://www.pcforum.sk/curl-vt54041.html#501023


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 12.05.08
Prihlásený: 28.12.13
Príspevky: 117
Témy: 29 | 29
NapísalOffline : 09.05.2009 14:22 | Tema pre casto pouzivane skripty

Stenley,

dik za vyborny skriptik k pocasiu google. Prosim Ta, dalo by sa to este spravit tak, aby mi k lokalite a pocasiu vykreslilo aj ten konkretny obrazok? Si tam sice naznacil ako by sa to malo spravit ale ja to tam neviem akosi dokombinovat. Skript v takej verzii by bol uplne perfektny, proste aby to vyzeralo tak ako si pripojil vzorovy obrazok...

P.S.: inac bol to vyborny napad zaviest temu najpouzivanejsich skriptov, skoda, ze akosi uz nepribudaju... Nametov by bolo...

Dopredu dik.

P.


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Tema pre casto pouzivane skripty

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
Napísal autor témyOffline : 09.05.2009 21:11 | Tema pre casto pouzivane skripty

pripojeny vzorovy obrazok je vystup skriptu, ktory je uvedeny v prikladoch pouzitia. tj. ked si ho spustis, tak by si mal vidiet podobny vystup, ako je uvedeny na danom obrazku...

Nametov by bolo? tak sem s nimi, lebo mne uz dost dlho nic nenapada, mam teraz taky mensi utlm :) tato tema sluzi aj na to, aby ste napisali namety na skripty, ktore su podla vas uzitocne a ktore by tam podla vas nemali chybat...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Tema pre casto pouzivane skripty

Registrovaný: 09.07.08
Prihlásený: 17.01.15
Príspevky: 1586
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 09.05.2009 21:55 | Tema pre casto pouzivane skripty

Takúto blbostičku som si spravil, nie je to použiteľné vždy a všade, ale vie to uľahčiť prácu:
Kód:
function resource2array($resource){
   $array = array();
   if(!$resource)return array();
   try{
      if(mysql_num_rows($resource)){
         while($row = mysql_fetch_assoc($resource)){
            $array[] = $row;
         }
      }
   }
   catch(Exception $e){return array();}
   return $array;
}


_________________
neříkejte, že něco nejde udělat, protože se vždycky najde nějaký blbec, co neví, že to nejde – a udělá to!
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 12.05.08
Prihlásený: 28.12.13
Príspevky: 117
Témy: 29 | 29
NapísalOffline : 09.05.2009 22:11 | Tema pre casto pouzivane skripty

rooobertek píše:
Takúto blbostičku som si spravil, nie je to použiteľné vždy a všade, ale vie to uľahčiť prácu:
Kód:
function resource2array($resource){
   $array = array();
   if(!$resource)return array();
   try{
      if(mysql_num_rows($resource)){
         while($row = mysql_fetch_assoc($resource)){
            $array[] = $row;
         }
      }
   }
   catch(Exception $e){return array();}
   return $array;
}


to je akože čo konkrétne?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 12.05.08
Prihlásený: 28.12.13
Príspevky: 117
Témy: 29 | 29
NapísalOffline : 09.05.2009 22:17 | Tema pre casto pouzivane skripty

stenley píše:
pripojeny vzorovy obrazok je vystup skriptu, ktory je uvedeny v prikladoch pouzitia. tj. ked si ho spustis, tak by si mal vidiet podobny vystup, ako je uvedeny na danom obrazku...

Nametov by bolo? tak sem s nimi, lebo mne uz dost dlho nic nenapada, mam teraz taky mensi utlm :) tato tema sluzi aj na to, aby ste napisali namety na skripty, ktore su podla vas uzitocne a ktore by tam podla vas nemali chybat...


no ja ked som to spustil, nevykreslilo mi ikony pocasia, tak teda neviem...
Inac vseobecne je to v tom prehlade take nie celkom jasne...

Najskor tam mas php kod, potom priklad pouzitia - to ma byt asi nejaka cast, ktora sa da individualne pouzit na webe? Pred tym vsak musim mat spusteny ten zakladny script, predpokladam?
Potom tam je vysledok, zacinajuci kodom Array... - to je co konkretne?
Tu su definovane tie obrazky, predpokladam, ale toto je co za kod??
No a ten prakticky priklad mi potom ide, ale bez ikon...

Asi bude v mojom pripade problem s tym kodom, co zacina Array. Tomu nerozumiem, ale to nie je asi klasicke PHP?

Chcelo by to trosku lepsie vysvetlit, je to take trochu neprehladne, resp. nejasne, aspon pre mna...


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Tema pre casto pouzivane skripty

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
Napísal autor témyOffline : 10.05.2009 14:47 | Tema pre casto pouzivane skripty

pozeram, ze zmenili cestu k obrazkom (preto sa ti nezobrazovali), uz som to upravil aj v skripte...

Kod, ktory uvadzas (Array) je vystup skriptu nad tymto vypisom, je to tam aj uvedene...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Tema pre casto pouzivane skripty

Registrovaný: 09.07.08
Prihlásený: 17.01.15
Príspevky: 1586
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 10.05.2009 20:57 | Tema pre casto pouzivane skripty

pkrajnak píše:
to je akože čo konkrétne?

Mne osobne sa robí omnoho lepšie s arraymi ako s resource, tak ti to prevedie jednoducho celý result mysql na array


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Tema pre casto pouzivane skripty

Registrovaný: 16.01.08
Prihlásený: 27.03.13
Príspevky: 646
Témy: 144 | 144
Bydlisko: Žilina
NapísalOffline : 12.05.2009 14:48 | Tema pre casto pouzivane skripty

stenley >> prosim ta, skusal som tvoj skript na google pocasie a na localhoste mi bezi uplne v pohode (tazke v prom rade velka vdaka) no ked ho uploadnem na server vobec nebezi (ani mi nehodi ziadnu chybu, nic, proste plocha, kde sa ma zobrazit je prazdna).

DIK.


_________________
Mac Book Pro 15.4", CPU: Intel Core 2 Duo 2.8 GHz, RAM: 4GB DDR3, HDD: 500 GB, VGA: 512MB GDDR3, OS: Mac OS X Lion; Mobil: HTC ONE S
Offline

Správca fóra
Správca fóra
Tema pre casto pouzivane skripty

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
Napísal autor témyOffline : 12.05.2009 15:00 | Tema pre casto pouzivane skripty

je mozne, ze na hostingu mas zakazane niektore funkcie a prave preto ti to nejde...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Tema pre casto pouzivane skripty

Registrovaný: 16.01.08
Prihlásený: 27.03.13
Príspevky: 646
Témy: 144 | 144
Bydlisko: Žilina
NapísalOffline : 12.05.2009 15:04 | Tema pre casto pouzivane skripty

tiez ma to napadlo len netusim, ktora funkcia by mohla nieco take sposobit? nemas nejaky tip?


_________________
Mac Book Pro 15.4", CPU: Intel Core 2 Duo 2.8 GHz, RAM: 4GB DDR3, HDD: 500 GB, VGA: 512MB GDDR3, OS: Mac OS X Lion; Mobil: HTC ONE S
Offline

Správca fóra
Správca fóra
Tema pre casto pouzivane skripty

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
Napísal autor témyOffline : 12.05.2009 15:10 | Tema pre casto pouzivane skripty

v prvom rade si kontroluj navratove hodnoty... pripadne si mozes dat vypisat obsah klucovych premennych $data, $weather a pod... podla toho zistis, kde je problem...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Tema pre casto pouzivane skripty

Registrovaný: 16.01.08
Prihlásený: 27.03.13
Príspevky: 646
Témy: 144 | 144
Bydlisko: Žilina
NapísalOffline : 13.05.2009 11:26 | Tema pre casto pouzivane skripty

tak som to pocasie nejako testoval a hadze mi tuto chybu:

Citácia:
Fatal error: Call to a member function xpath() on a non-object in /xxx/xxxxxxxxx/xxx/xxxx/xxxx/pocasie.php on line 66


(namiesto tych xxx su samozrejme nejake realne hodnoty)

riadok c.66 je ten, kde je $data
Kód:
function getWeatherInfo($city) {
       $weather = array();
       $obj = $this->getWeatherObj($city);
     
       $data = $obj->xpath("/xml_api_reply/weather/current_conditions");


ako to teda rozbehat? na localhoste mi to bezi v pohode.

DIK.


_________________
Mac Book Pro 15.4", CPU: Intel Core 2 Duo 2.8 GHz, RAM: 4GB DDR3, HDD: 500 GB, VGA: 512MB GDDR3, OS: Mac OS X Lion; Mobil: HTC ONE S
Offline

Správca fóra
Správca fóra
Tema pre casto pouzivane skripty

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
Napísal autor témyOffline : 13.05.2009 17:21 | Tema pre casto pouzivane skripty

ako tak pozeram, tak pouzivas staru verziu skriptu... nakolko ti vsak vyhodilo tuto chybu, tak predpokladam, ze nezbehlo nacitanie dat z google.com => odstran @ pred file_get_contents. Ak ti vypise chybu, tak je funkcia file_get_contents na serveri zakazana... budes musiet pouzit iny sposob na nacitanie obsahu vzdialeneho suboru...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 12.05.08
Prihlásený: 28.12.13
Príspevky: 117
Témy: 29 | 29
NapísalOffline : 16.05.2009 9:58 | Tema pre casto pouzivane skripty

stenley píše:
pozeram, ze zmenili cestu k obrazkom (preto sa ti nezobrazovali), uz som to upravil aj v skripte...

Kod, ktory uvadzas (Array) je vystup skriptu nad tymto vypisom, je to tam aj uvedene...


Prosim Ta, kde je presne ta cesta k obrazkom? Resp. ako zmenit kod, ak by som napr. chcel zadat vlastnu cestu, napr. www.xxx.sk/img/pocasie/*.gif

Dik.


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Tema pre casto pouzivane skripty

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
Napísal autor témyOffline : 17.05.2009 18:46 | Tema pre casto pouzivane skripty

Kód:
$content .= '<td rowspan="2"><img src="http://www.google.com'.$weather[1]['icon'].'"></td>';

v premennej $weather[1]['icon'] je cesta k obrazku (napr. /ig/images/weather/mostly_cloudy.gif)


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 12.05.08
Prihlásený: 28.12.13
Príspevky: 117
Témy: 29 | 29
NapísalOffline : 19.05.2009 15:38 | Tema pre casto pouzivane skripty

stenley píše:
Kód:
$content .= '<td rowspan="2"><img src="http://www.google.com'.$weather[1]['icon'].'"></td>';

v premennej $weather[1]['icon'] je cesta k obrazku (napr. /ig/images/weather/mostly_cloudy.gif)


no ok, ale ako nastavim, aby mi tam tahalo inu cestu k obrazku? Napr. www.nieco.sk/pocasie/zamracene.gif?

Predpokladam, ze Weather urcuje pocasie a Icon tu spravnu ikonu podla hodnoty pocasia?

Chcel by som ale vyuzit vlastne ikony pocasia, tak preto sa pytam, ako si tu cestu zadefinovat?

Dik.


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Tema pre casto pouzivane skripty

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
Napísal autor témyOffline : 19.05.2009 16:27 | Tema pre casto pouzivane skripty

existuje viacero moznosti, mozes napr. porovnavat meno obrazka ziskaneho z google a podla toho zobrazit vlastny obrazok (napr. chance_of_rain.gif => obcasny_dazd.gif) s prislusnou adresou...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 12.05.08
Prihlásený: 28.12.13
Príspevky: 117
Témy: 29 | 29
NapísalOffline : 31.05.2009 22:05 | Tema pre casto pouzivane skripty

stenley píše:
existuje viacero moznosti, mozes napr. porovnavat meno obrazka ziskaneho z google a podla toho zobrazit vlastny obrazok (napr. chance_of_rain.gif => obcasny_dazd.gif) s prislusnou adresou...


mam este jeden problem, totiz pre niektore krajiny sa mi nevypise pocasie. Napr. pre info skús el salvador a hl. mesto San Salvador.
Nevies v com moze byt problem, ze niektore krajiny tam proste nie su? Inac nie je niekde zoznam krajin, ktore su takto spracovane?

Paradox je, že v igoogle mi to našlo pod názvom len Salvádor, avšak aj keď som zadal krajinu len Salvador, stále nič...???

Dik


 [ Príspevkov: 224 ] 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8


Tema pre casto pouzivane skripty



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Užitočné a často používané skripty

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v PHP, ASP

36

30923

22.02.2013 18:43

imrich

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Tema pre priklady z SQL

v Databázy

9

509

18.01.2010 9:13

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zaujímavá téma pre ročníkovú prácu

v Vzdelanie, štúdium, škola

4

228

28.09.2014 13:49

Daron

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

hack- používane názvy

v PHP, ASP

16

855

03.05.2009 18:32

lolko

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Používané pluginy v Firefoxu?

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v Sieťové a internetové programy

33

2947

31.07.2007 16:30

KaktusBR

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Windows XP téma pre Windows 7

v Operačné systémy Microsoft

5

138

11.05.2016 9:38

shiro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

CGI-skripty

v HTML, XHTML, XML, CSS

10

260

03.07.2010 15:05

shaggy

Táto téma je zamknutá, nemôžete posielať nové príspevky alebo odpovedať na staršie.

Nejake skripty...

v Redakčné systémy

0

1704

07.09.2005 2:42

JanoF

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Php skripty

v PHP, ASP

10

4503

28.09.2006 11:57

mokus

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

I/P: CPU, GPU, RAMky, ZDROJe, MB - používané

v Predám

6

381

13.12.2017 20:54

Spider4ever

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP skripty bez ?>

v PHP, ASP

5

161

10.06.2013 22:59

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

skripty serverove klientske atd

v PHP, ASP

6

312

17.10.2008 14:21

euthanan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

externé skripty miesto užívateľských

v JavaScript, VBScript, Ajax

2

334

08.06.2009 20:14

jarrro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Neviem spustat PHP skripty v PC

v PHP, ASP

1

311

26.02.2011 16:20

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vista a WampServer - ako spúšťať Perl skripty

v Perl, Python, Ruby, CGI

1

1645

06.12.2008 1:21

JanoF

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Co su v skripty a kaskadove styly?

v HTML, XHTML, XML, CSS

4

379

22.11.2007 19:33

tommy1104



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF