[ Príspevkov: 13 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 25.02.09
Prihlásený: 13.05.16
Príspevky: 76
Témy: 37 | 37
NapísalOffline : 26.08.2010 22:03 | Rating PHP

Ahojte skúšal som si spraviť jednoduchý rating system kde užívatel len dá bud či sa mu to páči alebo nie. Ale niekde je chyba pekne rozpozna ci v DB dačo je a vypíše bud že updatol alebo vložil ale do DB mi nič nepridá nechápem kde je chyba v odkaze je vote=like to si zatial nevšímajte to potom budem riešit.

Takto ho includujem
Kód:
echo "<a href='rating.php?id=" . $_GET['id'] . "&vote=like'>Like</a>";


A toto by malo pridat alebo Updatovat tu tabulku rating

Kód:
<?php
require("config.php");
require("db.php");

$checkSql = mysql_query("SELECT id FROM rating WHERE id = " . $_GET['id'] . "");

if (mysql_num_rows($checkSql) == 1) {
$up = "UPDATE rating SET like = like + 1 WHERE id = " . $_GET['id'] . "";
mysql_query($up);
echo "updatoval som";
} else {
$q_id=$_GET['id'];
$ins = "INSERT INTO rating (id,like,notlike) VALUES ('".$q_id."',1,0)";
mysql_query($ins);
echo "vložil som";
}
?>


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 29.10.08
Prihlásený: 30.07.12
Príspevky: 933
Témy: 2 | 2
NapísalOffline : 26.08.2010 22:47 | Rating PHP

len tak letmo, "LIKE" je klucove slovo , skus ho bud zmenit alebo dat do apostrofov
Kód:
<?php
require("config.php");
require("db.php");

$checkSql = mysql_query("SELECT id FROM rating WHERE id = " . $_GET['id'] . "");

if (mysql_num_rows($checkSql) == 1) {
$up = "UPDATE rating SET `like` = `like` + 1 WHERE id = " . $_GET['id'] . "";
mysql_query($up);
echo "updatoval som";
} else {
$q_id=$_GET['id'];
$ins = "INSERT INTO rating (id,`like`,notlike) VALUES ('".$q_id."',1,0)";
mysql_query($ins);
echo "vložil som";
}
?>

samozrejme pozor na velke a male pismena , neviem ci mas stlpec s nazvom like alebo LIKE ?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Rating PHP

Registrovaný: 02.08.06
Prihlásený: 18.09.14
Príspevky: 235
Témy: 48 | 48
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 26.08.2010 23:07 | Rating PHP

ja by som este doporucil robit nieco taketo
Kód:
$query = mysql_query($up);
if($query)echo "updatoval som";
else echo "daco sa dosralo"; //na testovacie ucely sa hodi aj echo mysql_error();


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 25.02.09
Prihlásený: 13.05.16
Príspevky: 76
Témy: 37 | 37
Napísal autor témyOffline : 27.08.2010 9:43 | Rating PHP

Ďakujem obom pomohlo to


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 25.02.09
Prihlásený: 13.05.16
Príspevky: 76
Témy: 37 | 37
Napísal autor témyOffline : 27.08.2010 11:47 | Rating PHP

A ešte jedna vec ako by ste mi doporučili spraviť aby užívatel mohol hlasovať len raz


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 29.10.08
Prihlásený: 30.07.12
Príspevky: 933
Témy: 2 | 2
NapísalOffline : 27.08.2010 12:02 | Rating PHP

do tabulky by si musel pridat stlpec do ktoreho by si ukladal username a potom by si vytvoril unikatny kluc nad ID+USERNAME


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Rating PHP

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
NapísalOffline : 27.08.2010 12:58 | Rating PHP

to co napisal coldak je samozrejme platne vtedy, ak vedia hlasovat len prihlaseny..

Pokial moze hlasovat hocikto, nastava problem nevyriesitelny, kedze zmenit identitu na webe je jednoduche.. mozes to rozoznavat pomocou IP, prehliadaca, COOKIES, no proste akokolvek, nikdy to nebude sto percentne :D


_________________
"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Rating PHP

Registrovaný: 05.09.09
Príspevky: 1157
Témy: 127 | 127
Bydlisko: Lehota pod ...
NapísalOffline : 27.08.2010 14:10 | Rating PHP

Ja tiež myslím, že toto na sa nedá zabezpečiť ani na 80%...
1. Na webe môžeš mať identít koľko chceš
2. Cookies sa dajú zmazať
3. IP sa mení už aj pri jednom userovi, nie to ešte, ak berieš do úvahy kaviarne, školy, proxi servery a kto vie čo ešte, kde má každý počítač svoju IP a to ešte tiež dynamickú.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 25.02.09
Prihlásený: 13.05.16
Príspevky: 76
Témy: 37 | 37
Napísal autor témyOffline : 27.08.2010 14:56 | Rating PHP

To netreba tak bezpečne tam len ide o to aby nehlasoval napríklad 20 razy za minutu.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Rating PHP

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
NapísalOffline : 27.08.2010 15:33 | Rating PHP

tak jednoducho IP


_________________
"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Rating PHP

Registrovaný: 05.09.09
Príspevky: 1157
Témy: 127 | 127
Bydlisko: Lehota pod ...
NapísalOffline : 27.08.2010 19:10 | Rating PHP

Blackshadow:
Ako je to s IP, keď si na jednom PC naraz otvoríš viac browserov? Každý má svoju IP či majú spoločnú?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Rating PHP

Registrovaný: 02.08.06
Prihlásený: 18.09.14
Príspevky: 235
Témy: 48 | 48
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 27.08.2010 20:31 | Rating PHP

camo píše:
Blackshadow:
Ako je to s IP, keď si na jednom PC naraz otvoríš viac browserov? Každý má svoju IP či majú spoločnú?

Kazdy ma rovnaku IP, a aj ked je napr. viac PC za jednym routerom resp. NAT maju vsetky PC rovnaku IP (vonkajsiu), ale kazdy browser ma vlastne cookies a myslim ze aj session id, ale tym si niesom isty


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Rating PHP

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
NapísalOffline : 27.08.2010 23:45 | Rating PHP

session id a samozrejme aj cookies je pre kazdy prehliadac zvlast..

ale session a cookies si vies jednoducho "zmazat"

Na jednej IP adrese moze byt aj cele sidlisko.. Proste na toto nejaky extra super sposob neexistuje..


_________________
"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
 [ Príspevkov: 13 ] 


Rating PHP



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Rating system-->> potrebujem preložiť

v Redakčné systémy

0

314

07.07.2007 11:53

BigSnake353

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP programátor - PHP, MySQL, jQuery,X)Html/CSS

v Ponuka práce

0

814

02.05.2011 12:08

magicmedia

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vytvorenie suboru php a vlozenie php scriptu

v PHP, ASP

4

926

07.05.2010 14:02

DeiForm

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP nevie precitat .PHP

v PHP, ASP

8

463

18.03.2011 19:21

camo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

php ->mysql ->php Help.zoradit

v PHP, ASP

4

322

20.06.2009 12:44

KViki

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP

v PHP, ASP

1

2452

09.06.2005 22:39

johny128

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP

v PHP, ASP

18

938

01.01.2009 19:22

rooobertek

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP

v PHP, ASP

2

137

08.04.2016 20:44

5had0w

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP

v PHP, ASP

1

537

31.05.2007 16:24

kmsa

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP problem

v PHP, ASP

15

825

30.03.2007 8:19

Punker661

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

php premenne

v PHP, ASP

7

604

06.06.2008 14:33

Tominator

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP attachment

v PHP, ASP

2

457

12.09.2009 15:58

d0.0b

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Učiteľ php

v Ponuka práce

1

296

15.07.2013 12:42

Daron

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

php formular

v PHP, ASP

19

1305

26.10.2008 15:35

Tominator

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP programator

v Ponuka práce

0

682

24.02.2010 21:48

stefe

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP Objekty

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v PHP, ASP

58

2791

03.05.2011 17:42

misko16



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF